Şimdi Ara

Ryzen 3000 serisi alanlar memnun musunuz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
5
Favori
10.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende söyle söyliyim, 1700 ve 2700x kullandım ısı tuketimi bir kenara koyarsak bir şekilde kendini %100 yük altında dahi olsa base hızından daha yüksek bir frekansa çıkıyordu, all core 3,9ghz oluyor, one core 4,1ghz gibi(turbo olur precision boost olur vs).
    Sizin attığınız resimde 3x serisin de eğer mimari komple değişmediyse ben boost kapalı olarak yorumladım, onun için sordum.
    Muhtemelen siz tüketimi düşürmek için(ki ellemedim diyorsunuz biosu ama) ya işlemciye sağlanan amper/watt değerini düşürdünüz, yada düşük bir ihtimal anakart vrm su koyuyor diyeceğim.Yük altında O hızda kalması mantıklı ve normal değil bana göre.
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    ryzen 1700'mü kendi kendine all core 3.9 ghz oluyordu ?
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Rakamı örnek olsun diye verdim 3,9 olmasın 3,8 olsun oda olmasın 3,75 olsun ama sonucta işlemcinin base hızından daha yukarı çıktığından eminim.
    Bahsetmek istediğimi sanırım siz anlamadınız ? Yada geçiştiriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikobat

Bende söyle söyliyim, 1700 ve 2700x kullandım ısı tuketimi bir kenara koyarsak bir şekilde kendini %100 yük altında dahi olsa base hızından daha yüksek bir frekansa çıkıyordu, all core 3,9ghz oluyor, one core 4,1ghz gibi(turbo olur precision boost olur vs).
    Sizin attığınız resimde 3x serisin de eğer mimari komple değişmediyse ben boost kapalı olarak yorumladım, onun için sordum.
    Muhtemelen siz tüketimi düşürmek için(ki ellemedim diyorsunuz biosu ama) ya işlemciye sağlanan amper/watt değerini düşürdünüz, yada düşük bir ihtimal anakart vrm su koyuyor diyeceğim.Yük altında O hızda kalması mantıklı ve normal değil bana göre.
    autoda yük altında soğutucu da iyiyse kısa süreli oc yapar diye biliyorum bu işlemcileri. örnek benim 1800x ram hariç her şey autoda 3.6 çalışıyor ama kısa süreli 3.9 4.1 arası olabiliyor mesela oyunda sabit 3.7 ghz benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 10 Şubat 2020; 20:20:16 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Doğrusu ve olması gereken o zaten, arkadaşın attığı resimde 3700x 3,6ghzde kalmış biostan mudahale edilmediyse(ki öyle söylüyor) normal değil arkadaştan bunun cevabını almaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikobat -- 10 Şubat 2020; 20:26:5 >
    azönce geekbench yaptım single core testi sırasında hız 4.22 ghzlere çıktı. multicore 3.65 ghz gibi seyretti.
    browser.geekbench.com
    System manufacturer System Product Name - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/v5/cpu/1191687

burdan diğer 3700x lerle kıyaslayabilirsin. benchmarklarımda bir sorun yok. görmem gereken performansı görüyorum.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hızlıca google yazınca karşıma çıkan reddit linkini atıyorum,https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cdk10h/3700x_all_core_boost_dropping_significantly_88w/
    Buda başka bir link,
    www.overclock.net
    Ryzen 3700X PBO2 or Manual Overclock? - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/10-amd-cpus/1734446-ryzen-3700x-pbo2-manual-overclock.html

Özet olarak müdahale edilmeden o işlemcinin o hızlarda çalışması normal değil sonucu cıkıyor linkleri incelerseniz.
    cinebench r20 testi yaparsanız 2. linkteki skorlar ile karşılaştırabilirsiniz.
    quote:

All stock, PBO auto

MB: ASUS C6H w/ H110i - Pull/Push

5058 puan cb20 gibi..

quote:

görmem gereken performansı görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yorumunda bizim bir kurumdan para aldığımızı, çalışanı olduğumuzu belirtip o yüzden o markayı övdüğümüzü söylüyorsun. Böyle bir şey olmadığına göre yaptığın iftira atmak oluyor o yüzden benim yaptığım tehdit değil iftira atan şahsa, haddini bilmesini ve terbiyesini takınmasını söylüyorum. İnsanlara paralı çalışan diyerek itibarını iftiralarla ayaklar altına alamazsın, aldırtmam zaten. Bizim boğazımızdan haram lokma geçmez kardeş para için de gelip buralarda birilerini de savunmayız, terbiyeni takın haddini bil!

