Şimdi Ara

RUBİN'DEN 15TEMMUZ DARBE RAPORU: ERDOĞAN ve PERİNÇEK YARGILANSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AYDINLIK GAZETESİ BİR HABER YAYINLADI. ERDOĞANLA BİRLİKTE PERİNÇEKTE HEDEFE KONMUŞ

    İŞTE HABER

    https://www.aydinlik.com.tr/dunya/2017-haziran/feto-cu-nato-cular-yazdi-rubin-yaydi-erdogan-yargilansin

     RUBİN'DEN 15TEMMUZ DARBE RAPORU: ERDOĞAN ve  PERİNÇEK YARGILANSIN


    15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından sık sık dillendirilen 'kontrollü darbe' iddialarına ilişkin FETÖ'cüler rapor yayımladı. Aydınlık'ın edindiği bilgilere göre NATO'daki FETÖ'cü subaylar tarafından kaleme alınan raporu Pentagon'un psikolojik savaş elemanı Michael Rubin paylaştı.

    “Gerçeğin Peşinde-15 Temmuz 2016” isimli rapor 17 Haziran 2017'de yayımlandı. Fetullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen ve sosyal medya üzerinden sık sık Türkiye'yi hedef alan Pentagon görevlisi psikolojik savaş elemanı Michael Rubin'in “Darbe tiyatrosundaki tutarsızlıklar” ifadesini kullanarak yaydığı rapor, Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre 15 Temmuz öncesinde NATO'da görev yapan FETÖ'cü subaylar ile FETÖ'nün üst düzey sivil yöneticilerinin çalışmasıyla hazırlandı.

    'ERDOĞAN SUÇLANDI'

    Raporda, daha önce de FETÖ'cüler ve bazı çevrelerce dillendirilen “Erdoğan savaş suçlusu” argümanına, MİT TIR'ları davası üzerinden yer veriliyor ve şu ifadeler kullanılıyor: “Erdoğan, BM kararı ile İran'a karşı uygulanan mali yaptırımları ihlal ettiği IŞİD petrolünü satın alarak IŞİD'i ve El Nusra'yı silahlandırdığı böylece kara para akladığı ve terörist örgütlerin Suriye sınırından geçişini ve lojistik destek aktarımını etkin şekilde engellemediği iddialarına muhatap oldu, ulusal ve uluslararası basında defalarca suçlandı.”

    'ERDOĞAN VE AİLESİ YARGILANACAK'

    ABD'de yürüyen Reza Zarrab davası üzerinden de Erdoğan'ı hedef alan raporda, Zarrab'ın ABD'de savaş suçundan yargılandığı ve bu davanın Erdoğan'a hatta ailesine kadar uzanabileceği ifadelerine yer veriliyor: “Türkiye'de üstü kapatılan Zarrab davası, Erdoğan'ın tüm çabalarına rağmen, Zarrab'ın 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanmasının ardından ABD'de yeniden açıldı. Reza Zarrab İran'a karşı uygulanan yaptırımları delmek, kara para aklamak için komplo/rüşvet çarkı kurmak ve eylemlerinde bazı Türk bankalarını kullanmakla suçlandı. İddia makamı söz konusu suçlamalara, “İran’ın, Irak ve Suriye’ye yasadışı yollardan silah, mühimmat, savaşçı gönderilmesine” ilişkin savaş suçu iddiasını da ekledi. Soruşturma kapsamında Erdoğan'ın aile fertleri ve bazı bakanlar da rüşvet almakla itham edildi. Zarrab davası, Erdoğan'ın başını daha uzun süre ağrıtacak gibi görünüyor.”



