Şimdi Ara

RUSYA'DA YAŞIYORUM SORULARI ALAYIM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
19
Favori
36.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: manilafortuna

quote:

Orijinalden alıntı: Pissacore

quote:

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

türkiyede ikisine 100 lira verip çıkıyorsun

Türkiyede 1 şişe bira fiyatına ben burada 2 litre alıyorum

Litre diyorum çünkü biz birayı öyle alırız , Gidersin bivadrom a geçersin seçersin , damacana gibi doldururlar buna taze bira derler.. Canlı bira.. Güzeldir...
    Et ucuz , g...t ucuz ...
    -----------------------------------------------------------

Türkiyede 500 milyarlık arabayı burda 100 bine alıyorsun...

Benzin ucuz

--------------------------------------------------------------------------------------

Bazı arkadaşlar Rüşvet varmı ? bilmem ne diyor , ona açıklık getireyim...

Onun adı Rüşvet değildir , destektir...
    Ayda yılda bir işin düşer Devlet dairesine orda verirsin 100 lira geçersin... O bişey değil ,

Asıl rüşvet nedir biliyormusunuz.. :) Asıl Rüşvet TC nin sizden vergi adı altında aldığıdır ... Araba alırsın , Devlet derki , ÖTV , KDV , Bilmem ne derken 2 tanede devlete alırsın ,
    Bunun adını'da vergi koymuşlar! yani 10 bin euroluk aracı alırsın 30 bin euroya , Neymiş ÖTVymiş....

Doğalgaz ı devlet 10 dolara mal eder , 90 dolara satar ... Bir bakarsın 400 lira doğalgaz faturası gelmiş TC de ... işte bence Rusvet budur...

0.60 Kuruş maliyeti olan benzini , 5 liraya vatandaşa satar... Budur Rüşvet...

Yani elektrik,su ya daha gelmedim bile...
    Elektrik,Su,Doğalgaz,Telefon, ÖTV, KDV derken ocağınıza incir ağacı diker :) Budur Rüşvet ...

Rusyada ise Rüşvet varmış :) Böyle Rüşvete can kurban can ! Ayda yılda işin düşüyor , hediyeni alıyorsun :)

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama bir güzel sallamışsın. Sigara min 3,4 tl ve hızla zam geliyor, geçen seneden bugüne kadar 1.5tl ye yakın zam geldi.
    10tl ye hangi vodkadan bahsediyorsun çok merak ediyorum, içilebilecek bir vodka min 50tl.
    Litrelik biraları içmek için bira bağımlığı olmalı ve artık tat değil bira içiyor olmak için alınır, çünkü iğrenç oluyor normal biralarda tr deki fiyatların max 2tl ucuzu. Onun dışında doldurma biralar çok güzel olur ama fiyatıda bir o kadar güzel olur.
    ---
    Araba fiyatları Türkiye ile üç aşağı beş yukarı aynı para.
    Benzine laf yok tabiykide
    ---

Onun dışında gıda, meyve sebze ve kıyafet alanında Türkiye den kaç kat pahalı olduğunu da hesaba katmak lazım.

Anlaşılan sen yeni oraya gitmişsin ve Rusya'nın sıkıntılarını çekmemişsin

4 senedir Burdayım yeni denemez

1 - Sigaraya zam gelmedi geçen sene neyse şu an o fiyat - 42 Ruble Benim içtiğim sigara...Vişneli Kiss , bilirsin...Yani 2 lira civarı
    2 - Vodka Ortalamasını aldım , en iyisi 1000 RUBLE yani 50 TL , Beluga Transatlantic !!! Turkiyede 400 TL burdan yak... Ortalama bir Vodka 400 Ruble 20 TL civarı ... Hadi 10 olmasın 20 olsun... ama 400 de olmasın...
    3-Normal bira 50 Rubleye şişe bira alırsın Bud vs..vs.. 50 Ruble civarıdır - 50 RUB = 1.16 dolar yapar .. 2.5 TL

ARABA Fiyatları nasıl aynı oluyor kardeşim , sen nerde yaşıyorsun aç bak mercedes.ru ya , S serisi Turkiyede 300 bin euro , Rusyada 3 te bir fiyat...

