Şimdi Ara

RUS Typhoon Sınıfı Denizaltıları - Dünyanın en büyüğü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @kingcobra33 uçağın yazılımını kim üretiyor? amerika... peki amerikanın bize bu yazılım ile ilgili bir code u vermediğini biliyormusun? o code sayesinde savaş zamanı o silahları kendisine karşı kullanamıcağımızı biliyormusun ve amerikanın bütün müttefiklerine karşı tabiki. peki ordu istihbaratı bunun farkında değilmi? tabiki farkında ( bu yüzden üst düzey askeri bir yetkili ( emekli ORGENERAL ) f-16 üretimi için UÇAN SOBA BORULARI üretiyoruz demişti. IRAKın hava savunma sistemi nasıl oldu da amerika bombardımanı başlamadan HEMEN ÖNCE tamamen kullanım dışı oldu.amerika bir ucak bile kaybetmedi. çünkü IRAKA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ SATAN AMERİKAYDI. ben orada bu üretimdeki ORANIMIZI MI SORDUM DA SEN BANA OKUMAMIŞ GİBİ %80 DİYORSUN. BEN ORADA BU ÜRETİMDEKİ PAYIMIZI SORDUM.

• size MSI ayarlıyım belesten edıtoru yakın bı abım de
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

@kingcobra33 uçağın yazılımını kim üretiyor? amerika... peki amerikanın bize bu yazılım ile ilgili bir code u vermediğini biliyormusun? o code sayesinde savaş zamanı o silahları kendisine karşı kullanamıcağımızı biliyormusun ve amerikanın bütün müttefiklerine karşı tabiki. peki ordu istihbaratı bunun farkında değilmi? tabiki farkında ( bu yüzden üst düzey askeri bir yetkili ( emekli ORGENERAL ) f-16 üretimi için UÇAN SOBA BORULARI üretiyoruz demişti. IRAKın hava savunma sistemi nasıl oldu da amerika bombardımanı başlamadan HEMEN ÖNCE tamamen kullanım dışı oldu.amerika bir ucak bile kaybetmedi. çünkü IRAKA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ SATAN AMERİKAYDI. ben orada bu üretimdeki ORANIMIZI MI SORDUM DA SEN BANA OKUMAMIŞ GİBİ %80 DİYORSUN. BEN ORADA BU ÜRETİMDEKİ PAYIMIZI SORDUM.

Yazılımı tabiki Amerika ve İsrail üretiyor.Daha önce bir proje sırf bu yazılım konusu yüzünden iptal edilmişti.Hem sadece uçaklar için geçerli bir konu değil.Düşünsene dışarıdan alınan yolcu otobüsleri,mutfak eşyaları,Tv v.b daha bir çok yazılım dışarıda üretiliyor ve bize yazılımın kodlarını verilmiyor.Konu bu yönden vahim durumda.

quote:

Orjinalden alıntı: Nightmare_2
    yaa beyler nıye adamı bu kadar yargılıyosunuz gemı hosuna gıtmıs karızmasından etkılenmıs burada sıze de gostermek ıstemıs hemen kavga cıkartıyosunuz yaa ne var yanı adam ona mı kufretmıs buna mı sovmus sadece hosuna gıden bıseyı buraya koymus kımse bu baslıga yazmak zorunda dedıl alnınıza sılah da dayamıyorlar ılla yazın dıye yazmayın sız bıtsın kardesım ...

paylasımın ıcın tesekkurler aLper_iLeri

Yargılamıyorum sadece yanlış bildiğini yazmak istemiştim.Konu için teşekkür ederim.

