Şimdi Ara

Rx-8 2JZ veya RB26DETT Stock Swap İşi Tahminen Ne Tutar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
14.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

50.000cr

Biraz daha açar mısınız konuyu lütfen?

Grand tourismo oyununda para birimi cr idi heralde arkadaş kinaye yapmış olabilir.

Anlayan ustaları bekleyelim bakalım

Alıntıları Göster
    Bilgilerim pek net olmasa da yine de bir şeyler yazayım.Yanlışım olursa üstadlar düzeltsin...

Benim bildiğim rx8'de wankel 1.3 litrelik motor var.Bildiğim kadarıyla ülkemizde motor SWAP işi için motor hacimlerinin aynı değerlerde olması gerekiyor.RB26DETT ve 2JZ çok çok iyi motorlar.Tabiri caizse herşeye açık ve yüksek güçleri görmek çok kolay.Dediğim gibi SWAP işini resmi yollardan yapacaksanız pek mümkün görünmüyor.Ayrıca motoru ülkeye sokarken gümrükte ekstra vergi ödemeden ülkeye sokmak hayli güç bir işlem.Eğer bütceniz bu meblağları karşılayabilecek güçte ise daha uygun modifikasyonlara yönelebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

50.000cr

Biraz daha açar mısınız konuyu lütfen?

Grand tourismo oyununda para birimi cr idi heralde arkadaş kinaye yapmış olabilir.

Anlayan ustaları bekleyelim bakalım

Alıntıları Göster
    Swap işlemi sadece kaputun altına motoru koymakla bitmiyor. Öncelikle RX-8 için istediğiniz motor için uygun swap kiti bulunabiliyor mu? maliyeti ne kadar bunu araştırmakla başlayabilirsiniz.

Daha sonra swap kit kullanmak kaydı ile şanzıman boyu ve vites kolu uygulaması için araçta ne gibi değişiklikler yapılması gerekiyor bunu araştırmalısınız. Rx-8 in şanzımanı uyum sağlayabiliyor mu? şanzıman swap işlemide gerekiyorsa neler yapılmalı? Şaft boyu birebir olmayacağı için şaft modifikasyonunu araştırmalısınız. Rx-8 in diferansiyeli kullanacağınız motorun gücünü kaldırabilecek mi araştırmalısınız.

Daha sonra elektrik tesisatında ne gibi değişiklikler yapılmalı, RX-8 in dashboard tam olarak çalışıyor mu? sensör değişiklikleri gerekiyor mu? bunu araştırmalısınız. (km ya da devir saati çalışmayabilir çünkü)

RX-8 deki pedallar bile uymayabilir (tam emin değilim) örneğin elektronik gaz pedalını manuel teeli pedala conversation yapmanız gerekebilir.

Daha sonra ECU ile ilgili araştırmaları yapmalısınız.

RB26 kullanacaksanız 4wd için alt takımda neler nasıl değişecek araştırmalısınız.

Kısaca maliyet alır başını gider ama ortaya çıkacak araç bu maliyete değer. Tabi maliyetin dışında bu aracı Türkiye şartlarında yürütmeyi başarabilirseniz. Parça temini zaten başlı başına problem ve ruhsata işletmeniz imkansıza yakın.

Ben olsam sevmememe rağmen 2jz nin hatrına bu swap işlemini BMW üzerinde yapmayı düşünürüm, hiç olmazsa yapılma ihtimali daha yüksek, ülkemizde örnekleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Swap işlemi sadece kaputun altına motoru koymakla bitmiyor. Öncelikle RX-8 için istediğiniz motor için uygun swap kiti bulunabiliyor mu? maliyeti ne kadar bunu araştırmakla başlayabilirsiniz.

Daha sonra swap kit kullanmak kaydı ile şanzıman boyu ve vites kolu uygulaması için araçta ne gibi değişiklikler yapılması gerekiyor bunu araştırmalısınız. Rx-8 in şanzımanı uyum sağlayabiliyor mu? şanzıman swap işlemide gerekiyorsa neler yapılmalı? Şaft boyu birebir olmayacağı için şaft modifikasyonunu araştırmalısınız. Rx-8 in diferansiyeli kullanacağınız motorun gücünü kaldırabilecek mi araştırmalısınız.

