Şimdi Ara

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.891
Cevap
62
Favori
396.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Aranıza RTX 2060'lı bir sistemle katıldım. Monitör de alacağım ama monitör işlerinden hiç anlamıyorum. Girişleri çıkışları vs. Bu ekran kartı için nasıl bir monitör önerirsiniz?
  • NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

2080ti in yakinindan bile gecmiyordu bu kart neler oldu acaba. hazir 2080 i yakip iade etmisken radeon mu denesek yillar sonra

• Woodout W kullanıcısına yanıt
    Monitörde en büyük handikap panelin hangisi olması gerektiği konusu. Çok karmaşık bir olay bir ara alayım dedim bir panele iyi diyen varken berbat diyen de var diğer paneli seçeyim desen o ayrı mevzu beğenen var beğenmeyen var. Vazgeçtim almaktan. Mümkünse monitörlere kendiniz bakıp öyle alın internetten alınca hayal kırıklığı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

2080ti in yakinindan bile gecmiyordu bu kart neler oldu acaba. hazir 2080 i yakip iade etmisken radeon mu denesek yillar sonra

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

selam.

1-VA panel ips panelden çok daha iyidir. örneğin referans gösterdiğiniz tv sektöründe üst modellerle alt modelleri araştırırsanız ips panelli üst model tv olmadığını görürsünüz. üst model tv'ler va / quantum dot tabakalı va ya da oled'dir. çünkü ips panelin kontrastı, renk doygunluğu ve siyah kalitesi va'ya göre oldukça zayıftır.

2-12 bit dediğiniz tv'nin modeli nedir gerçekten çok merak ettim? sakın 10 bit+frc olmasın o? 12 bit panel mi, yoksa 12 bit color encoding mi diyoruz? sakın pazarlama yalanı olmasın o? bakın yanlış olmasın? :))

3-sürekli yaptığınız 4k vurgusu çok güzel, ancak ps4 pro oyunların çoğunda native 4k render yapamaz. mesela xbox one x gibi 4k ağırlıklı bir konsol değildir. sizin gördüğünüz görüntü genellikle 2k'dan 4k'ya upscale'dir. dolayısıyla ps4 pro'dan bahsederken 4k vurgusunu ne kadar az yaparsanız o kadar iyidir...

4-response time'ın Türkçe karşılığı tepkime süresi değil, tepki süresidir. LCD panelde tepkime olmaz.

5-ps4 pro'yu en pahalı oled tv'ye de bağlasanız sınırları kesin olarak bellidir. çünkü eşeğe altın semer de vursanız eşek yine eşektir.

taraflı sanmamanız için açıklama yapmak gerekirse: bende de hem gayet iyi bir pc, hem de ps4 pro var. Allah'a şükür monitörüm de tv'im de hiç fena değildir. Ben de genelde ps4 pro ile daha çok zaman geçiriyorum ama mukayese etmek gerekirse PS4 pro pc ile kıyaslayınca çöp gibi bir görüntü veriyor. 2019 yılında 30 fps olayı bile başlı başına bir iğrençlik zaten...

Haa.. konsolun rahatlığı eyvallah... Ama hiçbir tv ps4 pro'yu düzgün bir pc'nin yakınından bile geçiremez...

Alıntıları Göster
    panel işinden anlamıyosun belli arka odada viewsonic ips monitör var düz ps4 takılı. daha çok gece yatmadan netflix için kullanıyorum VA panelle karşılaştırmak komik kaliteyi. VA anca TN den iyi o da TN rezil renk kalitesi verdiği için aslında.

12 bit phlips 49pus7101 ya da 7102 olması lazım. pc bağlayınca nvidia ayarlarından 12bit seçilebiliyor. görüntü kalitesinde fark yarattığını düşünüyorum. siyah kalitesi yine ips den kötü ama ps4pro da muazzam renk kalitesi veriyor. özellikle God Of War'da

konsollar çoğu zaman native çözünürlük vermez zaten. PS3'de upscale için ayrı bir çip vardı diye hatırlıyorum hatta. sabit fps bile yalandır çoğu zaman. asıl anlatmak istediğim yüksek fps (100-144) için 1080p gerektiği. bu yüzden tps gibi yüksek fps istemeyen oyunları konsolda dev ekranda oynamak daha iyi oluyor varsın 2k 25 fps olsun sorun değil o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 2 Nisan 2019; 10:56:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Woodout

Merhabalar. Aranıza RTX 2060'lı bir sistemle katıldım. Monitör de alacağım ama monitör işlerinden hiç anlamıyorum. Girişleri çıkışları vs. Bu ekran kartı için nasıl bir monitör önerirsiniz?
    bendeki bu. önde led ışıkları olan bir modeli de var ama fiayt biraz artıyor.

pahalı dersen 2 şeye dikkat etmen lazım. 144hz Adaptive sync desteği ve panelin mutlaka VA olması. yavaş yavaş ips panellerde de 144hz görülmeye başlandı ama fiyat muazzam artıyor ve tepkime süresi 5ms falan. gerçi kabul edilevbilir bir değer ama fiyat çok yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Monitörde en büyük handikap panelin hangisi olması gerektiği konusu. Çok karmaşık bir olay bir ara alayım dedim bir panele iyi diyen varken berbat diyen de var diğer paneli seçeyim desen o ayrı mevzu beğenen var beğenmeyen var. Vazgeçtim almaktan. Mümkünse monitörlere kendiniz bakıp öyle alın internetten alınca hayal kırıklığı olabilir
    karışık bir durum yok. TN den uzak durun bu kadar basit. En iyi görüntü IPSde ama fiyat çok artıyor yüksek tazelem oranlarında. 144hz ips panel bulması da kolay değil. ara çözüm olarak VA paneller işin özü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 2 Nisan 2019; 10:59:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ADF35784A

panel işinden anlamıyosun belli arka odada viewsonic ips monitör var düz ps4 takılı. daha çok gece yatmadan netflix için kullanıyorum VA panelle karşılaştırmak komik kaliteyi. VA anca TN den iyi o da TN rezil renk kalitesi verdiği için aslında.

12 bit phlips 49pus7101 ya da 7102 olması lazım. pc bağlayınca nvidia ayarlarından 12bit seçilebiliyor. görüntü kalitesinde fark yarattığını düşünüyorum. siyah kalitesi yine ips den kötü ama ps4pro da muazzam renk kalitesi veriyor. özellikle God Of War'da

konsollar çoğu zaman native çözünürlük vermez zaten. PS3'de upscale için ayrı bir çip vardı diye hatırlıyorum hatta. sabit fps bile yalandır çoğu zaman. asıl anlatmak istediğim yüksek fps (100-144) için 1080p gerektiği. bu yüzden tps gibi yüksek fps istemeyen oyunları konsolda dev ekranda oynamak daha iyi oluyor varsın 2k 25 fps olsun sorun değil o kadar

Alıntıları Göster
    Kontrast nedir?Kontrast değerinin yüksek olması neyi etkiler bilginiz varmı?
    OLED'lerin en iyi görüntü kalitesini vermesinin sebebi nedir acaba bir araştırın?
    High-End TV'ler neden VA ve OLED iken IPS değildir?
    Hadi bi araştır gel sonra tartışalım.

''12 bit phlips 49pus7101 ya da 7102 olması lazım''

12bit panel dünyada daha üretilmedi yukarıdaki TV fake 10 bit yani 8bit+FRC ne 12 biti
    Senin verdiğin 12bit değeri ekran kartının verdiği maksimum bant genişliği panel yine 8bit olarak görür pardon fake 10bit
    DisplaySpecifications
    48.5" Philips 49PUS7101/12 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/966f410

Panel bith depth:10 bit(8bit+FRC)

Buyur oku birazda cahilliğin gitsin,IPS dediğin panel kontrast özürlü bir paneldir.

What it is: Brightness difference between white and black. This is the main component of picture quality.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BosnakBulut -- 2 Nisan 2019; 11:30:21 >

• nerde benim yazdığım mesaj, nerde bu yarım-yamalak varsayımlarla dolu karman-çorman ne anlattığı bile belli olmayan mesaj...

adam 8 bit+frc olan bir lcd panelin 12 bit görüntü verebileceğine tüm kalbiyle inanıyor, bunu çıplak gözle tespit ettiğini söylüyor ve hiç çekinmeden, acayip bir özgüvenle bana: "sen panel işinden anlamıyosun belli" diyor bana...

ah be abicim... öğrenmeye bu kadar kapalı olmayın, bu kadar "eğitilemez" olmayın... bilmiyorsanız sorun öğrenin, sağdan-soldan duyduğunuz yarım yamalak bilgilerle insan içinde komik duruma düşmeyin... evdeki indirimden aldığınız 2 tane alt-orta segment ips paneli deneyimleyip: "tamam ben çözdüm bu işi artık hacı!" triplerine girmeyin...

geceleri netflix izliyormuş da, ordan biliyormuş da, nvidia kontrol panelinde 12 biti seçince fark yaratıyormuş da, ps3'ün içinde upscale çip'i varmış da, ips panelli tv'sinde "muazzam renk kalitesi" alıyormuş da...

ya hadi Allah aşkına hadi hadi... bi de kendi çok biliyormuş gibi millete öneriler falan veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Nisan 2019; 12:11:7 >

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    fikri yoksa susmalı fakat günümüzün vazgeçilmez cilesi her bilgisizin bir fikri olması. maalesef buna katlanmak zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 2 Nisan 2019; 13:3:24 >
  • BosnakBulut kullanıcısına yanıt
    boşa anlatıyorsunuz, zahmet etmeyin hocam...