• ya diğer ülkelerden hiçbirşey almayalım sadece biz üretelim bunlar bizi ayakta şey ediyor. tek üzüldüğüm millet hala kıbrıs harekatında kendi gemimizi yanlışlıkla batırdığımızı sanıyor. ( ee yüksek teklonoji HABERLEŞME SİSTEMİMİZ kimindi amerikanınmıydı yok . ve amerika bu kıbrıs harekatına desteğini kesmişmişydi yoksa.... ) ve şansa bakınki haberleşmemiz ile ilgili sürekli aksaklıklar çıktı kendi gemimizi düşman gemisi sandık hayret bir olay vallahi şansa bak ) allahtan şimdi ASSLANLAR GİBİ ASELSAN var
  • quote:

Orjinalden alıntı: kingcobra33

quote:

@kingcobra33 uçağın yazılımını kim üretiyor? amerika... peki amerikanın bize bu yazılım ile ilgili bir code u vermediğini biliyormusun? o code sayesinde savaş zamanı o silahları kendisine karşı kullanamıcağımızı biliyormusun ve amerikanın bütün müttefiklerine karşı tabiki. peki ordu istihbaratı bunun farkında değilmi? tabiki farkında ( bu yüzden üst düzey askeri bir yetkili ( emekli ORGENERAL ) f-16 üretimi için UÇAN SOBA BORULARI üretiyoruz demişti. IRAKın hava savunma sistemi nasıl oldu da amerika bombardımanı başlamadan HEMEN ÖNCE tamamen kullanım dışı oldu.amerika bir ucak bile kaybetmedi. çünkü IRAKA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ SATAN AMERİKAYDI. ben orada bu üretimdeki ORANIMIZI MI SORDUM DA SEN BANA OKUMAMIŞ GİBİ %80 DİYORSUN. BEN ORADA BU ÜRETİMDEKİ PAYIMIZI SORDUM.

Yazılımı tabiki Amerika ve İsrail üretiyor.Daha önce bir proje sırf bu yazılım konusu yüzünden iptal edilmişti.Hem sadece uçaklar için geçerli bir konu değil.Düşünsene dışarıdan alınan yolcu otobüsleri,mutfak eşyaları,Tv v.b daha bir çok yazılım dışarıda üretiliyor ve bize yazılımın kodlarını verilmiyor.Konu bu yönden vahim durumda.

quote:

Orjinalden alıntı: Nightmare_2
    yaa beyler nıye adamı bu kadar yargılıyosunuz gemı hosuna gıtmıs karızmasından etkılenmıs burada sıze de gostermek ıstemıs hemen kavga cıkartıyosunuz yaa ne var yanı adam ona mı kufretmıs buna mı sovmus sadece hosuna gıden bıseyı buraya koymus kımse bu baslıga yazmak zorunda dedıl alnınıza sılah da dayamıyorlar ılla yazın dıye yazmayın sız bıtsın kardesım ...

paylasımın ıcın tesekkurler aLper_iLeri

Yargılamıyorum sadece yanlış bildiğini yazmak istemiştim.Konu için teşekkür ederim.

senı kast ederek soylemedım genel olarak ama ustune alınarak suurlu bır ınsan oldugunu gosterdın tesekkurler

• Yazılımı sadece belirli ülkelerde üretilen bir çok şey var. Nasıl Almanlar bize yazılım vermeyecek ise, amerikalılara da vermezler.

baltık denizinde dibe oturan Rus Nükleer deniz altın için Ruslar tüm yardım tekliflerini geri çevirmişti. Birde Çin hava sahasında yakaladığı Amerikan casus uçağını teslim edeceğini söyleyip sadece 1 gün sonra teslim etmişlerdi. Yani yazlım ve kodlama olarak yada teknoloji olarak hiç kimse gerçek teknolojisini diğerleri ile paylaşmıyor. Bu nedenle bizlerinde yapması yada dışarıya bağımlı olmamız gibi bir durum çokta büyük bir sorun teşkil etmiyor.

Evet aslında tekloji ve yazılımı çok çok önemli bir şey. Şunu unutmamak gerekiyor ki bizimde yapacağımız teknolojileri satmaya pek niyetimiz yok gibi. Zira en öenmli noktası da. Her şey yavaş yavaş; Denizaltı da üreteceğiz füze de uçakta. Ama savaşlarda asıl olan Kara savaşını kazanmaktır. Karadan ele geçirilmemiş topraklarda savaş kazanılmaz. Toprakları ele geçirsen bile kazanılmış sayılmaz. Bakınız Irak; Bakınız tarihte Vietnam vs vs vs ...