Ek: Ayrıca biz burada marka karalamıyoruz burası donanım forumu burada donanımlar konuşulur, burası donanım forumu bir ürünü eleştirmemiz zoruna gidiyorsa gidip başka forumlarda takılabilirsin. İnsanlar Amd ısınıyor deyince marka karalamış mı oluyor ya da Intle şurada kötü deyince marka karalamış mı oluyor? Seni bloklamayacağım ama beklemedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Şubat 2020; 20:55:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

forumda daha 4ncü mesajı, yazılanların inanılacak bir tarafıda yok.

en ufak bir voltaj düşürme yok herşey bios default. ryzen 3700x, arctic freezer 33, prime95 smallfft testinde bile 64c ( test başlarında anlık olarak max 69c görüyor ). işlemci sıcaklık bildirme öyle mesajla değil böyle screenshot ile yapılır.
    Default ayarlarda 70 derecelere yaklaşınca hızını düşürüyor işlemci testlerde bilginiz olsun. 4.3, 4.4 - 1.3v, 1.4v arası yap bakalım aynı testi yanda hwinfo açık olsun

• Ryzen 5 3600 kullanıcısıyım. Kule tipi soğutucu ile 1.3 V 4.1 GHz'de kullanıyorum. Anakart Msi B450 tomahawk. Aldığım günden beri hiçbir sıkıntı yaşamadım. Boşta 30-40 arası ,oyunda 60 derecelerde, Stres testinde 69 derece oluyor. F/p açısından çok iyi bir işlemci herkese öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3700x ile memnunum.

Ama karşılaştırma yapamayacagim. Daha önce masaüstü CPU kullanmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzen 3800x sonuclarim bu durumda kullanan varsa aciklayabilir mi iyi mi kötü mü?

Ryzen 3000 serisi alanlar memnun musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 10 Şubat 2020; 21:4:28 >
  • 3800X kullanıyorum gayet memnumum.

FPS akıyor BFV gibi oyunlarda
  • Ryzen 7 3700x kullanıyorum oyunlarda işlemci ısım 65 i geçmiyor ortalama 60 civarında hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Bellek leri ne marka? Samsung olanlar iyi overclock oluyordu
    Samsung bellekler. Ben beceremedim bir türlü. Bios pili kasada en çok dokunduğum şey oldu heralde reset için :D
    windows kullanmadığım için cinebench r20 bende çalışmaz. kıyaslama yapmak istiyorsan geekbench içinde binlerce 3700x skoru var.

hatta iyice netleştirmek için linux ve benim anakartla olan 3700x skorlarını listeyeyim isteyen kıyaslayabilir.
    browser.geekbench.com
    3700x prime x370 pro linux - Geekbench 5 CPU Search - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/v5/cpu/search?page=1&q=3700x+prime+x370+pro+linux&utf8=%E2%9C%93

buda benim skorum
    browser.geekbench.com
    System manufacturer System Product Name - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/v5/cpu/1191687

listede en iyi single core skoruna sahip olduğumu multicore olarakta ortalama olduğumu görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 10 Şubat 2020; 22:4:43 >

• Wauwaxtt W kullanıcısına yanıt
    linux kullandığım için bildiğiniz hwinfo bende yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eczer

