Şimdi Ara

RX580 ve R7 7800X3D Darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran Kartı:Sapphire Rx 580 8gb Pulse
    İşlemci: Ryzen 7 7800x3d
    Ramler: 8x2(16) cl36 6000mhz ddr5
    Anakart: B650 Tomahawk Wifi Am5
    Psu:750w 80+
    Sıvı soğutucu: Deepcool mystique 360 (fazla güçlü🫠)

Merhaba Biliyorum Bu Sisteme Bu Ekran Kartı Ne Alaka Darboğazdan Başka Ne Bekliyordun Demeden Önce Meseleyi Açıklayayım :D

Ben normalde bu sisteme 9070XT veya 5070 Ti düşünüyordum ancak param kalmadı ve ekran kartı fiyatları da malum şuanlık para biriktiriyorum ekran kartı için ve bu sürede işlemcinin igpu yetmemeye başladı

Bende geforce now fiyatlarını görünce (100mbps) internetim ona rağmen lagla donmasıyla istediğim oyun içinde varmı yokmu uğraşacağıma gider ikinci el elden bi rx 580 8gb alır takarım hem kendi bilgisayarımda oynarım hemde param denkleşirse birkaç aya bunu satar paramı geri alır istediğim ekran kartınıda almış olurum yani bir nevi bedava veya az bir ücretle aylarca kullanmışım gibi şuan iyi güzel ama şöyle bir sıkıntı var:

Masaüstünde hiçbir sıkıntı olmuyor funmarkta iyi ama bazı oyunlara girince özellikle yeni oyunlara mesela bir 10-30 dk normal sıkıntısız oynadıktan sonra aniden donuyor ve bi crash error raporu verip oyundan atıyor oyundan oyuna bu süre değişiyor ama sonuç dediğim gibi.

Oyunlarda frekansı düşürdüm mesela max 1250 ise

1100 1000 - 900

Gibi yaptım frekansları ve sadece frekans azalttım ama bazı oyunlarda max frekansı 1250den 800e bile düşürmek zorunda kaldım ancak o şekil satlerce çalıştı ama böylede performans düşüyor birde her oyunun ayri frekansını düşürmem gerekiyor hem uğraş hem performans kaybı.

Amdnin uygulamasından bu sisteme özel bana hem max performansı vericek hemde kartı çok ısındırmıcak işlemci ve oyunlarda sorunsuz error donma kasma olmayan genel bir voltaj ayarı gösterebilicek varmı tüm oyunlarda kullanabileceğim şuan stok olan ayarlar ram mhz 2200 gpu frekansı da max 1250den aşağı doğru gidiyor

(Not Pek Önemli Değil Ama Belki Bilen vardır)

Ekran kartı hdr destekleyen oyunlarda tam ekran yapınca otomatik hdr açıyor herşeyi yaptım kısayolla kapattım ayarlafdan kapattım cmd den direk otomatik hdr açmayı sildim hatta direk tüm hdr ayarlarını sildim en son olmadı bir programla direk monitorün hdr özelliğini kapatıp bilgisayara hdrsız olarak tanıttım yani kökten sildim ama hala tam ekranda oyunlar otomatik açıyor hdr sorunu bilen varsa yazsın oto hdr da kapalı win 10 64bit kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenqax -- 6 Kasım 2025; 15:18:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam verin o kartı üstüne 500-1000 ekleyip gtx1070 falan alın. Wattman hatası gibi görünüyor. Rx500 serisinin klasik sıkıntısı. Çözümü için öneriler var onları deneyin.

13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.