• ben teşekkür ederim.

zaten işi teknoloji olayına sokarsak içinden çıkamayız.

atom bombasının anlamını herkes biliyor.
    amerika ve rusya 1950'lerde - evet 1950'lerde - hidrojen bombasının testlerini yaparken,
    mesela amerikanın 1954'de test yaptığı Bikini Adası şu an bile yaşanamaz halde.
    Bir kısmı da haritadan silindi.

atom bombasının ortalama şiddetini 1000 ile çarpın =? Hidrojen bombası.
    insanlık adına utanç verici.

Şu an uzaydan dünyanın her tarafını uydulardan izleyebilyorlarsa zaten,
    yakında uzaydan direk istediği zaman istediği yeri havaya uçurabilirler.
    (belki de şu an bile bunu yapabilecek durumdadırlar)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

TR denizaltıları : çoğu alman yapımı, ortalam 1950 model.

motorları dizel olup, ortalama 5000 hp gücünde.

denizaltılarımızda herhangi yeni bir teknoloji yok. açıkçası utanarak sölüyorum ama hiçbir caydırıcılıgı da yok.

100 bin HP'lik Typhoon, o büyüklüğe ve agırlıga ragmen bizimkilerden daha hızlı ve daha görünmez, duyulmaz.

Türkiyenin EN SON denizaltısı Burakreis, 2005 yılında denize indilirdi.

Almanlar tarafından en çok ithal edilen denizaltıdır.

ansiklopedi'den :
    "The German Type 209 diesel-electric submarine was the most popular export-sales submarine in the world from the late 1960s into the first years of the 21st century. "

1960'larnı teknolojisi yani, radarı sonarı biraz gelişmiştir en fazla

Yanındaki rakamları karşılaştırma için veriyorum.

hız : 11 denizmili (Typhoon 24 mil)
    personel : 42 (typhoon 170)
    Hacim : 1586 ton (typhoon 23500 ton)
    motor : 5000 hp dizel (typhoon 100bin HP nükleer)

Yani tabi ki elimizde bol bol Typhoon bulunamaz. Rusya bile sadece 6 tane yapmış.

Ama 1-2 tane caydırıcı olsaydı iyi olurdu.
    Denizaltından karaya füzeler iyi bi tehdittir.

yaw walla yazmayayim dedim ama yazamadanda duramadım
    alper hocam sana bi kaç sorum olacak

1.turk denizaltılarından birine hiç girdinmi
    2.turkiyenin kaç tane dzaltısı war biliyormusun
    3.sonarların ve radarların nasıl çalıştığını biliyormusun

ayrıca son bi ekleme onemli olan boyutu değil işlevi

• quote:

ben teşekkür ederim.

amerika ve rusya 1950'lerde - evet 1950'lerde - hidrojen bombasının testlerini yaparken,

Bunun olacağını zannetmiyorum. Daha Kuzey Kore ve İran ile savaşmaya çekiniyorlar ve çok kısa zaman dilimi içinde buna kalkışabileceklerine inanmıyorum, Kaldıki Çin, Hindistan, Pakistan, Rusya gibi ükler buna müsade etmez gibime geliyor.

Amerika bundan sonra saldırması muhtemel ülkelerde daha dikkatli olması gerekiyor. Zira hepsi birer ateş ve ateşle oynamak tehlikelidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 30 Ekim 2006; 22:45:05 >

• quote:

ben teşekkür ederim.

Özellikle son söyledikleriniz çok doğru.Hatırlar mısınız yıllar önce çekilmiş bir film vardı "Devletteki Düşman" adlı.Orada kaçan bir adamı uydularla canlı olarak izliyorlardı ki bu sadece filme yansıyan kısım.Varın gerisini siz düşünün.Yıllar önce bunlar yapılıyorsa şimdi kimbilir nereleri! gözetliyorlardır.Fazla düşündükçe derinlere dalıyorsunuz ve iş içinden çıkılmaz bir hale geliyor ve tekrar başa dönüyorsunuz.Bu iş çok uzayacak gibi en iyisi burada frenlemek.Herkese iyi akşamlar hatta iyi geceler.

