Şimdi Ara

RX 5600 XT SİYAH EKRAN SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı kartı bende aldım aynı driver sorunlarını bende yaşadım fakat bende mavi ekran veriyor durduk yere , herhangi bir sebebi olmadan masaüstünde bile . 0x00000116 hatası yani driverle sıkıntılı ben herşeyi denedim anlatayım baştan . Öncelikle eski driver kurdum olmadı , adrenalinsiz driver kurdum olmadı sorunumu şu çözdü. Temiz bir format attım w10 hiçbir güncelleme yapmadan , direkt adrenalinsiz eski driver yükledim sorun olmadı 2-3 hafta taaa ki - ohh sorunum kalktı düzeldi , diyip güncel driver indirene kadar aynı mavi ekran tekrar gelmeye başladı . DDU ile eski driver silip tekrar yüklesemde sorunum çözülmedi . Hala devam ediyor bir kaç ayar yaptım umarım düzelir yoksa format yolu gözüküyor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.

Monitörünüzde hangi girişler var?(Vga,Hdmi,DP,DVI)
    Siz hangisini kullanıyorsunuz?

• Biraz saçma olacak ama sorunun sebebini anlamak açısından önemli.

DP to VGA veya HDMİ to VGA dönüştürücü ile deneme şansınız var mı?

Eğer bu mümkün değilse monitörünüzün freesync, vsync gibi özelliklerini kapatıp frekansı 60Hz'e alarak deneyebilir misiniz?

Yine eğer imkanınız varsa HDMI çıkışından TV bağlantısı yapıp o şekilde de deneme yapabilirsiniz.

Görebildiğim kadarıyla bu tip sorunların çoğunda, dp kablo ile aktarım ve freesync özelliğinin kullanımı bu sorunu tetikliyor.

• Görüntü ayarları--> Gelişmiş görüntü ayarları-->Görüntü bağdaştırıcısı özellikleri-->Monitör-->Ekran yenileme sıklığı
    Bende de 5500 xt var. Monitör ve kasa anahtarlı 4lü prize bağlı. Anahtari kapatınca monitör resliyor kendini. Bilgisayarı ilk açtığımda, bir oyuna girdiğimde ekran gidip geliyor veya siyah ekranda kalıyor. Dediğiniz gibi freesync ile alakalı onu kapatınca düzeliyor veya restart çekmem gerekiyor.

• std350 S kullanıcısına yanıt
    Şuan zaten 60hzdeymiş.

• Aynı sorun bendede var benim kart sapphire pulse modeli h264 videolarını seyrederken siyah ekran akabinde pc yi güç düğmesinden kapatmadan görüntü gelmiyor amd ye yazdık zırvalıyıp duruyorlar çözümsüz şu an oyunlarda en ufak sorun yok denemediğim driver kalmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İ5 14600KF*MSI B760 TOMAHAWK* SAPPHİRE 7800XT PULSE*PATRİOT VİPER 2x16 GB 6400 MHZ DDR5 *1 TB KİOXİA G2 PLUS *NZXT H5 FLOW* THERMALRİGHT PHANTOM SPİRİT 120 EVO CPU COOLER *HİGH POWER ELİTE 750W *GIGABYTE 23.8" G24F-2
  • Aynı sorun, ince hesaptan aldım bende ekran kartı xfx thicc ii 5600 xt. Windows olay goruntuluyecisinde 0x00000116 bu hatayı alıyorum.

Bana gönderdiklerinde vbios guncellemesi yapılmamıştı buna rağmen res atıyordu. Önce adrenalin son sürüme yükselttim res atmaya devam etti. Sonra vbois dahil adrenalini de son surume çektim hala res atmaya devam ediyor. DDU ile temiz kurulum yaptım nafile.

İnce hesap da iadeyi kabul eder mi emin değilim bakalım yarın bir konuşacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Wander298

Sorunun uyku moduyla alakası yok çoğu kişide bulunan kronik bir hata
    sorun 5600 xt den ziyade amd ekran kartı sürücüleriyle alakalı.

aynı sorunu ben rx 480 dede yaşadım. Ben o zamna display port ta takılı idi hdmı ye geçince düzelir gibi oldu.

sorun sanırım driver çakışmasından.

Display Driver Uninstaller ile eski driver ı kaldırın temiz bir yükleme yapın. sorun ortadan kalkacaktır.

ben şu an xfx rx 5600 xt kullanıyorum. 20 gündür bir defa dahi siyah ekran olmadı.
    RYZEN 5 5600X ** MSI B550 Tomahawk ** Trident Z argb 2x16=32gb 3600mhz cl16 ** Msi RTX 3060 Gaming Z ** Sandisk extreme 500 gb gen3 **James Donkey JD1000 PRO ** Thermaltake 1050 Watt Platinum ** Corsair h100i olatinum**Corsair Cristal 570X ** Asus TUF VG27BQ**MSi GK30**MSİ GM50**Steelseries Qck+
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    Kaç kere denedim ama düzelmedi maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wander298

Kaç kere denedim ama düzelmedi maalesef.
    voltajı manuel olarak ayarlamaya çalışın.undervolt olarakta biliyor.birde fan profilini kendiniz yapın (amd adrenalin le yapılıyor) hatta bu ayarlar sonrasında kart daha serin çalışmaya başladı.
    windows ve ekran kartı driver larınız güncel olsun.
    RYZEN 5 5600X ** MSI B550 Tomahawk ** Trident Z argb 2x16=32gb 3600mhz cl16 ** Msi RTX 3060 Gaming Z ** Sandisk extreme 500 gb gen3 **James Donkey JD1000 PRO ** Thermaltake 1050 Watt Platinum ** Corsair h100i olatinum**Corsair Cristal 570X ** Asus TUF VG27BQ**MSi GK30**MSİ GM50**Steelseries Qck+
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    Kendim fan profili ayarlayıp denedim olmadı.Undervolt yapamadım bu kart için tam değerlein ne oluduğunu bilmediğim için.Biliyorsanız söylerseniz sevinirim.
    Edit: Şuan driverleri aygıt yöneticisinden kurdum adrenalinsiz ve msi afterburner ile core clocku 1780 den 1510 a çektim Şuan sorun yok gib ama kartı böyle kullanmak istemiyorum tam performans vermediği için.

• 20.4.1 sürücüsü tüm ayarları ve ekran kartı profilini standart olarak deneyin.Sıkıntı yaşarsanız pc'ye format atıp sıfırdan driver kurulumuyla temiz windows üzerine kurulum yapın. Problem yaşamamanız gerekiyor.Kendi kartım da 5700 ve son 2 ayda elimden 3 adet 5600xt geçti sorunsuzdu kartların hepsi.
    Bu hesap mizah amaçlı kullanılmaktadır fazla ciddiye almayın yada alın fark etmez.
  • Biosla alakalı olabilir mi aldığım model 14 gpbs olan model.Aldığım zaman driver kurarken sürekli mavi ekran verdi.Ben de biosuna baktım.Başka bir ekran kartının biosu vardı.Ben de sitesinden kendi biosunu indirdim.Bu yüzden olma ihtimali var mı?

• AMD ye has bütün imge saharpening di ıvır zıvır bütün özellikleri kapat, Windows uyku modunu komple kapat. , kullandığın tarayıcıların donnaım hzılandırmalarını kapat,msi afterburner ,riva turner vds overlay progralmlarını sil. Steamin fps msayacını kullan. Karta oc yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 9 Haziran 2020; 12:36:2 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.