Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ebay gerçekten güvenilir.Bu gün beklediğim malzemeler geldi.Öyle gecikti ki paypal'a ürün gelmedi diye paramı geri vermesini istemiştim.Bir araştırma,bir araştırma baktım PTT kargo görevlisi koşarak geliyor,ürünü teslim ediyor.Çin'den,paypal'den sıkıştırınca akılları başlarına gelmiş.
    İşte bizim halimiz böyle kimi kime şikayet edersin ki..Rölelerle beraber gelmesi gereken ürün PTT kargo deposunu bekliyor.

Evet arkadaşlar,voltmetreler gelir gelmez hemen montajını yaptım.O kadar şahane oldu ki...Kendi aküme de bir tanesini taktım,aslında terzi kendi söküğünü dikemez derler değilmi?Gerçekten de öyle.

İşte panel tipi voltmetreli Ş.Ü.sinin çalışmasından bir kesit video linki;[link]http://www.youtube.com/watch?v=V-TtZ8rxihs&feature=youtu.be[/link]

Genel ayar yaptığım,test ettiğim basit düzenek.
    Voltmetreler max. 99 volt ölçüyor.Beslemesi 5-30volt tabi ben bunu iki defa sağlama aldım.Yeni siparişler de geldiğinde renk renk desen desen panel tipi voltmetre olacak elimde.Cihazları(inverter,UPS,güç kaynağı)bunlarla donatacağım inş.

Rüzgar türbünü yapıyorum

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    hocam anlattığınıza göre gerçekten güzel ve kaliteli duruyor güç olarak da hiç birşey harcamıyor :) inşallah en yakın zamanda bende alacağım bana çok gerekli dandik ölçü aletleri ile olmuyor bu işler :)

kanatlar'da geldi en kısa zamanda monte edip denemeler'e başlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi sonuçlar bekliyorum sizden Abdullah bey.Çok zorlanırsak mili kumpasla ölçersiniz,ben size hem flanşı tornada yaptırır hemde o kanatları montaj edecek şekilde kendim düzeltme,ayarlarını yapar gönderirim.Size kalan kanat montajı ve balansı almak olur.Çare çok hamd olsun.

Ş.Ü.gerçekten güzel,kararlı,bilhassa akü grubundan çok tüketimli sistemlere çok uygun.Az tüketimli modellerde mosfetli,tristörlü Ş.Ü.lerini tavsiye ediyorum.
    tamam hocam gercekten cok saolasınız... ufaktan ufaktan kanatları o v. pervanesıne takıp dedgnz sekld deneme yapacagım :) dershanm ffln basladı ufaktan ufaktn baslıcm Allah ızın verırse
  • merhaba arkadaşlar
    uzun zamandır bu takip etmekteyim
    daha çok güneş enerjisinden elektrik üretme üzerine yoğunlaşmış durumdayım bu nedenle yurtdışından güneş pilleri aldım ön yüzlerine tellerini de havya ile yapıştırdım ve artık panel için kolları sıvadım cam ve çerçevem de hazır olup tek gereken UV dayanımlı şeffaf epoxy birde hücreleri birbirine bağlantısını sağlamak
    bu arada Rüzgar Türbünü mü Webfaresi'ne teşekkür ederek kendi imal ettiği türbünü aldım. Bu forumu takip eden herkes zaten bahsettiğim türbünü yakından bilir.
    Sizin ile asıl paylaşmak istediğim konu güneş ışından SICAK HAVA ÜRETİMİ
    artık elektrik tüketimine olduğu kadar ucuz gibi görünse de doğalgaz faturalarımız da artmış durumda
    bu sayede kapalı alanlarımızı ısıtarak free enerjiden tam yararlanıyor olacağız
    kısaca özetlersek sistem şöyle çalışmakta
    normal su ısıtıcı güneş paneli mantığını kafanızda hayal edin. Panellerin içerisinde su sirkülasyonu olmakta kazanda biriken sıcak su kullanılmakta. İşte bu panellerin içerisinde su değilde hava dolaşımını bir fan sayesinde oda icerisine panelde olusan sicak havayi uflemek
    Bu konu hakkında açtığım konuyu aşağıdaki linkten takip inceleyebilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_82872455/tm.htm

incelerseniz ve yorumlarinizi katarsaniz memnun olurum

hocam bugün o şekilde deneme yaptım rüzgar ya çok yönlü yada kanat açıları uygun olmadı veya esneme yaptığı için pervane hız yapamiyo en fazla 10volt gördüm başka birşey bulup denemek gerekiyor..

Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• Açı çok fazla olmuş.Kanatların kavisi zaten açı için yeterli birde vantilatör pervanesinin açısı eklenince elbette yavaş döner.Çaresi,kanatları düz flanşa monte eder gibi yaparak açıyı azaltmak olacak.İp ucu gönderdiğim kanatların montaj edilecek delikli kısımlarını düz bir tahtaya montajlamış gibi elinizle sabitleyip açıyı görmek ve bu açıya uygun pervane yapımı.Yaptığınız pervane de kanatların uçları değil yaklaşık sırt bölgesi ön cephe yapmış bu yüzden yavaş döner.

