Şimdi Ara

Ryzen 2. nesil işlemciler beklenmeli mi?Ryzen 1600 sorunları. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ryzen 1600,gtx 1070 ve dota 2 100fps. Pek mantıklı gelmedi. Ryzen 1600 ve rx560la birlikte dota 2 1080p ultra ayarlarda 120fps altına inmiyorum. Saydınığınız oyunlar zaten eski, işlemciye yük bindirmeyecek oyunlar. Driverleri silip baştan yüklemeyi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShareTurk

heh hemen windows 10 a bulun kabahati. başka işiniz gücünüz yok zaten. bende mi hiç sorun yok yoksa millet mi çok pinpirikli anlamadım ama, bende windows 10 kaynaklı hiç bir problem yok bilgisayarda.

1709den 1603 muydu neydi ona gectim. Valla bilgisayar stabil hale geldi. Bende durum bu. Arkadasin durumu da bu olabilir ki 1709 hakkinda cok sikayet vardi git arastir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagriErcan

Ryzen ile win 10 1709 sürümü sıkıntılı mı hocam? Varsa ne gibi sıkıntılar var merak ettim şimdi

Oyunlarda fps dusus sorunu oluyordu. Laptoplarda sarj daha hizli bitiyordu. 1603e gectim kafa rahat. Nvidia 388.43 mu neydi onu da kurdum driver olarak

• Arkadaşlar bende aynı konuda sıkıntı yaşıyorum. R5 1600 ve gtx 1060 kullanmaktayım.

Dota 2'de ağırlıklı olarak 110-120 fps civarında dolanmakta. Ama 90 fpslere kadar düşüşler söz konusu.
    CS go'da ağırlıklı olarak 150 fps civarı dolanıyor. 200fps lere kadar bazı sahnelerde çıkmakta.

Bazı arkadaşların aldıkları değerlere göre çok düşük benim değerlerim. Tüm driverlar güncel. Win 10 sürümüm 1709. 3.7 ghz'de ryzen balanced modda kullanmaktayım. Yüksek performans modunda bir fark olmadı.

Heaven benchmark skorum bu.
    Ryzen 2. nesil işlemciler beklenmeli mi?Ryzen 1600 sorunları.

Sıkıntı nerede anlamıyorum.
    Bu da Ultra ayarlarda heaven.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 16 Ocak 2018; 17:41:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

bu testin sonuclari sahane fakat burda dx11 ve dx12 sonuclari yok o yüzden baska bir benchmark olan Passmark (https://www.passmark.com ) Performance test i indirip uyguluyoruz.

ayni sekilde heaven 4.0 i da test ediyoruz. (https://benchmark.unigine.com/heaven )

cpu z ve cinebench e gerek kalmadi bence.. oyun performanslarina bir bakalim. ve hw monitoru indir test islemi sirasinda acik kalsin en yüksek sicaklik degerlerinide görmüs oluruz. (https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.34.zip )

Performance testi sonucları. Passmark

• senin passmark sonuclarinda iyi..

Bunlarida bir dener misiniz ikinizde hocam, belki hali hazirda uygulamissinizdir:

High Precision Event Timer – HPET : disabled
    Cool'n'Quiet : disabled
    C6 state : disabled
    Nvidia control panelden güc yonetim modunu "maximum performans" secin.
    Windows güc seceneklerinden "amd" modunu secin. (amd chipset driveri yükleyince gelir)

bunlarin basinda windows temiz degilse, windows kaynakli da olabilir bunu söylemeliyim.

Ryzen Master Tool yüklü mü bilgisayarina, ve overclock var mi?
    oyun oynarken islemci hizi düsüyor mu bir kontrol edermisiniz

cs:go da ayarlari max yapinca kac fps veriyor? hem serverde hem botlarlada bir deneyebilir misin hocam. cs:go cokta benchmark niteligi tasiyacak bir oyun degil, sikintili oyunlar listesinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 17 Ocak 2018; 0:45:14 >
  • quote:

senin passmark sonuclarinda iyi..

Bunlarida bir dener misiniz ikinizde hocam, belki hali hazirda uygulamissinizdir:

Windows güc seceneklerinden "amd" modunu secin. (amd chipset driveri yükleyince gelir)

bunlarin basinda windows temiz degilse, windows kaynakli da olabilir bunu söylemeliyim.

cs:go da ayarlari max yapinca kac fps veriyor? hem serverde hem botlarlada bir deneyebilir misin hocam. cs:go cokta benchmark niteligi tasiyacak bir oyun degil, sikintili oyunlar listesinde..

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sorunumu bulduğumu düşünüyorum. Ben 2400 mhz tek kanal 8gb bellek kullanmaktayım. Çift kanal test sonuçlarına baktığımda oyunlarda aşırı fark oluşmakta. En kısa zamanda çift kanal bellek kullanımına geçeceğim.

C&q, hpet falan hepsini kapalı kullanmaktaydım zaten. Şuan biosta stok ayarlara geçip ryzen balanced mod kullanmaya başladım. Eskiye oranla fps değerlerim daha stabil oldu. Çift kanal belleğe geçincede tüm sorunların çözüleceğini düşünüyorum.

• onkuba kullanıcısına yanıt
    Kac ram var diyede bakmistim gerci ama göremeyince, sormayida unuttum
    büyük ihtimal ondan yapiyor olabilir. Ryzende hersey performans etki ediyor, yok böyle birsey

Umarim arkadasinda bir sekilde problemine bir care buluruz. Ya sorun yazilimsal görünüyor (optimizasyon gibime geliyor) ama sorun olabilecek alan cok fazla. Bilen adam basina otursa, bir gecede halleder eminim, ama burdan fullcontact müdehale mümkün olmuyor.
  • quote:

senin passmark sonuclarinda iyi..

Hepsi dediğin gibi hocam:( Ryzen Master tool şimdi yükledim ama overclock yok bilgisayarımda.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.