Şimdi Ara

(((Ruha Çağrı)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ‎"Her şeyi bilmek, her şeyi görmek, her şeyi yaşamak istiyorum, bu mümkün olamayacağına göre, elden geldiğince çok şey görmeye, bilmeye, yaşamaya, tatmaya, duymaya, koklamaya çalışıyorum. Yaşamda kendime koyduğum bir erek var: Ruhumu mümkün olduğunca zenginleştirmek ve bilinç düzeyimi yükseltmek."

"Hep merak etmişimdir, nedir bu bazı insanları dayanılmaz bir şekilde kendine çeken çağrı; kimini yollara, kimini denizlere, kimini dağlara götüren bu çağrı. Neden ve nasıl bazılarını her yerden, her şeyden kopartır da, çoğu insan tarafından hissedilmez, anlaşılmaz bile. Sanırım bazı ruhlarda bu dünyaya karşı çok büyük bir açlık var. Tutku içten geliyor, eylem yalnızca onun dışavurumu."

"Bu dünyada iz bırakan insanların çoğu, uslu uslu oturmayan, akıllı uslu öğütleri dinlemeyen ve kendi kararlarını kendisi verip, kendi yolunu çizenler, gemilerini yakmaktan korkmayanlardır. Yaşam büyük ve güvenli gemilerle sakin bir gezi mi, yoksa kendi teknenizle soluk soluğa bir yolculuk mu olmalı, bunun seçimi size kalmış..."

Nasuh Mahruki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 4 Ocak 2012; 19:32:12 >

• quote:

"Hep merak etmişimdir, nedir bu bazı insanları dayanılmaz bir şekilde kendine çeken çağrı; kimini yollara, kimini denizlere, kimini dağlara götüren bu çağrı. Neden ve nasıl bazılarını her yerden, her şeyden kopartır da, çoğu insan tarafından hissedilmez, anlaşılmaz bile. Sanırım bazı ruhlarda bu dünyaya karşı çok büyük bir açlık var. Tutku içten geliyor, eylem yalnızca onun dışavurumu."

Yüzlerce belki binlerce kez kendime sorduğum bir sorudur bu. Neden ve nasıl ???
  • Cumhuriyet gazetesinde bir yazarın bir köşe yazısında okumuştum. Orada Thomas Hurndall adında genç bir gazetecinin not defterinden bir alıntı eklemişti. Aklımda kaldığı kadarıyla yazayım. Eğer istersen köşe yazısını saklıyorum, tamamını da ekleyebilirim.

"Bu hayattan ne bekliyorum? Sadece sizi mutlu eden şeyler, yeterli değildir. Güdülerimizi tatmin eden şeyler, yalnızca içimizdeki hayvanı doyurur. Ama ben kendimle gurur duymak istiyorum. Yani, daha fazlasını istiyorum. Kendi yüzüme bakabilmek ve ölürken, yapmadığım şeylerden dolayı ağlamayı değil, fakat yapmış olduğum şeylerden dolayı gülümseyebilmeyi istiyorum..."

Bu sözlerin sahibi 2004 yılında Gazze şeridinde gördüğü üç küçük bir Filistinli çocuğu güvenli bir yere götürme çalışırken, bir İsrailli keskin nişancı tarafından kafasından vurulmuştur. Kendisi Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin gönüllü üyesi olarak gitmiş. Ve o an üzerinde sivil kuruluş üyesi olduğunu belirten fosforlu bir ceket varmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

‎"Her şeyi bilmek, her şeyi görmek, her şeyi yaşamak istiyorum, bu mümkün olamayacağına göre, elden geldiğince çok şey görmeye, bilmeye, yaşamaya, tatmaya, duymaya, koklamaya çalışıyorum. Yaşamda kendime koyduğum bir erek var: Ruhumu mümkün olduğunca zenginleştirmek ve bilinç düzeyimi yükseltmek."

"Bu dünyada iz bırakan insanların çoğu, uslu uslu oturmayan, akıllı uslu öğütleri dinlemeyen ve kendi kararlarını kendisi verip, kendi yolunu çizenler, gemilerini yakmaktan korkmayanlardır. Yaşam büyük ve güvenli gemilerle sakin bir gezi mi, yoksa kendi teknenizle soluk soluğa bir yolculuk mu olmalı, bunun seçimi size kalmış..."

