Şimdi Ara

Rx 570 Oyunda Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • rx 570 aldık ama oyunlarda nedense devreye girmiyor. funmark ile test ettim ve %100 kullanıma çıktı, çalışma konusunda sorun yok ama oyunlarda ekran kartın fanı bile dönmüyor. işlemci g4400 anakart h170 m3 ve 8 gb ram. dahili grafik ile çakışıyor olabilir mi oyunlarda?




  • Görüntüyü anakartın görüntü çıkışından alıyorsan sebebi o olabilir, mönitöre kartın üzerindeki çıkışlardan bağlantı yapmak gerekir.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    ekran kartından alıyorum görüntüyü

  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    Öyleyse sürücüyü kontrol edersin, aygıt yöneticine fln bakarsan sadece rx570 görünmeli, eğer onboard VGA (intel graphics yagıt yöneticinde görünüyorsa) program ekle kaldırdan yüklü ise önce sürücüsünü kaldır, sonra aygıt yöneticinde görünüyorsa fln ona sağ tıkla devredışı bırak de, bunları bir kontrol eder denersin.

  • Çalışmıyor derken oyunu mu açmıyor yoksa görev yöneticisinde %0'mı yazıyor?

  • Demirci25 D kullanıcısına yanıt

    oyunu açıyor ama oyunda çalışmıyor. funmarkta %100 çalışıyor ve vermesi gereken fpsi verdi ama oyunda olmuyor. cs:go da hiç çalışmıyor. başka bir oyunda denedim onda da gpu kullanımı çok dalgalı oldu zaten 15 fps üzerine çıkmadı ki o oyunda 70-80 fps almalıydı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi dahili kartla çakışıyor muhtemelen. Ekran kartının sürücüyü kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?

  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    Ben işlemciye hiç dikkat etmemişim, o işlemci ile o kart pek performans gösteremez, çünkü güncel çoğu oyunn minimum gereksinimlerini bile pek karşılayabilcek yapıda bir işlemci değil. i serisi bile değil 2 çekirdekli pentium işlemci, günümüz oyunları açısından bildiğimiz celeron a tekamül eder, yani oyun değilde nette gezinmelik media lık bir model.


    Kısaca Gpu dalgalı fln diyorsun, sebebi kullanılan işlemciden kaynaklanıyor, o işlemcinn kaldırabilceği kartlar max Rx550 / gtx 950 seviyeleri, üzeri kartlar ile sıkıntı çıkartması çok doğal.

  • G4560 olsaymış o kartı 1 az kıpırdatabilir'miş, çünkü 2c 4t bir model ama G4400 direk media'lık 1 model, bunn'la ancak pasif soğutma'lı filn mini media pc yapılır.



    Aşağı'da, işlemci desteği sayfası'ndan uyan model'ler e bakarsın, uygun bios'uda yükleyip, bütçene uyan 2.el i5 işlemci bakarsınız.


    https://tr.msi.com/Motherboard/support/H170-GAMING-M3#support-cpu

  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

    hocam işlemciyle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı işlemciyle youtubeda videolar var gayette yeterli fps veriyor oyunlarda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    İşlemci istemeyen oyun'lar da 1 şeyler yapabilir, pubg lite fln gibi sınırlı sayıda oyun'da 1'az kıpırdar fakat mesela csgo da olay sırf işlemci odak'lı, ora'da kart'ın direk yatışa geçer.

  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    Sorununuzun işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorsanız, bende işlemci değiştirmeden gpu kullanımınızı yükseltebileceğinizi düşünmüyorum.

  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    G4400 ve Rx570 ile 1080p'de hangi oyun'lar da minimum ve average'ın ne olur aşağı'da mevcut, kaynak link'ide aşağı'da.


    Sayfa'da aşağı'lar a doğru iner incelersin ---> Kaynak 



    Rx 570 Oyunda Çalışmıyor




  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

    yanlış veriler içerdiğini söylemek gerek bu sitenin. g4400 ile rx 570 gta 5de 1920 orta ayarlarda 40'ın altına düşmez. bu site nasıl test etti bilmiyorum ama sorunu çözdüm, format gerekliymiş.

    orta-yüksek ayarlarda g4400 gtx 1050ti ikilisi 35-40 fps arası geziniyor 30'a kadar düşüyor. Rx 570 ile 40'ın altına düşmez aynı ayarlarda. Arkadaşımın harddiski yok, olsaydı gta 5 indirip deneyecektim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyarderdahi -- 10 Kasım 2020; 23:9:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.