Şimdi Ara

<| Ruhsattan Rehin Kaldırma? Banka Ücreti Durumu! |> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
19.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bu para aklı mantığa insafa sığmaz,resmen zorbalık.Bendende aynı şekilde istediler vermeyeceğimi söyledim,o zaman işlem yapamayız dediler.Akbank şubeleridir kendileri,az para da değil 100 tl.BEN ŞİKAYETVAR.COM a yazdım,onlar bankaya.ertesi gün bankadam mail geldi,bireysel müşterilerden böyle bir para alınmadığı yazıyordu.Çıktısını aldım bankaya gittim,belki onlarada haber gelmiştir dye bişey söylemedim önce.Ama nafile resmen yolacak kaz arıyorlar.Fırsatçılık nasıl olsa satış yapacak belgeyi alması lazım sökül bakalım paraları hesabı,neyse durumu aktardım çıktıyı gösterdim siz mi mesaj atmıştınız siteminde bulundu görevli vatandaş,sonra çıktıyı aldı zımbaladı biyerlere tamam beş kuruş ödemedim.Yalnız ben acelem olmadığı için elden almadım notere gitmek gerekiyor ozaman.Onlar emniyete gönderdiler,tahaatlü.İlla bi azizlik yapacaklar ya.KIL m üşteriyiz ya biz.Amasya gibi küçük birşehirde 15 gün sonra emniyette olur dediler.İyi dedik acalamiz yok para vermedim ya size.Sinir oluyorum aklıma geldikçe. Mantığa bak ya kredi bir ürün ve ben zaten onu alarak sana para kazndırmışım ama yok daha çok vereceksin.YAZIK YA.Vermeyin sakın yazın merkezlerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: nkaramik@hotmail.com

arkadaşlar bu para aklı mantığa insafa sığmaz,resmen zorbalık.Bendende aynı şekilde istediler vermeyeceğimi söyledim,o zaman işlem yapamayız dediler.Akbank şubeleridir kendileri,az para da değil 100 tl.BEN ŞİKAYETVAR.COM a yazdım,onlar bankaya.ertesi gün bankadam mail geldi,bireysel müşterilerden böyle bir para alınmadığı yazıyordu.Çıktısını aldım bankaya gittim,belki onlarada haber gelmiştir dye bişey söylemedim önce.Ama nafile resmen yolacak kaz arıyorlar.Fırsatçılık nasıl olsa satış yapacak belgeyi alması lazım sökül bakalım paraları hesabı,neyse durumu aktardım çıktıyı gösterdim siz mi mesaj atmıştınız siteminde bulundu görevli vatandaş,sonra çıktıyı aldı zımbaladı biyerlere tamam beş kuruş ödemedim.Yalnız ben acelem olmadığı için elden almadım notere gitmek gerekiyor ozaman.Onlar emniyete gönderdiler,tahaatlü.İlla bi azizlik yapacaklar ya.KIL m üşteriyiz ya biz.Amasya gibi küçük birşehirde 15 gün sonra emniyette olur dediler.İyi dedik acalamiz yok para vermedim ya size.Sinir oluyorum aklıma geldikçe. Mantığa bak ya kredi bir ürün ve ben zaten onu alarak sana para kazndırmışım ama yok daha çok vereceksin.YAZIK YA.Vermeyin sakın yazın merkezlerine.

Bu banka çalışanları komisyon falan mı alıyor böyle ücretlerden? Yoksa firmayı aşırı benimseme durumu mu var?

• Ben de dün şubeye uğradım rehin kaldırmak için.

Özetliyorum. Banka 50 Tl alıyor, 50 Tl da notere vermeniz gerekiyor. Sonra o kağıdı alıp emniyete götürüyorsunuz.

Hadi noter neyse bilinen bişey de bankaya o aldığı 50 TL'yı helal etmiyorum o kadar...

sikayetvar.com'a yazıyoruz. Müşteri bilgilendirildi diye yazıp isteği kapatıyolar kimsenin aradığı bilgi verdiği yok.

Vay benim memleketim, resmi işlerden nefret ettikçe memleketten de soğumaya başladım, yazık, çok yazık...
  • Bende 2010 eylül ayında almıştım ruhsatta rehinli yazmıyor sadece e devlette yazdığını gördüm garanti bankasından ne yapmam gerektiği hakkında bilgiye ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emesdos

Bende 2010 eylül ayında almıştım ruhsatta rehinli yazmıyor sadece e devlette yazdığını gördüm garanti bankasından ne yapmam gerektiği hakkında bilgiye ihtiyacım var.

bende de aynı ruhsatta yazmıyor ama e devlette var. bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Bir çok banka alıyor arkadaşım.

Ben den geçen yıl Akbank rehin kaldırma belgesi için para istemedi.Belki de daha öncesinden kredi ile ilgili bir konuda tartıştığımız içindir.Çünki bu defa gardımı alıp gitmiştim,
    sadece notere 50 tl verdim.Trafik sistemden düştük,masraf yapmayın beyfendi değince ruhsatı değişmedim.

üstad benimde şubat 2012 gibi böyle bir işim olacak yani borç bitiyor. ancak ilk çıkan ruhsatta rehinli yazarken lpg taktırdığımda çıkan ruhsatta böyle bir ibare yok yani trafik yazmamış. sanırım bu durumda ruhsat değiştirmeye gerek kalmayacak.

sormak istediğim son taksiti ödemeye gittiğimde bankada ne gibi bir işlem yapmam gerekli (banka kredisini aracı alırken net üzerinden çekmişlerdi) TEB araç kredisi

• From: <bilgiedinme@egm.gov.tr>
    To: ....
    Cc: <bilgiedinme@egm.gov.tr>
    Date: 07/12/2011 10:31 AM
    Subject: Bilgi Edinme Başvurunuz

Sayın ......
    01.07.2011 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    81 İl Valiliğine ve Türkiye Bankalar Birliğine gönderilen 25.05.2006 tarih ve 92626 sayılı talimat gereğince, rehin kaldırma işlemleri aşağıda belirtilen şekilde yapılmaktadır.
    Bankalar tarafından araç kayıtlarına konulan rehin şerhleri, borcun bitimine müteakip noterlerce düzenlenmiş ibraname veya bankaca düzenlenen ve noterce tasdiklenen beyannameye istinaden rehin şerhleri kaldırılabileceği gibi, ilgili banka şubesinin ibranameleri imzalamaya yetkili personelinin imza sirkülerinin ekleneceği iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilen yada kendi görevlileri tarafından elden teslim edilen rehin kaldırma yazılarına istinaden de rehin şerhleri kaldırılmaktadır. Rehin kaldırma yazılarının banka görevlilerince elden getirilmesi halinde getiren görevlinin kimlik tespiti yapıldıktan sonra yazı teslim alınmaktadır.
    Ayrıca, rehin kaldırma işlemlerinden dolayı aracın tescil belgesinin değiştirilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Araç tescil belgesinde "rehinlidir" şerhi olsa bile, satış işlemleri elektronik ortamda yapıldığından noterde satış esnasında bir sorunla karşılaşılmamaktadır.

31.12.2010 tarih ve 27802 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliğinden yer alan değerli kağıt bedelleri 01.01.2011 tarihinden geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiş olup, buna göre Araç Tescil Belgesi ücreti 50 TL, Motorlu araç trafik belgesi ücreti 67 TL.dir. İyi günler dileriz.
    2069

• şikayet var. com dan alıntı bir kaç şikayet var aşağıya alıntı yaptım.

quote:

TEB CETELEM Şikâyetim Dikkate Alınsın!
    17.07.2010 tarihinde Samsun Renault bayi Onur Otomotiv’den aldığımız araba için TEB Cetelem'den 100*** sözleşme no’su ile kredi kullandık. 28.10.2010 tarih ve 27** nolu Resmi Gazetede yayınlanan 201*** nolu Bakanlar Kurulu kararı ile KKDF oranı 5 puan arttırılarak 15’e çıkarılmıştır.

Ancak bu karar yayım tarihi itibari ile uygulamaya girer ibaresi ile 17.07.2010 günü kullandığımız ve ödeme planını aldığımız kredimizin KKDF oranı kanunların geriye yürümezliği ilkesi ve kazanılmış hakların ihlali ilkesine ters düşecek bir şekilde 16.03.2009 tarih ve 27171 nolu Resmi Gazetede yayınlanan 2009. 14803 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile
    Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu;

Kesintileri Hakkında Karar

Kesinti oranı
    MADDE 1 – (1) Bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde (ticari amaçla kullanılmamak kaydıyla gerçek kişilere kullandırılan krediler) Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisi oranı % 10 olarak tespit edilmiştir.

Yürürlük
    MADDE 2 – (1) Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
    MADDE 3 – (1) Bu karar hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

İşleme giren hesaplamaları ve ödeme planı hazırlanan kredime bu şekilde bir KKDF oranı artışı yansıtılamayacağı ilgili kanunlar ile açıkça görülmektedir. Zira mevcut yasalarda bu karar yayımı itibari ile yürürlüğe girer ibaresi varken geriye dönük kanunlar işletilemez ilkesi varken bu şekil bir oran artışının yapılması ve cep telefonu ile bilgilendirme yapılmasını kabul etmeyeceğimizi TEB cetelem yetkililerine bildirir.

Ödemelerimizin tahsilâtının 17.07.2010 tarihinde karşılıklı imza altına alınan ödeme planı dâhilinde yapılmasını talep ediyorum. *

TEB CETELEM Ödemelerin Sözleşme Kapsamında Ödenmesini İstiyorum!
    29 Haziran 2010 tarihinde Aksaray Hyundai bayi Çağlayan Otomotiv’den aldığımız araba için TEB Cetelem'den 100*** sözleşme no’su ile kredi kullandık. 28 Ekim 2010 tarih ve 27** nolu Resmi Gazetede yayınlanan 201*** nolu Bakanlar Kurulu kararı ile KKDF oranı 5 puan arttırılarak 15’e çıkarılmıştır.

Ancak bu karar yayım tarihi itibari ile uygulamaya girer ibaresi ile 17 Temmuz 2010 günü kullandığımız ve ödeme planını aldığımız kredimizin KKDF oranı kanunların geriye yürümezliği ilkesi ve kazanılmış hakların ihlali ilkesine ters düşecek bir şekilde 16 Mart 2009 tarih ve 271** nolu Resmi Gazetede yayınlanan 2009. 14*** sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile
    Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu;

• Yeni sistemden ne haberim var, ne de bilgim. Kendi bildiklerimi aşağıya aktarıyorum.

3 defa kredi ile araç aldım. Üçünde de REHİN KALDIRMA YAZISI + NOTER TASDİKİ = TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE RUHSAT YENİLEME.

- 1997'de Koçfinans Araç Kredisi ile ŞAHİN S
    - 2000'de Garanti Bankası Taşıt Kredisi ile SEAT TOLEDO
    - 2006'da TEB Yeni Otomobil Kredi ile FIAT GRANDE PUNTO

1997 ve 2000'deki vukuatlar fazla para tutmamış, hatta dokunmamıştı da. Herhalde sanırım bankalar o zaman daha yeni yeni cesaretlenip tüketicilere bireysel krediler veriyorlardı. Zaten halka krediyi önce rehin koyabilecekleri otomobil ile başladılar (kerameti kendinden menkul kıymet), sonra baktılar ki bu iş iyi tutuyor, konut kredilerine, sonra da ihtiyaç kredilerine başladılar. Tabi vatandaş bankanın eline düştüğünde

- DOSYA MATBAASI MASRAFI
    - EKSPER BİLGİSAYAR ÜCRETİ
    - FERDİ TAYFUR KAZA SİGORTASI
    - REHİN KALKAR DAL SARKAR YAZISI

adı altında envai çeşit belgeler, hizmetler ve attraksiyonlar için ücret almaya başladılar. Bilhassa REHİN YAZISI denilen yazıdan da PARA istemeleri kredi kartı için YILLIK ÜYELİK ÜCRETİ (sanki Tenis-Dağcılık-Yelken Kulübüne üyeyiz) ve vadesiz mevduat hesabı için YILLIK HESAP İŞLETİM ÜCRETİ istemelerine benzedi.

Bankalar az kazanıyor ya, ondan...

İki defa bankanın dediği oldu, (KOÇFİNANS ve GARANTİ) ama üçüncüsünde (TEB) onları yakalayıp İzmir Marşını söylettim.

- Alo
    - Buyurun efem.
    - Hanfendi, rehin kaldırma yazısı için aramıştım
    - Evet.
    - Ücreti nedir?
    - Yüz lüra efem.
    - Çok değil mi?
    - Bankanın belirlediği ücret tarifesi iç hizmet ve içtihat yönergesi
    - Hanfendi, 100 lira çok, size 2 yıl taksit ödedim, bana 10.000 TL
    - Evet.
    - Ne evet?
    - Evet, sizi dinliyorum...
    - Neden, zaten dinlemiyor muydunuz?
    - Devam edin efem.
    - 10 milyar verdiniz, size 12 milyar geri verdim, 2 milyar faiz aldınız
    - Doğrudur.
    - 24 taksidi 1 defa bile geç yatırmadım, şimdi de bir kağıt parçası için
    - Sakin olun lütven.
    - 100 lira istiyorsunuz, 1 depo benzin parası, notere de gitmek gerekiyor
    - Noter tasdik ücretine müdahalemiz bulunmamaktadır ne yazık ki
    - Bayan, müdürünüzle veya merkezle görüşebilirim, ama ben indirim istiyorum.
    - Taner bey, siz iyi müşterimizsiniz, 50 lira olsun peki.
    - Tamam, siz kağıdı hazırlayın, ben elemanımı gönderiyorum. Teşekkür ederim.
    - Biz teşekkür ederiz.