Sen şimdi bunlara cevap ver

http://www.mercedes-benz.ru/content/russia/mpc/mpc_russia_website/ru/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/s-class/w222.flash.html#_int_passengercars:home:model-navi:w222

Rusyada 100 bin Dolar olan araba Türkiyede 300 bin euroyu buluyor ,Nasıl aynı oluyor kardeşim araba fiyatları?

100 000 USD = 225 Bin TL
    300 Bin Euro = 800 Bin TL

Nasıl aynı şimdi ?

Birde her sene bu Türkiyedeki araca 4 milyar vergi ödüyorsun

Hangi şehirde yaşıyorsun? Bahsettiğin vodka Rus vodkası ve Türkiye de tekelde satılmıyor sadece bireysel satılır ve 400 tl olması da imkansız bir şey verende salaktır yani.

Araba konusunda da;https://www.avito.ru/kazan/avtomobili_s_probegom siteyi biraz araştırarak araba fiyatlarını Türkiye piyasasına göre karşılaştırırsın, vergi vs. de çok fark olmuyor, çünkü geçen sene araba almak için çok araştırma yaptım özellikle de Türkiye'den alıp gelsem mi yoksa Rusya'dan mı alsam diye. Attığın mercedes sitesine girip detaylı bakamadım, çok lükse girdiği için belki ötv farklı olabilir çünkü Rusya'da ötv var mı varsa miktarı nedir bilmiyorum ki olmasa bile sadece ötv ile 2 araç arasında 600bin tl olur mu hiç? Model araba doluluğu ve dizel olarak denk fiyatını hesaplamamışındır muhtemelen.

• Sanırım bir rus ile evlisiniz. Bende buradan birini bulamazsam son çare olarak rus bayan ile evlenmeyi düşünüyorum. Fakat bu konuda sadakat, güven önemli. vk sitesinde gördüğüm kadarıyla kızlar çok rahat ve çoğu dışarda eğlenmeye düşkün. Ama evlenince erkeğine iyi bir eş olacak, sadık kızlar bulma şansımız nedir?
  • Pissacore kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bildigim burada tr de 4000 motor ve uzerine yuzde 130 vergi var ayrica otv de kdv li fiyattan hesaplaniyor yani verginin vergisi aliniyor yanlissam bile arkadaslar duzeltsinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Sanırım bir rus ile evlisiniz. Bende buradan birini bulamazsam son çare olarak rus bayan ile evlenmeyi düşünüyorum. Fakat bu konuda sadakat, güven önemli. vk sitesinde gördüğüm kadarıyla kızlar çok rahat ve çoğu dışarda eğlenmeye düşkün. Ama evlenince erkeğine iyi bir eş olacak, sadık kızlar bulma şansımız nedir?

benim duyduklarim rus kadinlari ukraynali kadinlar sizi gErcekten severse ve onlara deger verdiginizi ve onlari sevdiginizi gosterirseniz erkegine taparlar tarzinda ama tabi durum ortada nete bi bakiyosun alakasi yok soylenenle tabi ilk yazdgimda buralarda soylenenler yani en iyisi rus veya ukraynali bayanlarla evli olanlarin soyledikleri

• Ukraynalı bi bayan var yanımızda çalışıyor(fırında tezgahtarlık yapıyor),çok iyi çok çalışkan hem 3 çocuğa bakıyor hem dikiş nakış kursu yabancı dil kursu felan gidiyor.

