Şimdi Ara

RÜYADAN UYANMAYA ÇALIŞIP UYANAMAMAK (GERÇEKLİĞE)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 Mart 2022, aslında ilk rüyamin konusu da şuydu ben annemle sevgilimin arkadaşının evine sevgilim ve sevgilimin annesiyle annemi tanıştırmaya gitmiştim hatta onlarla sohbet muhabbet ederek kaynaşmıştık, arada sevgilimle arada da arkadaşıyla konuşabiliyordum. bir sure sonra onlar yemek yemek için mutfağa geçtiler ben ise odada yalnız kaldım. ilk uyanışım oradaydı, onlar yemeklerini yerken orada uyuya kaldigimi düşündüm ve onlari kontrol etmek için mutfağa doğru gittim. mutfaktan içeri girdiğimde selinin(sevgilimin arkadaşı) babası olduğunu düşündüğüm kişinin tek başına masada yemek yediğini beni de davet ettiğini gördüm, tuhaf olan su ki selin babasıyla yasamiyor. mutfaktan sonra diğer odalara göz atmak istedim çünkü sesler geliyordu, babam ve akrabaları (baba tarafı) da bu eve gelmiş ve birlikte sohbet ediyorlardı. çok şaşırmıştım ve onlar buraya davetli değillerdi (gerçek hayatta onlarla konuşmuyoruz ve hayatımızda yaşanan şeyleri onlarla paylaşmayı tercih etmiyoruz fakat bazen babam ağzından kaçırıyor) babamın davet ettiğini dusunurek ona sinirlenmistim. diğer odaları kontrol etmek istediğimde neler gördüğümü hatirlayamiyorum bazen sevgilimi yalnız gördüm ona burda neler olduğunu sordum bazen annemi göremedim, nerde olduğunu aradım vsvs. bunca şeyden sonra birşeylerin ters gittiği kesindi ve ben bunun bir rüya olduğunu düşünmeye başladım. uyanmak için gözlerimi kapattim ( normalde işe yarar) ve uyandım. yatağımda uyandigimi farkettim, herşeyin normale döndüğünü düşündüm fakat odadan çıkmak için hareket edemedim, yani kollarım hatta gözlerim tam anlamıyla işlevini yere getirmiyordu. görmek için gözlerimi etrafa cevirdigimde görüntü sanki yağmurlu bir havada televizyonun kotu görüntü vermesi gibi bana iyi bir goruntu vermiyordu, kollarımi kaldırıyordum fakat istediğim şekilde hareket etmiyorlardı, vücudumu da aynı şekilde kaldiramadim. uyanamadigimi anlamıştım böyle birşey benim başıma daha önce de gelmişti.babamin yoğun bakımda olduğu zamanlar yatakodasinda uyuya kalmıştım ve rüyamda dirsegimden bir köpek ısırmıştı, gerçek dünyaya uyanmıştım fakat köpek beni gerçekten isirmis gibi kolum aciyordu ve vücudumu hareket ettiremiyor gözlerimi açamıyordum (15-20saniye).

