Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (471. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.311
Cevap
110
Favori
2.478.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

quote:

Orijinalden alıntı: rüzgar95

Şimdi yurdum insanı bir şeyler yapmaya çalışıyor, bu sefer de Avrupada yaşayan Türkler engel olmaya çalışıyor. Haaa.. bu sitede rüzgar türbini yapanlar, yapmaya çalışanlar büyük firmalarla boy ölçüşecek çapta değiller. Akşam işten geldikten sonra veya hafta sonlarında zamanını değerlendirecek küçük hobi tarzında çalışmalar. Bu çalışmalar apartmanda oturanlar balkonda, müstakil evi olanlarda kömürlükten bozma yerlerde çalışıyorlar. Veya bahçesinin bir köşesinde 3-5 aletle yapmaya çalışıyorlar. Yaptıkları çalışmaların sonucunu da burada diğer üyelerle paylaşırlar. Ben bobini şöyle şöyle sardım, mıknatısları şu şekilde yapıştırdım daha güzel sonuç verdi derler. Yeni katılmış bir arkadaşın sorununa derman olmuş, sorusuna cevap vermişse, karşıdaki de ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM demişse bu teşekkür binlerce euro dan daha değerlidir.

Şefim'in söylediklerine aynen katılıyorum.Bizim bu forumda ne yapmak istediğimiz tam olarak anlaşılamadı herhalde .Önceleri çok basit üretimler yapılırken şimdi ticari anlamda üretimler yapacak arkadaşlar var.
    Bu gayet güzel bir sonuçtur. 95 senesinden beri bende uğraşıyorum çeşitli sonuçlar aldım. Kendime gore
    buyuk masraf yaptım ancak bu işten aldığım zevki, bilgiyi hiçbir şeye değişmem...

quote:

Orijinalden alıntı: sinkro

Ağzına sağlık sayın Şefim

Selam ve Dua ile

Arkadaslar kim kimin hangi calismasini elinden almis yada tu kaka lafi nerede buluyorsunuz , yazilarimda sizlere faydasi ve destek olabilecegini düsündügüm bilgi ve teknik resim aciklamalar mevcuttur , kaldiki beni burada kimse zorla tutmuyor calismalara deger verdigim icin aranizdayim.. BAZILARINIZ YAZILARI TAM OKUMADAN YADA GÖRMEK ISTEDIGI YERLERI OKUYARAK VERILMIS CEVAPLARI OKUMADAN YAZI EKLIYOR OLMALILAR.. Ayrica baskasi ne yapiyor bilememde biz degil Türkiyede birilerinin calismasini engellemek , elimizdeki en yeni en üstün teknolojilerle Türkiyede Türk insani ve herkez kendi mesleki bransinda nasil gelistirme yapabilirde olmayani üretir Avrupaliya Türk PATENTI ile getiririz yillardir hazirlik ve cabalarimizda budur... Yazilari iyi okuyunuz , Avrupali Türk diye birseyde yoktur , Türk dünyanin her yerinde Türk dür..

güzel abicim. birkaç mesajını yüzeysel okudum çok vakit bulamiyorum uğrayamıyorum.

avrupaymış türkiyeymiş teknoloji oralarda daha iyiymiş felan filan yerine;

güzel kardeşlerim. avrupada şöyle bir teknoloji kullanılıyor (açık ve net sadece resimler ve yüzeysel bilgiler değil), bunları şöyle yapıyorlar, mıknatısları şu şekil kullanıyorlarki daha fazla verim alınsın. işte çöp kol felan hikaye aslında şu şekil yerleştirilirse daha yüksek kapasitede alternatör üretirsiniz.

işte kanatları şndan budan yapmayın alman amerikan fransız her kimse onlar şu tarz yapıyorlar(alın size 1 metrelik bir kanat resmi teknik ölçüleri nasıl yapılabileceği vs.) tarzında tecrübelerini paylaşman bizlere daha faydalı olacaktır.

tam olarak çık ve net fikrim şudur:
    oralarda bulunma çalışma görme imkanların var. Bizlere bu teknolojilere kısmen uzak insanlara bu yeni teknolojileri anlat ki bizleri dahada bilgilendir. şurada sayfalarca atışmış konuşmuşsunuz arasından bir bilgi kapayım dedim kusura bakmayın çok boş konuşmalar gördüm.

biz gençlere bilgi verin, öğretin zaten siz "A" verince biz alfabeyi buluyoruz. Ama sizler "A" mı öğretsek "B" mi anlatsak "C" daha iyi tarzında tartışmalara girerseniz bizde sadece tartışmalar üzerine yetişiriz.

İnşallah bu mesajda iğnelenip ters tepki almayız

bu arada ben kanatlar aşamasında tıkanıp kaldım

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: WebFaresi

güzel abicim. birkaç mesajını yüzeysel okudum çok vakit bulamiyorum uğrayamıyorum.

avrupaymış türkiyeymiş teknoloji oralarda daha iyiymiş felan filan yerine;

güzel kardeşlerim. avrupada şöyle bir teknoloji kullanılıyor (açık ve net sadece resimler ve yüzeysel bilgiler değil), bunları şöyle yapıyorlar, mıknatısları şu şekil kullanıyorlarki daha fazla verim alınsın. işte çöp kol felan hikaye aslında şu şekil yerleştirilirse daha yüksek kapasitede alternatör üretirsiniz.

işte kanatları şndan budan yapmayın alman amerikan fransız her kimse onlar şu tarz yapıyorlar(alın size 1 metrelik bir kanat resmi teknik ölçüleri nasıl yapılabileceği vs.) tarzında tecrübelerini paylaşman bizlere daha faydalı olacaktır.

tam olarak çık ve net fikrim şudur:
    oralarda bulunma çalışma görme imkanların var. Bizlere bu teknolojilere kısmen uzak insanlara bu yeni teknolojileri anlat ki bizleri dahada bilgilendir. şurada sayfalarca atışmış konuşmuşsunuz arasından bir bilgi kapayım dedim kusura bakmayın çok boş konuşmalar gördüm.

biz gençlere bilgi verin, öğretin zaten siz "A" verince biz alfabeyi buluyoruz. Ama sizler "A" mı öğretsek "B" mi anlatsak "C" daha iyi tarzında tartışmalara girerseniz bizde sadece tartışmalar üzerine yetişiriz.

İnşallah bu mesajda iğnelenip ters tepki almayız

bu arada ben kanatlar aşamasında tıkanıp kaldım

saygılar

Sayin arkadasim yazilarimi okudugunuzu belirtmissiniz , ozaman elimden geldigince , arkadaslarimaza Gerek iletim bilezigi , gerek orta flansch , gerek hazir dinamolar , gerekse bu dinamolarda kullanilan magnetler ve cekim gücleri , Kanat ise yapilmis hazir kanatlar ve Adam merkezden üzerine cikmis sekilde saglamlikta olan bir kanat , bunlarin resimleri , diger permanent orjinal dinamoda resimlerde nekadar ne secebilirsiniz bilemiyorum ama resimde matkap neredeyse dönmüyorcasina resimlenmis bir devirde dönerken 1 araba projektör lambasindaki parlama gücleri , bazi hazir flamsvhlar ve kanatlarin 3 - 5 - 6 - 12 ve 16 dahi yapabileceginiz hassas CNC makinelerde fabrikasyon bitirilmis 0 Balans ve yine en ince rüzgar tutma hesaplari yapilmis icerisinde Almanyada bile sayili firmada üretilen celik yeleklerde kullanilan iplerle özel hazirlanmis bir tür fibere benzer malzeme onun özel sertlestiricileri , bunlar bilgi degilmiydi sizce ?

Ben 3 ay Türkiyede kaldim yaptigim kisisel arastirmalarda Saman fiberi dedigimiz fiberden imal edilecek 3 kanat icin istenen fiyati duysaniz o paraya burda fabrikasyon kanat birinci kalite malzemeler CNC cikisli alabiliyorum , Kanatlarin monte edildigi demire torna kaynak yada laserle yapilacak isleme burda CNC cikisli 0 hata ürün bulabiliyorum , Bana bir eski dinamo yada motordan bozarak yapacagi Agir Kocaman dinamo icin istenen rakamlarda burada Orjinal permanent neodyum kücück boyunda yüksek güclü dinamo alabildigimi sizlerle paylastim , Dinamo sargi ustasi degilim sargi detaylarindan anlamam ilerde bunlarin ic resimlerinide ekleyecegimi belirttim , Bircok arkadasimiza özel mesajdan kendisine lazim olan bir parcayi Burada kac paraya ve nereden temin edebilecegini bilmiyorsamda arastirip bulup yolladim..