Bireysel olarak birden fazla Ryzen 3600 işlemci test etme şansım oldu.
    Herşey yolunda gitseydi aslında ben de Amd'yi övüp göklere çıkarmak isterdim. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. İlk aldığım gün 60-70 derece boşta sıcaklıklarla karşılaştım Oyunda 90 dereceleri gördüğünü oyunda takılma olunca anladım. Ne kule soğutucu kaldı aldığım, ne sıvı soğutucu kaldı, garantiden yeni işlemci de denedim fakat hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı kapıya çıktı.
    Bir kere Ryzen 3600 alanların hepsi işlemciyi nasıl stabil kullanırım diye forumlarda gezinip kendilerince ayar yapıyorlar, yapmak da zorundalar çünkü işlemci 65W Tdp bir işlemciye göre çok daha fazla ısınıyor. Ben bunu anlaşılabilmesi için Intel'in 95w TDP li işlemcileri gibi ısınıyor diyorum.
    3000 serisinin 7 nanometre olması gurur kaynağı gibi anlatılıyor, Intel geride kaldı falan diyorlar ama 7 nanometrenin yüksek sıcaklıkları da birlikte getirdiğinden ne hikmetse kimse bahsetmiyor.
    Mouse'u hareket ettirip tarayıcıyı açtığınızda bile bir anda 10-15 derecelik bir ısı zıplaması oluyor. Bir türlü çözülemeyen bir voltaj olayı var. Kimisi 1.30v'ın üzerine çıkmayın diyor kimisi 1.20'nin üzerine çıkmayın diyor. Amd ise voltajlara müdahale etmeyin işlemciyi degrade edersiniz diyor.
    Sırf 3000 serisi için Noctua bile SSS bölümünde açıklama yapmak zorunda kaldı.
    İşlemciyi ilk deneyenlerden olduğum için konuyla alakalı çok araştırma yapma fırsatım oldu. Kimisi a markasınım kule soğutucusuyla 70'i geçmiyor diyor, kimisi aynı soğutucuya rağmen 80 leri görüyor diyor. Ki ben sıvı soğutmayla dahi 80'li dereceleri gördüm. Sistemden sisteme sıcaklıklar çok değişiyor.
    Amd işlemciler için üretilen anakartların biosları Intel'lerin çok gerisinde. Markaya göre değişiklik göstermekle birlikte slow post sorunu Ryzenlerin hemen hepsinde var. Sıcaklığın bir anda 10-15 derece fırlama sorunu 3000 serisinde çok bariz. Genel olarak bir sıcaklık sorunu yine bariz.
    Zaten yüksek sıcaklık sorunu 3000 serisiyle birlikte ayyuha çıktı. Forumlarda araştırma yapabilirsiniz. Tonla 3000 serisi ısınıyor diye konu açıldığını göreceksiniz.
    İlginç olan da şudur: Techspot denen siteye göre Ryzen 3600 en ağır stres testinde stok soğutucuyla 84'ü görüyor diyor fakat ben dahil çoğu kişinin aynı testte 92-95 derece gibi değerleri görüyor. Zaten youtubeda da videoları da var.
    Özet geçmek gerekirse; performanslı ama bir o kadar stabil olmayan bir işlemci 3600.
    İyi taraflarını konuşalım elbette ama dezavantajlarından da bahsetmek gerek diye düşünüyorum.
    Bu söylediklerimi burdaki insanlarla tartışmak veya dövüşmek için yazmadım. Birebir test ettiğim için deneyimlerimi aktardım. Herkesin de ona göre davranmasını rica ederim. İyi forumlar.
    Ryzen 3000 serisi alanlar memnun musunuz?

Gördüğünüz gibi işlemci boştayken 32 derece. Arctic Duo işlemci soğutucum var. Benchmark'larda da 70 dereceyi geçmiyor. (Prime 95'in meşhur L3 zorlayan testi hariç)
    PBO ile 4200 + 100hz ayarda kullanıyorum. -0.05V da offset verdim.
    Bu işlemciyi boşta nasıl 70 dereceye çıkarıyorsunuz hayret doğrusu. Kasa boğuk olabilir, hava akışı sağlıklı olmayabilir. Stock soğutucu ile kullandıysanız o da bir nebze yüksek olur ama yine de 70 derece olmaz. Bu adamlar işlemciyi stock soğutucu ile boşta 70 derece olacak şekilde piyasaya sürmezler herhalde di mi?
    Boşta duran bir işlemci 70 derecelere çıkması, fiziksel bir sorun olduğunu gösteriyor. Soğutucu takmasanız anca o kadar olur boşta. Bana çok mantıklı gelmiyor.

Bir dediğinize katılıyorum. İşlemci boştayken ufak bi yük altına girdiğinde hemen 5-10 derece arası zıplıyor. Bu da aslında normal, çünkü boşta iken min 2 çekirdeğe hiç voltaj gitmiyor. Ufak dokunmalarda 6 çekirdeği birden kullanıyor windows. Bu windows'un power plan'inin problemi. AMD'nin değil. Windows bunun üzerinde çalıştığını zaten belirtti. AMD, Ryzen Power Plan çıkardı windows için. Bu da bir nebze düzeltti ani zıplamaları ama windows'un daha low level düzenlemeler yapması gerekiyor işletim sisteminde.

Ben de Reddit'te çok uzun süre 3600 forumlarında gezdim. Ordaki başlıkların bir çoğu %3-5 nasıl daha fazla benchmark skoru alırım peşinde adamların açtıkları başlıklar.
    Onun dışında dediğiniz türde, bir konu ile. Günlerce araştırma yapmış, denemediği voltaj ayarı, işlemci frekans ayarı kalmayan adamlar, en sonunda "şunu anladım. PBO'yu enable edin, geçin. Hiç uğraştığınıza değmez" diye açıklama yapıyor.

Ben işlemciden çok memnunum. Kasanız ve işlemci soğutucunuz rezalet değilse, sıcaklık problemi yaşamanız çok olası değil. PErformans olarak zaten F/P şampiyonu 2019 yılının. 2020'de de öyle olacak gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX
    Ramlerimiz aynı muhtemelen.
    Sizi çok uğraştırmayacaksa Ram timing'leri ve voltaj değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
    Anakartımız da farklı tabi. Bu da bir etmen olabilir
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.