Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 sistem uyumluluk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende aynı arkadaşa ram olayını sordum ekran kartı kullanımı %100 olmaz ise yani işlemci, ekran kartına darboğaz yaparsa ancak ramlerin bir katkısı olabilir. Bende sizin gibi sadece videoları izleyip videolardaki testlerde hangi sistemlerle test yapıldığına dikkat etmemiştim. Testlere dikkat edin en düşük GTX 1080Ti ile işlemcilerini zorluyorlar dolayısıyla işlemciler ekran kartına darboğaz yapıyor ve ram farkı devreye giriyor.

gabomb arkadaşıma tavsiyem ramini değiştirme bende aynı rami aldım 430 TL ye neredeyse 1000 TL daha harcayıp b-die ram alacaktım son anda uyandım bu duruma. İşlemciniz ekran kartınızı hayli hayli besler. 1-2 yıl sonra işlemcinizi zorlayacak bir ekran kartı almayı düşünürseniz daha da ucuzlamış performanslı DDR4 ram alırsınız.

Orijinalden alıntı: PWNAGE

Bende aynı arkadaşa ram olayını sordum ekran kartı kullanımı %100 olmaz ise yani işlemci, ekran kartına darboğaz yaparsa ancak ramlerin bir katkısı olabilir. Bende sizin gibi sadece videoları izleyip videolardaki testlerde hangi sistemlerle test yapıldığına dikkat etmemiştim. Testlere dikkat edin en düşük GTX 1080Ti ile işlemcilerini zorluyorlar dolayısıyla işlemciler ekran kartına darboğaz yapıyor ve ram farkı devreye giriyor.

gabomb arkadaşıma tavsiyem ramini değiştirme bende aynı rami aldım 430 TL ye neredeyse 1000 TL daha harcayıp b-die ram alacaktım son anda uyandım bu duruma. İşlemciniz ekran kartınızı hayli hayli besler. 1-2 yıl sonra işlemcinizi zorlayacak bir ekran kartı almayı düşünürseniz daha da ucuzlamış performanslı DDR4 ram alırsınız.

Nightsniffer'ın sistemi şu şekilde;

Asus c6h anakart
    Ryzen 2700x
    Sapphire 580 8gb gpu
    Gskill trident z 16gb b die ramler
    Bu adam yaptığı kendi testlerine stok rame bakarak 130fps alacağına b die manuel timing ile 155 küsür fps alıyor. Yani Yüksek gpu düşük gpu filan değil aslında mesele. Tamam yüksek gpularda ayrı bir etkisi var ama farketmiyor gtx 1060 da kullansan b die farkı olacak 2080ti da kullansan ram fark yaratacak dostum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |

• Şuan elimde kendi yaptığım bir test yok ama yakın zamanda gskill trident z normal ramler vs adata b die testi yapacağım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Youtube testlerini eksik izlediğiniz gibi nightsniffer ın konularını da eksik okumuşsunuz.

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-ram-hiz-asirtma-alt-zamanlama-ayarlama-rehberi-3200-mhz--133215684-5#136068589
    Bu linkten bana verdiği "Hocam ekran kartı %100 kullanılıyorsa RAM OC'sinden bir şey kazanmıyorsunuz. Denedim bunu." cevabına.

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-ram-hizina-gore-oyun-testleri-forum-incelemesi--133104228?#133104955
    Bu linkten de yaptığı fps karşılaştırmalarını, işlemcisini darboğaza sokarak gerçekleştirdiği bilgisine ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.