Şimdi Ara

rtx2060 super, R5 3600 sistemde FPS sorunu ? (BF)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, sistemi alalı 3-4 ay oldu. Battlefield serisinde fps sorunu yaşıyorum multiplayerda . Sistem ve yaşanılan sorunlar aşağıda.

Bf1 de fullhd 1920x1080 144hz ayarlarda, ultra ve dx12 açık fps 80 ile 110 arası geziyor. İzlediğim fps test videolarında 120-150 arası geziyor.

Bf V de ise yine fullhd 144hz, DLss açık(on) , DXR açık, DX12 açık, ultra ayarlarda 55 ile 85 fps arası alıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam yine test videolarında daha yüksek fps ler elde edilmişti.

Arada ani düşüler yaşanıyor 35 18 fps ler gördüm. Çok ani oluyor ve hemen toparlıyor sistem.

Ayrıca multiplayer olarak ilk girdiğimde böyle bir takılma oluyor spawn dan önce , sonra geçiyor.

g-sycn açık hep, güç yönetimi performansta. Gpu sıcaklığı 70 derecelerde.

cs go da mesela 270 fps gözüküyor. Pubg de test etmedim birde ona bakacağım.

ekran kartında Coil whine var mağlesef bf v de cızırdamaya başlıyor.

ryzen 5 3600
    asus x570-pro
    2x8 gb 3600 mhz corsair ram
    rtx2060 super msi ekran kartı
    NVM samsung m2 sata 970 evo plus ssd
    850w seasonic focus plus 80+ gold tam modüler
    win 10 pro 64 bit güncel.
    1tb WD 3.5 hdd
    DVD RW
    4 adet fan

650w yarı modüler cooler master 80+ bronze güç kaynağından geçiş yaptım seasonic'e ama cooler master takılıyken fps lere çok dikkat etmedim. Birde bf ye ilk girişte spawn yani doğmadan önce haritayı gördüğümüz kısımda takılma olmuyordu diye hatırlıyorum. Güç kaynağı değiştikten sonra oldu bu olay ama daha iyi güç kaynağı takıldı ve güç kaynağı sistem için yeterli.

bios güncel.
    Nvidia daha yeni güncelleme yayınladı onuda yükledim sonuç aynı.
    Anakartta ssd yi takacak 2 bölme bulunuyor. Bunlardan ilkinde soğutma yok. ikinci bölmede pasif soğutma var orada takılı ama ısıdan kaynaklı mı sorun yaşıyorum bilemedim.
    İşlemci fanı orjinal içinden çıkan.
    isterseniz oyunda da ss alabilirim.

Bu fps değerleri izlediğim videolara göre düşük kalıyor. Ne yapmalıyım ? Yardımcı olur musunuz ?

• Çoklu oyunculu oyunlarda bildiğim kadarıyla işlemciye çok fazla yük biniyor. Yani sıkıntın işlemci kaynaklı bence. Forumun işlemci bölümünde 3600 ile ilgili ince ayar konuları var hocam, oraları incelemeni tavsiye ediyorum.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Psu degisene kadar hersey iyiydi, kotu psu da takmadik yukselttik hatta ama bilemedim kafayi yicem cozemiyorum

Nvidia denetim masasindan guc kisminida yuksek yaptim. Biraz fps artti ama sorun var halen

Bf de oyuna girerken kisa goruntuler verdigi videolarda fps çok düşüyor ve takilmalar oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @mob411

Sanal belleği kapatmalısın. Resimdeki gibi ayarlamalısın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp, tekrar test edebilirsin.

Resim
    https://i.hizliresim.com/3ObWBr.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 11 Ocak 2020; 16:28:34 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Psu ne hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Dx12 kaynakli hocam, sistem tavsiyelerinde de konum mevcut.

Psu fark etmiyor eskisi cm 650w onda da yapiyodu. Suan yenisi seasonic 850 w

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Bf oynamadığım için oyundaki problemi bilmiyorum hocam psuyu yazmışsınız zaten şimdi gördüm diğer oyunlarda böyle bi sorun yoksa önemi yok varsa yardımcı olabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/rtx2060-super-sistemde-bf-de-fps-dusmesi-video-eklendi-sorun-cozuldu--141560481

Cogunlugu cozuldu hocam bi buraya bakin yine bi oneriniz olursa beklerim :)

• Ekran kartı ve işletim sistemlerini som sürümleri ile güncellemiş miydiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhangover01

Ekran kartı ve işletim sistemlerini som sürümleri ile güncellemiş miydiniz?
    evet güncel hepsi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.