• çok fazla teknik detaya girmek istemedim konuyu sıkmamak için.
    ama eğer bu tekniği "yaşamak" istersen,

Silent Hunter II adlı oyunu al ve oyna.

1. çoğu insan gibi ben de hiçbir denizaltıya girmedim. donanmada askerlik yapsaydım belki girme şansım olurdu.

Diceksin ki "hadi canım sadece bir oyun"
    İş öyle degil, Alman U-Boat denizaltıların birebir iç görüntüleriyle yapılmış ve bunların uzmanı bir Alman Subay'ın
    desteğiyle gerçekten farksız teknik detayda yapılmış bir oyundur.
    O zaman binmiş kadar olursun. Sesler filan da direk gerçektir.

2. türkiyede şu an "hizmette" olan 15 civarı denizaltı var. 3 tanesi yeni olmak üzere, geneli alman yapımı.
    3. sonarların ve radarların nasıl çalıştıgını biliyorum. bilmek istersen açıklayayım ya da 20-25 dk içinde wikipedia'dan sen de ögrenebilirsin istiyorsan.

• X-files sen onu zannetme ancak iklim ve deprem silahları denen birşey var. çöllerde işe yaramıcağını HAARP uzmanları söylüyordu. bütün bunları uydularla yapıyorlarmış ( micro dalga frekasnlarıyla birşeyler yapıyorlar artık ne yapıyorlasa ) amerika o malum kasırgaya neden KATRİNA ( RUS KADIN İSMİ ) verdi
  • hocam wikipedia ya felan ne gerek war ben zaten denizaltı gemisinde çalışıyorum
    su anda dunayanın en sessiz gemileri ay sınıfları bilmem biliyomusun
    ayrıca denizizn ustunde ne kadar buyuk bi cisimsen
    okadar çok radar kesit alanı verirsin
    yani bu istenen işey değil
    aynı şekilde bu su altındada geçerli
    buyuk alan aktif transmisyonlara daha fazla echo verecek ve gemiler seni bulabilecekler
    birçok tatbikatta turk denizaltıları amerika vs nukleer gemileri yakalayıp hucum emişlerdir
    türk denizaltı filosu ve türk bahriyesi yabana atılacak cinsten değil sen merak etme
  • tayfunlar güzel makinalardır
    us california lara cevap olarak yapılmışlardır
    tüm ölçülerle
    uscalifornia nın 2 katıdır

işin kötüsü adamlar bunlardan 2 sini
    bize çaktırmadan boğazlardan geçirmişler
    bu düşünülmesi gereken olay
  • quote:

X-files sen onu zannetme ancak iklim ve deprem silahları denen birşey var. çöllerde işe yaramıcağını HAARP uzmanları söylüyordu. bütün bunları uydularla yapıyorlarmış ( micro dalga frekasnlarıyla birşeyler yapıyorlar artık ne yapıyorlasa ) amerika o malum kasırgaya neden KATRİNA ( RUS KADIN İSMİ ) verdi

Buna sadece gülerim. Çünkü Amerikalılar yada Ruslar diplomasi ile halletmeye hiç uğraşmalardı. Direkt kullanırlardı silahlarını.
    Bazı şeyler vardır, silahlar yada teknolojiler bunlar kesinlikle pratikte kullanılabilecek şeyler değildir.

Fizikte öyle bir kural vardır ki; sapma olasılıkları yada hata olasılıkları bir bumerang gibi size ters tepebilir.

Hidrojen Bombası ?
    Bu teknolojiji az çok hepimiz biliyoruz, kaldı ki yukarıda arkadaş ta bahsetmiş. Bunun kullanılabileceği yada tehdit olarak algılanan ülkelerden birinde kullanılması durumunda Amerika çok zor durumda kalır. Unutmayınız. Bu türlü silahlar sadece kullanıldığı yerde değil çok büyük doğal etkileri olacaktır.