Daha sonra elektrik tesisatında ne gibi değişiklikler yapılmalı, RX-8 in dashboard tam olarak çalışıyor mu? sensör değişiklikleri gerekiyor mu? bunu araştırmalısınız. (km ya da devir saati çalışmayabilir çünkü)

RX-8 deki pedallar bile uymayabilir (tam emin değilim) örneğin elektronik gaz pedalını manuel teeli pedala conversation yapmanız gerekebilir.

Daha sonra ECU ile ilgili araştırmaları yapmalısınız.

RB26 kullanacaksanız 4wd için alt takımda neler nasıl değişecek araştırmalısınız.

Kısaca maliyet alır başını gider ama ortaya çıkacak araç bu maliyete değer. Tabi maliyetin dışında bu aracı Türkiye şartlarında yürütmeyi başarabilirseniz. Parça temini zaten başlı başına problem ve ruhsata işletmeniz imkansıza yakın.

Ben olsam sevmememe rağmen 2jz nin hatrına bu swap işlemini BMW üzerinde yapmayı düşünürüm, hiç olmazsa yapılma ihtimali daha yüksek, ülkemizde örnekleri var.

Hocam çok çok haklısınız Bmw daha basit örnekleri de mevcut ama Bmw artık sıradanlaştı araçtan çoğu anlamayan kişi 2jz swaplı bir Bmw görse bile peh diyip geçiştiriyor. Rx 8 istememin nedeni farklı olması her köşe başında yok o yüzden Rx 8 en öncelikli seçimim. Parça konusuna gelirsek 280hp 2jz yanılmıyorsam rb26dett biraz daha zor yapılması onu eledim gibi birşey.

Ruhsata işletme ihtimalimiz hiç mi yok motorun faturası olsa ve mühendis olayı varmış onlarında imzasını alsam? Ortalama maliyeti dediğim gibi 25 30 bin lira bulursa belki 3 4 ay daha erteleyip bu işe girmek isterim. Araç zaten kendi 230hp takılacak motor 280hp olması lazım diferansiyelin kaldırma ihtimali belki vardır. Dediğiniz gibi sırf motoru alıp koymaktan ibaret değil az çok araştırdım gözönünde bulundurdum bunları. Beni de endişelendiren devir saatleri v.b şeylerin çalışmaması çünkü araç çok yeni, bütün aksam elektronik. 93 94 model araçlar gibi kolayca swaplanmayacak uğraştıracak biraz eminim.

Bu konuda bana biraz daha yardımcı olursanız memnun olurum şimdilik kabataslak bir fiyat çıkarsak yeterli benim için. Kendimi bu duruma maddi ve manevi olarak hazırda tutmak isterim. Araç şuan elim de olsa bu işten anlayan ustaların yanına gidip fiyat alırım ama araç yok benim ki bir nevi ön hazırlık ve bilgi toplama. Umduğumdan kat kat fazla çıkarsa eğer 2010 2011 motoru bitik Rx-8 alıp kendi 1.3 Wankel motorun sıfırını taktırıp kullanacağım bu gidişle ama bunu da açıkçası istemiyorum çünkü 12 bin lira sıfır motoru ve çok hassas diğer motorlara bakarak. Bilgiler için teşekkür ederim sizinle özelden facebook veya msn gibi bir yerden iletişime geçmeyi isterim sorun teşkil etmez ise sizin için. Sağolun, saygılar.

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince yardımcı olurum fakat proje işleri her araç için ayrı ayrı tercübe ister. 7 yıldır kendi aracımı modifiye ediyorum ve her takacağım parçadan önce yurt dışı forumları ineliyorum, tecrübeli arkadaşlardan fikir alış verişi yapıyorum. Bu işlerde her şeyi düşünmek gerekiyor.

Fiyatlar konusunda pek yardımcı olamam ama fikir verebilirim. 2jz swap yapmış arkadaşlarım var ama RX-8 le ilgilenen yok malesef.
  • quote:

Elimden geldiğince yardımcı olurum fakat proje işleri her araç için ayrı ayrı tercübe ister. 7 yıldır kendi aracımı modifiye ediyorum ve her takacağım parçadan önce yurt dışı forumları ineliyorum, tecrübeli arkadaşlardan fikir alış verişi yapıyorum. Bu işlerde her şeyi düşünmek gerekiyor.

