Şimdi Ara

Rx 480 i5 6500 Tavsiyeleriniz/Yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir sistem toplayacağım 2 gün içinde alacağım normalde 9 unda alacaktım fakat kargolar 14 ünde geliyormuş bende 2 ay bekledim yeter dedim ve bugün veya yarın vatandan alacağım .Normalde internet üzerinden alacak iken vatan ile fark bir SSD parası ediyor (250 Gb) ondan dolayı onu çıkarmak zorunda kaldım.

İ5 6500
    Msı Z170m mortar
    Zalman z3 plus
    Xigmatek Tauro 600w 80+ bronze

Normalde Dark n10 alacaktım fakat beklemek istemediğim için z3 plus alacağım. En fazla 200 Tl önereceğiniz Vatan üzerinden kasa varsa duymak isterim. Anakartı b150m bazooka alacaktım fakat bu anakart oc yapabiliyormuş.
    http://overclocking.guide/updated-msi-z170-non-k-overclocking-guide-new-bios/

Bende ilerde upgrade olur diye hep oc yapabilen anakart istemiştim ve i5 6500 oc yapabildiği için kararımı bu yöne çevirdim.
    Sorularıma gelince:
    RAM ne almalıyım madem Oc yapacağım ne almalıyım ?
    Daha fazla beklemek istemiyorum 19 unda okullar açılıyor 14 ünde kargolar anca başlıyormuş ve bari bir kaç gün daha oynayayım diye bu 2 gün içerisinde almak istiyorum o yüzden ben normalde Rx 480 4 Gb 900 Tl bulmuştum. Şimdi rx 470 4 gb ile ne kadar farkı var . Bütçe her an değişebileceği için belki 8 Gb olanını ya da rx 480 8 Gb olanını alabilirim eğer alamaz isem rx 470 4 gb rx 480 4 gb ile arasında çok fark olur mu ? Bütçe biraz ucundan felan artarsa ekran kartı yükseltmek yerine SSD de alabilirim
    (HDD VAR)

İyi Günler Dilerim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helias -- 10 Eylül 2016; 10:15:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Helias

Merhaba
    Ben bir sistem toplayacağım 2 gün içinde alacağım normalde 9 unda alacaktım fakat kargolar 14 ünde geliyormuş bende 2 ay bekledim yeter dedim ve bugün veya yarın vatandan alacağım .Normalde internet üzerinden alacak iken vatan ile fark bir SSD parası ediyor (250 Gb) ondan dolayı onu çıkarmak zorunda kaldım.

İ5 6500
    Msı Z170m mortar
    Zalman z3 plus
    Xigmatek Tauro 600w 80+ bronze

Normalde Dark n10 alacaktım fakat beklemek istemediğim için z3 plus alacağım. En fazla 200 Tl önereceğiniz Vatan üzerinden kasa varsa duymak isterim. Anakartı b150m bazooka alacaktım fakat bu anakart oc yapabiliyormuş.
    http://overclocking.guide/updated-msi-z170-non-k-overclocking-guide-new-bios/

Bende ilerde upgrade olur diye hep oc yapabilen anakart istemiştim ve i5 6500 oc yapabildiği için kararımı bu yöne çevirdim.
    Sorularıma gelince:
    RAM ne almalıyım madem Oc yapacağım ne almalıyım ?
    Daha fazla beklemek istemiyorum 19 unda okullar açılıyor 14 ünde kargolar anca başlıyormuş ve bari bir kaç gün daha oynayayım diye bu 2 gün içerisinde almak istiyorum o yüzden ben normalde Rx 480 4 Gb 900 Tl bulmuştum. Şimdi rx 470 4 gb ile ne kadar farkı var . Bütçe her an değişebileceği için belki 8 Gb olanını ya da rx 480 8 Gb olanını alabilirim eğer alamaz isem rx 470 4 gb rx 480 4 gb ile arasında çok fark olur mu ? Bütçe biraz ucundan felan artarsa ekran kartı yükseltmek yerine SSD de alabilirim
    (HDD VAR)

İyi Günler Dilerim :))

Merhaba dostum, şimdiden alacağın sistem hayırlı olsun, bende seninkine yakın bir sistem topladım 1 hafta önce, sistem özelliklerim şöyle;

İ5 6500,
    MSİ B150m Pro VDH,
    8 GB Kingston 2133 DDR4,
    Samsung 850 Evo 250 GB,
    Zalman Z3 Plus,
    Corsair VS550 80+