Birde motoru elle tutup denemek de yanıltır.Kuyruklu sistem rüzgâr yönünü iyi tespit eder,kişi yön bulmada yanılabilir.
  • s.a ustalar bende klima dış ünite motorundan alternattör yaptım 1.20 telden 31 sipir sığdırdım sonuç;

300 -400 devirde araba far ampülü bağlıyken 14 voltu gördü kısa devredeyken alternatör çok zor dönüyo herşey güzel oldu fakat alternatör çok titriyo ve ses yapıyo bunu anlamadım rotorun bobine olan yakınlığından kaynalanıyo olabilirmi çünkü arabaki mesafe 1 yada 2 mm kadar
    anladım hocam peki sağolasiniz tekrar'dan deneme yapacağım :) .

• bu gün alternatörü 1500 devirde test ettim voltaj düştü yüke bağlıyom yine voltaj düşüyo bunun sbebi teller arasında kısa devre olabilirmi rüzgar gülünü biran önce dikmek istiyom yardımcı oluursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlılar

bu gün alternatörü 1500 devirde test ettim voltaj düştü yüke bağlıyom yine voltaj düşüyo bunun sbebi teller arasında kısa devre olabilirmi rüzgar gülünü biran önce dikmek istiyom yardımcı oluursanız sevinirim

Öncelikle,aramıza hoş geldiniz,emek verip yapmışsınız,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:48:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

quote:

Orijinalden alıntı: osmanlılar

bu gün alternatörü 1500 devirde test ettim voltaj düştü yüke bağlıyom yine voltaj düşüyo bunun sbebi teller arasında kısa devre olabilirmi rüzgar gülünü biran önce dikmek istiyom yardımcı oluursanız sevinirim

Öncelikle,aramıza hoş geldiniz,emek verip yapmışsınız,bu emeğin karşılığını almanızı isterim.
    Bu durumda 2 konu üzerine gidelim.1=Faz sırası hatası(faz sırası dizilimi) 2=Büyük ihtimal bu,,,,mıknatıslar nüveden normalden daha uzak kalmış.Altını çizerek diyorum ki;
    Bir alternatörün verimli olması kayıtsız şartsız nüve-mıknatıs mesafesi ile âlâkalıdır.Ne kadar yakın o kadar yüksek verim,,,,ne kadar uzak o kadar düşük verimli,düşük üretimli demektir.

Sonuç olarak tavsiyem;sardığınız statorun ayrıntılı resimlerini paylaşırsanız değerlendiririz.Ayrıca mık.-nüve boşluğu net olarak kumpasla tespit edilmelidir diye düşünüyorum.

malisert usta öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim alternatörün nüveye olan yakınlığı 1-2 mm alternatörü ilk hareket verdiğimde 300-400 devirde yükteyken 14-15volt gördüm alternatörü 1500 devirde test ettim bu sefer alternatör 55voltta kaldı sonra yüke bağladım 300-400 devirde 10 voltu geçmedi yani düşüş oldu aceba telleri yerleştirken zarar verdim ordan atlamamı yapıyo çünkü boşta döndürürken tırtır ediyo

• Zannetmiyorum,yine de tespit etmek kolay.
    Her faz bobin grubunu bağımsız yapıp(aralarındaki nötr uç bağlantısını söküp)M.metre ile fazlar arası kısa devre kontrolu yapmak.
  • mıknatıs dizimindede sorun yok bobinlerdede yok anlamadım normalde ne kadar voltaj almam gerek bu alternatörden saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebFaresi

Arkadaşlar,

Biliyorsunuz 1 senedir uğraşıyorum ve profesyonel denilecek seviyede bir türbin yapabildik ustalarımızın desteği ve araştırmalar ile.
    Şu an turbinim cok iyi çalışıyor, yeni birtane yapmayı planlıyorum ama buseferkini vawt yapacağım. Çok daha büyüğünü yapmak istiyorum. Yine eksik olduğumuz konularda sizlerden destek alacağım.

Şuan halihazırdaki türbinimi de satıyorum burdan alacağım parayı yapacağım yeni türbinde kullanacağım. Forumdaki arkadaşlar için fiyatı 1000e bırakacağım. Çift statorlu 64mıknatıslı türbin. Detaylarına eski mesajlardan ulaşabilirsiniz. İsteyen arkadaşlara imalat resimleri ve teknik ölçülerinide verebilirim.

Yeni yapacağım alternatörde 40x25x10 ölçülerinde mıknatıs kullanacağım için şayet elinizde bu mıknatıslardan var ise fiyatta karşılıklı anlaşarak takas edebiliriz. Veya atıyorum 12taksitli olarak mıknatısları alıp benim türbinle takas edebilirim. Ödeme kolaylığı sağlamak için yapıyorum bunu.

İlgilenen arkadaşlar için ilan aşağıda.
    İlandaki fiyat dişarıdan isteyen biri için.
    Forumdan isteyen arkadaşlara 1000e (6kompozit kanatlı) vereceğim.

