Şimdi Ara

Ryzen 1600 mü alırsınız i5 7500 mü?(Anket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not: Anket yapmamızdan rahatsız bir kesim var, ben bunu tamamen anketin sonucunu hazmedemiyor oluşlarına bağlıyorum. Bir insan anket içeren bir konu açılması sebebiyle niçin çileden çıksın? Anket açmayı "Trollük" olarak nitelesin...

Anket:
    http://www.strawpoll.me/13561555

Arkadaşlar merhabalar, bir hafta önceki anketimizde "1400 TL'lik işlemci bütçesiyle Ryzen 7 1700 mü alırsınız yoksa Core i7 7700k mı?" sorusunu sormuş ve 250'den fazla DH'ci katılımcıdan %80 Ryzen 1700 cevabı almıştık.(link;http://www.strawpoll.me/13496632/r ) Şimdi bu anketi 950 TL'lik bir bütçe için yapıyoruz. Bu sefer %90 civarı bir beklentim var çünkü bu noktada Ryzen 1600 OC ile oyunlarda 5 Ghz'lik 7600K ile çoğu yerde aynı performans veriyor. Burada hala i5 7500 diyenler %10'un üzerinde çıkarsa Intel foruma iyi sayıda maaşlı PR'cı salmış demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 29 Temmuz 2017; 14:54:28 >

• Overclock manyağı isimli üye anketi güzel bir şekilde VPN'lerden girip mükerrer oy kullanmak suretiyle sabote etmeye çalışıyor. KENDİSİ INTEL P&R maaşlı çalışanı çıktı....
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    hahaha g4560 gücü bu anketi yapınca eline ne geçiyor zaten yapılmış sonuç amdden yana boş boş anket sabotaja devam...
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Gerçeğin ne olduğu aklınızda pekişsin istiyoruz. %20'nizin her biri senin gibi VPN'den 7 tane sahte oy kullansa o zaman eşitliyorsunuz vallahi iki işlemciyi. Tebrikler ahahhaha.
    opera vpn kullandım bir süre için kimse bu vpnlerden tekrar oy veremez istersen cep telefonundan mobil veri aç kapa yaparak oy vereyim 100e çıkarayım inteli
    tebrikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin anket konularından şu çakma overclock uzmanı arkadaşında fanlığından bıktım artık. İkinizede blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömürcan -- 29 Temmuz 2017; 0:50:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bravo kardeşim. Ne kadar güzel bir şey yapmışsın. Atomu parçalamış gibi bir başarı bu. Bence memleketçe kutlamalıyız... Biz forumun fikrini bulmaya çalışıyoruz sen abuk bir sabotaj peşindesin. Bu soru forumda günde 10 kez sorulan bir soru, aklında soru işareti olan insanlar için bir kaynak olur diye yapıyoruz ancak maalesef senin gibi mükemmel bir insan buna bir "dur" diyor. Vallahi helal olsun Superman gibi adamsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Senin anket konularından şu çakma overclock uzmanı arkadaşında fanlığından bıktım artık. İkinizede blok.

Ağzına sağlık dostum güzel dedin.
  • Ömürcan kullanıcısına yanıt
    Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    İstediğin kişiyi istediğin gibi bloklarsın. Lakin anket yapılmasının neresi kötü? Buna karşı çıkılmasının sebebi nedir ben onu çözemedim tam olarak. Sanki her gün anket yapıyorum. Geçen hafta 1 tane daha anket yapmıştım, başka da bir şey yok. Normal şartlar altında anketten ne çıkacağını kestiriyorsunuz ve sinirleniyorsunuz resmen...

@Lorenzo__ hocam sanki millete sövmüşüz. Başlık değiştirme huyum yoktur. Sadece son durum nedir onu belirtmek için değiştiriyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 29 Temmuz 2017; 0:59:45 >
  • İki işlemciyi de çok araştırdım fakat Amazon'dan MSI B350 Gaming Pro Carbon'u 400TL gibi bir fiyata alınca hemen R5 1600'e atladım.