Sırayla cevaplayacak olursam kasa olarak z3 plus çok doğru bir tercih olacak senin için gayet serin 4 fanıyla birlikte çok ferah bir kasa ayrıca ekran kartı tutucusuda var içerisinde montajda hiç sıkıntı yaşatmıyor, power, fan kontrol reset, usb 3.0 ve 2.0 girişlerinin ayrıca kulaklık ve mic girişlerinin kasanın üstünde olması büyük avantaj, malzeme kalitesi, ayakları gerçekten güzel, toz filtreside var ben beğenerek aldım,

Anakart olarak ben aşırı oyun meraklısı ve extra aslında işime yaramayan günlük kullanımda etkisi olmayan anaakarttan tercih etmek istemedim, b150m serisinden MSİ B150M Pro VDH tercih ettim, niye diye sorarsan bende 1 yıldır sistem arayışı içindeyim, aldığım anakart 290 TL ve 4 ram slotlu yeni nesil bir anakart 64 gb kadar destekli ayrıca katı kapasitör kullanıyor, diğer muadilleriyle karşılaştırırsak bazooka serisi var evet çok daha dayanıklı malzeme olarak ancak şunu söyliyeyim ben mesela montajı yaparken bir kabloyu yanlış takmışım ve pc açılmıyordu konuda açmıştım foruma ilk prize taktığımda elektriklenme oldu araştırdığımda anakartın yanma durumu varmış fakat hiç bir sorun olmadı, bu tür yüksek gerilimlere karşıda korumalı, ben bir oyuncuyum, yayın yapıyorum sesin biraz daha iyi olduğunu ve şekle önem verdiğini de düşünüyorsan MSİ B150M Gaming alabilirsin tercih senin.

İşlemci olarak yine benim gibi i5 6500 tercih etmişsin, çok güzel bir işlemci olmasının yanı sıra yeni nesil teknolojilerle birlikte gayet serin ve stabil çalışmakta, ben stock fan ile kullanıyorum ve şimdiye kadar 30 derecenin üzerine çıkmadı oyunlarda dahil, işlemci olarak en doğru tercih olacaktır, ANCAK, sen OC yapmak istediğini söylüyorsun fakat bu işlemcinin bir OC kapasitesi yoktur, bu işlemci gerek gördüğü durumlarda turbo hızı olan 3.5 GHZ kadar çıkmaktadır, senin oc yapabilmen için en az i5 6600K bir işlemci alman gerekiyor, ayrıca yine anakartıda buna göre alman gerekmekte ki OC yapman istiyorsan yine kasa, power, ram ve en önemlisi soğutucu gibi parçalarınında OC potansiteli olmak durumundadır, serin ve stabill bileşenler gerekmektedir,

Peşin olarak almak istiyorsan benim gibi uygun gördüğün parçaları vatandan elden veya internet sitesinden alabilirsin ki ben SSD 850 EVO 250 GB vatandan 300 TL gibi bir fiyata aldım, anakart ve ram'ide vatandan elden aldım, inventusdan da işlemci, kasa ve PSU aldım.

Taksit seçeneğini kullanmak istiyorsanda vatan senin için avantajlı olacaktır vade farkı yok çünkü.

Ben şu anda ekran kartı almadım ve piyasalarn düzelmesini bekliyorum, belkide bu hafta sonu veya bayram içinde ekran kartınıda sistemime ekleyebilirim, aynı zamanda birde monitör alacağım tabiki,

Başka sormak istediğin sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım,
    İyi günler dilerim :)

• ReaperFather kullanıcısına yanıt
    Kayseri de elden satan tek mağaza Vatan olduğu için ya ordan alınmalı ya da internet üzerinden fakat ben dediğim gibi artık beklemek istemiyorum çok bekledim bir yazı bilgisayarsız geçirdim bu büyük mücadeleyi kazandım ve artık istiyorum.

Ben de oyun oynayacağım fakat şu açıdan düşünmüştüm ilerde yükseltme yapınca çarpan kilidi açık bir işlemci alırım soğutu alırım bir de RAM alırım ki bu daha ucuza gelir oc şimdi yapmam. Zaten arada 50 tl fark var. Heralde Mortar alırım

Peşin fiyatına taksit yapan internet siteleri vardı ; Teknobiyotik , bilişimport , teknoloji pazarı vsvs gibi sitelerden toplamıştım fakat dediğim gibi artık almak istiyorum.

SSD de en azından bir 120 Gb istiyorum ya 750 ya 850 ya da Ultra II.

Ekran kartı hala karar veremedim bütçeye bağlı.

Bir arkadaşim vardı diyordu Msı şöyle böyle anakartını hatta hiç bir şeyini almayın diyordu siz anakarttan memnun musunuz ? HD 530 şimdilik işinizi görüyor mu ? Ekran kartı ne alacaksınız ?

