Şimdi Ara

Rüzgar Türbinleri hakkında bilgisi olan var mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rüzgar türbinleri konusuna merak saldım, yaklaşık 50.000-100.000 tl arası bir yatırım yapma ihtimalim var.
    Araştırdığım kadarıyla rüzgar türbinleri 3-4 senede kendini amorti edebiliyor, ayrıca tesisi kurmak istediğim bölge çanakkalenin boğaza bakan kısmı.

lisanssız olarak devlete elektrik satılabiliyor mu? hayr ise lisans almak ne kadara mal olur?

2. sorum satın aldığım tarlaya istediğim gibi dikebilir miyim türbini yoksa devlet onayı ek vergileri vsvs. var mı?

bunlardan başka bildikleriniz varsa da yazın lütfen

• Rüzgar türbinlerini kafana göre koyamazsın.Hava akımlarının iyi olması lazım ayrıca şu an da rüzgar türbinlerin zararları konuşuluyor.Kuşların ölümüne neden olduğu için çevreciler şiddetle karşı çıkıyor.Yatırım yapmadan önce bir araştırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

Rüzgar türbinlerini kafana göre koyamazsın.Hava akımlarının iyi olması lazım ayrıca şu an da rüzgar türbinlerin zararları konuşuluyor.Kuşların ölümüne neden olduğu için çevreciler şiddetle karşı çıkıyor.Yatırım yapmadan önce bir araştırın.

çanakkale düşündüğümü belirtmiştim, türkiyede en büyük rüzgar akımı çanakkale boğazında ve somanın kuzeyindedir. Kuşlara verilen zarar düşük frekanslı ses dalgalarıyla aşılabilir bu sorun değil.

ben daha çok devletin önüme nasıl engeller koyacağını merak ediyorum. prosedürler vs.
  • Öyle istediğiniz yere ruzgar turbinini dikemessiniz bildiğim kadarıyla
    http://www.epdk.gov.tr/index.php/elektrik-piyasasi/lisans
    Buradan biraz araştırın daha yardimci olur belki birde seçtiğiniz bölgenin ruzgar için yeterli diye ölçüm yapmanız gerekir ona göre türbin seçerseniz mesela çünkü düzensiz ruzgar olabilir en az 1 yıllık analiz edilmeli ki uygun sonuç alnibilsin

• byob kullanıcısına yanıt
    Hocam devlet önüne engel koymaz rüzgar türbinleri konusunda aksine teşvik ediyor diye biliyorum ürettiğiniz elektrik satın alınıyor devletçe böyle bir zorunluluk var.

Bir ara bende araştırmıştım bir firma vardı adını unuttum geliyorlar kuruyorlar her şeyini ayarlıyorlar size sadece devlete satmak kalıyor elektriği bütçenize göre de türbinleri var.
  • hadımköy tarafında ve silivri taraflarında rastlıyorum genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutella19

Öyle istediğiniz yere ruzgar turbinini dikemessiniz bildiğim kadarıyla
    http://www.epdk.gov.tr/index.php/elektrik-piyasasi/lisans
    Buradan biraz araştırın daha yardimci olur belki birde seçtiğiniz bölgenin ruzgar için yeterli diye ölçüm yapmanız gerekir ona göre türbin seçerseniz mesela çünkü düzensiz ruzgar olabilir en az 1 yıllık analiz edilmeli ki uygun sonuç alnibilsin

demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, büyük projeker için jeoloji etüt vs. çalışmaları yapılıyormuş. bedel olarak ise 15.000 tl civarındaymış evrak işleri, fakat ben küçük yatırımcı olduğumdan bu giderlerden kaçmam lazım mesele bu tam olarak.

yani 1 MW üzerinde bir elektrik üretmeyi düşünmediğimden lisans almama gerek yok benim. lisanssız üretim izni var devletten.

30.000 tl'ye 3 adet 5 kw yada 80.000'e 1 adet 15 kw düşünüyorum (fiyatlar sallama) . böyle küçük bir proje için tam olarak nereden başlamalıyım var mı bir fikriniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

Rüzgar türbinleri konusuna merak saldım, yaklaşık 50.000-100.000 tl arası bir yatırım yapma ihtimalim var.
    Araştırdığım kadarıyla rüzgar türbinleri 3-4 senede kendini amorti edebiliyor, ayrıca tesisi kurmak istediğim bölge çanakkalenin boğaza bakan kısmı.

lisanssız olarak devlete elektrik satılabiliyor mu? hayr ise lisans almak ne kadara mal olur?

2. sorum satın aldığım tarlaya istediğim gibi dikebilir miyim türbini yoksa devlet onayı ek vergileri vsvs. var mı?

bunlardan başka bildikleriniz varsa da yazın lütfen
    Eğer şehirler arası yollarda özellikle kayseri-Ankara arasında gördüklerindense onların tanesi 3 milyon dolar. İnanmayan fiyat araştırabilir.
    Ama dersenki daha küçük birşey bakıyorum bu işin kralı Almanya. Orda kendi arazisinde elektrik üretip devlete satan senin benim gibi bireysel insanlar var. Orda güneş enerjisi ve rüzgar türbini çok gelişmiş.
    Turkiyede bulamazsın adam gibi birşey.
    Ha birde iyi bir haber vereyim, taktıktan sonra 1 liralık bakım istemiyor