Yardimlasmak derken bizim yillardir bir ekip olarak üzerinde calistigimiz kisisel ve patentleyip Avrupaya getirmeyi düsündügümüz sistemler icin ise bir aciklama yapmayacagimi belirttim bunda plan proje ve icerisini kimseninj istemeye , ve benimde biz bir ekip calismasi yaptigimizdan bu proje hakkinda detaylari vermeye hakkim yoktur... ignelemek ? yok kardes kim ne isterse yapsin , benim dikkatimi ceken
    düzmece ithamlar ile bir kaos yaratildigidir .. Buna bir cözüm gelmez ise bir süre sonra aranizdan devamli email yada özelden yazistigim birkac arkadasla sadece email telefon kontaginda kalip araniza katilmamayida düsünür hale gelmeye basladim

Sizlerle gerek Türkiyeden gerek burdaki tecrübelerimden detaylar paylastim, demir parcalarindan ugras verdiginiz üretmeye calistiklarinizin cogu zaten hazir ve cok dayanikli malzeme ile hatasiz fabrikasyon yapilmis , ve Türkiyede aldigim fiyatlar neticesinde inaniyorumki cogunuz , cesitli malzemelere bunlari yaptirdiginiz yerlere dünya para dökerek bu islerle zaman para kaybediyorsunuz asagida birkac örnek resim bilgi ekliyorum ,

BU SAGLAMLIKTA ADAM TEPINIYOR ÜZERINDE KANAT VE METARYELINI ACIKLADIM .
    Benden Türkiyede saman fiberinden yapilacak kanat icin istenen paraya bu kanatdan alabiliyorum.

HESAPLANMIS SAGLAM BIR KANATIN OLMASI GEREKEN ACI VE GÖRÜNTÜSÜ boyutu:
    Kanat yapimiyla ugrasan arkadaslara fikir ve model olarak eklendi

Klasik bir Permanent Neodyum Dinamo ve ic görüntüsü..!
    3 Faz cikisli klasik sadece güclü miknatislar ve silisli sac ile imal edilmis baska bir numarasi yok.

Yeni sistem son teknoloji bir dinamo.
    Fislerde belli , bir yerden 4 cikisi var , Diger fiste ise birsürü PIN cikisi var , Nedir ne icindir ?
    Diger fis cikislar Neye kullaniliyor , Neden digerine göre kücük boylarda büyük gücler veriyor ?
    Bunlari dahi size haberdar etmek paylasim degilmidir ? Almanyadan yada Avrupadan bir yakinina
    bunlardan bir tane getirtipte üzerinde calisip gelistirebilecek kisiler aramizda MUTLAK VARDIR.!

Bu Dinamolari Tanimiyor , Neden bunlar 2 cikislilar , cok cikislilar ne ise yariyor neden nasil yüksek güc verebiliyor Bunlari bilmeden Ben Mühendisim , bilmem neyim diye TÜRK insanina HAVA BASANLAR elbette Bugünkü teknolijide Bunlari monte eden KALFALARA BILE CIRAK OLAMAZLAR anlatmak istedigim budur.!
    Emeginizi Vaktinizi Paranizi Güncel bir teknolojiye ayirip birseyler basarirsaniz zengin bile olabilirsiniz..
    1 KW motordan 10 KW elektrik cikarmayi basarsaniz bile 10 KW ile 2 evi zor beslersiniz..Adamlar bunlarin büyüklerinden birkac tanesi ile koskoca SEHIRLERI BESLIYOR BEYLER , Benim anlattiklarim bunlardir , Yoksa kim neyle ugrasmis parasini tornaciya hurdaciya demire kaptirmis umurumdada degil artik acikcasi.!

Biz bu Yeni Nesil Dinamolari GELISTIRMEYE Calismaktayiz , KOPYALAMIYORUZ ..! Bizimle calisan Sanatkar ustalarimizda Türkiyeden aranizdan birileri , Hadi biz Avrupali Türk olmusuz Nasil olmussak.. Oysa Gurbetteki Türkler Vatan hasretiyle yillarin birikimiyle Cok Türkiyedeki insanlardan cok Vatanini KOLLAR..!
    Eger bizimle calisan ustamiz YAPACAGI SARGI ICIN ELINDEKI BOBIN TELINE GÜVENMIYORDA BURDAN GETIRTMEYI DÜSÜNÜP SÖYLÜYORSA BIZE Size anlatmak istediklerimin en basit büyük kanitlarindan biridir bu.Düsünen kendisi anlatmak istedigimi anlayabilir sayfalarca aciklamaya gerek yok bu konuda..!

RESIMDEKI GÖBEK CNC ROBOT VE SIFIR HATA ILE ÜRETILMIS NABE KARGOSUYLA 50 € civaridir.
    Bu göbegin 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 8 - 12 kanatli türbinler icin SIFIR HATA VE BALANSLA CNC ROBOTLARLA
    imal edilmis cesitli tip ve boyutlari her türbin parcacisindan temin edilebilir. Cok az rüzgar alan yerlerde bile buna benzer bir göbek ve kücücük boyunda düsük devirlerde mantik almaz gücler veren Yeni nesil dinamo kullanirsin SONUC SÜPERDIR..! Bu parcalari Türkiyede uygun malzemeyle fiyata imal edip calismamiz gerek.
    Metal parcacilari - tornacilar uygunlugu süpheli malzemelerle para zaman kaybedilmez. Daima
    calismalar YAPILMIS ve VAR OLANIN ÜZERINDE BIR ALET YAPMAK ÜZEREDIR. Her konuda..! Bu sebeble ilerliyorlar teknolojide , Bizi durdurduklarindan yada teknoloji satin alip , calip kopyaladiklarindan degil.
    Kisiler kendini Güncel teknoloji üzerinde calismalar yapip gelistirebiliyorlar..ve yenilikler doguyor..

Türkiyede bunu burdaki özel celik gibi esnek ve saglam malzemeyi bulamayacagim muhakkak cünkü bu tür ürünler icin metali özel üretiyorlar , Bu resimdeki göbegi sadece kesim yada pres icin BALANS VE HATA PAYI SÜPHELI yapabilecek kac tane firma var ve KAC PARAYA BU KESIMI YAPARLAR BILEN ACIKLASIN LÜTFEN ; Bu parca misal bu kalitede kaRGOSO DAHIL zaten 50 € sifir balans hata var demek , neresi hatadir. Bunu yaptiranlara , Adi sac yada demirden kestirseniz Türkiyedeki maliyeti nedir ? Bu tür kanatlarin bazilarinda kanat vidalanma yerlerinde düz sac parcasi bile baglasaniz Kanat acilari hesaplanmis egimleri preslenmis 0 hata ile kullaniciya hem kolaylik hemde ek masraflarin yolu kapatilmistir.BU PARCALARI ÜRETENLER TÜRBIN IMAL ETMIYORLAR .. Amatörlere ucuz kaliteli parca imal ediyorlar.Amatörlerde Zaten var olan teknik kaliteyle zaman para kaybetmiyor , kendi yeniliklerini gelistirebiliyor.
    Bunlari buralardan alin diye eklemedim icinizden biri bu kalitede üretirmi Adamlar fabrikasini acmis
    amatör calisanlara süper kalitede bunlari imal edip satiyor hem para kazaniyor hemde ucuza amatörlere kalite hizmet ve parca sunuyorlar , harcadiginiz para yerini buluyor.. Bu sistemi TR de yapalim diyorum.

Ben bunlari Bu islerle ilgilenen arkadaslara örnekler fikir ve Türkiyede benden sacma sapan malzemeler yada su borusu yada alakasiz malzemelerle sözde yapacagi parcalara servet isteyen kisilere karsi , bu ise gönül vermis arkadaslara Bilgi Örnek ve Fikir olmasi calismalarina yardimci olsun diye ekledim.

Buradaki yazanlardan kac kat daha fazla arkadas Özel mesaj ve email yoluyla iletisimde ne nedir , neyi nerden nasil temin eder ve faha bir cok konuda iletisimde oldugumuzuda belirtirim.

Daha paylasim yada yardim nasil olmali ? Kopyalanmis ürünün orjinaliyle yine yanlis bilgilendirmenizi önlemeye calistim kaynak ve belgeleriyle...

Arkadaslar yakinda kendi websitemiz zaten devreye girecek , orada teknik iletisimde olan sevenlerimizle sanirim kontagimiz devam edecek görünüyor , Biraz daha buradaki garip tutum sürerse ve artik buraya katilmiyor isem görüsmek isteyen arkadaslarimiz email ile benimle irtibat kursunlar..

EGER GÜZEL BIR YENILIK VE BASARIYLA GELISTIRMEK ILERLEMEK ISTIYORSAK MISAL BMW ye rekabet edecek bir araba yapacaksak , Bunu Murat 124 Türkiyede var diyerek ona modifiyeler yaparak BMW yi gecemeyiz , Önce BMW ile tanismamiz gerek Bunun Avrupa - Türkiyeyle alakasi yok , BMW yi tanimadan Murat 124 yapacagimiz modifiyelerle 20 km daha hizli gitti diye sevinir dururuz .. Halbuki aralarinda büyük PS ( HP ) Farki vardir , üstelik yeni teknik daha az benzin yakarak daha fazla HP veriyordur..
    Bir corap bile sökeceksek dogru baslangic noktasindan sökmeye baslamazsak :-) yorum sizin..
    Selamlar..

