Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 MSI B450 Gaming Plus Görüntü Vermeme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sorunun ne oldugu önemli değil, dediğim biosu yükleyince sorunun çözülecek eski bioslarda öyle bir hata vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Sorunun ne oldugu önemli değil, dediğim biosu yükleyince sorunun çözülecek eski bioslarda öyle bir hata vardı.
    Hocam o dediğiniz benim anakartın biosı değilmiş ama, ben kendi son bioslarımı indirdim şuan kuruyor bakalım düzelecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 14 Haziran 2020; 14:48:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım bu sorun cold boot sorunu. Arkadaşa 3600 ve MSI b450 tomahawk Max ve gskill 3600 MHz ram aldık. Anakart kafayı yedirtti. Ez debug LED yanıyor görüntü gelmiyor. Reset, power tuşunu 1 sene kullanacağımız kadar 2-3 günde kullanmışızdır. Biosda ErP Read'yi aktif yaptık. Uzun süre olmamıştı sonra gene oldu. En son biosu yükledik şimdilik bir sorun yok. Çok benzer şikayetler var nette. Şahsen kolay kolay MSI almam sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechTR

Sanırım bu sorun cold boot sorunu. Arkadaşa 3600 ve MSI b450 tomahawk Max ve gskill 3600 MHz ram aldık. Anakart kafayı yedirtti. Ez debug LED yanıyor görüntü gelmiyor. Reset, power tuşunu 1 sene kullanacağımız kadar 2-3 günde kullanmışızdır. Biosda ErP Read'yi aktif yaptık. Uzun süre olmamıştı sonra gene oldu. En son biosu yükledik şimdilik bir sorun yok. Çok benzer şikayetler var nette. Şahsen kolay kolay MSI almam sanırım.
    Evet sistemimiz birebir aynı. Ve sorunda oymuş dediğiniz gibi google a yazınca yaşayan insanları gördüm. Peki bu büyük bir sorun mu yoksa biosları güncel tutulunca yaşanmayan bir sorun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 14 Haziran 2020; 14:51:51 >
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    Gaming Plus konusu olduğu için gaming plus için yazdım.

Tomahawk varsa 7C02v1D bu biosu kuracaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Evet sistemimiz birebir aynı. Ve sorunda oymuş dediğiniz gibi google a yazınca yaşayan insanları gördüm. Peki bu büyük bir sorun mu yoksa biosları güncel tutulunca yaşanmayan bir sorun mu?

Alıntıları Göster
    Valla Ramazan ayından önce toplamıştık sistemi. O zaman da o anki son bios yüklüydü. Anlamıyorum tam neden kaynaklı olduğunu. ErP Ready'yi aktif edince uzun bir süre olmamıştı. 1 ay kadar önce yine yapınca zar zor açtık biosu. Güncellenen biosu yükledik. Yaklaşık 1 aydır yok ama dediğim gibi olmayacağı garantisi de yok. Çok kaliteli anakartlar ama bu tarz sorunlar mide bulandırıcı. Benim için büyük bir sorun. 7-8k'lık sistem nedeni belli olmayan durumdan ötürü görüntü vermiyor. Defalarca reset veya aç-kapadan sonra kendine geliyor.

• quote:

İşlemcim ryzen 5 3600 stok fanlı, anakart msi b450 tomahawk.

Sorun tam olarak; hiç bir sıkıntı yokken bir anda sabah pc'yi açmak istediğimde, kasanın çalıştığını, klavyenin vs. ışıklarının yandığını, monitöründe power ışığının yanıp söndüğünü ama siyah ekranda kaldığını gördüm. Kasanın power tuşuna basarak kapatıp açtım defalarca gelmedi, anca ekran kartının kablosunu takıp çıkarınca ve ram'i takıp çıkarınca açıldı. Fakat sorun düzelmedi. Her gün aynı şeyi yapıyor.

Açıkçası pc'den tam anlamıyorum o yüzden bios flashback dediğinizi nasıl yapacağım bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibi dün açılırken bios ekranına gelmek istedim ama gelemeden pc masaüstüne attı. Acaba bir bilgisayarcıya mı götürsem diyorum yarın?

Alıntıları Göster
    Kesinlikle işini iyi bilen bir bilgisayarcıya baktırın sanırım sorun donanımsal yani parça sıkıntısı gibi yazılımsal diye değerlendirmeye hemen girmeyin siz sakin olarak bilgisayarcıya götürün ve kesinliklede başında durun sizde ne olduğunu net anlarsınız sanırım ekran yada ram kaynaklı gibi tam birşey diyemiyeceğim ezbere görmeden sizi yanlış bilgilendirmek istemem sizinkisi bence donanımsal bir sorun gibi anlamadığınız yerler ile ilgili herhangi bir hatanızda telafi edecek durumda kalamassanız zora sokmadan bence en iyisi siz bir anlayana baktırın.. NOT: Ram xmp ayarından sıkıntı vereyor gibi eğer bios güncelleme biliyorsanız sadece sitesinden anakartınızın bakın burası önemli sadece ryzen 3000 serisi ilk biosu kurun.