Fiyatlar konusunda pek yardımcı olamam ama fikir verebilirim. 2jz swap yapmış arkadaşlarım var ama RX-8 le ilgilenen yok malesef.

Msni mi ekler misin abi? Müsait olduğun bir zaman konuşuruz detaylıca istersen tecrübeli birisinin gerçekten yardım etmesini isterim profiline baktım bende Ankaradayım aracı aldığımda buluşmalara gelirim tanışmak isterim. Şuan online'ım emre-blc@hotmail.com
  • quote:

quote:

Msni mi ekler misin abi? Müsait olduğun bir zaman konuşuruz detaylıca istersen tecrübeli birisinin gerçekten yardım etmesini isterim profiline baktım bende Ankaradayım aracı aldığımda buluşmalara gelirim tanışmak isterim. Şuan online'ım emre-blc@hotmail.com

Alıntıları Göster
    Aslında arabayı yurt dışına çıkartsak, motoru orada swaplayıp Türkiye'ye dönsek nasıl olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Aslında arabayı yurt dışına çıkartsak, motoru orada swaplayıp Türkiye'ye dönsek nasıl olur

Alıntıları Göster
    Motoru Kıbrıs'tan kaçak sokmak lazım aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Motoru Kıbrıs'tan kaçak sokmak lazım aslında

Alıntıları Göster
    Bu iş sıkıntılı aynı hacimli motorlar bir tek ruhsata işletiliyormuş. Oysa gözden araç hariç yapacağım masraf 35 40 bini bile çıkarmıştım küfür edeceğim olmayacak ama soktuğumun ülkesinde ki prosedürlerden gümrük vergilerinden ve normal vergilerden bıktım! Ne biçim lanet bir yerdir anlamış değilim. Proje kısaca hayal oldu arkadaşlar devletin kanunları sağolsun, saygıyla anıyorum burdan tek tek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 20 Temmuz 2013; 16:32:49 >

• quote:

Bu iş sıkıntılı aynı hacimli motorlar bir tek ruhsata işletiliyormuş. Oysa gözden araç hariç yapacağım masraf 35 40 bini bile çıkarmıştım küfür edeceğim olmayacak ama soktuğumun ülkesinde ki prosedürlerden gümrük vergilerinden ve normal vergilerden bıktım! Ne biçim lanet bir yerdir anlamış değilim. Proje kısaca hayal oldu arkadaşlar devletin kanunları sağolsun, saygıyla anıyorum burdan tek tek.
    İşçiliği siz mi yapacaksınız??

Öyle değilse önce usta bulun.

Bu işi kotarabilecek sayılı kişi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Ankarada yapacak usta var Ankara olmaz ise İstanbulda jdm works var onlarda yapabilir, ama ruhsata işletilmiyor maalesef her muayene geldiğinde herşeyi söküp kendi motorunu şanzumanını diferansiyelini geri takamam ki. Ayrıca swap kit bulamadım rx 8 e göre eğer yapılırsa şasede oynamalarda yapılmak zorunda kalacak kulaklarda. Zira 2jz yapıldıktan sonra kendi motorunu tekrar takmaya çalıştığında bir sürü sorun çıkacak. Dediğim gibi ruhsata işletilseydi bir şekilde motoru ve gerekenleri yapıp araç hurdaya çıkana kadar öyle binilecekti.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Ankarada yapacak usta var Ankara olmaz ise İstanbulda jdm works var onlarda yapabilir, ama ruhsata işletilmiyor maalesef her muayene geldiğinde herşeyi söküp kendi motorunu şanzumanını diferansiyelini geri takamam ki. Ayrıca swap kit bulamadım rx 8 e göre eğer yapılırsa şasede oynamalarda yapılmak zorunda kalacak kulaklarda. Zira 2jz yapıldıktan sonra kendi motorunu tekrar takmaya çalıştığında bir sürü sorun çıkacak. Dediğim gibi ruhsata işletilseydi bir şekilde motoru ve gerekenleri yapıp araç hurdaya çıkana kadar öyle binilecekti.

Alıntıları Göster
    Bakalım jdm workse mesaj attım eğer bir şekilde ruhsata işlenir derlerse proje en geç 9 10 ay içerisinde gerçekleşecek. Ama kime sorduysam aynı hacim motor takman şart dedi yoksa işletilmez dedi.