Simdi biraz zamanim oldu ve sizlere Fikir olacak baska yenilikler ekliyorum
    Yarin baska biride bunu ben icat ettim diye karsiniza cikmamasi icin aklinizda bulunsun.
    Bag bahce Tarla Ciftlik sahipleri özellikle sulama yada baska sekilde enerji gereken yerde artik
    jeneratör yada benzin mazotlu pompalar kullanmiyorlar MOBIL ENERJI ARACLARI VAR.
    Resimde sadece Rüzgar Türbini MOBIL bir arac görüntülenmis , Bunlarin HYBRID olanlar yani
    Hem günes hemde Rüzgarla calisanlarida mevcuttur , Kiralayan Firmalarda var isi olan kiralar
    yada satin alir Benzin mazot yakmadan isini yapar.. Pompalari inverter ve aküleri üzerinde
    olan tipleride mevcuttur.. Türkiyede Yerli üretmeyi düsündügümüz projelerimizdende biridir.
    Özellikle Sulama islerinde kullanilmaktadir Genellikle bir köy birlesip ortak satin alirlar kullanirlar.

Bunlar sizlere Bilgi Yardim yada Teknoloji transferi degilde nedir arkadaslar
    Ben bu sitenin haricinde birkac Türk sitesinde daha arada arkadaslarla yazismakta
    görüsmekteyim yüzlerce yazilar okudum daha bu tür bir sistemi taniyan bilen yada ugrasan
    tek kisi bile görmedim , 1 avuc mazot dünya para Türkiyede ... AMA TÜRK CIFTCI PARASINI YAKSIN DURSUN..ADAMLAR YILLARDIR TARLALARINDA BAHCE CIFTLIKLERINDE HAVADAN ENERJI KULLANIYORLAR.
    Teknolojiye gözümüzü kapatalim Günümüzü unutalim , Bunlarda var diyenide bir sekilde suclayalim..
    Bunlari Günümüzün teknigini gelistirelim daha iyilerini Türkiyede yapalim bastan beri belirttigim tüm
    yazilarimda budur , Ben ve ekibiminde yillardir ugrasi ve yatirimlarinin sebebi budur.. Ülkem insana
    Yeni Güncel kalitede en uygun fiyatlarla en üstün rahatligi temin edebilecek ürünler...

Bunca emekle bunca yazilari yazip Bu ise gönüs vermis para döken arkadaslarimiza bunlar fikir olmasi
    Harcadigi parayi Güncel ve ise yarayan sistemlere yönlendirebilmesi hatta daha üstünlerini yapmalari .
    Ülkemde yetenekli kisilerin bunu yapabilecegi inanci tasidigimdandir..Yoksa bizim yaptigimiz yada yapmayi
    planladigimiz isleri buradaki arkadaslardan % 98 nin haberi bile olmadigi , yada Finansel olarak bu riske
    girmeyecegi yada imkanlari olmadigini , Yada gereken YENI teknolojinin ellerinde olmadiginin farkindayim ve burada ne bir satis yapiyorum , nede birinin bir ürün kopyasini imal ediyorum diye kimsenin calismasini kötüledigim yok.. Yaptiginiz calismalar güncel olsun birseyler basaranlarin hem Ülkeme kazanc hemde kendisine kazanc saglayabilecegi aciklamalardir eklediklerim siteye.. Dolasin bu tür siteleri , Bu tür MOBIL enerji araclari yada diger bilgiler , benim eklediklerim haric kac tane bulabileceksiniz ? Daha nasil bir yardim yada paylasim bekleniyor bir forum üzerinde onuda aciklasin yetersiz bulanlar..

Rüzgar ve Günes Ölcümlerini Asagidakine benzer Son Teknik cihazlarla yapariz ..!
    Birinin Parasini Türbin yada Günes panellerine harcatmadan ÖNCE TEKNOLOJI NE VERDIYSE KULLANIRIZ Cinden gelmis CEPTE TASINAN , Neyi ölctügü Gösterdigi belirsiz Arabadaki Derece 18 gösterirken Hava Sicakligini 24 Göstermez. Saniyelik - Dakikalik - Saatlik - Günlük - Haftalik - Aylik - Yillik Raporlar gerekirse tutariz bir sistem kurmadan önce Rüzgarin verimi , Güneslenme verimi ve Ultraviyole isinim yogunlugu
    olumsuz olabilecek etkileri Rutubet - Yagmur ve Dolu Ölcümleri tutariz.. Bilgisayardan yazili olarak diledigimizdede cikartiriz.. Bu ölcümleri müsteri icin anlasmaya bagli olarak bizler kiralar veya yapariz ,
    yada ilgili cihazlarin Montaji - Satisi ve teknik takibiyle anlasmalara göre Müsteriye Ciddi ve güvenilir
    bölgeye ait raporlar ve olasi etkilerini bu raporlara dayanarak bildiririz..! Bu isler böyle yapilir. Verim alinir.!

BU CIHAZLARLA BASKA BIR ÜLKEDEKi YADA SEHiRDEKI MÜSTERiYE AiT ÖLCÜM NOKTASINDAKI CIHAZLARIMIZA SIMKART GSM VE INTERNET ILE BAGLANMAK VERI - BILGI - ANLIK veya TÜM GECMIS RAPOR TRANSFERLERINI BÜROMUZDAN YADA EVIMIZDEN ALMAK ARSIVLEMEK MÜMKÜNDÜR. BUNLARI UYGULAYARAK TÜRKIYEDE CALISAN YADA BUNLARDAN HABERI OLAN KAC TANE BU ISLERI YAPAN KISI YADA KURULUS VAR ? iHMAL EDILEN ISLERIN Cezasini siz ödüyorsunuz.! VERIM ALAMAYARAK..!

MILLETE ILKEL KOPYA YADA SANSA BAGLI HAYALI GÜCLERE ISLERE BOSA PARA VERDIRMEYIZ.!
    Türk insaninada getirmek saglamak istedigimiz sartlar bunlardir, Kimin elinde var yapiyorda dur diyoruz..
    Ozon tabakasindaki bölgeye göre degiskenlikler ve GÜNES PANELLERININ ÜZERINDEKI OLUMSUZ ETKILERINDEN TÜRKIYEDE BILEN BAHSEDEN BILE DUYMADIM DEGILKI BUNUN ÖLCÜMÜNÜ YAPSINLAR ..
    TONLARCA PARA DÖKÜP BORCLANAN KISILERIN 25 SENELIK DIYE ALDIKLARI PANELLER KISA SÜRE ICERISINDE BU BÖLGEYE BAGLI ÖLCÜLMEMIS OLUMSUZ ULTRAVIYOLE ISINIMLARINA BAGIMLI BOZULDUGUNDA HESABINI KIM VERECEK SIZCE ? SIZ ÖDEYENLER CEKECEK YAPANLAR DEGIL.!

ALMANYADA BU TÜR ALETLER 8 - 11 € BiTPAZARLARINDA SATILIRLAR, Ayni yerde bile hicbiri digerinin verdigi ölcüleri göstermezler.. :-) Bu Tür Aletlerle Elde tutarak yapilan ölcümlere ASLA Güvenmeyiniz..! Hic Yoktan iyidir , Ancak Kesin Net bir Bilgi degildir Güvenilemezde.. Sürekli yönü degisen rüzgari elinizle takip edemezsiniz. Bu bile büyük yanilgilara sebeb olmaktadir , üzerine UCUZ Cin malini eklersek :-)!TIKLA

YADA BIRKAC KEZ CEPTE TASINAN UYDURUK CIN MALI SÖZDE ÖLCÜM ALETIYLE ALDIGINIZ ÖLCÜMLER
    BIR TÜRBIN KURMAK ICIN GÜNÜN HANGI SAATLERI YADA KAC GÜN KAC HAFTA VERIMLI VE KARARLI SIZCE ? GÜNDE 6 - 15 SAAT DURACAK BIR TÜRBIN NE GETIRIR SIZE Bunlari bilen kac kisi var ? Bunlari Ülkemize getirmek Türk insanini bilinclendirmek SÖYLEMEK HATAMIDIR ARKADASLAR ?

Sadece birkac kisi tarafindan sürdürülen Bu tuhaf tutum devam ederse bu bilgilere deger veren ve benle irtibatta kalmak isteyen arkadaslar email yazsinlar , yada kisa süre icerisinde acilacak kendi sitemizden yada birkac seckin Türk forumunda bukadar olmasada yazilarim var oralardan irtibatta kalabilirler..

BU YAZDIKLARIM SIZLERE bu SITEYE BIR VEDA VE BU SITEDEKI SON YAZILARIMDA OLABILIR CÜNKÜ .!

Birkac taninmis büyük Türk sitesinden bölüm yetkilisi olarak davet cagrilarindan emaillerinden birkac tanesi halen mesaj kutumda silmedim vaktimin kisitli bu tür islere olmadigini belirttiGIm arkadaslarda kendisini biliyorlar aranizda olma sebebim tamamen dostanedir. Konuyu saptirmaninda alemi yok .. Yerli Devrim arabalari ve NUD-38 ucaklarimizda yapilan tarihi hatalar sebebiyle TÜRK insanini 70 - 80 sene önceki araba ve ucaklari yapmaya yönlendirirsek yine tarihi bir hataya sebeb oluruz.. Cünkü Günümüz arabalari kendi yürüyor park ediyor ucan arabalar yapildilar testleri yapiliyor yillardir,Buradan yola baslamali.. Platinli araba pervaneli ucak yapsaniz artik neye yarar bir millet icin zaman para emek kaybedersiniz. Dünyaya yenilik getireceksek önce günümüzde olanlardan haberdar olup onlari tanimali daha üstününü yapabilmeliyiz..

sahmeran_d@hotmail.de

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 30 Nisan 2013; 1:48:16 >

• slmalk abiler buda türbinimin boyanmış hali. bir sıkıntı görürseniz lütfen uyarın

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Sayın Sahmeran_D
    Sizin gibi değerli bir arkadaşımızı kaybetmek istemeyiz. En azından ben istemem. Bu forumda zamanında bir çok kişi yok nedenlerle küstürüldü.