    RAPORA GÖRE DARBEDEN YARGILANACAK İSİMLER

    Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise FETÖ ve PKK soruşturmalarından ihraç edilen, tutuklanan isimlerin mağdur ilan edilmesi, tüm bu iddiaların “kontrollü darbe” söyleminde birleştirilmesi olarak göze çarpıyor: “Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MİT Müşteşarı Hakan Fidan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ve onların ordu, bürokrasi ve başka yerlerdeki işbirlikçileri ve tetikçileri devletin rejimini değiştirmek maksadıyla örgütlenerek 15 Temmuz darbe girişiminin planlanmasına, tetiklenmesine ve icrasına katkıda bulunmak darbe girişiminin başlatılmasına kasıtlı olarak izin vermek, olayları kasıtlı olarak engellememek, aksine manipüle ederek yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olmak, 15 Temmuz sonrasında Anayasa'yı açıkça çiğneyerek, yasal olmayan OHAL rejimi oluşturmak, bu rejimden faydalanarak önceden yasadışı yollarla hazırladıkları fişlemelere göre 150 bin devlet görevlisini tasfiye etmek, yasal gerekçeler olmadan ve uydurma delil üreterek 50 binden fazla vatandaşı tutuklatmak, binlercesine işkence yaptırmak,15 Temmuz darbe girişiminden yararlanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ve demokrasisini ortadan kaldırmak, bu maksatla oluşturdukları baskı ortamında referandum düzenlemek; referandumda hile yaparak devlet içindeki örgütlenmeleri vasıtasıyla Anayasayı ve kanunları etkisizleştirmek / çiğnemek ve ülkenin rejimini demokrasiden diktatörlüğe dönüştürmek suçlarından mutlaka yargılanmalıdır.

     RUBİN'DEN 15TEMMUZ DARBE RAPORU: ERDOĞAN ve  PERİNÇEK YARGILANSIN

    ULUSLARARASI YARGILAMA TALEBİ

    15 Temmuz tuzağının bir daha yaşanmaması için, bu tuzağın mimarları olan Erdoğan, Perinçek ve onların ordu içindeki ve dışındaki işbirlikçileri hakkında derhal objektif bir soruşturma başlatılmalı. Suç işleyenler, Erdoğan gibi bireylerin keyfine göre değil, evrensel hukuk normlarına ve ceza hukukunun temel ilkelerine göre belirlenmeli. Adı, sanı, rütbesi, makamı ve aidiyeti olursa olsun, suç işleyen tüm kişiler uluslararası kamuoyunun önünde, şeffaf, objektif ve tarafsız şekilde yargılanarak hak ettikleri cezalara çarptırılmalı.”

    Raporda ayrıca 15 Temmuz FETÖ darbesinin lideri ve planlayıcısı olmakla yargılanan Orgeneral Akın Öztürk, Orgeneral Âdem Huduti, Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan ve Korgeneral Erdal Öztürk'ün darbeden mağdur olmuş isimler olarak gösterilmesi dikkat çekti.

    CHP'Lİ ALTAY'IN 'SAVAŞ SUÇLUSU' İDDİASI

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun 14 Haziran'da tutuklanmasının ardından Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapmış “Erdoğan savaş suçlusu” ifadelerini kullanmıştı. Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasından dolayı tutuklaması üzerine konuşan Altay, “Bugün görüşülen bu dosya Tayyip Erdoğan'ın uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanmasının ana zeminini oluşturun bir dosyadır aynı zamanda. Gün gelecek, bugün milletvekilimizi tutuklama kararı olarak işlem yapılan bu evraklar, bu dosyalar nedeniyle Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır" diyerek dünyaya mesaj vermişti. Bu iddialar FETÖ'cüler tarafından yazılan raporda da dile getirildi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yayinlandigi bir dosya var mutlaka okuyun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Rubin Türk mü ? Ne karın ağrısı var bunun ? Yatıyor kalkıyor Türkiye ile ilgili açıklama yapıyor.
  • herhangi bir dış müdahale bu ülkeyi bitirir. türkiye diye bir ülke kalmaz. bu işi kendimiz çözmeliyiz. kaldı ki bu adam kürtçü ve kürdistancı. bunun ipiyle kuyuya inilmez.
  •  RUBİN'DEN 15TEMMUZ DARBE RAPORU: ERDOĞAN ve  PERİNÇEK YARGILANSIN
  • Reis'in emrindeyiz tanıdığımız tek rubin rubin kazan futbol takımıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dabeyi yapan şerefsizleri adam akıllı araştırsalardı havlayamazlardı. Üstünü örtmeyi tercih ettiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caga17