• quote:

Bakalım jdm workse mesaj attım eğer bir şekilde ruhsata işlenir derlerse proje en geç 9 10 ay içerisinde gerçekleşecek. Ama kime sorduysam aynı hacim motor takman şart dedi yoksa işletilmez dedi.

Alıntıları Göster
    Hocam aradınız mı ? İnşAllah işiniz hallolur da bizde zevkle izleriz videolarınızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopidop

Hocam aradınız mı ? İnşAllah işiniz hallolur da bizde zevkle izleriz videolarınızı

Şuan henüz ciddileşmedi sadece düşünüyorum eğer tutupta 50 60 bin lira derlerse ortalama kalkışmam bu işe bir kaç yıl daha geçmeden 40bin filan derlerse kredi çektiririm babamın üstüne zamanı gelince
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lopidop

Şuan henüz ciddileşmedi sadece düşünüyorum eğer tutupta 50 60 bin lira derlerse ortalama kalkışmam bu işe bir kaç yıl daha geçmeden 40bin filan derlerse kredi çektiririm babamın üstüne zamanı gelince

Alıntıları Göster
    RB26DETT
    2.6 Litre, Çift Turbo bir motor ve bildiğim kadarıyla 6 silindirli. Bunu Rx8'e nasıl sığdıracaksınız? Merak ettim doğrusu. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

RB26DETT
    2.6 Litre, Çift Turbo bir motor ve bildiğim kadarıyla 6 silindirli. Bunu Rx8'e nasıl sığdıracaksınız? Merak ettim doğrusu. :)

Rb26dett sığar sığdırılır bir şekilde yurtdışında örnekleri mevcut motor sıralı 6 silindir ama çift turbo yani twin turbo değil diye biliyorum ama rb26dett 2. planda kaldı açacağı masraf daha çok 2jz ye bakarak. Maddi durumum çok çok iyi olsa rb26dett japon rüyasını bende canı gönülden yaşamak isterim mantık 2jz de gönül rb26dett'de üzülmemek için mantığı dinlemek daha doğru olur
  • quote:

RB26DETT

Twin turbo olan motor gtr'daki sanırım onun motoruyla karıştırdınız
  • quote:

quote:

RB26DETT

Rb26dett sığar sığdırılır bir şekilde yurtdışında örnekleri mevcut motor sıralı 6 silindir ama çift turbo yani twin turbo değil diye biliyorum ama rb26dett 2. planda kaldı açacağı masraf daha çok 2jz ye bakarak. Maddi durumum çok çok iyi olsa rb26dett japon rüyasını bende canı gönülden yaşamak isterim mantık 2jz de gönül rb26dett'de üzülmemek için mantığı dinlemek daha doğru olur

RB26DET derseniz, tek turbodur, RB26DETT derseniz çift Turbodur.
    Skyline'ın hayvani gövdesine sığdığı için RX8'in gövdesine sığar mı onu düşündüm sadece.

• quote:

quote:

quote:

RB26DETT

Skyline'ın hayvani gövdesine sığdığı için RX8'in gövdesine sığar mı onu düşündüm sadece.

Sığar hocam ama şaseyle oynamak şart örnek olarak bunu buldum
     Rx-8 2JZ veya RB26DETT Stock Swap İşi Tahminen Ne Tutar?

• quote:

quote:

quote:

quote:

RB26DETT

Sığar hocam ama şaseyle oynamak şart örnek olarak bunu buldum
     Rx-8 2JZ veya RB26DETT Stock Swap İşi Tahminen Ne Tutar?

Alıntıları Göster
    Şase ile oynanırsa sığar gerçi. Güvenli olur mu bilemem. Çok ince ve iyi bir işçilik gerekiyor.
    Gerçi, RB26DETT motorlu aracı (Skyline'ı) bulduktan sonra daha ne isterim.

• quote:

Şase ile oynanırsa sığar gerçi. Güvenli olur mu bilemem. Çok ince ve iyi bir işçilik gerekiyor.
    Gerçi, RB26DETT motorlu aracı (Skyline'ı) bulduktan sonra daha ne isterim.

Ülkemizin altın yasaları sağolsun bizi kavuşturuyor skyline'la filan RÜYALARIMIZDA. Anıyorum burdan tek tek o yasaları koyanın anasını
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.