Şimdi Ara

rx 480 ve toplam fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba nerdeyse tam 3000 lira bütçem var , direk lap diye yardım istemeyim diye forumda baya konu okudum , şimdi soruyorum

işlemciyi 6500 alcam
    hdd almicam
    ssd alcam 240 gb'lık ( belki ocz trion belki sandisk ultra II )
    anakart h110m pro vd ( oc falan uğraşmicam burayı ucuz tutmak istiyorum )
    monitör olarak 24" 500 tl'lik bir şey düşünüyorum
    kasa ve psu olarak da zalman z3 plus ve kendi 600'lük lx psular olur heralde 370 liraya falan
    ramde işte 8 gb 110 liralık bir kingston 2133'lük olur

ve evet temmuzda da founders değilde özel soğutuculu bir rx 480 alırım inşallah tr'de kazık sokmaya devam ederlerse amazona yönelirim ama bunları 3000'e sığdırabilir miyim?

• anakart bilgisayarın en önemli bileşenidir.
    2 ay sonra tüm pc'yi satmayacaksınız eğer, o anakartı seçmenizi önermiyorum.

1 k için 400-500 tl lik monitör uygundur. (((23-24 inç.)))

zalman z3 plus 600 watt uygundur.
    coolmaster'ın 600 wattlık kasaları uygundur.

8+8=16 gb 2133 mhz ram uygundur.
    sandisk ultra 2 alınabilir.

3000'e e ticaret sitelerinden alırsanız sığdırabilirsiniz.
    iyi forumlar.
  • DedeCorhut kullanıcısına yanıt
    hocam b150'ye falan geçince yetişmiyo bütçem , hem ne fark var ki b150m ile h110m arasında , sanırım 4 ram girişi var ona bunda 2 , başka da yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: heureuxcheveux

hocam b150'ye falan geçince yetişmiyo bütçem , hem ne fark var ki b150m ile h110m arasında , sanırım 4 ram girişi var ona bunda 2 , başka da yok

şu forumda çok güzel bir konu vardı, bulamadım. yine çöplüğe dönmüş burası.
    i5'e o iki anakartıda önermem.

https://tr-tr.facebook.com/notes/gamesultan/haftan%C4%B1n-konusu-anakart-al%C4%B1rken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar/10150591952792200/

al şurdan oku.
    böyle konuları kendiniz araştırabilirsiniz.
    3000 lira vereceksin madem, böyle 10 adet konu bul ve oku, zararlı çıkmazsın.

sadece ram değil, kuzey güney soğutucusuda lazım.
    sata girişleri önemli.
    kondansatör - kapasitör sayısı önemli.
    2 sata girişine güvenme 1-2 yılda gevşiyor =)
    anakart üzerinde fan girişleri önemli.
    2-4 adet usb girişi yerine 6-8 hatta 10 adet daha iyi olur. (zamanla bozulabiliyor.)
    ekran kartını taktığın zaman ramları çıkaramayacağın bir anakart seçme.
    pcb'si ince ve kalitesiz yapılmış bir anakart seçme.

ayrıca 1500 liralık ekran kartı 850 liralık işlemci almak için 150 liralık anakart alınmaz.
    herşeyi düşük tutup, beklentin fazla olmasaydı o zaman olurdu.
    tercih senin, ben o anakartları önermiyorum.

paranız az değil, ülkenin ekonomisi berbat.

NOT= mesela bu forumda şöyle çok var var =) adam sırf 1500-3500 liralık ekran kartı kullanacağım diye, kalitesiz psu almış ve sonucu herşey elinde patlamış =) bu psu-ekran kartı konusu, ama anakart konularıda çokça var.
    Ekran Kartının Kablosu Yandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DedeCorhut -- 13 Haziran 2016; 4:21:03 >

o anakart tamda arkadaş gibi bütçesi çok esnek olmayan ve hız aşırtma gibi işlerle uğraşmayacak kimseler için hazırlanmış bir ürün. 2 adet 8gb ramle kendisi 1000 liralık bir anakarttan farkını görmez. kuzey güney soğutucusu hiçbir işine yaramaz arkadaşın. sata girişi, usb girişi bozulur, gevşer düşüncesi garip. her gün 5 kere çıkarıp takarsan 2 yıla gevşer tabii :) Anakartlarda önemli olan ne marka olduğu (ki MSI'dan bahsediyoruz), slot sayısı ve chipset. gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • valla anakartla ilgili arkadaşın söylediği bazı şeyleri ilk defa duyuyorum , ben de öyle düşünüyorum sonuçta msi ve kolay kolay sistemin yakacağını düşünmüyorum bence fiyatı oc arttırıyor , sisteme ne dersin , olmuş mu
    gel gör ki işlmeciye 700 ekran kartına 800 verince bizde de para kalmıyo , bir yerlerden feragat etmek zorundasın , ben de oc'den feragat ediyorum ram slotundan ediyorum , fiyatı baya ucuz evet 180 lira ama o kadar büyük sıkıntılar çıkacağını sanmıyorum , ya da risk alıyorum o zaman derim ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.