Herkese selamlar, itopya'dan toplayıp aldığım sistemi aşağıya listeliyorum; İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D Anakart: ASUS TUF GAMING X870-PLUS WIFI Ram: Kingston 64GB(2x32) Beast EXPO 6000MHz CL30 DDR5 Ssd: Kingston RENEGADE 1TB Gen4 NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6000MB Yazma) Gpu: GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC Kasa: ASUS TUF GAMING GT302 ARGB Psu: MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ Gold Full Modüler 135mm PSU Cpu soğutucusu: FSP MP7-B Siyah 12cm Hava Soğutucu Toplam fiyat: 102.673,23 tl Sistemi bu şekilde 1 sene kullanıp önümüzdeki sene 5080 ve 4tb ikinci ssd almayı düşünüyorum. Siparişi bugun verdim. 1 hafta içinde sistem hazırlandığında haber vereceklermiş. Gidip elden teslim alacağım.Sistemi teslim almaya gittiğimde nelere dikkat etmeliyim? konfigürasyonla ilgili görüş ve yorumlarınızı da rica ederim. Ayrıca Sormak istediğiniz herhangibi bir soru yada test varsa yardımcı olmaya çalışırım. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 30 Mayıs 2025; 20:55:8 > |
Ryzen 7 9800X3D ve RX 9070 XT ile sistem toplama

-
-
Burdan 5080ti/super cikarsa ona gecilir.
Sizin icin odenen miktar sknti degilse iyi sistem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 30 Mayıs 2025; 21:26:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet ben de öyle düşünüyordum, performansı etkilemeden farklı marka modellerle daha ucuza toplayabilirdim sistemi ama biraz kişisel beğenilerime de göre tercihler yaptım. seneye 5080'i alırsam teknolojide çığır açıcı bir gelişme olmazsa bir 5 sene de öyle kullanmayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 30 Mayıs 2025; 21:28:3 > -
Parcalardan belli 5080ti/super in performansa gore 6000 serisi bile beklenebilir zaten aldiginiz kart 5070ti ayarinda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tabi oyun sistemlerinde öncelik ekran kartı diğer parçalardan kısıp biraz ekleyip şimdi de 5080 alabilirdim ama star citizen oynamak için topladım bilgisayarı ve ekran kartı duyarlılığı biraz düşük bir oyun. kafamda bu sene 2k seneye 4k oynarım diyerek performans konusunu kategorize ettim.
-
Alternatif;
-
güzel alternatifler teşekkürler. phanteks kasa güzelmiş ama psu b segmenti idare eder bir model. ben hepsini tek bir yerden bir kerede aldığım ve motajı da yaptırdığım için seçenekler biraz daha kısıtlıydı. kargoydu montajı uğraşmayı sevenler için faydalı olmuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X