Şimdi Ara

RTX 5070 Ti Ekran Kartı ATX 3.0 Powersupply ile çalışmadı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirtmek isterim ki, yaşadığım durum tamamen kendi deneyimime dayanmaktadır. RTX 5070 Ti Ekran Kartı ATX 3.0 Powersupply ile çalışmadı. 

Mevcut bilgisayarımda bulunan High Power HP1-S2750GD-F14C P. Serisi 750W 80+Gold ATX 3.0 Power supply ile görüntü alamadım. Dün yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum. İlk başta ekran kartının arızalı olduğunu düşünmüştüm. Çünkü mevcutta kullandığım 6750 XT’yi geri taktığımda görüntü alabiliyordum. Yaklaşık 3 saat uğraştıktan sonra kartı arkadaşımın bilgisayarında denedim ve sorunsuz bir şekilde çalıştı. Arkadaşımın sisteminde ATX 3.1 uyumlu, 12+4 pin üzerinden 600W güç verebilen bir power supply vardı.

Demek istediğim şu: Kendi power supply’ım kağıt üzerinde RTX 5070 Ti için yeterli görünüyordu ama pratikte durum öyle olmadı. Ekran kartı açılışta anlık bir peak yapıyor mu, yoksa güç dağıtımında başka bir hassasiyet mi var tam emin değilim, fakat 250W civarı bir tüketim beklerken sistem hiç görüntü vermedi. Bu arada ekran kartının kendi 12+4 pin dönüştürücüsü ile de denememe rağmen sonuç değişmedi..

Bu yüzden 5000 serisine geçmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem:

Mutlaka 12+4 pin üzerinden 600W güç verebilen bir güç kaynağı tercih edin.

Aksi durumda kartın çalışmaması gibi saçma sapan bir sorunla uğraşabilirsiniz.

RTX 5070 Ti Ekran Kartı ATX 3.0 Powersupply ile çalışmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amzatairov -- 10 Kasım 2025; 10:8:50 >

• "RTX 5070 Ti kartların ortalama güç tüketimi kart başına 318 W, tepe tüketimi ise 432 W olarak belirlendi."

Mevcut kablonuz 300watta kadar desteklediğinden sonuç alamadınız muhtemelen. Yeni kartlarda güç kaynağının yeterliliğini test eden bir yöntem var. Kimi kart-psu kombinasyonunda sistem start bile almaz.

• Muhtemelen psu arızalı çünkü kendi 12+4 kablo şeklinde de denenmiş aynı sonuç olmuş. Normalde o karta 300 wattlık kabloda yeter çünkü kartın anlık başlangıç peak değeri istese de sadece kart için bile olsa 600 wattlara gelmez.

Yani psuda arıza yoksa kartın çalışma tdp değeri aşağıda kaldığı için sistemin açılması lazım bir türlü 300 wattlık kablo ile de. Öyle olsa 8 pin kablo ekran kartı kablolarıyla ve 12+4 aparatla denendiğinde o zaman açılırdı sistem. Psunun kendisinde sıkntı var gibi.

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Erhan hocam, belki de gözünüzden kaçtı Yukarı belirtmiştim.. "Bu arada ekran kartının kendi 12+4 pin dönüştürücüsü ile de denememe rağmen sonuç değişmedi." bütün kombinasyonları denedim :) mevcutta ki 8 pin kabloları dönüştürerek de denedim yani :)

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amzatairov -- 10 Kasım 2025; 12:28:19 >

Bütün 8 pin kabloları ile de denendiği için başka yapılacak bir şey kalmadığından öyle düşündüm ama aynı psu da 6750 xt ile görüntü alınmış:) Orayı biraz kaçırmışım cvbtan sonra okudum bir daha .

Ben çift 8 pin ile 750 wattlık eski tarz psuyla 3080 12 gb 350 tdp wattlık kartı kullanıyordum oradan biraz farklı düşünmüşüm. 300 wattlık kablo anlık yetmeyipte çift 8 pin kablo ile açılmalı diye düşünerek.

Neyse o zaman farklı daha güçlü bir psu ile kullanırsınız sistemi.

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.
  • amzatairov kullanıcısına yanıt

Psu hiç start almıyorsa, ve-veya hemen açar açmaz röle sesinden sonra fan dahi dönmeden kapanıyor ise scp sevreye giriyordur,ÇEviriciye bağladığınız kabloların pin out ları uymuyorsa (12v olan pine gnd pin bağlanıyorsa vs gibi) kısa devre koruması devreye girecektir(muhtemlen 24 pin kabloyu sökmeden ve psuda primer kattaki kondansatörde enerji boşalmadan tekrar start almaz)

Psudan çıkan 8 pin pcie kablolarına 5070 kutusu içinden çıkan 8 pinto hpwer çevirici kablosunu hiç bir soket açıkta kalmayacak şekilde tek tek ve doğru bağlamanız gerekiyor.

Normal koşullarda o psu ile sistemin start almaması mümkün değil.

{GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
  • Psu'nun ATX 3.0 olmasından kaynaklı anlık kağıt üzerinde 600w ama peak toleransları düşük. ATX 3.1 ile bu sorun çözüldü.

Bilgisayar açılıyor fakat görüntü gelmiyor, bir de ramler devreye girmiyordu. çok ilginç.. Fakat dün 850W thermaltake tax 3.1 600W çıkışlı powersupply satın alıp bu cihazla çalıştırabildim.. Son durum, kart cihaz her şey ok.. Sorun tamamen PSU yetersizliği ilginç bir deneyim oldu..

Doğru söylüyorsunuz, sonucunda dün itibar ile ATX 3.1 destekli Thermaltake 850W modeli ile sorunu çözdüm.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.