Şimdi Ara

Ruhsatı kaybettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2024 Aralık ayında kaza yaptım, mağdur tarafım. Sigorta şirketi aracımı perte ayırdı, ödemesini yapacak ancak bir sorun var.

Aracımı çekmeye ayırmam gerekiyormuş, Bunun için notere gideceğim çekmeye ayırmam için ruhsat gerekiyor ama ruhsatım kaza günü kayboldu, Aracımda vize bittiği içinde noter muayene yapmadan ruhsat çıkarmıyor. Henüz notere gitmedim ama bir bilen yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Edit : Sigorta sandım muayene yok demişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 22 Şubat 2025; 1:50:2 >
  • Aracınız perte ayrıldığı için noter işlemleri kapsamında öncelikle aracın çekme belgesine alınması gerekmektedir. Ancak, ruhsatın kaybolmuş olması ve muayenenin süresinin dolmuş olması nedeniyle doğrudan çekme belgesi işlemi yapılamaz. Bu durumda öncelikle kaybolan ruhsat için, bağlı bulunduğunuz trafik tescil şube müdürlüğüne başvurarak yeni ruhsat çıkarmanız gerekmektedir. Yeni ruhsat çıkarabilmek için aracın muayenesiz olması nedeniyle, TÜVTÜRK'ten geçici muayene randevusu alabilir veya noter işlemleri için özel bir izin olup olmadığını öğrenmek amacıyla noterden bilgi alabilirsiniz. Alternatif olarak, sigorta şirketinizle iletişime geçerek, perte ayrılma sürecinde noter ve trafik tescil işlemleri için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda yönlendirme alabilirsiniz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.