Şimdi Ara

Rüya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir kere ruyamda cok yuksekten dusuyordum.olcegımı farkettım ama ruya oldugunu bılmıyordum.acıyı ve sonu beklerken oyle bır uyandım kı her yerım terlemıs cok kotu olmustum.sankı yasamıstım olmeyı.cok degısıktı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tun4

Bir kere ruyamda cok yuksekten dusuyordum.olcegımı farkettım ama ruya oldugunu bılmıyordum.acıyı ve sonu beklerken oyle bır uyandım kı her yerım terlemıs cok kotu olmustum.sankı yasamıstım olmeyı.cok degısıktı..

Bu tür rüyalar uyanmaya çok yakın görülen rüyalardır. O kadar gerçekçidirler ki bazen uyandıktan birkaç dakika sonra ancak kendimize gelebiliriz.

Bir arkadaşım rüyasında annesinin öldüğünü görmüştü, uykudan uyandığında terlemişti, yüzü soluklaşmıştı ve hüngür hüngür ağlıyordu. Annesinin gerçekten ölmediğini, bunun aslında bir rüya olduğunu anlatmamız, onu ikna etmemiz çok zor olmuştu. Bu kadar gerçekçidir.
  • Cinayeti kızın rüyası çözdü

Sevgilisiyle kaçtığı söylenen genç kadının, cinayete kurban gittiğini küçük kızının gördüğü rüya ortaya çıkardı

İngiliz polisi kızına rüyasında ‘Öldürüldüm dolaptayım’ diyen kadının cesedini buldu

This is London'un haberine göre İngiltere’nin Brighton şehrinde bir yıl önce İtalyan sevgilisiyle kaçtığı söylenen Catherine Genestin’in cinayetini küçük kızının rüyası çözdü.

RÜYASINDA GÖRMÜŞ

İsmi yasal nedenlerden dolayı açıklanamayan kız, rüyasında annesinin kendisine öldürüldüğünü ve evlerinin arka bahçesindeki bir dolapta cesedinin saklandığını anlattığını söyleyerek babasıyla konuştu.

BABASI ÖNEMSEMEDİ

Babası Andre Genestin olayı önemsemedi. Talihsiz kadın kızına onu çok sevdiğini söyleyip yine rüyasına girdi. Küçük kız okulda öğretmenine durumu anlatınca gerçek ortaya çıktı.

POLİS CESEDİ BULDU

Polis ihbarı değerlendirdiğinde kadının cesedine ulaştı. Baba sorgusu sırasında Ukraynalı genç kızla ilişkisi olduğunu karısının durumu öğrenmesiyle onu öldürdüğün itiraf etti. Genestin önceki gün hakim karşısına çıkarıldı

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=139435

Bu haberden sonra nasıl düşünmemiz gerekiyor?

• Bunun altında yatan gerçekleri bilemeyiz. Ayrıca bu çok farklı bir şey bir de. Geleceği görme olayıda geçmiş, kız çocuğu rüyasında hayaletlerle konuşuyor. Bu haberin altında çok farklı bir gerçek var diye düşünüyorum. Geleceği görmesi bile bir yana kadar göz önünde bulundurulabilir, ancak rüyada hayaletler, annesinin ruhunu falan görmek dünyanın en saçma hikayesidir. Buna hiçbir mantıklı açıklama getiremem, ama rüyayı gören kişidede mantık beklemem.
  • @Arukard, 'yalan haber' diyorsun sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

@Arukard, 'yalan haber' diyorsun sanırım...

Evet öyle diyorum. Tabi şuda olabilir, abartı haber. Belkide gerçek çok farklıdır. O kişilerin hayatlarına kadar inmemiz gerekir bunun için. Annesi ölmeden önce, kızına bu konu hakkında hiçbir şey söyledi mi? Kızı babasının, annesini bahçeye gömdüğünü gördü mü? Belkide, kız annesiyle babası arasındaki tartışmaları duydu, babasının annesini öldürdüğüne tanık oldu vs vs. Bir çok olasılık çıkabilir. Yani bu kadar kesin ahberler, çok uzun araştırmalar ister. O haberi yapanlar bu kadar derinlemelere inmişler mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

Bunun altında yatan gerçekleri bilemeyiz. Ayrıca bu çok farklı bir şey bir de. Geleceği görme olayıda geçmiş, kız çocuğu rüyasında hayaletlerle konuşuyor. Bu haberin altında çok farklı bir gerçek var diye düşünüyorum. Geleceği görmesi bile bir yana kadar göz önünde bulundurulabilir, ancak rüyada hayaletler, annesinin ruhunu falan görmek dünyanın en saçma hikayesidir. Buna hiçbir mantıklı açıklama getiremem, ama rüyayı gören kişidede mantık beklemem.

Bu ifaden ile neyi kasttetmek istedin, biraz daha açar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

Bazı rüyalar vardır ki etkisinde kalırsınız deprem gibi ama iyi şeyler düşünerek bu rüyalardan kurtulabilirsiniz.
    Yani sağlam bir binadaysanız depremin etkisinden kurtulursunuz.Ama değilseniz sık sık deprem rüyası görürsünüz.Ben depremi yaşamış biri olarak bunları yazdım çünkü rüyama giriyordu sık sık

depremden etkilenip bilince ittigin icin oluyor bu durum. hala goruyor msuun bu tur ruyalar. yoksa deprem oldugu tarihlerde mi oluyordu bu.
  • Yani, olay o kadarda basit olmayabilir. Haberde geçtiği gibi. Belki altında yatan farklı şeyler vardır. O cümlenin anındada bahsettiğim gibi, küçük kız annesinin bahçeye gömüldüğünü görmüş bile olabilir. Böyle bir şeyde küçük bir kızdan beklenebilir. Yani rüyasında gördüğünü söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 4 Mayıs 2008; 21:42:52 >
  • Rüyaların bilimsel olarak açıklaması açıktır. Beyin; zihnimizi meşgul eden bir durumu veya olayı, daha önce gördüğümüz uyalaranları uyku esnasında yeniden şekillendirir, gün içerisinde öğrenilen bilgileri işler. Bir kısım denenceye göre gereksiz olan bilgiler rüyalarda tamamen silinir. Rüya görme; beynin celebral korteks denen kısmından gönderilen sinyaller aracılığı ile olur. Alınan bu sinyallerle uyarılan beyin, ancak amatörce bir hikaye yazabilir. Rüyalar ''REM'' evresinde görülür, birçoğu anlamsız ve kopuk kopuktur.

Rüyalarında geleceği gören medyumların ve sıradan insanların hayatını konu alan birçok belgesel filmi çekilir. Eğer bu insanların rüyalarında geleceği görme gibi bir yetileri olsaydı emin olun şuan çok dünya çok farklı şeyler konuşurdu. Buna benzer haberlerin birçoğu asparagas, doğru olan, bütün psikolog ve psikiyatrın da kabul ettiği bir gerçek var ki; bazı rüyaların bilinçaltına itilen duyguların sembolik birer yansımaları olduğudur.

• @Relusion
    Peki benim bir çok kez 1-1 çıkan rüyalarıma ne tür bir 'bilimsel açıklama' getireceksin.

Veya başka bir çok kişinin gördüğü sembol içeren veya 1-1 çıkan rüyalarını?
  • quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

@Relusion
    Peki benim bir çok kez 1-1 çıkan rüyalarıma ne tür bir 'bilimsel açıklama' getireceksin.

Veya başka bir çok kişinin gördüğü sembol içeren veya 1-1 çıkan rüyalarını?

Soru bana yöneltilmiş değil, ama kendimce bir yorumda bulunayım.

Bu söylediğiniz tamamen tesadüfen olmuş bir şey olabilir. Aynı şunun gibi; Kahve falı bakan birinin, sen yakında ölüceksin demesi ve bunu dediği kişinin ölmesi... Eğer tesadüflere gerçek olarak bakarsak, dünyayı falcılarla doldurmuş oluruz.
    Zaten dinimizdede Allah dışında hiçbir varlığın geleceği göremeyeceği söylenmiyor mu?

Bu sorduğunuza Relusion eminim daha iyi ve ikna edici bir cevap verecektir.

• @ El-Cezeri

Birey için anksiyete, korku, obsesyon kaynağı haline gelmiş olayların rüyalarda kendine göstermesi olası ve sıkça karşılaşılan bir vakadır. Birçoğumuz sınav öncesi kaygı duyduğumuz durumlarda rüyamızda sınavda ter döktüğümüzü görebiliriz.

Örneğin; bireyin hiç sevmediği birini rüyasında trenden inerken görmesi aslında ona karşı beslediği olumsuz duyguların birer sembolik yansıması olabilir. Burada ''tren'' hayatın sembolüdür. Trenden inmek ise sevmediği kişinin ölümü olabilir. Ancak bu durum geleceği görmek değildir, bilinçaltına itilen kin duygusunun rüyalarda kendini dışa vurma isteğinden kaynaklanan bir durumdur.

Muhtemelen gördüğünüz rüya da buna benzer bir korku, anksiyete ve obsesif duygulardan kaynaklıdır. Kimse gece rüyasında parka gittiğini bugün de parka giderek bunu aynen yaşadığını ifade etmez. Bu komik bir durum olur. Ancak bir kimse oldukça endişelendiği bir konuyu rüyasında görebilir, belki de bunu olması gerektiği şekilde çözüme kavuşturabilir. Ardından gelişen olaylar da bu rüyayı doğrulayabilir. Bende birkaç kez yaşadığım olayları rüyamda gördüğümü söyleyebilirim.

Rüyaların gelecek konusunda bir haberci olduklarını mantıksız buluyorum. Hergün ortalama 1,5 saat rüya görüyoruz ve bunların çok azını hatırlıyoruz. Hatırladığımız rüyalardan tesadüfen birkaçı günlük yaşamda tekerrür edince, rüyalarında geleceği gördüm gibi bir yanlış kanıya varıyoruz. Ayrıca görülen rüyaların anlamsız ve kopuk olanlarından kimse bahsetmez. Genelde yaşadıklarından ve hatırladıklarından bahsederler.

• İnsan bilinçli veya bilinçsiz olarak rüya görmesi normaldir.

Olacak iyi veya kötü bir olayı önceden anlamak, rüyadan daha önemli olsa gerek.

Yıllar önce bunu yaşadım. İki arkadaş otobüstle yolculuk yapıyorduk. Ona sen cam kenarından kalk, kaza olabilir dedim. Cam kenarına kendim geçtim. 10, 15 dakika sonra araba devrilip takla attı.

Bir düğün konvayında genç bir sürücü ve içi küçük çocuklara dolu idi. Bu taksi kaza yapacak dedim ve ön tarafa binip çocuklardan birini kucağıma aldım. Kaza oldu ve ön tarafta oturan iki çocuk, ön camın kırılması ile zarar göreceklerdi. Camlar benim ellerimi kesti.

İnsanların başına neler geleceğini önceden fark edbiliyordum. Ama baktım ki enbüyük yara alan kendi sinir sitemim oluyordu. Ondan sonra insanların yüzüne bakmamaya başladım. Sonunda bu yetiyi unuttum. İnsanları incelemekten vaz geçtim.

Belki insanlar böye bir yetenek kazanmak isterler ama şunu bilsinler ki, yüzlerce çivi çivilenmiş bir tabure veya sandalyede oturmaktan farksız. Evde veya işte eşinizin başına gelecekleri veya onun düşüncelerini, hareketlerini bilebiliyorsunuz.

Kimseye tavsiye edemem.

Onutmayın ki bir olayı 1, 10, 100 kere düşünseniz de DNA'nıza hepsi düşündüğünüz kadarıyla yazılmaktadır. Aklınızdanbir şey geçmiye göre, DNA'nız onu hemen kayıt eder. Doğru, yanlış, iyi veya kötü diye ayırmaz.

Allah ne verirse insan onu bilir değildir! DNA'nız, beyine ne verirse beyin onu bilir. Bir konuyu 10,100 kere okusak da anlayamıyoruz. Çünkü DNA'mız beyine onu vermemektedir. Vrmeyince mabud, ne yapsın Mahmud!

İbrahim Hakkı Erzurumlu, Marifetnamesinde (bilgi-ilminde), Kitsan-Kitap Sanaii, 1984 baskısı, sayfa: 65'de!

Ana rahmine düşen sperm, ceninin CİSMİNİN (bedeninin) LEVH-İ MAHFÛZUDUR! Levh-i Mahfûz bu alemin AYNASIDIR diyor! Yani dünyamızda var olanların gerçeği DNA içindedir. Dünya ve bedenler her an değişim içinde oldukları için, hibiri sandığınız bitkiler, hayvanlar ve insan bedenleri değildir. Bir saniye içinde bedeninizde ölen hücre sayısı 40.00 miş! Yetişkin bir insan bedeninde (cisminde) 100 Trilyona yakın hücre varmış. Bu 100 trilyona yakın hücrelerin tamamı 5 sene içinde ölüyormuş. 5 sene sonra tamamıyle yeni hücrelere oluşmuş bedene sahip oluyoruz.

Saniyede 40.000 hücremiz ölüp dirilyorsa, EVRİM KURAMINININ en açık ve gerçek ıspadıdır! Çünkü 1 saniyelik zaman içinde bile aynı bedene sahip değilizdir! Yetişkin bir insanın bedenini 5 sene incelersek, görsel olarak da olsa, bedendeki değişiklikleri görebiliriz. Oysa insanlar hep aynı hücrelere oluşmuş bir bedenle yaşadıklarına İNANIRLAR! Ama bunu ispatlayacak bir bilim yoktur!

Hücre çoğalmasının değil, yenilenmesinin durması ÖLÜMDÜR! Ölümün tıp ilminde en kısa tarifi: Hücre çoğalmasının durmasıdır!

Sayın: Arukard

Dünya yalan, bizler yalanız. Bilim ve din adamı geçinenler de yalancı!

Dıştan baktığın zaman, değişmemiş gibi gördüğün herşey, bedenler saniyede 40.000 hücre ölüyor ve kan hücresi tarafından da 40.000 hücre oluşuyor. Hücre bölünmez ve doğmaz. OLUŞUR! Hücre yemez, içmez, yorulmaz. Her hücre kendibaşına birer bireydir. Hücre döllenmez!

Kuran'ı Kerim

Kıyamet Suresi
    37. O (ben, sen, o dediğiniz beden, rahme), dökülen MENİDEN bir sperm değil miydi?

-İnanlar bunu neden inkâr ederler?

39. Nihayet ONDAN İKİ ÇİFTİ, (1. Çift: Adenin + Timin) ERKEĞİ ve (2. Çift: Sitozin + Guanin) DİŞİYİ vücuda (bedene) getirdi.

-Sperm bedeni yaratırken, ben, sen, o veya biz, siz, onlar diye ayırmaz. O hep dişi ile erkeği oluşturacak bedenleri yaratır. O bedenlerde de yine spermi veya tohumu yaratır. Böyle değil mi?

40. Peki bunu (bana, sana, ona, bize, size, onlara beden verirken) yapan (sperm, tohum), ölüyü (ölmüş olan bana, sana, ona ait dediğin beden, onun için sadece ERKEK veya DİŞİ bedendir! Onun için de Kuran'ı Kerim'de Allah dedikleri, Al kan hücresi BEN demez hep BİZ der! Evrim Kuramında da ben değil BİZ vardır. Irkçılık ve dincilik yoktur.) DİRİLTMEYE GÜÇ YETİREMEZ Mİ?

-Sperm veya tohum'a bakarsan, o hep erkek veya dişi bedenleri durmaksızın çıkarmuyor mu? Sözde bilim ve din adamlarının öğretilerinden kurtulmadıkça bu konuyu anlayamazsınız. Ben, sen, o veya dinlere ve tarikatlara bölünerek sürtüşmeden kurtulamazsınız.

Gelişim Genel Kültür Ansikl. Cilt: 4, Doğamız, 14. Sayfa

GENETİK ŞİFRE
    Şifrelerin Sırrı
    ... Her (DNA) kıvrımda, NÜKLEİKASİT bazlı kimyasal bileşiklerden BİRBİRİNE BAĞLI bir çift BULUNUR (Yalan: 2 Çift bulunur!) Bu bazlar yalnızca 4 tanedir: 1. Adenin (A), 2. Timin (T), 3. Sitozin (S), 4. Guanin (G). Birbirinden FARKLI, ancak birbirini TAMAMLAYACI yapıları nedeniyle (1. çift) A yalnız T ile, (2. Çift) S yalnız G ile birleşebilir...

Sayfa: 7
    İlkel Karışım (mı, yoksa ilk karışım mı? Sen karar ver)

YAŞAMIN kimyasal EVRİMİNDE (Evrim Kuramında) en önemli yeri (Allah değil!), NÜKLEİK ASİTLERİN üretilmesi (1. Çift: A + T, 2. Çift: S + G nükleikasitli bazlar) ALIR. Çünkü KENDİ EŞİNİ (benzerini) üretme YETENEĞİNE SAHİP (Allah değil) olan moleküller bunlardır. Bu kendini çoğaltma (ÜRETME) yeteneği büyük önem taşır. ONSUZ (Allah'sız değil, nükleik asitsiz!) YAŞAM ne OLABİLİR, ne de DEVAM EDEBİLİR.

-Daha kanıt olarak ne sunmamam gerekir ki?

• ben bazen
    mesela benim başıma gelicek olan olayları 4-5 ay önceden gözümde canlanıyo uykuda değil tamamen günlük hayatta bi yerdeyim mesela o anda bi olay gözümün önünde canlayı daha sonra aradan bi zaman geçiyo bi olay oluyo kendi kendime diyorum ben bu olayı sanki daha önce yaşamıştım diyorum ve o gün aklıma geliyo daha önce gözümde bu olay canlanmıştı diyorum... bu bende defalarca tekrarlandı... bu ne demek oluyooo ??
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.