Şu an türbin kurulu aktif olarak kullanıyorum. Görmek isteyenler gebze yeni tren istasyonuna geldiklerinde görebilirler.
    Türbin İlanı İçin Tıklayın

Bu arada VAWTurbine için bilgi topluyorum tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim, teşekkürler.

Arkadaşlar siz bu işi tamamen cozmussunuz ama biz acemılerın bir yerden başlaması için tüm aşamaları resimli olarak anlatması mümkün mü?

• konuda anlatılıyor zaten bende sıfır bilgilyken bu konuyu okudum araştırdım ondan sonra yaptım.

türbin forumdan bir arkadaşımıza satılmıştır, bugün demontaj yaptım pazartesi göndericem.
  • quote:

konuda anlatılıyor zaten bende sıfır bilgilyken bu konuyu okudum araştırdım ondan sonra yaptım.

türbin forumdan bir arkadaşımıza satılmıştır, bugün demontaj yaptım pazartesi göndericem.

Bende okudum forumu ancak herkes farklı bir parçadan söz ediyorum ve kafa karışıyor. Ör: birisi fön makinesi kullanmaktan bahsetmiş bir diğeri su motorundan veya Regülatör kısmı için elle sarmaktan bahseden var ama nasıl yapılacağını ayrıntılı bulamadım. Bir kaç sorum var onların cevaplayabilirsenız çok sevinirim.

1- Eski bir yayık var çatıda onun motoru bir işe yarar mı?

2- bu pervaneyı sizin yaptığınız şekilde değilde bacaları tepesine takılan rüzgar Gülü şeklinde aluminyum dan yaptırmak ve yön derdi olmadan rüzgar nereden ederse essin dönse olmaz mı, ya da bu durum verimliliği azaltır mi?

3- üretmek istediğim güç çok fazla değil sadece bir buzdolabını çalıştırmak istiyorum ilk etapta. Bu güce ulaşmak zor mu?

Şimdiden teşekkürler.

• Yurdun cesitli bölgelerinde Vodafon baz istasyonlarina rüzgar tribun montaji yapabilecek, deneyimli, ekibi olan, seyahate engeli olmayan arkadaslar info@nepasun.com iletisime gecebilirler. (Pilot bölge Samsun, Sinop, Tokat, Amasya)
    Ilk deneme montajini takiben montajda süreklilik olacaktir.
    Deneme montajini takiben montajda aylik 10-15 bin TL ücret mümkündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McDaim -- 27 Ekim 2013; 23:06:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Symurg1907

quote:

konuda anlatılıyor zaten bende sıfır bilgilyken bu konuyu okudum araştırdım ondan sonra yaptım.

Bende okudum forumu ancak herkes farklı bir parçadan söz ediyorum ve kafa karışıyor. Ör: birisi fön makinesi kullanmaktan bahsetmiş bir diğeri su motorundan veya Regülatör kısmı için elle sarmaktan bahseden var ama nasıl yapılacağını ayrıntılı bulamadım. Bir kaç sorum var onların cevaplayabilirsenız çok sevinirim.

1- Eski bir yayık var çatıda onun motoru bir işe yarar mı?

2- bu pervaneyı sizin yaptığınız şekilde değilde bacaları tepesine takılan rüzgar Gülü şeklinde aluminyum dan yaptırmak ve yön derdi olmadan rüzgar nereden ederse essin dönse olmaz mı, ya da bu durum verimliliği azaltır mi?

3- üretmek istediğim güç çok fazla değil sadece bir buzdolabını çalıştırmak istiyorum ilk etapta. Bu güce ulaşmak zor mu?

Şimdiden teşekkürler.

1 hakkında pek yorumum yok.

2 olabilir gül şeklinde olan diğerlerine nazaran daha düşük devirle dönebilir ona göre stator oluşturmaya çalış.

3 bir buzdolabı ortalama 50watt/saat enerji tüketiyor. Günde tam 1.2kw yutar. Bu ortalama değerdir 24 saatte 50wattan çalışır diye aldım.

Saatte 100watt üretebilen küçük bir alternatör yapabilirsin 10 saat ortalamada 1kw yükleyecek demektir. Bunlar ortalama değerlerdir. 10 saat rüzgar olmayabilir veya fazlasıda olabilir.

Önerim konuyu baştan aşağı okuman ve flanş alternatör yapımına yönelmen.

amacın yapmak öğrenmek eğlenmek zaman geçirmek vb. yerine sadece BUZDOLABI çalıştırmaksa kesinlikle güneş paneli kullanmanı tavsiye ederim. Hiç bulaşma türbine.

• Eminim ki uğraşacaksın geceni gündüzüne katacaksın her parçayı alacaksın deneyeceksin ama sonunda yapsan bile ürettiği enerji, türbin için gerekli bakımdan daha az olduğundan tatmin olmayacaksın ve benim gibi onu bir depoya (parçalarını sonra başka bir şekilde değerlendiririm diye) kaldıracaksın. Ama dene kendini geliştirmiş olursun.
  • 
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.