Şimdi Ara

Rusya’dan ‘Gülen Cemaati’ne inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gülen Cemaati'nin Rusya'daki örgütlenmesi Rusya'da da mercek altına alındı. Azerbaycan'da yayın yapan 'Adalet.az' adlı sitesindeki habere göre, Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün hazırladığı raporda, Cemaat'in “Gülen'in Askerleri” olarak çalışan özel bir istihbarat teşkilatı olduğu yer alıyor.

Türkiye’de yayın yapan Rusya’nın Sesi haber sitesine göre, Moskova merkezli Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Gülen Cemaati’nin Rusya’daki yapılanmasıyla ilgili bir rapor hazırladı. Enstitü’nün Dini-Etnik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rais Süleymanov tarafından hazırlanan çalışma, Rusya’ya bağlı cumhuriyetler ile Kafkasya’da en çok takip edilen haber siteleri arasında yer alan ‘Qafqazinfo’ ve Azerbaycan’da yayın yapan ‘Adalet.az’ adlı sitede yayımlandı. Süleymanov’un raporuna göre cemaatin Rusya’daki faaliyetleri şöyle:
    ‘ÖZEL BİR İSTİHBARAT TEŞKİLATI’
    Fethullah Gülen Cemaati, Rusya Federasyonu’nda ‘gizli savaş doktrini’ yürüten bir örgütlenmedir. Cemat’in Rusya topraklarında aktif faaliyet gösteren özel bir istihbarat teşkilatı vardır. ‘Gülen’in Askerleri’ olarak faaliyet gösteren bu örgütlenme, sadece Türkiye vatandaşlarından ibaret değildir. Söz konusu teşkilatın içinde, Azerbaycan’ın ve Orta Asya ülkelerinin özel istihbarat organlarının eski çalışanları ile eğitim amacıyla Rusya’ya gelen yabancı öğrenciler de yer almaktadır.
    2008’DE YARGI KARARIYLA YASAKLANDI
    Cemaat’in Rusya Federasyonu’na girişi ve faaliyetleri SSCB’nin dağılmasının ardından başlamıştır. Yıllar içinde büyüyen örgütlenme yapısı, 2008 yılına gelindiğinde ülkeyi bir ağ gibi kaplamıştır. Cemaat’in faaliyetlerini 2008′de yargı kararıyla yasaklamıştır. Genellikle başarılı öğrencilere yönelen Cemaat, bu öğrencilerin barınma ve eğitim masraflarını karşılamaktadır.
    GELİRLERİN BİR BÖLÜMÜ ‘CEMAAT PAYI’NA GİDİYOR
    Eğitimleri tamamlandıktan sonra nerede çalışıyor olurlarsa olsunlar, cemaate karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadırlar. Bu yükümlülükler arasında gelirlerinin bir bölümünün ‘Cemaat Payı’ adıyla ayrılması ve kendi ülkelerinin resmi kurumlarında görev yaparken, Cemaat’in faaliyetleri doğrultusunda hareket etmeleri de yer almaktadır.
    ‘MOSKOVA’DA ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİLER’
    Yüksek Mahkeme’nin kararıyla faaliyetleri durdurulan Fethullah Gülen örgütlenmesi, bu karara rağmen Rusya’nın özellikle Tatar yerleşim bölgeleri başta olmak üzere propaganda faaliyetlerine ve çalışmalarına gizli olarak devam etmişlerdir. Başkent Moskova yakınlarında kamufle edilmiş özel evlerde ise öğrencileri yetiştirilmiştir. Gülen Cemaati, eğitim için Rusya’ye gelen Azeri, Kazak, Özbek ve Kırgız gençlere yakınlaşarak, örgütlenme ağını genişletmiştir.
    ‘EĞİTİMLERİ TAMAMLANANLAR MİSYONERLİK YAPIYOR’
    Cemaate bağlı gençlerin bir bölümü eğitimleri tamamlandıktan sonra misyonerlik faaliyetleri için dünyanın herhangi bir ülkesine de gönderilmektedir. Ama Rusya Federasyonu’nda bağlantı kurdukları gençlerin çoğu ise Bağımsız Devletler Topluluğu’nda görevlendirilmektedir.

http://sozcu.com.tr/2014/dunya/rusyadan-gulen-cemaatine-inceleme-483087/

• Türk düşmanı ruslar dünyaya Türk dilini ve İslam'ı yayan gülen hareketine saldırıyo ama Türkiye sesiz kalıyo ,hiç Türk düşmanıyla Türk hükümetinin düşüncesi aynı olurmu? şu günlerde oluyo işte gerçekten yazık.
  • İran Devletinde şia düşüncesi olduğu için cemaatin düşmanı,birde hükümetimiz yetkilileri düşman olarak eklenince İran dostu Rusya'ya gün doğdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adam gittiği ülkelerin en büyük tehtidi bana göre şu türkiyeye yaptığına baksanız anlarsınız 12 yıldır akparti sırtında taşıdı olmadık hizmetleri yaptı sonuç ihanet bence tüm dünyada sürülsün bu adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

Türk düşmanı ruslar dünyaya Türk dilini ve İslam'ı yayan gülen hareketine saldırıyo ama Türkiye sesiz kalıyo ,hiç Türk düşmanıyla Türk hükümetinin düşüncesi aynı olurmu? şu günlerde oluyo işte gerçekten yazık.

