|
Merhaba, Öncelikle belirtmek isterim ki, yaşadığım durum tamamen kendi deneyimime dayanmaktadır. Mevcut bilgisayarımda bulunan High Power HP1-S2750GD-F14C P. Serisi 750W 80+Gold ATX 3.0 Power supply ile görüntü alamadım. Dün yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum. İlk başta ekran kartının arızalı olduğunu düşünmüştüm. Çünkü mevcutta kullandığım 6750 XT’yi geri taktığımda görüntü alabiliyordum. Yaklaşık 3 saat uğraştıktan sonra kartı arkadaşımın bilgisayarında denedim ve sorunsuz bir şekilde çalıştı. Arkadaşımın sisteminde ATX 3.1 uyumlu, 12+4 pin üzerinden 600W güç verebilen bir power supply vardı. Demek istediğim şu: Kendi power supply’ım kağıt üzerinde RTX 5070 Ti için yeterli görünüyordu ama pratikte durum öyle olmadı. Ekran kartı açılışta anlık bir peak yapıyor mu, yoksa güç dağıtımında başka bir hassasiyet mi var tam emin değilim, fakat 250W civarı bir tüketim beklerken sistem hiç görüntü vermedi. Bu arada ekran kartının kendi 12+4 pin dönüştürücüsü ile de denememe rağmen sonuç değişmedi.. Bu yüzden 5000 serisine geçmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem: Mutlaka 12+4 pin üzerinden 600W güç verebilen bir güç kaynağı tercih edin. Aksi durumda kartın çalışmaması gibi saçma sapan bir sorunla uğraşabilirsiniz. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amzatairov -- 10 Kasım 2025; 10:8:50 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı