Şimdi Ara

RX 5700 XT ile yaşadığım problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir rtx 2060s ile rx 5700 xt ile arasında gidip geliyordum ve en sonunda Rx5700 xt aldım. Açıkçası sürücü sorunlarından biraz çekiniyordum fakat benim başıma gelmez diye düşünmüştüm. Siyah ekran hatalarından mavi ekran hatalarına birçok şey yaşadım. Daha 2. gününde. Size sorum ise iadesini yapabilir miyim bu kartın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tabi yapabilirsiniz. İnternetten alınan ürünlerin çoğunun 15 gün koşulsuz iadesi vardır. Mağazadan direkt aldıysanız da kart sorunlu olduğu için iade edebilirsiniz.

Cooler Master MB511 | Msi B450-A Pro | Ryzen 5 5600x w/Cm Ml240l
    16 GB DD4 3533Mhz Cl14 | Gigabyte Eagle RTX 3060ti | Samsung 980 Pro 2 TB
    Pny 1 Tb Nvm | Samsung LC27JG54 1440p 144Hz 4ms
  • Ben de o iki kart arasındayım fakat rx 5700'de çok problem yaşayan çıkıyormuş galiba ben youtube karşılaştımalarına baktığımda rx 5700 fps olarak biraz önde gidiyor ama sorun yaşatıryor işte insan o kadar para verip sorun yaşaması kötü bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu muhabbetlere psu kaynaklı diyorlardı, psu nuz nedir acaba?

Edit : böyle bir şey olsa dediğim psu'dan kaynaklı olduğu değil genel olarak yazılım probleminden bahsettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 22 Kasım 2020; 20:29:37 >
  • Kwanon K kullanıcısına yanıt

Tamam işte hocam, psu modelinizi merak ettim ben de. Peak anlarda sorun çıktığı söyleniyordu. Hatta nvidia 3080 lerde de yaşandı frekansları kısmışlardı.

Benim de fırsat olursa bu modellere geçme düşüncem var da ondan psu nuzu soruyorum.

Orijinalden alıntı: Kwanon

Zannetmiyorum ama böyle bir şey olsa her 5700xt alan şikayetçi olurdu. Gariptir ki kimisinde hiç problem yok. Şans işi diyeceğim de ne alakası var. Hepsi aynı yazılımı kullanmıyor mu ?

Edit : böyle bir şey olsa dediğim psu'dan kaynaklı olduğu değil genel olarak yazılım probleminden bahsettim

20.4.2 kullanıyorum aylardır.geçen son sürümü yükledim fakat 2 kez res attı.20.4.2 en sorunsuz sürücü

• Sorununuz yazılımx psu veya ürün kaynaklı olabilir. Stabil sürücü hangisi ise onu deneyin öncelikle, kullanıcı konusundan öğrenebilirsiniz. İkinci şüpheli ise, ki bana göre asıl suçlu bu, kullandığınız vs650. İmkânınız varsa 700w üstü farklı bir psu ile deneyin.

Ben de 5700xt almak istiyorum bak içime kurt düştü şimdi. Sizce ne yapmalıyım ?

Almayın. 5600 xt ile yaşamadığım sorun kalmadı. Gittim series s aldım , tertemiz. Siz alın demiyorum ama 5000 serisi almayın.

ASUS Prime Z790-P Wifi D4 / i7 14700F / Msi Ventus 2X 4070 Super / 2x16 3000 Mhz Ram / iPhone 15 Plus / iPad 10 / Xbox Series X / Playstation 5 / Dell AW2724DM / LG 32Gn600B / Asus VA27EHE / Razer Kaira For Xbox / SteelSeries Arctis 1 Wireless PS Edition / Razer Wolverine V2 Xbox / Cordsair Hs75 Xbox / Razer Sphex Mouse Pad / Logitech G410 Atlas Spectrum / Logitech G402 Hyperion Fury / Logitech G502 / Lenovo K500 Legion
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Bütçem buna el veriyor nasıl almayayım

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Yani 650 watt'ın yetersiz mi olduğunu söylüyorsun ?