Bildiğim kadarıyla çok büyük ve ciddi bir tesis kurmadıkça çok sallamıyorlar seni elektrik alma konusunda.

http://www.uteg.org/makaleler/ruzgar_enerjisi_maliyetleri_tesvikleri.pdf
    Şurayıda bir incele derim

Edit. Benim dediklerimin urettiği enerji kw ile değil mw ile ölçuluyormuş sizin dediğiniz bunların yanında baya küçük kalıyo
    http://www.power.gen.tr/satilik/

Ha birde Çanakkale 3. Teşvik bölgesi heralde, ciddi teşvik veriyorlar bilen birilerinden bilgi almanı öneririm

http://www.ekonomi.gov.tr/upload/FBA4A979-FF0E-32F0-FD96FFD20B32FB19/15_Yat%C4%B1r%C4%B1m_Tesvikleri.ppt
    24. Slaytta teşvik bölgeleri var

Not.
    Bakım istemiyor ama belli bir ömürleri var. Alacağın şeylerin kaliteli olmasına dikkat et, 10 yıl sonra elinde kalmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 23 Haziran 2014; 1:20:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

Eğer şehirler arası yollarda özellikle kayseri-Ankara arasında gördüklerindense onların tanesi 3 milyon dolar. İnanmayan fiyat araştırabilir.
    Ama dersenki daha küçük birşey bakıyorum bu işin kralı Almanya. Orda kendi arazisinde elektrik üretip devlete satan senin benim gibi bireysel insanlar var. Orda güneş enerjisi ve rüzgar türbini çok gelişmiş.
    Turkiyede bulamazsın adam gibi birşey.
    Ha birde iyi bir haber vereyim, taktıktan sonra 1 liralık bakım istemiyor

Bildiğim kadarıyla çok büyük ve ciddi bir tesis kurmadıkça çok sallamıyorlar seni elektrik alma konusunda.

http://www.uteg.org/makaleler/ruzgar_enerjisi_maliyetleri_tesvikleri.pdf
    Şurayıda bir incele derim

Edit. Benim dediklerimin urettiği enerji kw ile değil mw ile ölçuluyormuş sizin dediğiniz bunların yanında baya küçük kalıyo
    http://www.power.gen.tr/satilik/

Tanesi 3 milyon dolar ha

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    MW'lık yatırım yapabilecek kadar sermayem yok. ilk etapta max. 100000 tl riske atabilirim.

galiba işin içindesiniz, ben amorti süresini 3-3.5 yıl olarak hesapladım ama verdiğiniz pdf'de kapasitenin %25'iyle çalışır türbin diye yazıyor. 3.5 yıl makul mudur amorti için?

bir şey daha sormak istiyorum, size göre bu alana bu parayla yatırım yapmaya değer mi?karlılık oranı yüksek mi? aksi takdirde başka işler bakacağım.

5 kW için 24 saat çalışma durumunda 1 kW= 0,25 tl 'den %100 çalışma sonucu günlük 30 tl getirisi var gibi tabi verim daha düşük olacak.

----------

böyle bir iş düşünmemin sebebi de şu, yurtdışında ikamet ediyorum. beni fazla uğraştırmayacak ufak bir yatırım arıyorum kendime
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

MW'lık yatırım yapabilecek kadar sermayem yok. ilk etapta max. 100000 tl riske atabilirim.

galiba işin içindesiniz, ben amorti süresini 3-3.5 yıl olarak hesapladım ama verdiğiniz pdf'de kapasitenin %25'iyle çalışır türbin diye yazıyor. 3.5 yıl makul mudur amorti için?

bir şey daha sormak istiyorum, size göre bu alana bu parayla yatırım yapmaya değer mi?karlılık oranı yüksek mi? aksi takdirde başka işler bakacağım.

5 kW için 24 saat çalışma durumunda 1 kW= 0,25 tl 'den %100 çalışma sonucu günlük 30 tl getirisi var gibi tabi verim daha düşük olacak.

----------

böyle bir iş düşünmemin sebebi de şu, yurtdışında ikamet ediyorum. beni fazla uğraştırmayacak ufak bir yatırım arıyorum kendime

rüzgar türbini küçük yatırımlar için uygun değil
    bu işin içinde değilim ama etrafımda bu işle ilgilenen birçok insan var.
    özellikle dediğim gibi kayseri ankara arasında yaklaşık 100 türbinlik bir tesis var. o 3 milyon dolarlık türbinlerden hepside dünyanın en iyisi. aynı bölgede küçük yatırılarla bişeyler yapıpıta beceremeyip tesise satan çok gördüm ha tesisin numarası ne neden diğerleri beceremeyip bu beceriyor derseniz adamın 100 tane türbini var.
    sürekli alçak basınç-yüksek basınç alanları var. yani rüzgar 24 saat esiyor.
    ama o halde ilginçtir birbirlerinin arası 10m olan türbinlerden biri orta dönerken biri neredeyse hiç dönmüyor, birisi ise %60-70 dönüyor.
    çanakkalenin rügarı ise daha çok denize bağlı, her zaman rüzgar oluyormu orda ? çanakkaleye hiç gitmedim.

ama bence 100000 lirayı rüzgara bağlamaktansa başka işler yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 23 Haziran 2014; 9:33:22 >

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tekrar düşüneceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.