bu sefer durum farkliydi uyaniyordum ama ilerleme kaydetmiyordum. sürekli aynı dünyaya sifirdan başlangıç yapar gibiydim. uyanislarimin her birinde detaylı bir şekilde ne yaptığımı hatırlamıyorum fakat size genel itibariyle anlatacağım. ilk uyanislarimda bunun geçeceğini dusunurek sinirimi ve psikolojimi bozmadım. sadece gerçeğe dönmeye çalışıyordum ve etrafımda yaşanan olayların ne kadar ilginç olduğunu düşünüyordum. evimiz kendi evimize benziyordu fakat gerçeğinden her zaman bazı ayrıntılar farklıydı. bazi uyanislarimda yerimden kalkıp etrafı gezebiliyordum bazı uyanislarimda ise sadece etrafıma bakıp tekrar hareket edemediğimi görünce şansımı virdaha denemek için gözlerimi sıkıca kapatıp bir diğer uyanisima geçiyordum. bazılarında evin ayrıntıları fakat ilk bakışta gerçeğinden ayırt edilemiyordu. mesela uyanislarimdan birinde herşey olduğu gibiydi, gerçekten ayırt edebilmem için dışarı bakmam gerekiyormuş. kafamda evden aşağı atlasam o sert düşüşün etkisiyle uyanabilir miyim diye geçirirken kafamı uzatıp dışarı baktığımda hiç hoş bir manzarayla karşılaştığımı söyleyemem. hatta ürktüm. dışarda normalde havuzumuz var fakat bu havuzun içi yanmış gibi simsiyahti etrafında da bitkiler vardı fakat manzaraya siyah ve koyu yeşil hakimdi nerdeyse. havuzun içi suyla doluydu ve içinde yüzen bir insan vardı. havuzun etrafını çevreleyen bahçemizde suyla doluydu fakat daha sığdı. bu görüntüden korkup atlamaktan vazgeçtim ve evin içinde başka çareler aramaya devam ettim. her gözümü kapatıp tekrar uyanmaya (gerçekliğe) çalışırken ümidimi daha da kaybediyordum. bazı uyanislarimda (hareket edebilirsem) telefonumdan internete nasıl kurtulabilecegimi yazıp arastiriyor, bazılarında ise kendime zarar verip onun etkisiyle uyanmaya çalışıyordum. hatta kendime zarar verirken gerçek olup olmadığını iki kez düşünüyordum çünkü rüya sanıp gerçekte kendime zarar vermekten korkmuştum. bazi uyanislarimda annemin evde olduğunu düşünerek tüm gücümle anne diye bağırıyordum belki uykumda da anne derim veya ses çıkarırım da kontrol etmek için gelip uyandırır diye. her bunu denediğimde ya sesim tamamen çıkmıyordu, bazen helyum gazı almışım gibi ya da ince bazen çok kısık bazen de hiç. uykuda olduğuma emindim, gerçekliğe dönmek için çok çalışıyordum arada bağlantılar kurabildigimi de hissediyordum (çok bağırmak isteyip düşündüğü kadar bagiramamasi) fakat başaramiyordum. aklıma gelen herşeyi denedim bazen evin içinde anılarımı görür gibi oldum, odada yerde sınav çeken ben, bir haber almis gibi koridorda koşturan ben vsvs

gibi benden birsürü.. hatta onları gördükten sonra gerçekte bana bişey olup olmadigimdan endişelenip bunun nerde görülen ne tür bir rüya olduğunu sorguladım(anestezi, koma, bayılma, bilinç kaybı) çünkü hiç normal değildi. arafta gibiydim. gerceklikte olmadığımı biliyor ama bir türlü ulaşamıyordum. sanki beynim beyin ölümü gerçekleştirmiş gibiydi, gerçek hayatta yaşıyordum ama bilinç olarak oraya dönemiyordum.. cidden korkutucu ve tamamen yalnız hissediyorsun kimse yok sadece sen ve senin gibi görünenler.. en sonunda pes etmiştim çünkü saymadım ama belki 15 belki 16ıncı uyanisimdi. bir türlü kurtulamiyordum aklımdan binbir türlü şey geçiyordu fakat hiçbirine net bir cevap veremiyordum. tek bildiğim gerçeğe donemedigimdi. gerçekle çok benzerdi fakat gerçek değildi.. en sonunda Allah'a dua ettim, "Allah'ım senden yardım dilerim sana sığınırım senden başka yardım edebilecek biri yok. Sen yardım edenlerin en büyük edenisin, senden başka siginabilecegim kimse yok sen bana yardım et yarabbim." cümleleri tam hatırlamıyorum fakat Allah'a yalvariyordum. çok geçmeden hatta inanın bana ne olduğunu bile anlamadan tekrar uyandım ama bu sefer gerçekti (hissiyattan) hemen etrafıma baktım ve dün geceyi hatırlamaya çalıştım(nasıl uyuduğumu eşyaların yeri vs) evet bu sefer gerçeğe uyanmıştım derin bir oh çektim Allah'a şükür ettim, onca şeyi denememe rağmen basaramayip Allah'a dua ettiğimde anlam veremedigim şekilde hızlıca uyanmıştım. bu kesinlikle birilerine dini empoze etmeye çalışmakla alakasız, size yemin ederim ki ne yasadiysam onu anlattım. önce vücudumu kontrol ettim sonra evde ters birşey var mı diye kontrol ettim fakat görünürde birşey yoktu. internetten hemen bu durumu araştırdım ve karabasan olarak niteliklendiriliyordu, daha önce duymuştum fakat ne olduğunu tam bilmiyordum. belki bilincaltimin bana oyunu belki de Allah'ın bana vermek istediği bir ders olabilir çünkü son günlerde iyi şeyler yapmadığımı düşünüyorum (dini boyutta günah vs). dinlediğiniz için teşekkür ederim lütfen yazım hatalarına takılmayın dikkat ederek yazmadım uyandigim gibi yaşadıklarımı unutmadan bir yere not etmek istedim. sağlıcakla kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gece baş ağrısıyla uyanmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.