Şimdi Ara

Rüya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• İginç bir yaklaşım. düşünüyüm biraz
  • Manzara resimlerine bakıyordum ve çok canlı bir tane gördüm, aklıma bu soru geldi.

Ben düşündüm ve henüz cevap veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 13 Mart 2009; 22:13:01 >
  • Telefondayım bitsin düşüncem
  • Rüyada renkler vardır tabii ki. Sesleri nasıl duyuyorsak renkleri de görürüz. Eğer rüyalar siyah beyaz olsaydı, her rüyada benim gözlerime birşeyler oldu diye düşünüp panik yapardık. Oysa ben hiç böyle bir rüya hatırlamıyorum.

Peki neden bu soruyu cevaplarken bu kadar düşünüyoruz. Çünkü rüyaların yüzde 90 lık kısmını ilk uyandığımız anda zaten unutuyoruz. Yani rüyalar bilgisayarın hardisk'inde değil ram'inde saklanıyor. Yeni bilgiler geldiği anda hemen siliniyor. Aklımızda kalanlar ise renk gibi küçük ayrıntılar değil daha çok hissettiğimiz duygular, gördüğümüz insanlar oluyor.

Ancak rüyada "renk" kavramı baskın bir konu ise belki aklımızda kalır. Mesela birkaç kez arabamı otoparkta kaybettiğimi gördüm. Rengi mavi olan bütün arabalara acaba benimki mi diye bakıyordum. Mesela o rüyanın renkli olduğuna emin olabiliyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Rüyada renkler vardır tabii ki. Sesleri nasıl duyuyorsak renkleri de görürüz. Eğer rüyalar siyah beyaz olsaydı, her rüyada benim gözlerime birşeyler oldu diye düşünüp panik yapardık. Oysa ben hiç böyle bir rüya hatırlamıyorum.

Peki neden bu soruyu cevaplarken bu kadar düşünüyoruz. Çünkü rüyaların yüzde 90 lık kısmını ilk uyandığımız anda zaten unutuyoruz. Yani rüyalar bilgisayarın hardisk'inde değil ram'inde saklanıyor. Yeni bilgiler geldiği anda hemen siliniyor. Aklımızda kalanlar ise renk gibi küçük ayrıntılar değil daha çok hissettiğimiz duygular, gördüğümüz insanlar oluyor.

Ancak rüyada "renk" kavramı baskın bir konu ise belki aklımızda kalır. Mesela birkaç kez arabamı otoparkta kaybettiğimi gördüm. Rengi mavi olan bütün arabalara acaba benimki mi diye bakıyordum. Mesela o rüyanın renkli olduğuna emin olabiliyorum...

Rüyamı kontrol edip istediğimi yapabiliyorum ama hiç şaşırdığım olmadı.

Sen mavi renkli arabaları arıyorsun, oysa mavi rengi görebilmek farklıdır. Ben gördüğüm rüyaların uyandığımda her ayrıntısına kadar gözümün önünden tekrar geçirebilirim. Fakat renkli olup olmadıklarını bir türlü cevaplayamıyorum

• Ne fark eder ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

Ben gördüğüm rüyaların uyandığımda her ayrıntısına kadar gözümün önünden tekrar geçirebilirim. Fakat renkli olup olmadıklarını bir türlü cevaplayamıyorum

Rüyalarında hiç meyve yemedin mi? Güneş sarısı muzlar, kan kırmızı karpuzlar, yaprak yeşili avokadolar...

Olur da rüyanda futbol maçı görürsen hakemin gösterdiği karta dikkat et. Hakem gri kartını oyuncuya gösterdiği zaman o oyuncu küfrederek dışarı çıkarsa kartın aslında kırmızı olduğunu anlarsın.

• Garip gelebilir ama ben yarın yapacaklarımı rüyamda görürüm. Rüyadan uyanınca genelde önemsemem ve unturum ama rüyamdaki an gelince hafızamda rüyam canlanır ve ne yaptıysam rüyamda onu yapar yahut o kararı veririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rtavus

Garip gelebilir ama ben yarın yapacaklarımı rüyamda görürüm. Rüyadan uyanınca genelde önemsemem ve unturum ama rüyamdaki an gelince hafızamda rüyam canlanır ve ne yaptıysam rüyamda onu yapar yahut o kararı veririm.

O anı rüyanda gördüğünü sanıyorsun da olabilir. Beyin bu karmakarışık.

"İnsan beyni onu anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, o zamanda biz onu anlayamayacak kadar aptal olurduk" Jostein GAARDER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 15 Mart 2009; 1:16:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: iZCi_500

quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

Ben gördüğüm rüyaların uyandığımda her ayrıntısına kadar gözümün önünden tekrar geçirebilirim. Fakat renkli olup olmadıklarını bir türlü cevaplayamıyorum

Rüyalarında hiç meyve yemedin mi? Güneş sarısı muzlar, kan kırmızı karpuzlar, yaprak yeşili avokadolar...