Türk düşmanı dediğin rusya suriyeye kesintisiz destek veriyor. Suriyeye kesintisiz desteği yurdumuzdada CHP veriyor. Ortak dostlara sahipler ?

Gülen adamın islamla alakasının olmadığınıda bildirmek isterim. Diyalogçudur onlar. Yani önüne gelen cennete girecek derler. Fetonun islam dinine vermek istediği zarar çok büyüktür. Parti bazında bakmıyorum. Siyasette hiç umrumda değil. Adam islamı yozlaştırmaya çalıştı senelerce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

quote:

Türk düşmanı ruslar dünyaya Türk dilini ve İslam'ı yayan gülen hareketine saldırıyo ama Türkiye sesiz kalıyo ,hiç Türk düşmanıyla Türk hükümetinin düşüncesi aynı olurmu? şu günlerde oluyo işte gerçekten yazık.

Türk düşmanı dediğin rusya suriyeye kesintisiz destek veriyor. Suriyeye kesintisiz desteği yurdumuzdada CHP veriyor. Ortak dostlara sahipler ?

Gülen adamın islamla alakasının olmadığınıda bildirmek isterim. Diyalogçudur onlar. Yani önüne gelen cennete girecek derler. Fetonun islam dinine vermek istediği zarar çok büyüktür. Parti bazında bakmıyorum. Siyasette hiç umrumda değil. Adam islamı yozlaştırmaya çalıştı senelerce.

Bunu 6 ay önce dermiydin acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün sizin dîninizi sizin için kemâle erdirdim. Sizin üzerinizdeki nîmetimi (lütuflarımı) tamamladım ve size din olarak İslâm'ı seçtim (yalnız İslâm'dan razı ve ondan hoşnûd oldum)".

(el-Mâide, 3)

"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, ondan [seçtiği dîni] kabûl edilmiyecektir ve o, âhirette hüsrâna [büyük zarara] uğrayanlardan [olacak]tır."

"Allah katında yegâne [hak] din İslâmdır."

(Âl-i İmrân, 19)
    din tüm insanlığa inmiştir belli bir kavim yada topluma değil insanlık için alemlere rahmet için gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz
    kuranın tek bir kelimesi bile değişemez ken dinler arası diyalog derken peygamberimize ve dine en büyük ihaneti yapmış olup kuran da ki ayetler le bile ters düşmüş olup kliselere bile müslüman lardan topladığı islama hizmet için toplanan paraları bağışlayacak kadar ihanet içinde olması ayrı bir olay ve yahudiler le bile kol kola olması islam düşmanlığı içinde olduğunun bir göstergesidir hedefe ulaşmak için her yol mubah gerekirse baş örtü furuattır diyecek kadar düşmüştür vatan hainlerinden kuran a hakaret edenler le peygambere hakaret edenlerle ALLAH a küfür edenlerle bir araya gelecek kadar kişiliğinii kaybetmesi cabası
    yazık çok yazık bunun peşinden giden binler ce masum insanlara ALLAH için derken başında ki adamın bir numaralı islama ihanet içinde olduğunun farkında bile değiller

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

quote:

Bunu 6 ay önce dermiydin acaba

Gülünecek bir durum yok

Aklı selim her müslüman, fetonun icraatlarını görüp ne yönde olduğunu bilir. Ben yıllardır ne olduğunu biliyordum. STV de dinler arası diyalog haberleri arttığında artık "hoca"lık bir tarafının kalmadığını kesin bir şekilde anlamıştım.

• quote:

İslam'ı yaysınlar eyvallah ama yaydıkları Türk dilini resmi dil olarak kabul eden devleti farklı ülkelere karalıyorlar, şikayet ediyorlar(!), ülke içerisinde milletin ekmek kapısı diye girmeye çalıştıkları yerlere torpille adam sokmaya çalışıyorlarsa ve soktuklarını da biliyoruz o zaman ben eyvallah diyemem kardeş....
  • ne kadar ilginç
    bu fetonun ne halt olduğu prtaya çıktığından beri "ya biz biliyoduk yeaa" diyen insanlar türedi yarın bi gün rte nin de ne halt olduğu ortaya çıktığında acaba ne diyecekler çok merak ediyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: noise

ne kadar ilginç
    bu fetonun ne halt olduğu prtaya çıktığından beri "ya biz biliyoduk yeaa" diyen insanlar türedi yarın bi gün rte nin de ne halt olduğu ortaya çıktığında acaba ne diyecekler çok merak ediyom

Ne derler sence

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

aldanmışız, gerçekten çok safmışız

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

Zaman gösterecek şuan için bişey diyemiyoruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

Atı alan Üsküdar'ı geçmesin de... Bir de demiş olanlara da laf söylemezseniz hiç sıkıntı olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

Atı alan Üsküdar'ı geçmesin de... Bir de demiş olanlara da laf söylemezseniz hiç sıkıntı olmaz.