• Helias kullanıcısına yanıt
    RX 480 MSI GAMING X iyi olacaktır.
  • z3 plusun içinde 4 adet fan var ama hava akışı sağlamıyor gibi bişe .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kayseri de elden satan tek mağaza Vatan olduğu için ya ordan alınmalı ya da internet üzerinden fakat ben dediğim gibi artık beklemek istemiyorum çok bekledim bir yazı bilgisayarsız geçirdim bu büyük mücadeleyi kazandım ve artık istiyorum.

Ben de oyun oynayacağım fakat şu açıdan düşünmüştüm ilerde yükseltme yapınca çarpan kilidi açık bir işlemci alırım soğutu alırım bir de RAM alırım ki bu daha ucuza gelir oc şimdi yapmam. Zaten arada 50 tl fark var. Heralde Mortar alırım

Peşin fiyatına taksit yapan internet siteleri vardı ; Teknobiyotik , bilişimport , teknoloji pazarı vsvs gibi sitelerden toplamıştım fakat dediğim gibi artık almak istiyorum.

SSD de en azından bir 120 Gb istiyorum ya 750 ya 850 ya da Ultra II.

Ekran kartı hala karar veremedim bütçeye bağlı.

Bir arkadaşim vardı diyordu Msı şöyle böyle anakartını hatta hiç bir şeyini almayın diyordu siz anakarttan memnun musunuz ? HD 530 şimdilik işinizi görüyor mu ? Ekran kartı ne alacaksınız ?

HD 530 işimi görüyor, ayrıca anakartta gayet güzel bios olsun diğer özellikleri ve ses yongası gayet kaliteli ve güncel, driver ve diğer araçlarda hiç sıkıntı yaşamadım, kalite olarakta güzel gerçekten sorun yok.

Ekran kartı olarak 480 8 gb düşünüyorum ama vatanda stoklara gelmedi daha

Biraz daha bekle dark n10 al, sistemi sinerjiden topla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sinerji çok fazla vade koyuyor ordan alamam kasa da Zalman r1 de alabilirim.
    Dark n10 kullanicisiyim kasanin hava akimi cok iyi.

• Yanlış alnıyorsunuz herhalde benim Dark n10 ile bir derdim yok sadece Vatan da yok ondan almıyorum . Zaten kuzenimde var çok istemiştim fakat Thermaltake Versa n21 alacağım heralde.
  • quote:

Yanlış alnıyorsunuz herhalde benim Dark n10 ile bir derdim yok sadece Vatan da yok ondan almıyorum . Zaten kuzenimde var çok istemiştim fakat Thermaltake Versa n21 alacağım heralde.

Alabilirsin kardeşim.. Thermaltake Versa N21 de güzel kasadır.. içindeki PSU da kaliteli ve 80 Plus özelliğine sahip.. hatta az farkla Versa N23 700 Watt modelini de tercih edebilirsin.. böylece 5 - 6 sene kasa ve PSU'dan yana sıkıntın olmayacaktır.. :)
    Haşa ben derdinizi anladim, Icinizde kusku kalmamasi acisindan dark n10 alsaniz daha iyi z3 e göre.

• zalman 3 alacaksanızda eksoz fanı değiştirin arkadan çıkardığınızda ón tarafa ekleyin.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Sistemi topladım bugün vatandan aldık

i5 6500
    MSI b150 gaming 3
    Corsair 8 Gb vangeance 2400 mhz
    Transcend 240Gb 220s
    Frısby FC-9040G 700w 80+ bronze
    MSI rx 470 8 Gb Gaming X
    Viewsonic 21.5'' VX2257

3430 tl geldi Normalde Frisby ve Everest istemediğimi önceden söylemiştim fakat ordaki abi çok yardımcı oldu ben de kıramadım reddetmek istemedim PSU Couger 700w 80+ dedi ve o anda kıramadım aldık gitti. Normalde 2133 mhz yetiyordu fakat stokta yokmuş ondan dolayı 2400 mhz aldık. Monitör de 1000 tl lik MSI alışverişinde indirime giriyormuş 506 tl ye geldi ve bir yanlışlık yapıp (Normalde z170 mortar alacaktım stokta kalmamış) bazooka yerine gaming m3 yazmışlar ve aynı fiyata gelmiş. İlerde testlerini yapacağım inşallah. SSD hakkında da konuşayım samsung sadece isim satıyor dedi benchmarklarını izlemedin mi dedi ben de hayır dedim bunu yazdı normalde gönlüm Samsung veya Kingston daydı neyse hayırlısı olsun

İyi Günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.