     RUBİN'DEN 15TEMMUZ DARBE RAPORU: ERDOĞAN ve  PERİNÇEK YARGILANSIN

    2 dakikalık ufak bir araştırma ile bu maykılın Pkk'lı olduğunu öğrendim Pkk'nın haber kanallarına röportaj veren bir Pkk sevdalısıymış
  • robin falan bilmem de uzunun yargılanmasını ben de istiyorum. Ama malesef ülkede yargı, adalet, demokrasi mekanizmaları çöktüğü için pek mümkün görünmüyor.
  • Vay bee kimin yargılanacağını pkk'lılara sorar olmuşuz. Ne günlere kaldık. Teröristin rahatça teröristim dediği ve yargılanmayı bırak yuhalanmadığı bir ülkeye döndük. Sağa dönsen şerefsiz, sola dönsen şerefsiz; ülke bitmiş okeye dönüyor.
  • Rte'nin ekmeğine yağ süren, aradığı mağduriyeti veren neo-con. Tweetlerinin altındaki yorumlarda çomarları nasıl tetikleyip reislerine bağlı hale getirdiğini görebilirsiniz. Plan tıkır tıkır işliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartenes

    Rte'nin ekmeğine yağ süren, aradığı mağduriyeti veren neo-con. Tweetlerinin altındaki yorumlarda çomarları nasıl tetikleyip reislerine bağlı hale getirdiğini görebilirsiniz. Plan tıkır tıkır işliyor.

    Kesinlikle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların korkusuna çok gülüyorum.Daha geçen fetöcü olduğu iddia edilen bir kadın çocuklarını hapishanede kaybetti sözde ablalardanmış.Yaptıkları kötülük o kadar fazla ki onlar da hesap vereceklerini biliyorlar bu millete.15 Temmuz'da intahar etti denilip gizlice öldürülen FETÖ'cü polisler askerler bile var mesela bunlardan kimse bahsetmiyor.Yerlerine getirilenler de işte Zekai Aksakallı Hulusi Akar gibi şovmenler.Bana sorarsan hiç bi gruba ait olmasın ne fetöcü ne başka bi grup ama bunlar kendi adamlarını yerleştirdiler.Askeriye diye bir şey kalmadı ortada siz 20-30 sene sonra asıl rezaleti göreceksiniz.Kara Harp okullarını kapatıp yerlerine açtıkları MSB Üniversitelerinden Justin Bieber yetiştiriyorlar fotoğrafları bile çıktı askeri okulda kız tavladım beyler capsli xd gibi haberler görürseniz şaşırmazsınız.Aydınlık senelerdir yaptığı gibi provakasyon peşinde devletin hiç bir zaman güçlü olmasını istemediler.Korkusu olan adam yargılanmaktan korkmaz yargılanmak ayıp bir şey değildir.Perinçek hakkında Erdoğan Bahçeli'ye talimat verdi bunu hayırcıların lideri gibi göster Perinçek'i Erdoğan karşıtı sansınlar diye 16 Nisan'dan önce bir konuşmasında Perinçek'in yerine Erdoğan'ı tercih ederim falan dedi hatta.Memlekette danışıklı dövüş dönüyor Osman Pamukoğlu gibi cesur askerler bu gerçeği açıklayabiliyor fakat maalesef İlker Başbuğ gibi paşalarımız haklarında dava olduğundan dolayı pek konuşamıyorlar.Eğer bi adamı Perinçek destekliyorsa yanlış yoldadır.

    Not:İddialar doğrudur yanlıştır bir şey demiyorum sadece genel değerlendirme yaptım.




  • Şahsı tanımıyorum bilmiyorum ama benim gözlemlerim Türkiye hiç de iyi bir tarafa gitmiyor.Emin olun hukuk sistemi öylesine berbat işliyor ki darbeyle alakası olmamış yüzbinlerce insan gözaltına alınıyor.Binlerce polis asker hapiste şu an.Bu adamlar daha önce kandırıldık dememişler miydi ? Ya şimdi de birileri kandırıyorsa ? Aydınlık tayfasıyla bu Rubin denilen adamının bir farkı yok.Perinçek'in de ne olduğunu görüyoruz.Apoyla gül alıp veren birisiydi.Kürt Milleti Kürdistan diye ortalıklarda geziniyordu.Birbirlerini ifşa ediyorlar 2 taraf hakkında da yorum yapmıyorum.Olaya tarafsız bir gözle bakarsak durum böyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.