Şimdi Ara

Ruh denilen şey Yunan mitolojisinden mi gelme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ruh dediğimiz şey Antik Yunan vey Yunan mitolojisinden mi gelme?Yani son nefes verildiğinde ruhun kaçıp gitmesi olayı Yunandan çıkma
    Celal Şengör şu videoda söylüyor.


    Bununla alakali bir kitap veya makale okumadığım için kaynağım sadece Celal hoca şuan.



  • O halde bütün bir Antik Mısır ve Hint inanışı gibi sistemleri, Antik Yunan ile hemen hemen aynı tarihlerde olduğu sanılan Yahudiliği, yazılı olmasa da Türkler'in bazı ruhlara kutsiyet verdiği eski inançlarını falan çöpe atıyoruz sanırım ? Hele ki tarihi olarak adım adım izleyebildiğimiz Sümer-Mezopotamya-Anadolu-Yunan-Roma inançları yolundaki son basamak olan Yunan'ı temel aldığımız için ondan öncekileri ve bu işin yazılı olarak ilk kaynağı olan Sümer'i falan da çöpe atıyoruz sanırım.

    Celal Hoca kusura bakmasın ama bazı konularda peşin hükümlü olduğu için detayına ve kaynağına bakmadan konuşuyor. Antik Yunan tanrılarından inanç sistemlerine, hikayelerine kadar neredeyse her şeyin kaynağı Anadolu'ya, Mezopotamya'ya ve oradan da Sümer'e kadar uzanır. Zeus dahil olmak üzere... Gönül Tekin bunları çok güzel anlatır.

    Hristiyanlık veya Yahudilik bunlara ne der bilmiyorum ama, bu gibi bazı konuları geçmişte bir kaynakta görmemiz, Sümer'de vs. ortaya çıktığının görülmesi gibi şeyler İslamiyet açısından sorun teşkil etmiyor. İslamiyete göre zaten kaynak ve kaynaktan gelen mesaj tektir; gelen mesaj tarih boyunca geldiği yere göre bozulmuş olabilir, döneme göre ufak değişiklikler içerebilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.