Şimdi Ara

Ryzen 7 2700x & MSI 1080 Ti TRIO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar, bu hafta içi almayı düşündüğüm bilgisayarın bütçe konusunu bir türlü çözemedim. Öncelikle sizlerle Vatan Bilgisayardan aldığım fiyatları paylaşmak istiyorum.
    İşlemci ve ekran kartında kararlıyım anakartta küçük bi değişiklik yapıp MSI x470 gaming m7 ac model anakartı almaya karar kıldım. Fakat kasa ile psu konusunda kafamda çeşitli sorular var. Şuan 12.900 tl gibi bi bütçem var. Kasa ve PSU önerilerinizi bekliyorum. Monitörüm Hp by Omen 27” 165hz 2k oyun monitörü. Varsa sistem hakkında başka tavsiyeleriniz bekliyorum. Tekrardan iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasa : PHANTEKS Eclipse P400S
    power : Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold
    kasanın incelemesini buradan izleyebilirsin :https://www.youtube.com/watch?v=mzXmR9QerOY
    kasayı beğenmez isen o sitede başka kasa çeşitleri de var,power supply zaten en kaliteli markalardan bir tanesi içinde bir şüphe olmasın
    edit:parçaları önerirken bütçene bakmadım pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 1 Temmuz 2018; 10:32:31 >

• anakarta o kadar para vereceksen X470 al
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Kasa vs PSU için max verebileceğim 1000 tl. Biraz aşıyor bütçeyi ayrıca parçaların hepsini vatandan almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreJN -- 1 Temmuz 2018; 13:42:59 >
  • Anakart: gereksiz pahalı,
    PSU: Cooler Master tercih etme...
    Ram: Bu bütçelere çıkıyorsan 3200 MHZ tercih et. Ram MHZ değerleri AMD işlemcilerde çok büyük farklar yaratıyor.

Vatan'dan tavsiye isteme. İlla vatandan alcam diyorsan, sen kendin araştır, sor karar ver git vatana bunu bunu bunu istiyorum de.
  • 8700K alın derim, böyle bir sistemi 2700X ile kurmanın mantığı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amd den uzak dur
  • vatan pcdne uzak dur
    https://www.doviz.com/

resimde

dovizi çok yüksek sayıyor alma ordan sakın
    https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/intel-coffee-lake-i7-8700k-3-7ghz-gtx1080ti-11gb-16gb-ddr4-250gb-m-2-ssd-1tb-hdd-750w-80-bronze-oyun-bilgisayari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 4 Temmuz 2018; 16:33:57 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Günü kurtarma adına ikisi arasında pek de fark yok, 8700k lehine 1080p'de 10%. 1080 ti için 1080p bile şaka gibi gerçiği... listedeki ram'lerle 2700x high fps konusunda da sıkıntısız artık.

2700x için iyi iki sebep var, mevcut açıklardan pek etkilenmeyen bir mimari (pek etkilenmeyen dediğim pratikte). İkincisi, 7nm ile gelecek olan ryzen 2 (ve tabi daha yüksek ipc, 5+- ghz çekirdek hızları).

i7 9*** çıkacak yakında, 8*** serisi yerine olsa olsa bunu tavsiye etmeyi uygun görürüm, ama onun bile önü kapalı (14nm sonuçta). Eğer arkadaşımız, seneye komple sistem değiştirmek istemiyorsa, en uygun seçenek hatta ryzen.

Tabi 8700k alsan bile rahat yıllar taşır seni, ama neden çıkmaz yola girsin ki (geleceği olmayan bir platform) ?

• Önerileriniz için teşekkür ederim bilgisayarı aldım.

• emreJN E kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın da keşke bir tane de klavye alsaydınız 🙂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    quote:

seneye komple sistem değiştirmek istemiyorsa,

Seni donanım hakkında bilgili sanırdım, yanılmışım

Adam 8700K'ya 1 senelik işlemci dedi şaka gibi ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel fanbotları hüngür hüngür ağlıyor vahvah

• keşke x370 titanium almasaydın hocam, vrm'leri gerçekten çok kötü bir anakart. hayırlı olsun umarım sorunsuz kullanırsın
  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim hocam, 80'ların sonundan beri PC ile ilgilenirim, ilgi alanım olduğu için olabildiğince bilgilenmeye çalıştım yıllar üzerinden.

Farkındaysanız şöyle bir söz de sarfettim ; "Tabi 8700k alsan bile rahat yıllar(ca) taşır seni,..."

Kimi hep en iyi sisteme sahip olmak ister, kimi de sistemim yıllarca gitsin ister. Konuyu açan belirtmediği için her durumu yazdım.

Sevgiyle kal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

amd den uzak dur
    Merhaba sisteminizde 1700 kullanıdığınızı görüyorum fakat amd den uzak dur yazmışsınız sebebini öğrenebilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

Merhaba sisteminizde 1700 kullanıdığınızı görüyorum fakat amd den uzak dur yazmışsınız sebebini öğrenebilir miyim

Alıntıları Göster
    ryzene geçtiğim günden beri sorun yaşıyorum mavi ekranlar hiç bitmedi. 1080ti kullanmama rağmen özellikle oyunlardan soğudum. z390 çıktığı gün amd benim için bitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

ryzene geçtiğim günden beri sorun yaşıyorum mavi ekranlar hiç bitmedi. 1080ti kullanmama rağmen özellikle oyunlardan soğudum. z390 çıktığı gün amd benim için bitmiştir.

Alıntıları Göster
    Bence sizin adınıza bir şanssızlık olmuş 2600x kullanıyorum bir sıkıntı yok. İnşallah çözüme ulaştırırsınız sorununuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeautifulSwitzerland -- 12 Temmuz 2018; 16:22:3 >
  • Benchmark testlerinde 1440p çözünürlüğünde 8700k’nın rahat bi şekilde üzerine çıkabiliyor, 4kda da hakeza. Anakarttanda çok memnunum x370 titaniumun power module anlamında daha iyi olsada 2. Nesil ryzen işlemciler için bence en uygun anakart serisi x470.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.