< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 1 Nisan 2023; 4:23:55 > |
RTX 4080 RDR2 Stuttering

-
-
bu stuttering olayı son bi kaç senedir var ve bana sorarsan hiç bir şekilde çözümü yok. ben de zamanında rx5600xt ve gtx1660ti için çok uğraşmışım çözemedim. maalesef hocam, size alışmanızı tavsiye ederim.
-
Hocam donanımsal bir arızamı var acaba bu beni tedirgin ediyor. RDR2 oynarken atla koşturunca anlık takılma oluyor sesde gidip geliyor çok minik bir şekilde
-
diskten olma olasılığı nedir? eğer 1 den fazla disk kullanıyorsanız windowsun kurulu olmadığı bir ssd den açmayı deneyin ben bu şekilde çözmüştüm 5600xt kullanıyorum
-
1tb ssd990 pro var windows ve oyunlar ona kurulu bundan dolayı olur mu hocam? disk baya sağlam ama bilemedimquote:
Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-diskten olma olasılığı nedir? eğer 1 den fazla disk kullanıyorsanız windowsun kurulu olmadığı bir ssd den açmayı deneyin ben bu şekilde çözmüştüm 5600xt kullanıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
olabilir diski yüksek miktarda kullanabilecek bir oyun ben öyle çözmüştüm. büyük oyunları asla windows yüklü olan ssden kullanmadım.
-
Ses gidip geliyor demişsin, sıcaklıkları kontrol et. Ayrıca Görev Yöneticisi açık şekilde oyuna gir ve ses gidip geldiği zaman CPU kullanımına bir bak bakalım spike oluyor mu..
-
@dokuzkuyruklu-_- @scapegoat111 @Halikarnas Şakşakçısı
Sorunu buldum fakat nasıl çözeceğim bilmiyorum.
asus vg27aq monitöre sahibim. Native 144hz overclock ile 165 hz'e ulaşıyor. Monitör ayarlarından Adaptive-Sync(G-SYNC Compatible) On ayarladığım an oyunlarda yırtılma ve flickerin başlıyor. Bununla birlikte oyun içi anlık takılma, ses takılması gibi sorunlar yaratıyor. Fakat bu özelliği kapatınca tüm sorunlar düzeliyor. Fakat bu sefer monitör max 120hz veriyor. Bundan sebep ekran kartı oyunlarda %98-99 tam gücüne vsync açıkken ulaşamıyor. VSYNC kapatınca her şey düzeliyor ama monitor max 120hz veriyor.
Ne yapmam lazım?
-
Monitöre OC yapmayın hocam. Adaptive-Sync açıp oyun içi ayarlardan Vsync kapatıp deneyin ayrıca monitöre DisplayPort ile mi bağlanıyorsunuz?
-
DisplayPort ile bğalanıyorum evet. Vsync kapatıp deneyeceğim monitore o.c yapmazsam 165 hz alamıyorum hocam 144 sabitliyor nasıl yapacağım bu kısımda. 165hz'i unutayım mı yani
-
Hocam OC'un stabil / sorunsuz olacağının garantisi yok. Bazen ilk aylarda sıkıntı çıkarmazken daha sonra sıkıntı çıkarmaya başlayabilir vs vs. Ancak araştırdığım kadarıyla sizinle aynı sıkıntıları yaşayanlar varmış;
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ekhqau/i_need_help_with_tuf_gaming_vg27aq
Biri Windows ayarlarından HDR kapat düzelir demiş biri DisplayPort kablosunu çıkarıp tekrar takınca düzeldi falan demiş. Bana pek sağlam dizayn edilmiş görünmedi bu monitör
-
Hocam monitör kaliteli bir monitör değil zaten bencede. Bütçem buna yettiği için aldım. Monitörden o.c 165 hz ve g-sync aktif ettim. Fakat nvidia control panelden gsync yerine vsync aktif ettim 165hz alıyorum ve oyun içi tüm sorunlarım çözüldü. Bu şekilde devam mı edeyim yoksa sizin dediklerinize mi yöneleyim?
Kabloyu sök tak olayı o.c yapılmasına rağmen 165 hz görünmüyor kabloyu söküp takınca düzeliyor o başka bir olay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 1 Nisan 2023; 7:15:29 > -
Vsync gecikmeyi arttırır hocam, mümkünse Adaptive-Sync (G-Sync) açın ve öyle deneyin, eğer olmuyorsa sizin yerinizde olsaydım 165 Hz yerine 144 Hz kullanırdım.
-
Tamamdır vsycn kapatıp gsycn ile overclock yapmadan 144 deneyeceğim kapattım bilgisayarı gündüz dener haber veririm hocam çok teşekkür ederim yardım için
Oyun korsan mı ? (Yok crysis şakası yapmayın) o da bi etken
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
donanımsal bişey yok, sadece artık bu şekilde geliştiriyolar, bir şekilde donanım/yazılım uyumsuzluğu diye yorumluyorum.
sesle birlikte dersen çok başka bi yere gidiyor.
attığın yorumu okudum, seninki mikro stutterlerden başka bişey gibi duruyor. güzel, en azından sorunun kaynağını bulmuşsun. benim bahsettiğim başka bişeydi.
-
Yani bilemedim hocam ben vsync açtım mecburen adaptive-sync kapatmak zorunda kaldım çözemedim bir türlü. Spider-Man Miles and Morales oyununu en yüksek ayarlarda oynadım bir tane takılma, kaplama yüklenmemesi ya da ses bozulması yaşamadım. Keza aynı şekilde Bannerlord oyununuda en yüksek 2 orduyu savaştırdım bir kere takılma olmadı. RDR2'de çok nadir oluyor onuda saldım artık
-
RDR2 de çözüldü gpu %98 - 95 gidip geliyordu. Nvidia kontrol panelde ayarları sıfırlayıp gsync yerine sabit ayarladım oyunda vsycn aktif ettim %98 sabit çalışıyor oyun 0 takılma
Hocam senin söylediğin şey bende gtx 970'te vardı zamanında. Mesela Driver: San Francisco oyununda çok yaşıyordum. Bu oyun ne alaka denilebilir ama ben de çözemedim. Bunun gibi başka oyunlar da var. Mesela The Crew oyununda da çok zorlandım bu konuda. Yani bilhassa hızlı bir şekilde harita yüklemesi yapılan oyunlarda oluyordu sanki.
Bilemiyorum tek deneyemediğim şey farklı diskte kullanmak. Ama eski bir oyunda da oluyordu dediğim gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Monitör oc yapmak hmmm. güzel kafa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- g sync nasıl açılır
- gpu hotspot kaç olmalı
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- düşey senkronizasyon nedir
- gigabyte garanti sorgulama
- 5090 ekran kartı fiyat
- amd 9080 xt
- rtx 5050
- 9080 xt
- ekran kartı öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X