< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
RTX 5070 ile 9800x3d (3. sayfa)

-
-
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Montaj sonrası kasa fotoğrafı ve test sonuçlarını isteriz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam teşekkür ederim, daha iyileri sizin olsun. Yalnız şu anakart kafamı karıştırdı. Siparişim daha gelmemişken bi değişiklik mi yapsam?
www.vatanbilgisayar.com
MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8400MHZ(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-b850-tomahawk-max-wifi-amd-b850-soket-am5-ddr5-8400mhz-oc-m-2-anakart.html -
Bir arkadaşa yazdığım mesaj, iki modelin karşılaştırması
"Ben genel olarak Asus kullanıyorum, tercih ediyorum, öneriyorum.Özellik olarak iyi olduğu ve fiyat olarakta iyi bir kesişme olursa yorumlara bakıyorum. Sorun/şikayet olmayan modelleri öneriyorum. B650 tomahawk'ta ve diğer ALC 4080 kodek kullanan anakartlarda cızırtı tarzı ses sorunları olabiliyormuş. İşlemci olarak kesinlikle 7500f alın, ardından ikinci el olarak satarsınız. Piyasası diğerine göre daha iyidir.Msi modelinin vrm sps olarak daha iyi. İki aynı teorik kapasite.Asusta ses daha iyi, SV3H712 amplifikatör var. İkisinde de alc4080 kodek.Asus nvme 1x gen5, 3x gen4Msi 2x gen5, 1x gen4, 1x gen4(yarım hız).Genel olarak göze çarpan büyük detaylar bunlar yani yok gibi küçük farklar var. Artık o da senin ihtiyacına bağlı."
Düzenleme: karşılaştırılan modeller Asus ROG Strix b850-a - MSI b850 tomahawk modelleridir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 7 Eylül 2025; 19:9:10 >
Ne kadar önemli bilmiyorum ama Asus'ta Realtek ALC1220 yazıyor. B850 Tomahawk yorumlarında hep daha iyi vs gibi görünce bi acaba dedim. Detaylı bilmediğim için farklı alternatiflerde iyi seçenekler varsa değerlendirmek için araştırıp, sizlerden yardım alıyorum.
-
Karışıklık olmuş, ROG STRIX B850-A WIFI modelinin karşılaştırması. B850 tomahawk ve b850-a yakın fiyatlı olması lazım. Şu an ikiside 13.6k.
MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX Vatan'da 12.200...
-
Akakçe bazen listelemiyor. Vatan bilg. Hafta sonuna özel indirim vs yapmıştır. Genel olarak ürünlerin özelliklerini yazdım, yardımcı olmaya çalıştım. Satın alma noktasında da biraz araştırma yapmak zahmet olmasın
Düzenleme: şimdi 14.689 lira gözüküyor. Fırsat gelir, geçer. Değerlendirmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 8 Eylül 2025; 1:21:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fiyat konusunda fazlasıyla araştırma yapıyorum. TUF 850 ile MSI Tomadan hangisini almak mantıklı oluru sizden yardım alarak araştırıyordum. Asus TUF 11 bine sipariş vermiştim. Gelinen noktada vatanda o da 15 bini geçmiş, MSI da da indirim sona ermiş. Eğer mantıklıysa iade edip, MSI alayım düşüncesindeydim.
@Tim fosterin bahsettigi alc4080 bu anakarttada var,o yuzden tuf almaniz daha iyi oldu.
"Msi modelinin vrm sps olarak daha iyi. İki aynı teorik kapasite.Asusta ses daha iyi"
Tabi alip sorunsuz kullanan da vardir da nolur nolmaz hesabi tad kacmasin.
Vatandaki oem indirimi bitmis ondan fiyatlar yukselmistir, 2 haftadir falan indirimdeydi hepsi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 8 Eylül 2025; 13:42:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Realtek ALC1220P 7.1 Çevresel Ses Yüksek Tanımlı Ses CODEC'i... sitesinde bu şekilde yazdığı için yok dedim. Evet Vatan'da uzun süredir indirimdeydi. HepsBuradan'dan 11'e almıştım, daha da uyguna geldi. En iyisi daha fazla kurcamadan TUF'ı kullanayım :)
-
Msi anakartın üstüne 700k daha eklesen egea alırsın
bu işin sonu yok yani. İhtiyacını karşılayan modelden fazlası mantıktan uzaklaşıyor. Tuf modelinin üstüne rog b850-a ve b850 tomahawk'ın en belirgin farkı ilave bir NVMe yuvası. 3 yerine 4 tane yuva var. 2'den fazlasına kaç kisi ihtiyaç duyuyor?
Toplam ne kadar tutuyor sisteminiz hocam
Ortalama 105 bin... :( SSD yeni almamama rağmen :)
-
Hocam çok haklısınız. Her ne kadar fiyat yeniden düşse de, 11 bine TUFı aldığım için yola devam :) Biri saçmalama tabi ki MSI demediği sürece :)
-
12k fiyata b850 tomahawk daha mantıklı. Elbette saçmalama rog strix
Haydaaaaaa :) Oldu mu şimdi :)
-
Tuf x670e plus kullanıyorum. O zaman çok detaylı karşılaştırmadım ama bütçe dahilinde wifi olmamasina rağmen aldım.
O fiyata her türlü b850 tomahawk alınır.
Ne artı sağlayacak :)
-
Ona bakarsak tuf 11.800 iken tomahawk 12.300 du , b850 rog-a ise 12.800 falandi, ufak tefek farklari var birbirinden hissedecegin fark 0,kabaca 3ude ayni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 10 Eylül 2025; 11:53:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X