Ukraynaca dolayısıyla rusça,ingilizce,türkçe biliyor.Japoncaya mı koreceye mi ne başlıcak öylesine.Boş durmuyor.2 muhabbet ettik çok ta zeki biri kıskandım kocasını
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

Litre diyorum çünkü biz birayı öyle alırız , Gidersin bivadrom a geçersin seçersin , damacana gibi doldururlar buna taze bira derler.. Canlı bira.. Güzeldir...
    Et ucuz , g...t ucuz ...

Benzin ucuz

--------------------------------------------------------------------------------------

Ayda yılda bir işin düşer Devlet dairesine orda verirsin 100 lira geçersin... O bişey değil ,

Asıl rüşvet nedir biliyormusunuz.. :) Asıl Rüşvet TC nin sizden vergi adı altında aldığıdır ... Araba alırsın , Devlet derki , ÖTV , KDV , Bilmem ne derken 2 tanede devlete alırsın ,
    Bunun adını'da vergi koymuşlar! yani 10 bin euroluk aracı alırsın 30 bin euroya , Neymiş ÖTVymiş....

Doğalgaz ı devlet 10 dolara mal eder , 90 dolara satar ... Bir bakarsın 400 lira doğalgaz faturası gelmiş TC de ... işte bence Rusvet budur...

Elektrik,Su,Doğalgaz,Telefon, ÖTV, KDV derken ocağınıza incir ağacı diker :) Budur Rüşvet ...

Rusyada ise Rüşvet varmış :) Böyle Rüşvete can kurban can ! Ayda yılda işin düşüyor , hediyeni alıyorsun :)

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama bir güzel sallamışsın. Sigara min 3,4 tl ve hızla zam geliyor, geçen seneden bugüne kadar 1.5tl ye yakın zam geldi.
    10tl ye hangi vodkadan bahsediyorsun çok merak ediyorum, içilebilecek bir vodka min 50tl.
    Litrelik biraları içmek için bira bağımlığı olmalı ve artık tat değil bira içiyor olmak için alınır, çünkü iğrenç oluyor normal biralarda tr deki fiyatların max 2tl ucuzu. Onun dışında doldurma biralar çok güzel olur ama fiyatıda bir o kadar güzel olur.
    ---
    ---

Onun dışında gıda, meyve sebze ve kıyafet alanında Türkiye den kaç kat pahalı olduğunu da hesaba katmak lazım.

1 - Sigaraya zam gelmedi geçen sene neyse şu an o fiyat - 42 Ruble Benim içtiğim sigara...Vişneli Kiss , bilirsin...Yani 2 lira civarı
    2 - Vodka Ortalamasını aldım , en iyisi 1000 RUBLE yani 50 TL , Beluga Transatlantic !!! Turkiyede 400 TL burdan yak... Ortalama bir Vodka 400 Ruble 20 TL civarı ... Hadi 10 olmasın 20 olsun... ama 400 de olmasın...
    3-Normal bira 50 Rubleye şişe bira alırsın Bud vs..vs.. 50 Ruble civarıdır - 50 RUB = 1.16 dolar yapar .. 2.5 TL

ARABA Fiyatları nasıl aynı oluyor kardeşim , sen nerde yaşıyorsun aç bak mercedes.ru ya , S serisi Turkiyede 300 bin euro , Rusyada 3 te bir fiyat...

http://www.mercedes-benz.ru/content/russia/mpc/mpc_russia_website/ru/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/s-class/w222.flash.html#_int_passengercars:home:model-navi:w222

Rusyada 100 bin Dolar olan araba Türkiyede 300 bin euroyu buluyor ,Nasıl aynı oluyor kardeşim araba fiyatları?

100 000 USD = 225 Bin TL

Nasıl aynı şimdi ?

Hangi şehirde yaşıyorsun? Bahsettiğin vodka Rus vodkası ve Türkiye de tekelde satılmıyor sadece bireysel satılır ve 400 tl olması da imkansız bir şey verende salaktır yani.

Araba konusunda da;https://www.avito.ru/kazan/avtomobili_s_probegom siteyi biraz araştırarak araba fiyatlarını Türkiye piyasasına göre karşılaştırırsın, vergi vs. de çok fark olmuyor, çünkü geçen sene araba almak için çok araştırma yaptım özellikle de Türkiye'den alıp gelsem mi yoksa Rusya'dan mı alsam diye. Attığın mercedes sitesine girip detaylı bakamadım, çok lükse girdiği için belki ötv farklı olabilir çünkü Rusya'da ötv var mı varsa miktarı nedir bilmiyorum ki olmasa bile sadece ötv ile 2 araç arasında 600bin tl olur mu hiç? Model araba doluluğu ve dizel olarak denk fiyatını hesaplamamışındır muhtemelen.

Güzel kardeşim , ben çin,deki araba fiyatlarınıda biliyorum , gürcistandakinide , ABD deki fiyatlarıda biliyorum ...

iki araç arasında 600 bin lira fark var , ikiside başlangıç fiyatını baz alarak aynı model ve marka olarak hesaplanmıştır...

Vodka ya 400 lira veren çok insan var , bende onu anlatıyorum sabahtan beri.. Salaktır yani 400 lira veren... Kim veriyor? TR de yaşayan...

Beluga gold 360 TL Türkiyede...

Transatlantic in şişesi 400 lira ...

Al bakalım verdiğin siteden örnek ,

https://www.avito.ru/nizhniy_novgorod/avtomobili_s_probegom/mercedes-benz_m-klass_2007_369912492

2007 ML 320 4 Matic 20.000 USD a , al bakalım Türkiyede bu arabayı....

Bu araç Türkiyede 120 bin lira.. Gene 3 katına denk geliyor güzel kardeşim....

Sen Turkiyede hiç yaşamadın son dönemlerde galbia....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 1 Kasım 2014; 23:43:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Hocam benim bildigim burada tr de 4000 motor ve uzerine yuzde 130 vergi var ayrica otv de kdv li fiyattan hesaplaniyor yani verginin vergisi aliniyor yanlissam bile arkadaslar duzeltsinler

turkiye de 2000 motor ve üzeri %130 vergi olması lazım...4000 değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Sanırım bir rus ile evlisiniz. Bende buradan birini bulamazsam son çare olarak rus bayan ile evlenmeyi düşünüyorum. Fakat bu konuda sadakat, güven önemli. vk sitesinde gördüğüm kadarıyla kızlar çok rahat ve çoğu dışarda eğlenmeye düşkün. Ama evlenince erkeğine iyi bir eş olacak, sadık kızlar bulma şansımız nedir?

Hocam her insan sevdiğine sadakatli davranmak ister,

Yeni gençler eğlenmeye çok düşkün evet , Rusyada boşanma oranları yüksek ben size o kadarını söyliyim.. Her insan evliliğini devam ettirmek ister , sadakat ta karşılıklıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcan_dk

Hocam Türk insanının rus bayanlarına ilgi duyması malum durumda. Yazın antalya taraflarında fazlasıyla karşılaşıyoruz. Tanışmak için ilk izlenim önemli tavsiyeniz varmı tşk

ilk görüş önemli tabi , benim eşim bana ilk görüşte aşık olduğunu söyler

bende ona ikinci buluşmamızda aşık oldum
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    peki sizce rusça hala uluslar arası düzeyde aranan bir dilmi ? demek istediğim üniversite öğrenimimi rus dili ve edebiyatı bölümünden sürdürmek istesem bana kazandıracağı avantajlar veya dezavantajlar nelerdir sizce ?
    ve sizce dünyada en çok aranan diller hangileridir (çince dışında :) ) ?
  • Kafkasya taraflarına gittiniz mi hiç? Geri dönüş planlıyorum ama çekiniyorum yaşam konusu hakkında, dil hakkında.
  • hava her zaman soğuk mu? her tür insana saygı gösteriliyor mu ? müslüman,türk,afrikalı... ?
  • Rusların ingilizceye karşı tutumları nasıl?İyi biliyorlar mı?
    Büyük şehirlerin etnik yapısı nasıl?Ayrımcılık olduğu doğru mu?
  • Dota'da ve CS'de bıktırdılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 2 Kasım 2014; 0:03:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytuğ12