Bir yanda 6700K bulunan sistem diğer yanda R5 1600, güzel ikili olacaklar.
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında Ryzen 1600'ü şöyle 3,7-3,8 Ghz gibi bir hıza OC ettiğinizde ham güç olarak OC'li 6700k'yi geçiyor. Oyunlar bugün bunu kullanamıyor ancak Intel'in 6/12 i7'leri çıktığında yeni çıkan oyunların tamamının işlemciyi çok efektif bir şekilde kullandığını göreceğiz hep beraber. Bu sebeple 1600 i5 7500'e göre çok ama çok daha doğru bir tercih çünkü ufak bir OC ile i5 7500'ün iki katından daha fazla Cinebench sonucuna sahip oluyor.
    Elimdeki GTX1070 ile R5 1600 vs i7 6700K testi yapabilirim fakat R5 1600'ün şu an için oyunlarda 6700K gibi bir performans vereceğini sanmıyorum. İki işlemciyi de OC'siz kullanacağım muhtemelen, hiç ihtiyaç duymadım bu güne kadar. İlerde çoklu çekirdek kullanımlarında neler değişir hep beraber görürüz.

Şahsi fikrim, 6 çekirdek i7'lerin oyun performansı olarak 4 çekirdek i7'lerin üzerine fazla bir şey koyamayacağı. %10 maksimum olur.
  • 1600 hiçbir şart altında 6700k dan daha iyi oyun performansı veremez. Yapılan anket ise tamamen amacının dışında trollük amaçlı oluşturulmuş gibi geliyor.

1600 7500 den daha mantıklı bir işlemci ancak ortaya çıkıp diğer pentiumcu trollerin aynısını yapmak gereksiz amd antipatisi oluşturmaktan başka bir işe yaramıyor.

• Chillout C kullanıcısına yanıt
    3 sene sonra OC'li 1600'ün OC'li 6700k'yi geçtiğini göreceksiniz. Intel'in Skylake-X'te kullandığı önbellek hiyerarşisi de bunun önemli sebeplerinden biri olacak. Ne trollüğü yapmışız? Verilecek cevabın tahmin edilebileceği bir soru sormak trollük mü oluyor biraz detaylandırırsan sevinirim? 1600'ün 7500'den daha mantıklı olduğunu sen ben biliyoruz da standart insanlar "i5 iyidir, her oyuna yeter" diyen mahalle bilgisayarcısını dinleyip i5'ini alıyor. Ortada bir kaynak oluşturma gayesi var. Hala kendini "çok bilgili" olarak lanse eden bir takım insanlar forumda "Ryzen 1600 almayın, i5 her halükarda daha iyi performans verir" diyip millete %100 kullanılan CPU aldırmaya çalışıyor...
  • bu çocuğu ve bunun açtığı anketi ciddiye almayın
  • islemcinin %100 kullanilmasi demek bundan daha fazla is yapamaz demek mi?
    amd nin fx lerine bakarsak ta islemciler yatiyor full, islemci kullanimi %100 hic olmuyor ne hikmetse ama oyunlarda fps de pentiumun gerisinde kaliyor.
    Islemcinin % lik kullanimini intel ve amd arasinda kiyaslayamayiz.
  • delisakir6 kullanıcısına yanıt
    %100 kullanılan bir bileşen sistemin darboğazıdır. %100 işlemci kullanımının mevcut olduğu durumlarda Frame droplar ve stutter dediğimiz ufak takilmalar sık sık gerçekleşir. Kaldı ki oyun testleri yeni kurulum yapılmış pclerde yapılıyor. Sistem biraz sistiginde i5leri cuvallayacaktir. Ryzen 5ler ise sorun yaşamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 29 Temmuz 2017; 16:14:14 >
  • i5 7500 e oy veren o 12 kişi kim?

• e7400 den sonra farketmez de ryzen alırım herhalde.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.