Askerliğimi Amasya ve İzmir Şirinyer ( Nato da ) yaptım. Yabancı subaylardan çok tanıdığım oldu. Hiç bir askeri dehaları yok. İnanın önlerindeki düğmeleri kaldırırsanız yaşayan ölüler haline gelirler. Savaşlar Top Gun gibi filmler ile değil, Çanakkale gibi kahramanlıklar ile kazanılıyor.

Aslına bakarsanız Çanakkale den bugüne değişen pek bir şey yok. Yine mühimmat ve teknolojik olarak aşaı yukarı aynı durumlardayız.

• silent hunter 3 cıktı o daha ıyı
  • ne zaman çıktı yaw..

querman : hocam saygı duyarım.

şu da bir gerçek ki : en dandik denizaltı bile çok usta birinin elinde ölümcül olabilir.
    sonuçta durdugunuzda veya en basiti, elektrik motoruyla minimum süratte zaten ses çıkarmazlar.
    pusu diye birşey de var, o ayrı.

ama nükleer denizaltılar sualtındayken bile elektrik motorlarını şarj ederken, 2 aydan fazla bir süre su altında kalabiliyorken,
    bizim ay sınıfı yani 209 model alman denizaltılarla, dizel motorlarını çalıştırabilmek için su yüzeyine çıkmamız gerektiği insana koyuyor biraz.

ayrıca nükleer reaktör ile denizaltının oksijeni ve elektriğini de üretiyorsunuz. fakat dizelde gene suyüzüne çıkmalısınız.

acil durumlarda bu çok "acı" bir durumdur.
  • quote:

Hiç bir askeri dehaları yok. İnanın önlerindeki düğmeleri kaldırırsanız yaşayan ölüler haline gelirler

iyi de bizim önümüzde basıcak düğme olmadığı için sözümüz geçmiyor. ha zaten düğme müğme yokken tekme tokat dövüp topraklarını alıyorduk onların ama devir değişti bariz belli.
  • devrin değiştiği kesin. şu an sadece karşı tarafın insafına ve dünyanın vereceği tepkinin ölçüsüne sığınabilirsiniz.

birgün gelir de küresel ısınma, kuraklık, Bor madeninin teoride degil de pratikte kullanılması gerektiği, gibi faktörler çeşitli şekillerde
    ülkemize olumsuz etkiler yaptıgında, ırak veya iran'ın petrol dolayısıyla ugradıkları veya ugrayacakları saldırı gibi saldırılara maruz kalacagımızı söylersem, bu hayalcilik mi olur ?

kore'de bişi yok o yuzden amerika sallamıyor. niye askerini öldürsün. nasılsa kore naparsa yapsın 1 gıdımlık işi var.

ırakta petrol var. kerkük'de inanılmaz bir yatak var. "toprakaltı petrol denizi" diyorlar. vanası da orada.
    amaç politik olarak ele geçirmek. o yöredeki kürtleri kullanarak tabi.

aynı şey "bor" ile bizim başımıza gelse ? neden ırak'a saldırıldı da irana saldırılmadı ? ırakta bişi yok cunku askeri olarak.
    iran biraz daha güçlü. ama sırayı da eninde sonunda oraya getirecekler.

yoksa amerika nasıl petrolü bizim 3-4 katı az fiyatına kullanacak ?

amerika taa nerden kalkıp geliyor, biz dibimizdeki terörist yuvası ırak'ı yıllardır seyrediyoruz. 1-2 defa girdik kötü mü oldu ?
    saddam kendisi bile kuzey ırak'a laf geçiremiyordu kendi hallerine bırakmıştı. biz dibimizdeki fırsatı hep teptik.

mecburiyet işte. dışa tam bağımlılık.
    şimdi ABye girerek daha da tam bağımlı olacaz.

ABye girince artık askeri irademiz de teslim olacak.

• quote:

şimdi ABye girerek daha da tam bağımlı olacaz.

ABye girince artık askeri irademiz de teslim olacak.

ab ye girmek diye birşey söz konusu olamaz olmayacak.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.