peki sizce rusça hala uluslar arası düzeyde aranan bir dilmi ? demek istediğim üniversite öğrenimimi rus dili ve edebiyatı bölümünden sürdürmek istesem bana kazandıracağı avantajlar veya dezavantajlar nelerdir sizce ?
    ve sizce dünyada en çok aranan diller hangileridir (çince dışında :) ) ?

http://www.youtube.com/watch?v=ZkQHNbAPF3g

Rusça tabiki aranan bir dil... Rus dili ve edabiyatı'nın facebook syfasında bu konular tartışılıyor , epey faydalı olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FırtınalıDenizinYolcusu

Kafkasya taraflarına gittiniz mi hiç? Geri dönüş planlıyorum ama çekiniyorum yaşam konusu hakkında, dil hakkında.

Kafkasya taraflarında abhazyaya gittim. Ama yaşam konusunda pek bilgim yok , pek fazla kalmadım. Ucuz yerler ama kazanımda çok az oralarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grbzgrbz

hava her zaman soğuk mu? her tür insana saygı gösteriliyor mu ? müslüman,türk,afrikalı... ?

Yazın bizim buralar 40 derece , Kışın da ankara soğugu gibi

Her Tür insana saygı gösterilmez, doğu Rus tarafındaki tacikleri falan sevmezler, o taraftaki diğer bağımsızlık isteyen halklarıda sevmezler..

Türk lere karşı bir önyargı görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloc Party

Rusların ingilizceye karşı tutumları nasıl?İyi biliyorlar mı?
    Büyük şehirlerin etnik yapısı nasıl?Ayrımcılık olduğu doğru mu?

ingilizce öğrenme hevesleri yok ,

ingilizce bilen sayısı da azdır ,

ingilizce öğrenmek istemesinin anlamı yok bir Rus un.. Genelde öğrenmek bile istemezler zorunlu değillerse...

Onlar Rusça öğrensin diye düşünürler , kendilerini onlardan üstün görürler. Onları görüşüdür saygı duyarım .
  • Hocam ordaki dil okullarını tavsiye eder misiniz?

3 aylık temiz ve güvenli bi yerde Rusça eğitimi ne kadara patlar?

Ve önerebileceğiniz bi eğitim kurumu var mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

Et ucuz , g...t ucuz ...

Benzin ucuz

---
    ---

100 000 USD = 225 Bin TL

Nasıl aynı şimdi ?

Güzel kardeşim , ben çin,deki araba fiyatlarınıda biliyorum , gürcistandakinide , ABD deki fiyatlarıda biliyorum ...

iki araç arasında 600 bin lira fark var , ikiside başlangıç fiyatını baz alarak aynı model ve marka olarak hesaplanmıştır...

Vodka ya 400 lira veren çok insan var , bende onu anlatıyorum sabahtan beri.. Salaktır yani 400 lira veren... Kim veriyor? TR de yaşayan...

Beluga gold 360 TL Türkiyede...

Transatlantic in şişesi 400 lira ...

Al bakalım verdiğin siteden örnek ,

https://www.avito.ru/nizhniy_novgorod/avtomobili_s_probegom/mercedes-benz_m-klass_2007_369912492

2007 ML 320 4 Matic 20.000 USD a , al bakalım Türkiyede bu arabayı....

Bu araç Türkiyede 120 bin lira.. Gene 3 katına denk geliyor güzel kardeşim....

Sen Turkiyede hiç yaşamadın son dönemlerde galbia....

Dediğim gibi 2k motorlu araçlara ötv biniyor ve ben ötv durumumda bilgim yok.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.