Nasuh Mahruki

bunlar kendi görüşlerim, elbetteki katılmayabilirsin.
    Ben bu şekilde bir yaşamı tercih etmem, sakin ve huzurlu bir yaşam benim için önemlidir.
    Mutlu yaşamak, mutlu ölmek isterim.
    Tarihe iz bırakmak gibi bir çabam da yok, tarihe iz bırakırsan da ölüyorsun, bırakmasan da.
    Tarihe iz bırakan insanların büyük çoğunluğunun mutlu ve huzurlu bir yaşamı olmamıştır.
    Tarihe iz bırakan sanatçılar, genelde aç yaşamışlardır.
    Tarihe iz bırakan komutanların sonları, genellikle iyi bitmemiştir.
    Tarihe iz bırakan bilim adamları da çok mutlu yaşamamışlardır. Örneğin Einstein atom bombasının bulunmasına yol açmıştır, kendisi atom bombası yapmamıştır ama bir şekilde sürece dahil olmuştur.
    Bir çok dahi, zengin insanların kolları altında yaşamışlardır, ama o insanlar kadar zengin olamamışlardır.
    Ben hayatın amacının çok para kazanmak, çok ünlü olmak, hayattan çok zevk almak olduğunu düşünmüyorum.
    Sağlıklı, huzurlu bir yaşam bana yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

‎"Her şeyi bilmek, her şeyi görmek, her şeyi yaşamak istiyorum, bu mümkün olamayacağına göre, elden geldiğince çok şey görmeye, bilmeye, yaşamaya, tatmaya, duymaya, koklamaya çalışıyorum. Yaşamda kendime koyduğum bir erek var: Ruhumu mümkün olduğunca zenginleştirmek ve bilinç düzeyimi yükseltmek."

Nasuh Mahruki

bunlar kendi görüşlerim, elbetteki katılmayabilirsin.
    Ben bu şekilde bir yaşamı tercih etmem, sakin ve huzurlu bir yaşam benim için önemlidir.
    Mutlu yaşamak, mutlu ölmek isterim.
    Tarihe iz bırakmak gibi bir çabam da yok, tarihe iz bırakırsan da ölüyorsun, bırakmasan da.
    Tarihe iz bırakan insanların büyük çoğunluğunun mutlu ve huzurlu bir yaşamı olmamıştır.
    Tarihe iz bırakan sanatçılar, genelde aç yaşamışlardır.
    Tarihe iz bırakan komutanların sonları, genellikle iyi bitmemiştir.
    Tarihe iz bırakan bilim adamları da çok mutlu yaşamamışlardır. Örneğin Einstein atom bombasının bulunmasına yol açmıştır, kendisi atom bombası yapmamıştır ama bir şekilde sürece dahil olmuştur.
    Bir çok dahi, zengin insanların kolları altında yaşamışlardır, ama o insanlar kadar zengin olamamışlardır.
    Ben hayatın amacının çok para kazanmak, çok ünlü olmak, hayattan çok zevk almak olduğunu düşünmüyorum.
    Sağlıklı, huzurlu bir yaşam bana yeter.

Söylediklerine benim katılıp katılımamamın hiçbir anlamı yok.Benim düşücelerim senin söylediklerini daha değerli veya daha değersiz yapmaz. Sen seçimini o yönde yapmışsın.Sen naçizane fikirlerini söyleme zahmetine girmişsin bende aynı zahmete katlanıp düşüncelerimi söyleyeyim;
    Her insan kesinlikle bir daha gelmeyeceği bu dünyada iyi yaşayıp mutlu ve huzurlu bir şekilde ölmek ister.Ama şunu söylemek istiyorum kötü insanların kol gezdiği bir dünyada insanları dayanılmaz bir şekilde kendine çeken çağrıya cevap veren Einstein'lar olmasaydı, Atatürk'ler olmasaydı, Mevlana'lar olmasaydı insanlık nasıl gelişirdi.
    Ben seni çok iyi anlıyorum ama keşke sende benim anlayabildiklerimi/farkında olduklarımı idrak edebilseydin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.