Olur da rüyanda futbol maçı görürsen hakemin gösterdiği karta dikkat et. Hakem gri kartını oyuncuya gösterdiği zaman o oyuncu küfrederek dışarı çıkarsa kartın aslında kırmızı olduğunu anlarsın.

gösterdiği kartın ne renk olduğunu görebilmek sarıyı görmekten farklı, sarı renk gösterdi diye kurgulayabiliriz fakat sarıyı görmüş olmayız.

quote:

Orjinalden alıntı: metete

Ne fark eder ki?

Bu neden yaşıyorsun ki ne gereği var gibi bir soru olmuş

Rüyalarım, gerçek kabul edilen dünyadan daha baskındır ve daha büyük mutluluklar alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 14 Mart 2009; 1:22:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı:

Rüyalarım, gerçek kabul edilen dünyadan daha baskındır ve daha büyük mutluluklar alırım.

Gerçek kabul edilen dünya sayesinde görüyorsun o rüyaları, içinde bulunduğun dünyanın bir yansıması yani. Ondan ayrı düşünemezsin.

Belki de gerçek dünya orasıdır, rüya şu an baktığın ekrandır ya da içine çektiğin hava...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 15 Mart 2009; 1:27:39 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı:

Gerçek kabul edilen dünya sayesinde görüyorsun o rüyaları, içinde bulunduğun dünyanın bir yansıması yani. Ondan ayrı düşünemezsin.

Belki de gerçek dünya orasıdır, rüya şu an baktığın ekrandır ya da içine çektiğin hava...

Dediğim gibi baskın olan rüyalarım, sebebi ise önyargılar ve yıkılamayacak olgular kolaylıkla yıkılabiliyor.

En büyükleri ise bütünlüğe kavuşturmama gerek kalmıyor. Gerçek dünya o mu değil mi gibi bütünlüğe kavuşturulacak cevapsız sorulara yer yok.

• Renklidir diye düşünüyorum.Birçok rüyamı hala hatırlarım ve hiçbirinde böle siyah/beyaz olayıda olmamıştır.

Neyse ben yatayım, rüyalar alemine dalma zamanı.

İyi geceler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

Renklidir diye düşünüyorum.Birçok rüyamı hala hatırlarım ve hiçbirinde böle siyah/beyaz olayıda olmamıştır.

Neyse ben yatayım, rüyalar alemine dalma zamanı.

İyi geceler..

Renkli olmaması siyah beyaz olması anlamına gelmez.

Bende bir dalayım bakalım yarın sabah cevaplıyabilecekmiyim
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rtavus

Garip gelebilir ama ben yarın yapacaklarımı rüyamda görürüm. Rüyadan uyanınca genelde önemsemem ve unturum ama rüyamdaki an gelince hafızamda rüyam canlanır ve ne yaptıysam rüyamda onu yapar yahut o kararı veririm.

O anı rüyanda gördüğünü sanıyorsun da olabilir. Beyin bu karmakarışık.

"İnsan beyni onu anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, o zamanda biz onu anlayamayacak kadar aptal olurduk" Jostein GAARDER

Mesela bugün rüyamda basketbol oynuyordum. Hava soğuk olduğu için böyle bir planım olmamasına rağmen basketbol oynamaya gittim

• Renkli.. Fakat günlük renklere göre biraz daha soluk.
    "İnsan beyni onu anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, o zamanda biz onu anlayamayacak kadar aptal olurduk" Jostein GAARDER Çok güzel söz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1 -- 15 Mart 2009; 10:36:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: V1

Renkli.. Fakat günlük renklere göre biraz daha soluk.
    "İnsan beyni onu anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, o zamanda biz onu anlayamayacak kadar aptal olurduk" Jostein GAARDER Çok güzel söz.

Anlamamayı anladığımız sürece, heykeli örtülü bir şekilde görebilmeyi başarabiliriz. Örtüyü açmak için fazla zorlarsak ise anlamlar arasında hızlıca gelip gideriz herhalde Delüüü

Yan cebim olmasa bildiklerimi nereye koyacam diye şaşırırdım, yan cep yırtılacak ve bir gün deliliğe adım atacağım sanırım.

Soluk

• Bir yerde okumuştum insanların aslında yorgunluktan uyumadığını sadece beyinin Rüya görme isteği için insana yorgunluk hissi verdiği içiin rüya görmek için uyuyormuşurz biz diyoruz ya hani bu gün rüya görmedim aslında gördünüz ama hatırlamıyorsunuz insan her uykuya daldığında rüya görüyormuş bunu bir maklede okumuştum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.