Sürüm 7C02v19 Çıkış Tarihi 2019-07-10 bu numaralı biosu kurun alternatif olarak Sürüm 7C02v17 Çıkış Tarihi 2019-03-06 yada bunu kurun youtubeden msi anakart bios yükleme videoları mevcut ordan bakarak adım adım yapabilirsiniz.. Herhangi bir bileşeni sökmenize gerek yok örnek işlemci yada ram gibi sadece size tavsiyem eğer bios kurmayı bilmiyorsanız en mantıklısı ramlari çıkarın ve anakartınızın power kablosu dahil çıkardıktan sonra anakartınızın bios pilini çıkarıp 2-3 dakika takmayın daha sonra ramlari yuvalarına yer değiştirip takın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osidimenia -- 14 Haziran 2020; 20:44:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechTR

Valla Ramazan ayından önce toplamıştık sistemi. O zaman da o anki son bios yüklüydü. Anlamıyorum tam neden kaynaklı olduğunu. ErP Ready'yi aktif edince uzun bir süre olmamıştı. 1 ay kadar önce yine yapınca zar zor açtık biosu. Güncellenen biosu yükledik. Yaklaşık 1 aydır yok ama dediğim gibi olmayacağı garantisi de yok. Çok kaliteli anakartlar ama bu tarz sorunlar mide bulandırıcı. Benim için büyük bir sorun. 7-8k'lık sistem nedeni belli olmayan durumdan ötürü görüntü vermiyor. Defalarca reset veya aç-kapadan sonra kendine geliyor.

Alıntıları Göster
    Bios update yapmama rağmen yine açılırken ekran gelmedi, sanırım bilgisayarcıya götürmem en iyisi olacak.

• quote:

Bios update yapmama rağmen yine açılırken ekran gelmedi, sanırım bilgisayarcıya götürmem en iyisi olacak.

Alıntıları Göster
    Maalesef her şey ateş pahası. Yedekde parça tutamıyoruz ki sorun olunca onu takıp sistemi test edelim. Umarım hallolur.

• Rodin kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizi sökün ve anakarttan bios pilini çıkartın.
    10 dakika kadar kendi poşetine koyun.
    Daha sonra msi ın sitesininden romu indirin ve romun ismini msi.rom olarak değiştirin. Daha sonra pili takılı iken 24 pini bağlayın ve usb yi anakarta takın en üstteki göz. Olması lazım. Sonra usbnın hemen altında küçük bir düğme var ve ona basın. 10 dakika gibi bir sürede biosu yükler.

Sonra komple sisteminizi toplayıp deneyin.

Gözünüzü korkutmasın zor bit işlem değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: osidimenia

Kesinlikle işini iyi bilen bir bilgisayarcıya baktırın sanırım sorun donanımsal yani parça sıkıntısı gibi yazılımsal diye değerlendirmeye hemen girmeyin siz sakin olarak bilgisayarcıya götürün ve kesinliklede başında durun sizde ne olduğunu net anlarsınız sanırım ekran yada ram kaynaklı gibi tam birşey diyemiyeceğim ezbere görmeden sizi yanlış bilgilendirmek istemem sizinkisi bence donanımsal bir sorun gibi anlamadığınız yerler ile ilgili herhangi bir hatanızda telafi edecek durumda kalamassanız zora sokmadan bence en iyisi siz bir anlayana baktırın.. NOT: Ram xmp ayarından sıkıntı vereyor gibi eğer bios güncelleme biliyorsanız sadece sitesinden anakartınızın bakın burası önemli sadece ryzen 3000 serisi ilk biosu kurun.

Sürüm 7C02v19 Çıkış Tarihi 2019-07-10 bu numaralı biosu kurun alternatif olarak Sürüm 7C02v17 Çıkış Tarihi 2019-03-06 yada bunu kurun youtubeden msi anakart bios yükleme videoları mevcut ordan bakarak adım adım yapabilirsiniz.. Herhangi bir bileşeni sökmenize gerek yok örnek işlemci yada ram gibi sadece size tavsiyem eğer bios kurmayı bilmiyorsanız en mantıklısı ramlari çıkarın ve anakartınızın power kablosu dahil çıkardıktan sonra anakartınızın bios pilini çıkarıp 2-3 dakika takmayın daha sonra ramlari yuvalarına yer değiştirip takın..

Alıntıları Göster
    Kasayı bilgisayarcıya bıraktım, evde de eski bir kasa vardı idarelik onu çıkardım, o da aynısını yaptı. Ya sorun monitörde galiba, hay allah, bilgisayarcı henüz bakmadı cevap bekliyorum ama boş yere yorduk galiba sistemi aç kapa aç kapa yaparak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.