Öyle sanıyorum ki aramızda iletişim kopukluğu oldu. Siz Avrupada profesyonelce, fabrika ortamında imal edilen türbinlerle, bizlerin hobi amaçlı yaptığımız çalışmaları kıyaslayınca ister istemez bir tepki verdik.

En son yazıyı yazmama neden olan sayın afacanarif'in bizim çalışmalarımızı hakir görüp kendi reklamını yapmak istemesi ile başladı, yazdıkça da açıldım yazdım da yazdım.

Birbirimizi tam olarak anlayamadık sanıyorum. Hani bir önceki sayfada enerji aktarım bileziğinin (Almancası schleiffring) Türkiyede çok pahalı olduğunu vurgulayarak basit ve ucuza mal etmenin yolunu göstemiştiniz ya, işte bizler türbini de öyle yapmaya çalışıyoruz. Öncelikli amacımız hobi olarak bunu yapmak. Yaparken de mümkün olduğunca ucuza ve her yerde bulabileceğimiz malzemeleri kullanmak. Haa.. yaparken belki hazırından daha fazla para harcıyoruz, varsın olsun. Kim bilir belki de bu çalışmalar sonucunda yeni, farklı bir şeyler ortaya konulabilir. Biz bu işi yaparken mutlu oluyorsak herşey bitmiştir. Atölyeme inip, radyoda TRT nağme kanalını açıp ta Saz Eserleri, Klasik Türk Müziği, Türk Sanat Müziğine eşlik edip, çalışırken Dünya yansa umurumda olmaz.

Farkındaysanız konu başlığı Rüzgar Türbünü Yapıyorum. Rüzgar türbünü alacağım, hangi markayı alayım değil. Onun için burada bizim çalışmalarımızı görmezden gelip, reklamını yapmak isteyenlere pek tahammül edemiyoruz.

Yazılarımda sizi kıracak yerler olduysa özür dilerim. O an ki ruh haliyle yazılmış olabilir. Sizin Almanyada gördüğünüz teknikleri bizimle paylaşmaya devam etmenizi istiyoruz. Tabi gizlilik gerektiren yerleri de ısrarla soramayız.

Hoşçakalın.

Sayin SEF34 Ustam,
    Ben buradaki ortaminda yapilan calismalarinda farkindayim bu sebeble cok yönlü fikir olabilecek bu ise gönül vermis arkadaslara örnekler resimler uzun aciklamalar ekledim ve Türkcesi iletim bilezigiymis onuda burda aranizda ögrendim Farkindaysaniz onuda ucuza mal etmek icin calismalariniza ortak olmaya calistim ve saka degil bahsettigim boruyu aldim arabaya sigmadigi icin 2 ye kestirdim garajda duruyor yola cikarken kismet olursa benle beraber gelecek bundan dert yanan arkadaslara ulasmak üzere.. Bir bedel karsiligida degil bu yapilan sanirim postalarini bile kestirdikten sonra ben ödemem gerekecek , önemli degil yardimlasmaksa gaye bazen 40 km yol yaparsin bazen 400 , bizde yardimlasiriz ve inanin bu bazen Almanyanin diger ucuna gitmek pahasinadir ve ticari bedeli karsiligi yoktur benzinide cebimizden yaktigimiz olur. 1 cay icer döneriz.
    Iletisim kopukluysa özürü gerektiren birsey ben görmüyorum , Hata hepimiz icindir yerinde farkedilip düzeltilmesi sorunu cözer özürle ne büyür nede kücülürüz.
    Buradan zaten kismen kopacagim Geri sayim basladi günü belli olmasada kisa süre icerisinde Türkiyeye hareket etmis olacagim Bu hafta arabaya büyük yol bakimi yapilacak , yollar görüsmeler isler hayat mücadelesi internete simdiki kadarda zaman birakmayacak, Kaldiki gurbet yollari dikenlidir bu yolda ben sahsim adina 7 yakin arkadasimi kaybettim Cikipda gidememek , Gidipte dönememek de bu gurbet yollarinda cok yasanmistir , Ben buradaki cabam Avrupa Türkiye mukayesesi asla olmadi , Bir ugras calisma icindesiniz , döktügünüz parayida farkettim , bunlari daha iyi teknikle yerlerde degerlendirebilmeniz , henüz duymayip haberiniz yoksa buradaki yeniliklerden dilim döndügünce haberdar etmeye calistim.

Sayin afacanarif arkadasimiza gelince , sanirim yazismaktan hoslanmadi birdaha yazmadi , beni ilgilendiren bir durum yok ama ürettik daha iyi sizdeki calismaz bendeki calisir diye ilkel kopyalanmis bir aleti Almanyadan getiripde Yine Almanyaya pazarliyor tarzi hosuma gitmemisti.. Sizleri belki inandirabilirdide :-) Biz zaten burdayiz , O ürünün orjinalinide Firmasinida Markasinida Fiyatinida biliyoruz, Cok gecmez kesinlikle orjinalini üreten hak patent sahibi firma kendilerini bulacaktir Dünyada her yerde dedektif bürolarina PATTENTAMT denilen kurulus bir servet ödüyor , böyle alenen ortaliga dikilipde dönerek dikkat cekecek bir aleti saklamakta mümkün degil , kisa sürede kendilerinde kapisini calarlar bundan kesinlikle süphem yok , Zaten Almanyada bürolarida varmis isleri daha zora giriyor Önce Almanyadaki büro ve temsilcilerini yakarlar cok kisa sürede.. Kisisel fikrimdir..Cignenen ürünün patent bedeli üzerinden katlamalarla ve yapilan taklitin sayisinca ceza katlanir kanunda.. Umarim ic parcalarindaki teknik ve boyutlar ölcüler farklidir.. Kendilerine basarilar diliyoruz, Herkez yaptigi iste özgürdür , Kanun ve kurallar dahilinde..
    Gece gündüz Sokaklarda Yollarda Bilgisayarinin basinda internette Sitelerde böyle KOPYALANMIS ÜRÜN VE ÖDÜL AVCILARI COK VAR bunlar bu tür calismalari IHBAR ile GECINIYORLAR , siz 12 ayda alamadiginiz parayi ödül avcilari bir ödül ile alabiliyor.. Duruma ve ürüne bagli.. Bu Bazen Parfüm , bazen elbise Lacoste , D&G , CK , bazen teknik , bazen yiyecek her türlü ürünün kopyasini bulup ödülü pesindeki ödül avcilarinin ,meslegidir. Yani bir Türbinide saklamak nede kolaydir.. :-) Türkiyedede cok yakaladilar. Sadece bu isler icin Turist gibi Türkiyeye gelipte alisveris bahanesiyle kontrol eden cok dedektif ödül avcisi var..

Diger belirtmek istedigim konu ise sadece yüksek enerjiyi elde edebilmek degil , eldeki mevcut gücüde olabildigince en akilli ve verimli kullanabilme yollaridir ... Bununda cok yollari var fakat , bu yollar Türkiyede yaptiklari gibi Trilyonlarca TL harcanmis sokak lambalarini söküp hurdaya atipta , Cinden gelme LED sistemlerini 4 kat paraya direklere takmak degildir ... Bu para hepimizin cebinden cikiyor cünkü , en basit bir örnegi verdim , 1 KW türbinim yada solar panelim var ise , 3.5 KW tüketiyorsam , cözümü illada Üretimi artirmakta aramakta HATADIR , Tüketilen enerji en uygun en akillica sistemler secilerek düsürülme yolu bazen Üretim artirmaktan daha kesin ve etkili neticeler vermektedir..

Yine bir seckin Türk sitesinde Mugla yöremizden bir benzin istasyonu sahibi arkadasimiz dert yanmisti , istasyondaki lambalarin yaktigi elektrik gideri yüksek , ama ekonomik Cin lambalarina gecerse kendinden istenen para ile 1 lamba 6.8 senede kendisine dönebilecekmis elektrik faturasindan edecegi tasarruf ile, Tabiki bu sürede bozulmamasi bir parca yada tamir iscilik gerektirmemesi lazimmis. Buyurun yapilan islerin hatalari , Biz bu sorunlari burada mukayese edilemeyecek Fiyat ve sistemlerle asabiliyoruz. Hepsinin yeri ve teknigi var , Cin den LED lamba getirip 4 - 5 kat fiyata takmaklada bu isler yürümüyor , Biraz Fikir , Emek , Teknoloji ve Ticari ahlakla birlesince bu isler daha kolay oluyor , bu kisi 1 sene sürmez yapacagi degisimi cikartabilir bizde.. En basit örnegi ile bu konudaki kaoslardan firsatcilardan bir kesit sundum.

