Şimdi Ara

Ruh göçü(Reenkarnasyon) inancı insan tabiatına aykırı olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ruh göçü düşüncesini bir tartışma ortamında tasavvufu savunan birinden ruhun tekamülü adı altında duydum, tabi görünen İslam'ın bunu reddettiğini belirtelim, ben de tasavvufi kitaplar okuyorum, ama hiç dek gelmemiştim, eğer ruh göçü varsa bu insanlığa yapılmış en büyük kötülüktür, ruh göçünü savunanlara göre ruhlar aslında cinsiyetsizdir, nötrdür, bize cinsiyetlerimiz veren ise biyolojik varlığımızdır, tabi ben buna hemen itiraz ettim, karakterlerimiz de cinsiyetlerimiz de ruhlarımızda vardır dedim, bizler erkek ve kadın ruhlarız dedim, ruh göçünü kabul edenler ruhu cinsiyetsiz gördükleri için ruhunuz bir başka hayatınızda hayvan bedeninde olabilir diyorlar ya da mesela bir hayatınızda erkek bedenindesiniz diğer hayatınızda kadın bedeninde olabilirsiniz diyorlar, mesela Türksünüz diğer hayatınızda bir başka ırktan olabilirsiniz, ya da önceden hayvan bedenindeydiniz , bir ruh onların iddia ettiği gibi cinsiyetsiz olsa bile önce erkek cinsi hazzı yaşayıp sonra da kadın orgazmı olmayı kabul eder mi hiç ya da tam tersini, eğer böyle bir şey varsa adamlar bize en büyük kötülüğü yapıyorlar hakkımızda hiç de iyi şeyler düşünmüyorlar demektir, canımızı çok yakacaklar demektir,mesela karınız imtihanı kaybediyor, öbür hayatında onu başka erkeğe veriyorlar, asla kabul etmem, kıskanırım, tabi karınız öbür hayatında kadın olarak kalırsa...

Bakın tasavvufi öğretinin hikmet sahibi yani tasavvufçu gördüğü yunan filozoflarından Empedokles ne diyor:

Bir zamanlar ben de erkek ve kız çocuğu, çalı, kuş ve denizde sıçrayan dilsiz balık olmuştum.

Mevlana'da şöyle diyor:

Ben de cansız varlıkken öldüm, yetişip gelişen bitki oldum; bitkiyken öldüm, hayvan biçiminde tezahür ettim. Hayvanlıktan geçip öldüm, insan oldum; öyleyse ölmekten korkmak niye? Hiç daha kötüye dönüştüğüm, alçaldığım görüldü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 1 Mart 2017; 2:8:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.