Rehin yazısını aldım, sonra aracın rehin kaldırma, LPG işleme, muayene işleme, adres değişikliği işlemlerinin hepsini aynı anda yaptım.

• 2 sene sonra konuyu canlandırlarım.. 2010 yılında HSBC bankasından aldıgım taşıt kredisini bitirdim. dün bankaya rehin kaldırma icin gittimm.. şube klasik olarak bu yazıyı almak zorunda oldugumuzu bildigi icin 52 liramı aldılar.. şubeyle biraz atıştık. şubedeki hesaplarımı kapattım. sonrasında müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kredi kartımıda iptal edin artık sizinle çalışmayacagım dedim. kartıma 45 lira yüklediler parayı kısmen kurtardık. ::) ama şu saattan sonra advantage kart kullanırmıyım asla...
  • eski konu bitmeyen sorun !!! bende bankasyadan kredi kullanarak rehinli araç almıştım, şimdi rehinin kalkması için 80 tl istiyolar.. ruhsatta gözükmüyor ama e-devlet ten girdiğmde banksayaya rehinli gözüküyor. bimere şikayet etmeyi düşünüyorum yada şubeye gidip sesimi yüksletmeyi bu ne ya
  • Şu an aynı durumdan bizde deniz bank ile şikayetçiyiz. 55 TL masraf istediler. Bizde 444 lü numaralarını arayıp şikayet ettik, alamazsınız dedik. Araştırıp döneceklerdi. Dönmediler tabi :) Şimdide bi dilekçe daha hazırlayıp faks çekicez bakalım. Yeni halini bilmiyorum ama resimde göreceğiniz yazıda bu paranın alınmaması gerektiği yazıyor. Ben ek olarak bunu ekleyip faks çekeceğim yarın. Bakalım ne olacak.

<| Ruhsattan Rehin Kaldırma? Banka Ücreti Durumu! |>
     <| Ruhsattan Rehin Kaldırma? Banka Ücreti Durumu! |>

• ugur_bek U kullanıcısına yanıt
    sonuç alabildinizmi?
  • yeni konu acmak istemedim.. son gunlerde rehin kaldiran arkadasin biri konuyu ozetleyebilir mi lutfen?
  • Onurchik kullanıcısına yanıt
    2013 Eylül'de VDF'den 36 aylık kullandığım taşıt kredisini bu ay erkenden kapattım. Kredinin kalan tutarı neyse onu yatırdıktan sonra VDF'yi aradım, 2 saat sürmeden araç üzerinden rehin kalktığı bilgisi geldi. e-devletten de doğrulandı. Herhangi bir ek ücret talebi olmadı.
  • İki ay önce bankaya borcumu ödeyip rehin kaldırdım. Daha doğrusu sadece borcu bitirdim rehini onlar kaldırıyor herhangi bir ücret felan da almadılar, 5dk de halloldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurchik

yeni konu acmak istemedim.. son gunlerde rehin kaldiran arkadasin biri konuyu ozetleyebilir mi lutfen?

BDDK nın son uygulamalarına göre bankaların,ipotek fek,rehin kaldırma gibi ücretleri alması yasal değildir. alınması durumunda tüketici hakem heyetine ilgili dekont ve belgelerle başvuru yapılarak alınan haksız ücretlerin iadesi sağlanabilir.

• Eskiden bankadan yazı alıp anlaşmalı notere onaylatırıp emniyete görütürüyordun. Yeni sistem baya kolaylaşmış.

• Çok şükür
    İyi ılmuş böyle
    Hem dünya uğraşıyordun hemde en az 200TL ödemek zorunda kalıyordun, ayıptır yav.

• rafii R kullanıcısına yanıt
    yanıtınız için teşekkürler. bugün ben de yazarım duruma göre değişiklik olduysa.

edit: banka hic para almadan rehini kaldirdi. artik ruhsata islenmedigi icin de (e-rehin sistemi dediler) trafik tescille bir isim olmadi. bilgilerinize sunarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurchik -- 25 Nisan 2016; 17:14:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.