Detaylari ilerde kendi sitemizde aciklayacagim. Biz bunca cabalayip daha burdan yola cikmadan bazilarinin haberi bile olmadigi konularda mucit kesilmelerinide istemiyorum. Büyük bir Teknoloji , Türkiyede Sapik fiyatlara yapilan isleri cok düsük maliyetlere düsürecek sistemler teknik ve projeler elimizde ve Türkiyede kullanilacaklar kismet olursa.
    Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 28 Nisan 2013; 4:02:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Tamamdır Emre kardeşim.
    Sonuç almana sevindim. Bir de lamba bağlayarak dene bakalım. Yalnız önce 2 lambayı seri bağlayarak dene. Tek lambayı patlatabilirsin.
    Farklı dediğin diyot nasıl farklı ? Üzerinde tam olarak ne yazıyor ?

Abi lamba bağladım.12v 55 watt

350 devirde Dc de 12 volt 3.9 Amper.
    Ac de 350 devirde boşta 41.1 volt yükte 20.1 volt.
    yarın daha detaylı bir ölçüm yaparım.
  • Herhangi birşeyden korkup kaçmış değilim. Kimsenin emeğine karşı hakir görme yada saygısızlık göstermedim. Böyle birşeyi yazılarımda göremezsiniz. Kimseye karşı da böyle bir niyetim yok. Neye dayanarak böyle bir itham da bulundun anlamadım. Benim yazıma verdiğin kendi cevabına bak bencek kim kimin ürününü hakir görüyor. Hoby maksatlı bir ürün diyen benmiyim senmisin.
    Harcanan her emek saygıyı hak eder. Ancak benim bu ürünü tanıtırken amacım elbette reklam olmakla birlikte küçük bir sanayi firması olarak bu alanda bir çalışmamızın olduğunu bizde varız demek içindir. Ama daha ürünle ilgili hiç bir bilgile bile edinmeden nedense hemen ürün kopyalamak ve patent cezaları gibi sav larlad tehdit vari davranan sizdiniz ne yazıkki. ürünü beğenirsin beğenmezsin. Bilgi edinmek istersin istemezsin bu sizin bileceğiniz birşeydir. Bu ürünün iç parçalarıda dahil tüm diğer parçalarının gerekli evrakları için çalışmalar başladı yakın zamanda tamamlanacaktır.

Hukiki kısmı ile bırakında firma yetkilileri düşünsün. Patent meselesinide bir örnekle açıklamaya çalışmıssın ama çinliler binlerce ürünün çakmasını orjinallerine gözüne sokarcasına piyasaya sürmekteler. Eğer hukuktan biraz anlasaydın bunları yasal kılıfına oturtmanında çok zor olmadığını bilirdin. Eğer bir firma bir ürünün patentini aldı diye mesela o zaman kimsenin otomobil bile yada telefon bile yapamaması gerekirdi. Yada herhangi bir ürünün benzerini yapamaması gerekirdi.

• slm alk abiler şu kullanacagımız bilezik kömür düzeneginde kullanacagımız kömürler ne çeşit kömür olacak. benim bildiğim kadarıyla motor cinsine göre kömür çeşidi değişiyor. benim kullandıgım alternatör 35-40 voltluk 200 wattlık bir alternatör

Orijinalden alıntı: afacanarif

Herhangi birşeyden korkup kaçmış değilim. Kimsenin emeğine karşı hakir görme yada saygısızlık göstermedim. Böyle birşeyi yazılarımda göremezsiniz. Kimseye karşı da böyle bir niyetim yok. Neye dayanarak böyle bir itham da bulundun anlamadım. Benim yazıma verdiğin kendi cevabına bak bencek kim kimin ürününü hakir görüyor. Hoby maksatlı bir ürün diyen benmiyim senmisin.
    Harcanan her emek saygıyı hak eder. Ancak benim bu ürünü tanıtırken amacım elbette reklam olmakla birlikte küçük bir sanayi firması olarak bu alanda bir çalışmamızın olduğunu bizde varız demek içindir. Ama daha ürünle ilgili hiç bir bilgile bile edinmeden nedense hemen ürün kopyalamak ve patent cezaları gibi sav larlad tehdit vari davranan sizdiniz ne yazıkki. ürünü beğenirsin beğenmezsin. Bilgi edinmek istersin istemezsin bu sizin bileceğiniz birşeydir. Bu ürünün iç parçalarıda dahil tüm diğer parçalarının gerekli evrakları için çalışmalar başladı yakın zamanda tamamlanacaktır.

Hukiki kısmı ile bırakında firma yetkilileri düşünsün. Patent meselesinide bir örnekle açıklamaya çalışmıssın ama çinliler binlerce ürünün çakmasını orjinallerine gözüne sokarcasına piyasaya sürmekteler. Eğer hukuktan biraz anlasaydın bunları yasal kılıfına oturtmanında çok zor olmadığını bilirdin. Eğer bir firma bir ürünün patentini aldı diye mesela o zaman kimsenin otomobil bile yada telefon bile yapamaması gerekirdi. Yada herhangi bir ürünün benzerini yapamaması gerekirdi.

Sayin afacanarif arkadasim
    sana kimse korkup kactin demedi , yazilarimi incelersen bu konuda yazmaktan hoslanmadigini düsünmeye basladigimi belirtmistim yazilar yerinde duruyor. Birilerin calismalarini kötüleyipde , biz yapariz ederiz yazilarinizda halen duruyorlar , Örnek resimler eklemissin baktik ve kisisel fikrimi acikladim.
    Patent yada bu islerin kilifi diye isimlendirdiginiz calismalariniza baslamaniza sahsen sevindim , Kötü bir niyetim olsaydi 24 saat icerisindeki Krefeld temsilcinize gelmis olurlardi , BIZ BUNLARA TENEZZÜL EDECEK KISILER DEGILIZ ETMEYIZDE GURBETTE MILLETIMIZI KORURUZ AKSINE. Bunu Nasil tehdit diye algiladin bilemiyorumda , Aksine tehdit degil önlem almaniz icin DOSTANE HATIRLATMA yazilariydi bunlar hepside yerinde duruyorlar , bastan bir gözden gecirin tavsiyem.
    Bahsettiginiz kilif herneyse uydurdugunuzda , basiniza bir is gelmeden Uyarimla bunu yaptiginiz icin bana tesekkür etmeniz bile gerekir SITEM DEGIL..
    Yukarida amatör calismlarin nasil ve ne tür parcalarla yapildigini aciklayan resimli bilgili genis bir yazim var , özellikle Göbek pervane flansch türü parcalar yüksek kalitede 0 hata CNC yapimlari metalleri özel üretilmis ,
    Ben simdi bu parcalarla amatör bir calisma yaptigimda resimlerde milletin yaptigindan üstün oldugunu iddia ettiginiz alet icin sizin kisisel fikirlerini almak isterdim.. Birkac yazi yukarida bu sayfadaki bol resim ve aciklamali yazima ve ürünleri bir inceleyin , belki elinizdeki ürününde Göbek Flansch kanat baglantisi icin kullandiginiz uygunlugu süpheli demir parcalarindan daha ucuz ürünlerle ürettiginizi bahsettiginiz bu aletin kalitesinide yükseltebilirsiniz.. Resimdeki parcalarla o sekilde yapilmis bir alet Burada amatör calisma bile degildir.. Bir ürün icin kaliplar hazirlanir özel parcalar en kücük hatalar olmayacak sekilde hesap ve dizayn edilirler, Bahsettiginiz test belgelerini ekleyinde hangi testleri gecmis bu alet bu demir parcalariyla dizayn edilmis haliyle hep beraber görelim diger arkadaslarimizda merak ediyorlardir eminim..
    Bu sekliyle Almanyada ancak etrafi cevrili insanlara kapali sahsi Mülk yada özel alanlarinizda kullanabilirsiniz. Hangi Rüzgar tüneli testi var elinizde kac km rüzgara dayaniyor , hangi emniyet sistemiyle yavasliyor yada frenleme yapiyor , Buyurun bekliyoruz bu belgeleriniz ekleyin okuyalim , hatamiz oldugu yerde onore etmesinide biliriz , Kaldiki burada tartisma degil teknik fikir iletisim sohbetleri yapmaktayiz.

Türbini bir kenara birakalim , Hani profesyönel Türbin üretmissiniz baskasi calismaz bunlar calisirmis , Bunlari isteyen müsterilere PAZARDA DOMATES SATAR GIBIMI SATIYORSUNUZ ? yada yukarida birkac örnek ve bu isleri PROFESYÖNEL YAPAN EGITIMLI KISILERIN NASIL YAPTIKLARINI ACIKLAYAN YAZILARIM VE BAZI ÖLCÜM CIHAZLARINDAN ÖRNEKLER EKLEDIM , Müsterinizin menfaat ve parasini NASIL BIR CALISMAYLA KORUYOR BU SISTEMLERI KURUYORSUNUZ HANGI MARKA VE NE TÜR ÖLCÜMLER FIZIBILITE CALISMALARI YAPIYORSUNUZ ? Yoksa millet parayi verdimi selam sabahi kesiyormusunuz ?
    Biz Henüz Türkiyede bir Firma kurmus degiliz bu tür aletlerden 3 tanesi 5 ay civarinda bizden is ve sistem kurmamizi talep eden müsterilerimizin bölgesinde HALEN ÖLCÜM YAPMAKTALAR ... Kisa bir süre sonra 2 tane daha KARTONDA VE YENI OLARAK GÖNDERIYOR YADA KENDIM GELIRKEN GETIRIYORUM...

