Şimdi Ara

Ryzen 7 2700X Sistem Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı ilk açtığım zaman herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen, herhangi (Forza Horizon 4, Witcher 3, CS:GO, hatta CS 1.6 dahil) bir oyuna girdiğimde gayet düzgün bir şekilde oyunu oynayabiliyorum. Oyundan çıkıp çeşitli şekillerde internette gezinme yaptıktan sonra tekrar oyuna girdiğimde sanki oyuna farklı bir ekran kartı ile girmişim gibi çok miktarda FPS düşüşleri ve tuhaf bir grafiksel hata meydana geliyor. Yenilenen bir Ghost screen (ancak böyle telaffuz edebiliyorum) hatası gibi. Oyun içerisinde herhangi bir sorun olmasa da grafiksel hata oyunu oynatmıyor. Bilgisayarımı yeniden başlatıp oyuna girdiğimde herhangi bir sorun kalmıyor. Ancak belirli bir süre sonunda sonuç yine aynı oluyor.

Bir farklı sorunum ise, bilgisayar uzun süre açık kalıp ekranın da o sırada otomatik kapandığında ve 1-2 saat sonra açtığımda Display Port'u ile bağladığım ana monitörümün yarısı grafiksel bir şekilde tuhaf bir şekle giriyor. Ancak monitörü manüel olarak kapatıp açtığımda bu sorun düzeliyor.

Sistemimin tüm özellikleri,
    Işlemci: Ryzen 7 2700X ve yanında gelen stok soğutucusu.
    Anakart: B450 Tomahawk.
    RAM: 2x8 Corsair DDR4 3200 MHz CL16 vegance RGB Pro.
    Ekran kartı: MSI 2060 Super Ventus.
    Depolama: 860 Evo 500GB SSD ve 2 TB Seagate Barracuda
    Güç kaynağı: Akasa Viper 600W 80+ Bronze
    Sisteme takılı: NZXT kontrolcü ve 4 adet normal aer fan.
    Ekran1: Samsung 23.5"LC24FG73FQMXUf 1ms 144Hz DP 2X HDMI FreeSync Full HD quantum dot Curved Gaming monitör.
    Ekran2: AOC 19.5" E2070SWN 5ms VGA monitör (ekran2 sisteme HDMI to VGA dönüştürücü ile takılı.)

Bu konu hakkında gerçekten yardıma ihtiyacım var.

• Daha yüksek watt bir psu ile denediniz mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajınızı çok geç gördüm. Problemi çözdüğümü belirtmek isterim. Belki ilerde bu probleme benzer bir hata yaşanırsa diye açıklama gereği duyuyorum.

Çözüm: Öncelikle problemin tamamen ekran kartı driverinden kaynaklandığını belirtmek isterim. Sanırım ekran kartı driverini yüklerken windows aynı anda ekran kartı driverini yüklemeye çalıştığından oluyor. Çözüm ise, ekran kartının driverini ve DDU programını indirerek bilgisayarın internet bağlantısını çıkartıyoruz. Windows Güvenli Mod'a girdikten sonra DDU ile varsayılan ekran kartı driverini siliyoruz. Daha sonra bilgisayarı normal bir şekilde başlatıp ekran kartının driverini yüklüyoruz. Bütün yüklenme bittikten sonra bilgisayara reset atıyoruz. Bilgisayar açıldıktan sonra internet kablomuzu takıyoruz ve sorun çözülmüş oluyor. Eğer hala olmadıysa hijackthis log uygulamasını araştırmanızı öneriyorum. (Benim problemim donanımsal bir hata değildi)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.