Onu bunu bırakalımda sen cehapeli olarak kemal kılıçtaroğlunun siyasetini seviyomusun gerçekten ve o başbakan olsa daha iyi yerlere gelirmiyiz veya sigortalar genel müdürüyken yaptığı gibi yolsuzluk yaparmı? Ayrıca cehape misyonundan çok saptı bana göre size görede öyle mi yoksa benmi yanlış değerlendiriyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

Onu bunu bırakalımda sen cehapeli olarak kemal kılıçtaroğlunun siyasetini seviyomusun gerçekten ve o başbakan olsa daha iyi yerlere gelirmiyiz veya sigortalar genel müdürüyken yaptığı gibi yolsuzluk yaparmı? Ayrıca cehape misyonundan çok saptı bana göre size görede öyle mi yoksa benmi yanlış değerlendiriyorum

Eğer konu sahibi arkadaş konusunu kirletmeme izin verirse fikirlerimi beyan ederim sırf cevapsız bırakma kabalığını göstermemek için, her ne kadar bu tartışmanın yönünü değiştiren şark kurnazlığından hiç hazzetmesem de

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

Eğer konu sahibi arkadaş konusunu kirletmeme izin verirse fikirlerimi beyan ederim sırf cevapsız bırakma kabalığını göstermemek için, her ne kadar bu tartışmanın yönünü değiştiren şark kurnazlığından hiç hazzetmesem de

Hm peki o zaman konu sahibi ne derse o

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne kadar ilginç

Ne derler sence

Tabi ki hocam kimse kimseyi kırmadan saygı içinde tartışabilir.

• Mark Valley kullanıcısına yanıt
    @Mark Valley
    Sagolasin

@Yusuf Saracen
    Birincisi, ben chp'ye o kadar kokunden bagli biri degilim. icerisindeki bazi degerli kisileri begendigimden ve partinin su andaki aldigi misyondan dolayi destekliyorum eger destekliyorsam. Kemal kilicdarogluna gelirsek sahsen adamin siyaseti yapis tarzi olarak benim bir sikayetim yok. Gayet de istedigim gibi sakin, kirmadan, varsa iddiasi kanitlayarak giden ve laf carpitmadan cevap veren bir uslubu var. Onun disinda belirledigi politikalardan bahsediyorsan bazen tasvip etmedigimi belirtmekle beraber genel olarak dogru buluyorum. Adam bir sey mi soyluyor ki cogu konuda diyebilirsin. Gorunen o. Ama bir kere tesadufen bir mitingini dinledim (arkadasimi bekledigim yerde duzenledi). Ve adam o sirada gayet su konuda sunu, bu konuda bunu yapacagiz diye anlatti. Allah Allah dedim, soyledikleri mantikli, bunu niye cikip da ekranda anlatmiyor ama herhalde bu kadar kamera var ceken, onlar aktarir herhalde. Ne kadar da saf bir dusunce. Adamin mitingi ile ilgili yapilan haberi soyleyim mi? "mitinge ... kisi geldi ve konvoy gelirken bir arac zarar gordu (aracin teki otobus surtmus mu neydi)" Gram ne kilicdaroglunun konusmasi var arka planda ne de anlatilanlarin aktarimi. Bundan sonra ben de artik haber kanallarina bakmamaya ikna oldum. Artik sadee chp degil, diger partiler de bir politika ismi cikardiklarinda kendim arastiriyorum merakimi gidermek icin. Ve bu sayede aslinda kilicdaroglunun da elestirilen bir cok politikasinin kokenlerinin aslinda temelsiz olmadigini gordum.
    O basbakan olsa bence daha iyi yere gelir miydik, zamaninda yani en azindan bir iki secim once olsa olurdu. simdi zaten duraksarken hangi durust adam basa gelse kotu gozukecek. Basarili olurdu dememin sebebi de iddia edildigi gibi yolsuzluk yapmadan gorevini yurutmesi, devlet icinden geldigi icin isleri bilmesi, hangi is, hangi degere sahip insan tarafindan yurutulur ve ben bu insan nasil kendime yardimci edebilirim konusunu bilmesi bende sempati uyandirdi. Tabi adami ahbap olarak tanimiyorum, izlenimim bu ve maalesef bunlarin cogu basbakanda yok.

Hangi misyon ona gore cevap vereyim. Altioktakilerden bahsediyorsan hayir, adimlarini yamuk bassa da bazen dusunce baglaminda saptigini dusunmuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.