Bu islere yatirim yapmak isteyen bazi insanlar hayati boyunca yaptigi tasarruflarla yarisi miras yarisi borc kredi , birazda esinin ALTININI SATMIS yasliligimda bir güvence olurmu diye elindeki avucundakini bu islere yatirma hazirliklari yapiyor , Misal SOLAR PANELLER ICIN KAC YERDE ULTRAVIYOLE ISINIMLARI OZON VE PANELLER ICIN OLUMSUZ ETKILERI ÜZERINE TETKIK VE ARASTIRMALAR KURUP KAC KW KAC MEGAWATT SISTEMLER KURDUNUZ ? DEGIL BUNLARIN ÖLCÜMÜNÜ YAPMAK BUNLARI BILEN , SÖZDE MÜHENDISIM BILMEMNEYIM DIYEN KISILERIN BILE DAHA BUNDAN HABERLERI YOK TÜRKIYEDE ...!

Bir sistem kuracaksaniz , Gittiginiz her yerde cadde sokak ev balkon yol kaldirimda bulunan bazi isaretler vardir , bu islerin Mühendis ve egitimlileri bu isaretleri hemen anlarlar DOGAL ISARETLERDIR , Bazi olumlu yada Olumsuz Cevredeki esyalar ve Durumlari , ve sebebleri bu isi PROFESYÖNEL EGITIMLI YAPANLARA verilmistir. Nelere dikkat eder neleri hesaplarsiniz.

Millet coluk cocugunun rizkini yasliliginin güvencesini elindekini avucundakini bunlara yatiriyorsa , bircok insanin VEBALINE GIRMEDEN ÖNCE COK DÜSÜNMEK GEREKIR ARKADASIM , Biz böyle Calisiriz..

BU SEBEBLE GÜNESI 2 - 3 KAT FAZLA TÜRKIYEMIZDE BU ISLER GELISEMIYOR ARKADASLAR ...
    ILK KAZIKLARI YIYEN TÜRKIYEDEKI MÜSTERIDE ARTIK BILINCLENDI AVRUPADADA CALISAN BURDA NIYE CALISMIYOR DIYE SEBEBINI YURTDISINDA BU ISI PROFESYÖNEL YAPAN EGITIMLI KISILERI ARAYIP ULASIYORLAR..YANI ANIDEN AKLIMIZA ESIPTE BIZ BU ISI TÜRKIYEDEDE YAPALIM DEMEDIK Toplam 3.5 Megawatt Sadece solar isinin görüsmelerini yapmaktayiz , Türkiyede bu ise parasi olan yok degil.. Fakat misal verim , sözde XXXXX mühendislik firmasi 58 KW panel kurmus MAL SAHIBI PERISAN , SATILAN SISTEME EKLENEN INVERTERLERIN MAX GÜCÜ ISE TOPLAM 46 KW GELIYOR 12 KW DOLANDIRILIS DAHA YOLUN BASINDA , KW 2400 - 2000 EUROYA TÜRKIYEDE KURUYORLAR HESAPLAYIN HAYALE 24000 EURO ZATEN MÜSTERI DOLANDIRILMIS , Kurulan sistemle degil kendine VAAT EDILEN 6 - 7 SENEDE KENDINI KURTARMAK KALITESIZ PANELLER 5. SINIF INVERTERLER , ADI MALZEME KABLOLAR EKLENINCE 17 SENEDE BU GETIRI ILE ADAM YINE KENDINI KURTARAMAZ , Üzerine Birde Uygunsuz ÖLCÜLMEMIS BÖLGE HAVA ULTRAVIYOLE DOLU SARTLARI DENK GELIRSE MÜSTERI BATTI ..!

BUNA BENZER SÖZÜM ONA BILMEMNE UZMANLIK MÜHENDISLIK PALAVRASIYLA SÜSLENIPTE MÜSTERISINI AGLATAN BIRKAC YER DAHA VAR DAVET EDIYORLAR ASLINDA INANIN HIC GIDESIMDE YOK AYNI NETICE VE SONUCLARI GÖRECEGIMIDE COK IYI BILIYORUM VE BU TÜR DOLANDIRICI VE DOLANDIRILMIS KISILERIN ARASINDAKI POLEMIKLERDE OLMAKTA SAHSEN HOSUMA GITMIYOR.!

Insan Biraz ALLAHTAN KORKAR , IYISI 6000 TL PALAVRASIYLA TANESI TAKILAN INVERTERLER BURADA 5 - 6 SINIF BIR ÜRÜN VE 1300 - 1600 EURO TANESI 8 TANEDE INVERTERDEN BU SEKILDE DOLANDIRILMIS MÜSTERI. Bu adam yada komsusu bu ise yatirim yada bu isi yapana DAHA IS YAPTIRIRMI ?

ALMANYADA BU SISTEMLERI YAPTIRANA DEVLETTEN DESTEK VAR HEMEDE DEVLET SATIN ALIYOR SEBEKEYE BAGLIYOR - TÜRKIYEDE ISE DEVLET BU SISTEMLERDE ÜRETILEN ENERJININ BOZUK OLDUGUNU ILERI SÜREREK SATIN ALMAMAK ICIN 40 TÜRLÜ ZORLUK ARTIRMAYA BASLIYOR NEDEN SIZCE ?
    KALITESIZ MALZEME - EGITIMSIZ BU KONUDA UZMANLASMAMIS KADRO - BIRAZDA PALAVRA ISLERI..

BAHSI GECEN XXXXXX MÜHENDISLIK FIRMASINDAKI YAPAN KISILERI MÜSTERI CAGIRDI GÖRÜSTÜK ADAMLAR BU ISLER TÜRKIYEDE BÖYLE YAPILIYOR DEYIP BÖLGEYI TERK ETTILER SIMDI SISTEMI YAPTIRAN MÜSTERILERIYLE MAHKEMELIKLER , HAAA ADAM BU ISTEN VAZGECMEMIS AMA SORUNU TAKLITLE KOPYAYLA YADA LAFTA MÜHENDISIYLE DEGILDE YERINDE GERCEKTEN BILENLERIYLE ORJINAL ALET ÜRÜN VE CIHAZLARIYLA YAPTIRMA YOLLARINI ÖGRENDILER SADECE BENIM BILDIGIM ALMANYADA BU ISI YAPAN BIR SÜRÜ TÜRK FIRMASI SU ANDA TÜRKIYEDE EN BÜYÜK ISLERI YAPMAKTALAR ; KENDILERI GITMEDILER MÜSTERILER ONLARI BULDU VE GÖTÜRDÜLER ... Bu isler böyle yürür lafta degil.

BURADA TICARI BIR KURAL VARDIR , 1 MEMNUN MÜSTERI KOMSUSUNU GETIRIR ; KOMSUSUDA KOMSUSUNU GETIRIR COGALARAK O SOKAGI CADDEYI MEMNUN EDERSEN SEHIRDEKI ISLERIDE ALMAN MÜMKÜN OLUR, MALESEF GÖZLEMLIYORUZKI TÜRKIYEDE HALEN BIR IS ICIN ELINI UZATANIN KOLUNU 1 KEZ KOPARALIM SONRASI NE OLURSA OLSUN TÜRÜNDEN BIRCOK KISI CALISMAKTADIR.

Buna kendini dürüst calistigina inanan istisnalari ayiririm , MALESEF COGUNLUK HALEN TICARI AHLAK YOK.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 30 Nisan 2013; 4:15:34 >

• Sahmeran dostum uygun bir tanışma biçimi olmadı almadı ama sanırım bir ortak nokta yakalayacağımızı sanıyorum. Bazı şeylerde yanlış anlaşılma varsa kendi adıma özür dilerim.
    İşlerimin yoğunluğundan dolayı sürekli takip edemiyorum burayı. Boş zaman bulabildikçe giriyorum. Ve şunuda belirtmek isterim reklam amaçlı olarak burayı kullanmayı da düşünmedim. Sadece burada amatör olarak uğraşan arkadaşların ihtiyacı olan türbin parçalarını uygun fiyatla almak isterlerse yardımcı olma babında girdim. Tabi bu reklamı da içinde barındırır ayrı mesele. :)
    Solar sistemlerin kurulumunda malesef sizin bahsettiğiniz sorunların benzerini de biz yaşıyoruz. Kaliteli ürünleri önerdiğimizde müşterilerimiz malesef şu firmalar şu fiyata kuruyor sizde niye pahalı diye eleştriyorlar.
    Oysa onlara yarın öbür gün sorun çıkarmayacak sizinde dediğiniz gibi en iyi ürünleri ve uzun vadede sistemine ekleyecekleri bir cihazında çalışacağı bir sistem kurmayı önerdiğimizde malesef günü kurtarma mantığıyla bakıyorlar.
    Her ürünün kalite kalite çeşidi bulunuyor. Çin mallarını nedense insanlarımız kötüler ama eğer parayı bastırırsanız dünyanın en kaliteli Çin malı da bulunmaktadır. Adamlar kalite kalite mal üretiyor. Türkiye de de alım gücü düşük olduğundan malesef en kalitesiz ucuz malları getirip pazarlama tercih ediliyor.
    Konuyla ilgili tekrar fırsat bulunca yazacağım. İyi çalışmalar dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: avionic42

resimlerin devamı.