• Psikobat P kullanıcısına yanıt

Sorun yaşamış veya yaşama ihtimali olan arkadaşlar için dikkat edilmesi gerekenler güncel:

En net çözüm olanların başında gelen liste:

1. A - B tier psu ya geçtim ve yanında çift ayrık kablo (ekran kartı destekliyorsa) kullandım. Veya kasanın prize takılan fişini değiştirdim sorun çözüldü. %50+ (Bazı kullanıcı memnuniyeti yakalamış Fsp hd700 (k) , cm mwe 80+ 650-750w vb düşük tier psu ile de olumlu sonuç alan arkadaşlar var dikkatinize)

2. Sistemdeki işlemci ram undervolt oc işlemlerini iptal ettim sorun çözüldü. 

3. Ramleri ya da en düşük sınıfta olan anakartımı ya da anakartımın biosunu önceki versiyon ile değiştirdim ya da xmp kapattım ya da ssd yerine farklı diske temiz format kurulum yaptım sorun çözüldü. (Veya ramlerime 1.38v verdim)

4. Bir önceki sürücüye temiz kurulum ile döndüm sorun çözüldü. (Anakart, ses kartı ve diğer sistem sürücüleri de güncellenerek)

5. Gpu'ya undervolt veya power limit azaltma ya da arttırma yaptım sorun çözüldü. (Gpu undervolt yaparsanız tam stabil olmazsa tekrar sorun yaratır. Küçük aralıklar ile gidin 0.25mv veya power limit azaltın sadece fazla anlamıyorsanız)

6. Görüntü kablosunu değiştirdim veya dönüştürücüsüz denedim ya da yanında sürücüden hdcp kapattım sorun çözüldü. Veya farklı ekranda denedim.

7. Freesync-gelişmiş senkranizasyon açtım-kapattım.

8. Ekran kartım garantiden değişti sorun çözüldü.

9. Garantisiz bir ekran kartı ise termal macun yenileme işlemi yapabilirsiniz.

10. Bazı arkadaşlar wattman uyarısı alan windows hızlı başlatmayı kapatıyorlar.

Yeni:

11. Aygıt yöneticisinden amd high definition audio aygıtı disable yaparak denemek.

Amd ise bu listeyi vermiş:

Dear Customer:

Please follow below steps.

0. Update MB BIOS to the latest version.

1. Clear motherboard CMOS.

2. GO to MB BIOS setting page and set CSM as disable or set to UEFI mode.

3. Within MB BIOS setting page, please set PCI-e Speed to Gen3 instead of Auto if your MB does not Support Gen4.

4. Format the HDD and reinstall Windows 10 X64 and then Update to version 2004 by using Windows Update.

5. Update motherboard chipset driver to latest version

6. Install Catalyst V20.9.1(WHQL) driver here -https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-9-1, then reboot the System.

Bu yöntemler ile sorunları olupta çözülmeyen varsa acilen garantiye göndersin ekran kartını çünkü genel kullanıcı da bir yazılımsal problem yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Kasım 2020; 22:5:40 >

• quote:

Bütçem buna el veriyor nasıl almayayım

Bütçeniz ona el veriyor olabilir fakat benim demek istediğim sıkıntı yaşamanız yüksek . Konu sahibi arkadaş da başına gelmez diye düşünmüş fakat gelmiş.

ASUS Prime Z790-P Wifi D4 / i7 14700F / Msi Ventus 2X 4070 Super / 2x16 3000 Mhz Ram / iPhone 15 Plus / iPad 10 / Xbox Series X / Playstation 5 / Dell AW2724DM / LG 32Gn600B / Asus VA27EHE / Razer Kaira For Xbox / SteelSeries Arctis 1 Wireless PS Edition / Razer Wolverine V2 Xbox / Cordsair Hs75 Xbox / Razer Sphex Mouse Pad / Logitech G410 Atlas Spectrum / Logitech G402 Hyperion Fury / Logitech G502 / Lenovo K500 Legion
  • Şu Amd nin sürüclerinde sorun var diyen troll tayfa beni engellemiş , şu yeni hesaplarda kendilerinindir büyük ihtimalle, yeni açmasalarda ikinci elde kullandiklari yan hesaplarla gelip trollüğe devam ediyorlar.

Dediğiniz her şeye Fransız kaldim. Ben 5700XT + R5 3600 alacağım 4-5 ay sonra. Belki RTX 30 serisi veya RX 6000 serisi ucuz kartlar olur. Eğer olmazsa 5700XT + R5 3600 yapacağım. Bütçe monitör dahil 9-10 bin TL. Monitör 2k olacak. Benim anlayacağım dilden anlatır mısın ( tabiri caizse mala anlatır gibi). Anakart olarak b450m s2h alacaktim ama daha iyi bir anakart mı almalıyım ve daha iyi 700W PSU mu almalıyım ?

• Emircelebi35 E kullanıcısına yanıt
    Nitro plus modeli özellikle çok çok yakışıklı bir kart ama sorun yaşama ihtimalin var.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Corsair VS650

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Evet benim de aklıma geldi güç kaynağı olabileceği fakat yük testinde herhangi bir sorun çıkmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.