Ne yaptınız kurdunuz mu türbünü?
    Bende de hub motor var. kanat bağlayıp deniycem bu aralar...
    Enerji alabildiniz mi türbünden verim nasıl?

• hocam hub motor kullandm ama bir amper volt analaizi yapma fırsatım olmadı. ama diğer modifikasyonlu ve flanşlı alternatör için yeterince param ve zamanım yoktu bende bu hub motoru kullandım internette araştırmalarıma göre verimi gayet güzel ama bu türbini tez için yaptıgım için o verileride almam lazım bu haftasonu atelyeye gitme fırsatım olursa deniyecem. bu arada bu hub motor 250 wattlık ve ben sadece 50 liraya mal ettim bence güzel rakam
    Bu hub motoru bu şekilde baglarsanız,ileride milden kopar. Aynı hatayı ben yaptım. Parçasını en az 50-60 m ileride bulursunuz. Her iki taraftan da bağlarsanız daha güvenli olur. Allah korusun başkasına vereceğiniz zarardan vicdan azabı çekersiniz. Kablonun çıktığı taraftan baglamak zorunda olduğunuzdan dolayı mukavameti bayağı azalıyor. Kolay gelsin
  • haklısın hocam benim de aklıma gelmedi değil ama tez sunumu yapıncaya kadar böyle durur sonra çift taraflı bağlarım uyarın için saol. anladıgım kadarıyla sizde elektrikli bisiklet motoru kullanmışsınız verimi nasıldı ugraştıgınıza deydimi?

Orijinalden alıntı: afacanarif

Sahmeran dostum uygun bir tanışma biçimi olmadı almadı ama sanırım bir ortak nokta yakalayacağımızı sanıyorum. Bazı şeylerde yanlış anlaşılma varsa kendi adıma özür dilerim.
    İşlerimin yoğunluğundan dolayı sürekli takip edemiyorum burayı. Boş zaman bulabildikçe giriyorum. Ve şunuda belirtmek isterim reklam amaçlı olarak burayı kullanmayı da düşünmedim. Sadece burada amatör olarak uğraşan arkadaşların ihtiyacı olan türbin parçalarını uygun fiyatla almak isterlerse yardımcı olma babında girdim. Tabi bu reklamı da içinde barındırır ayrı mesele. :)
    Solar sistemlerin kurulumunda malesef sizin bahsettiğiniz sorunların benzerini de biz yaşıyoruz. Kaliteli ürünleri önerdiğimizde müşterilerimiz malesef şu firmalar şu fiyata kuruyor sizde niye pahalı diye eleştriyorlar.
    Oysa onlara yarın öbür gün sorun çıkarmayacak sizinde dediğiniz gibi en iyi ürünleri ve uzun vadede sistemine ekleyecekleri bir cihazında çalışacağı bir sistem kurmayı önerdiğimizde malesef günü kurtarma mantığıyla bakıyorlar.
    Her ürünün kalite kalite çeşidi bulunuyor. Çin mallarını nedense insanlarımız kötüler ama eğer parayı bastırırsanız dünyanın en kaliteli Çin malı da bulunmaktadır. Adamlar kalite kalite mal üretiyor. Türkiye de de alım gücü düşük olduğundan malesef en kalitesiz ucuz malları getirip pazarlama tercih ediliyor.
    Konuyla ilgili tekrar fırsat bulunca yazacağım. İyi çalışmalar dileğiyle.

Sayin afacanarif arkadasim
    iletisim kopukluklari , kasitli degillerse özürü gerektirmez kaldiki ne kücülür nede büyürüz , burada herkez bilgisince yasadigi cevresince elinden gelen is capinda iletisim yapmaktadir.
    Kaliteli ürünlerin müsteride soru isareti yarattigina sahsen ben pek inanmiyorum , Bugün 1 mayis tatildi fakat biz Türkiyeden Sanliurfadan bizi bulup buraya gelen 3 kisilik bir isadimi grubuyla tüm ögleden sonra ve aksam yemeginde toplantidaydik , adamlar Türkiyede bu isleri yapanlara belli bir yatirim ve is yaptirmislar , söylenen verim ve gücler alinamamis yani kisiler degisiyor sonuclar degismiyor , Fakat yatirimci bu isi artik kökünden cözmek icin kendisi bizzat arastirip buralara geliyor ellerinde mevcut Türkiyede bu isi yapanlara yaptirilmis 230 KW yer var , Hatta yapanlarin 2 tanesini bu tesislerde komalik edene kadarda DÖVMÜSLER gazetelere cikmis bu olay kendilerinin anlattiklarina göre... Biz bu yeri görmedik , Türkiyeye geldigimizde orayida ziyaret etmek üzere anlasmalar sözlesmeler yapildi , toplam
    2.5 Megawatt o bölgede 40 km bir alan icerisinde 5 noktada bu sistemi kurmak istiyorlar , ve adamlar banka kredisine falan ihtiyaclari olmadigini % 70 pesin ödeme yapabileceklerini belirtecek kadarda maddi olanaklara sahip kisiler , Kaldiki buralara kadar kolayca gelebilmislerde... Yanlarinda yine burdan biri vardi almanca bilen otellerinin restoraninda masa reserve edilmis bura sartlari icin cok lüx sayilacak bir otelde bize bildirilmedigi halde yemek yer ayirtip her konuda rahat hareket edebilen kisilerdi. Yani Bu islere büyük kapasitede el atan müsteriler 3 - 5 kurus hesabini yapacak kisiler degiller. Yapacagi iste kalite ve alacagi verimi ön planda tutuyor insanlar..!

Her cin mali kötü degildir , bunu önceki yazilarimda bende belirtmistim , Kötü olan cin mallari degil ama bizim sözde tüccarlarimiz kötü... Cindeki bant artigi kalitesiz ne varsa gemilere doldurup Türkiyeye getiriyorlar.. Yazik degilmi Türk insanina , Yukarida resmi olan uyduruk cin mali sözde Rürgar ölcme aleti Türkiyede 120 - 160 TL arasinda satiliyor sahibinden.com sitesine girin dolu bulabilirsiniz YAZIK DEGILMI TÜRK VATANDASIMA BITPAZARINDA 8 - 11 Euroya satilan ZiBiLLERi Türk insanina KAZIKLIYORLAR..

Avrupaya getirilecek Cin mallari icin agir TEST - BELGE ve SART kosuyorlar , bu sebeble ayni marka ürünler bile Farkli yapiliyorlar , Bizim tüccar giderde derse Cinliye bana bunu 3 kurus asagi verde nasil verirsen ver diye , Cinlide o mali Türkiyede gördügünüz gibi yapacaktir elbette... OYSA GÖKTÜRK 2 UYDUMUZ CINDEN FIRLATILDI YANI YETERLI TEKNOLOJILERI VAR CINLILERIN. UZAYDAKI UYDUYU FÜZEYLEDE VURABILIYORLAR.

Bilmiyorsaniz bir hatirlatma yapayim Ellerinizdeki IPHONE Labtop , kamera ve diger bircok cihaz Asya Avrupa Amerika Avustralya ve Afrika versiyonlari olarak farkli üretiliyorlar .. Bunlara inverterler , solarpaneller , kablo , lamba her türlü ürün dahildir... Elbette fiyatlarida kaliteye göre degisiyor ...
    XXXXX TV kanali seyircilerine sattigi ucuzlattim dedigi 70 TL kücük el lambasi burada 6.90 Euro ve Avrupa versiyonu , Burda suclu Cinlilermi , Bizim Tüccar ve egitimsiz montaj satis elemanlarimi ?

Bizde Cin mali kullaniyoruz burada , Türkiyedede kullanacagiz kismet olursa , ancak Türkiyede kullanilan ürünler kücük sayilar icin Almanyadan nakil edilecekler , Büyük sayilar icin Cinden ALMANYA VE AVRUPA VERSIYONLARI DIREK GETIRTECEGIZ , Türkiyede Henüz bir Firma acmis degiliz , 3 tane profesyönel ölcüm cihazlarimiz 5 aya yakin süredir Türkiyede ölcüm yapmaktalar , 2 tane daha geliyor , Acaba bu isi Türkiyede yapanlarda Tüm Türkiyede toplam 10 tane bu cihazlardan kullanan cikarmi ?

Bu sabah , bugün görüstügümüz bu kisilerle 850 - 900 km yol birlikte yapacagiz burada yapilmis yerlerden referans bitirdigimiz yerleride görecekler merkez depoyuda ve burda bu isler nasil neyle ne sekilde yapiliyor sahsen bilecekler .. Bu tür kisileri birisi 3 - 5 kurus ucuza yapiyorum diye 1 kez aldatirlar , Yarin ben bu adamlara 80 kurusluk kabloyuda 9 liralik kabloyuda tüm detaylarida yerinde gösterecegim.!
    Bu konularda detayli bilgiler ilerde kendi firma sitemizde zaten yer alacak , Fiyatla rekabet biz zaten kimseyle düsünmüyoruz BIZ ISIMIZI YAPACAGIZ HAKKIMIZI SÖYLEYECEGIZ , YAPTIGIMIZ CALISACAK , BASKA BIRI GELDIGINDE BURADA BU EKSIK YADA HATA VAR DIYEMEYECEK PRENSIPIMIZ BUDUR KALITEDIR. Bozuk kaliteyle prestijimizi bozmak gibi bir düsüncemiz yok , Bozuk kalite ve uydurma isleri yapan zaten cok var Türkiyede , kime istiyorsa gider oradan yaptirirlar... Gerek Rüzgar Gerek Solar yada Akilli Ev sistemlerini... Fakat kalitesiz bir iste bizim yada kurulacak firmamizin ismi yer almayacaktir. ASLA..!

Bir örnek daha vereyim Türkiyede sözde bu isi yapip montaj satisini yapan firmalarin cogu KURDUKLARI SISTEMI SEBEKEYE SATIS DURUMUNA ALAMIYOR YADA DAGITIM SIRKETLERI BU ELEKTRIK BOZUK ENERJI OLDUGU GEREKCESIYLE ALMAK ISTEMIYOR BAGLATMAMAK ICIN BIR SÜRÜ ZORLUK CIKARTIYOR .. BIZIM BÖYLE BIR SORUNUMUZ DÜSÜNCEMIZDE YOK BIZ YAPARSAK BAGLANACAK .. BAGLANIR. CÜNKÜ NEYI NASIL NEREDE KULLANACAGIMIZI BILIYOR SORABILECEKLERI HER TÜRLÜ TEST VE ONAYI TÜM DÜNYADA GECERLI BELGE VE KALITE TEST ONAYLARIYLA MASAYA KOYABILECEGIMIZ ÜRÜNLERLE TAMAMI MESLEGINDE UZMANLASMIS BIR EKIPLE TEKNOLOJININ VERDIGI HER TÜRLÜ HASSAS ÖLCÜM CIHAZLARI VE TECHIZATLA BIRLIKTE EKSIKSIZ CALINMAMIS MALZEMEYLE CALISIYORUZ..

Dikkatlice bir arastirin , Neden Büyük isleri sistem ve montajlari yapan Firmalarin cogu Artik Yurt disindan getirilen Türk firmalari hic düsündünüzmü ? MÜSTERI YEDIGI KAZIKLARA ARTIK TÜRKIYEDE UYANIYOR.

TÜRKIYEDEKI BEN ENERJI ISI YAPIYORUM DIYE GECINEN SÖZDE XXXXX MÜHENDISLERININ HENÜZ HAYAL BILE EDEMEYECEGI YENI SISTEMLERDE VAR VE ALMANYADA BILE BUNLARIN MONTAJINI HER FIRMA ALMAK ISTEMIYOR , GÜNES PANELLERINE YERIN YOK RÜZGAR TÜRBININE UYGUN OLMAYAN BIR YERDESIN , KÜCÜCÜK 1 MOTOR LPG YADA DOGALGAZ ILE RÖLANTIDE CALISIRKEN HEM SICAK SUYUNUZU , HEM KALORIFER ISITMA - KLIMA SOGUTMA SISTEMLERINI HEMDE 40 - 60 - 80 - 120 KW GÜCÜNDE ELEKTRIK AYNI ANDA ÜRETEBILIYOR BUNU BÜYÜK BINALAR VE OTELLER YAYGIN OLARAK KULLANMAYA BASLADILAR ÜRETILEN ELEKTRIGIN FAZLASINI DEVLETEDE SATABILIYORSUN , BU SISTEMDEN BAHSEDEN BILE DUYMADIM HEPSI BIRBIRINI KOPYALIYOR KALITEDEN DÜSÜRÜP MALZEMEDEN EKSILTIP FIYAT DÜSÜRME REKABETI ICINDELER BU SEKILDE BIR YERE VARILMAZ.BAHSI GECEN SISTEMI BIZ NÜRNBERG Grafenwöhr BÖLGESINDE DEV BIR BENZINLIK LOKANTA TESISLERINDE KURDUK 2 YILDIRDA BASARIYLA HATASIZ CALISMAKTADIR, TÜRKIYEDEKI OTEL VE BU TÜR TESISLER ICIN VAZGECILMEZ SISTEMLERDEN BIRI KISA SÜREDE OLACAKTIR BU SISTEMI GÜNESLEDE DESTEKLEMEK MÜMKÜN BUNLARIDA YAKINDA TÜRKIYEYE GETIRIYORUZ. Bu isler burada Cinden bant artigi malzeme inverter LED lamba getirip 5 kat fiyata satmakla yürümüyor.. KANUNLARLA AGIR DENETIM VE UZMAN ELEMAN ZORUNLU OLMADIKCA BU ISLER DÜZELMEZ TÜRKIYEDE.

BAHSI GECEN YENI SISTEMIN ORJINAL ISMINI BILEN KAC ENERJI ISI YAPAN FIRMA YADA MÜHENDIS VAR ACABA TÜRKIYEDE . ? BEN TÜRKIYEDEYKEN BIRKAC BU ISI YAPANLARA BAHSETMISTIM HADI YAAA DIYORLAR :-)

6 - 8 Tane panel , 100 - 300 wattlik bir rüzgar türbini ,o bile bazisinda yok.. Birkac cogu uyduruk kare dalga inverter , birkac tanede LED lamba vitrine koyup , bir büro masasi , masada 1 labtop koyan levha yazdirip , kart bastirip Enerjiciyim diye is yaptigi piyasadan Türkiyede yasananlardan baska sonucda cikmasi zaten pek mümkün görünmüyor , Fakat Tüketici daha bu yolda cok kazik yer gibime geliyor malesef Türkiyede.. !

Bunlar sadece kücük bir örnektir.. Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 2 Mayıs 2013; 4:56:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

TÜRKIYEDEKI BEN ENERJI ISI YAPIYORUM DIYE GECINEN SÖZDE XXXXX MÜHENDISLERININ HENÜZ HAYAL BILE EDEMEYECEGI YENI SISTEMLERDE VAR VE ALMANYADA BILE BUNLARIN MONTAJINI HER FIRMA ALMAK ISTEMIYOR , GÜNES PANELLERINE YERIN YOK RÜZGAR TÜRBININE UYGUN OLMAYAN BIR YERDESIN , KÜCÜCÜK 1 MOTOR LPG YADA DOGALGAZ ILE RÖLANTIDE CALISIRKEN HEM SICAK SUYUNUZU , HEM KALORIFER ISITMA - KLIMA SOGUTMA SISTEMLERINI HEMDE 40 - 60 - 80 - 120 KW GÜCÜNDE ELEKTRIK AYNI ANDA ÜRETEBILIYOR BUNU BÜYÜK BINALAR VE OTELLER YAYGIN OLARAK KULLANMAYA BASLADILAR ÜRETILEN ELEKTRIGIN FAZLASINI DEVLETEDE SATABILIYORSUN , BU SISTEMDEN BAHSEDEN BILE DUYMADIM HEPSI BIRBIRINI KOPYALIYOR KALITEDEN DÜSÜRÜP MALZEMEDEN EKSILTIP FIYAT DÜSÜRME REKABETI ICINDELER BU SEKILDE BIR YERE VARILMAZ.BAHSI GECEN SISTEMI BIZ NÜRNBERG Grafenwöhr BÖLGESINDE DEV BIR BENZINLIK LOKANTA TESISLERINDE KURDUK 2 YILDIRDA BASARIYLA HATASIZ CALISMAKTADIR, TÜRKIYEDEKI OTEL VE BU TÜR TESISLER ICIN VAZGECILMEZ SISTEMLERDEN BIRI KISA SÜREDE OLACAKTIR BU SISTEMI GÜNESLEDE DESTEKLEMEK MÜMKÜN BUNLARIDA YAKINDA TÜRKIYEYE GETIRIYORUZ.

Merhaba,

Konuyu sadece bilgi amaçlı izleyen ve nerede ise üniversitede ders notu çıkarılabilecek kalitede yazışmaları gördükçe hayranlığımın giderek arttığını belirterek katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkkür ederim.

İlave olarak yukarıda bahsettiğiniz konu gerçektende çok ilgimi çekti. Detaylı bilgi gönderebilirseniz çok sevinirim. aynı mesajı size özel mesaj olarak emailim ile birlikte gönderiyorum. Şimdiden teşekkkürler.

• avionic42
    Ben de bu hub motordan kullanıyorum. Gece saat 22. civarı rüzgar başlıyor. Sabaha kadar aküleri dolduruyor. 5.5 amper civarı basıyor. Ben 12 volt sistemde kullanıyorum. 6 kanat bağladım. Bu 24 volt sistemlerde daha güzel randıman veriyor. Çünkü sargıları 48 vottur. Yeni bir tane aldım. Daha kalın
    telle biraz sipir sayısını düşürerek sarmayı düşünüyorum.Tek olumsuz tarafı ses yapıyor. Daha önce 24 volt 900 devir dc motor kullandım. Herhangi bir ses yoktu.
    Ben de bu hub motordan kullanıyorum. Gece saat 22. civarı rüzgar başlıyor. Sabaha kadar aküleri dolduruyor. 5.5 amper civarı basıyor. Ben 12 volt sistemde kullanıyorum. 6 kanat bağladım. Bu 24 volt sistemlerde daha güzel randıman veriyor. Çünkü sargıları 48 vottur. Yeni bir tane aldım. Daha kalın
    telle biraz sipir sayısını düşürerek sarmayı düşünüyorum.Tek olumsuz tarafı ses yapıyor. Daha önce 24 volt 900 devir dc motor kullandım. Herhangi bir ses yoktu.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.