80'li yıllardan günümüze kadar varlığını sürdürmüş olan: "benim televizyonum çok iyi" zihniyetine sahip olan tipik yurdum insanının 2019 modeli karşınızdaki...

"nvidia kontrol panelinden ayarlayınca 49pus7101 12 bit derinliğinde renk veriyor ve ben bunu çıplak gözle tespit edebiliyorum" diyen biri var karşınızda, siz rtings'ten, ds'tan falan link veriyorsunuz açıp baksın diye... :)

şimdi size de: "belli ki bu panel işlerinden sen de anlamıyorsun" diyecek ve gece yatmadan önce düşük bitrate'te netflix dizileri izlerken yapmış olduğu görsel tespitlerden falan bahsedecek... bekleyin göreceksiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Nisan 2019; 13:4:44 >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    hocam bakın, siz de takdir edersiniz ki kimse böyle şeyleri bilmek ya da öğrenmek zorunda değil... aslında biz de çok biliyor değiliz zaten... sadece imkanlarımız dahilinde araştırmaya, öğrenmeye ve ürünleri denk getirdikçe kendi gözümüzle deneyimlemeye çalışıyoruz.

ama bazıları bilip-bilmeden insanlara tavsiyeler veriyorlarsa, başka insanların binbir zorlukla kazandıkları paralarını kendi tavsiyelerine göre harcamalarını hiç çekinmeden öneriyorlarsa, ona dayanamıyorum işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Nisan 2019; 12:59:51 >
  • VA'nın IPS den daha iyi görüntü verdiğini sanan bir eziği dikkate almanın anlamı yok ama şunu söyliyim sadece ordaki 12bit renk derinliği ile alakalı bir durum ve YCBCR422 de aktif
    oluyor ve HDR için önemli. 10bit değil 12 bit seçeneği var bilmem anlatabildimmmi
  • helal sana be....

bu defa farklı olarak YCBCR 422, YCBCR444, rgb full falan da öğrenmiş, gelmiş. ayrıca: "hdr için bu çog önemli yannız..." falan diye de fikir belirtiyor.

"teknik tabir kullanayım ki biliyoruz zannetsinler" diyor yani, anladın? aslanım benim...

yalnız evdeki televizyonun çok dandikmiş, onu bi ara değiştir kardeşim. 16-20 bit civarı oled falan al, onun altı yakışmaz sana... bizim gibi ezik değilsin, biliyorsun bu işleri neticede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Nisan 2019; 13:27:38 >
  • ben de anlamıyorum merak etme çok da tın renk formatlarının ne oldukları bu arada. 10-12bit HDR içeriklerde encode ediliyor(muş) işte

They would be useful for example when you obtain some 4K HDR blurays which are encoded with the new Rec.2020 color space in 10 bit (most commonly used) or 12 bit more (unlikely).
    See
    en.wikipedia.org
    Rec. 2020 - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rec._2020
    https://linustechtips.com/main/topic/698820-rgb-8-bit-vs-422-12-bit/

TV'yi 2016 da aldım 2022 den önce değiştirmem. philips alırmıyım bir daha ? hayır çünkü panel üreticileri cacık biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ADF35784A

ben de anlamıyorum merak etme çok da tın renk formatlarının ne oldukları bu arada. 10-12bit HDR içeriklerde encode ediliyor(muş) işte

They would be useful for example when you obtain some 4K HDR blurays which are encoded with the new Rec.2020 color space in 10 bit (most commonly used) or 12 bit more (unlikely).
    Seehttps://en.wikipedia.org/wiki/Rec._2020https://linustechtips.com/main/topic/698820-rgb-8-bit-vs-422-12-bit/

TV'yi 2016 da aldım 2022 den önce değiştirmem. philips alırmıyım bir daha ? hayır çünkü panel üreticileri cacık biraz.
    amcası bak bak ağızlara bak:

"pinil üriticiliri cıcık biriz"

tp vision, philips'in panel üreticisi falan değil, philips tv bölümünün "sahibidir."

encoding nedir diye seninle tartışmamı beklemiyorsun herhalde? seni ciddiye alma hatasını 1 defa yaparım.

dediğim gibi çok uyduruk bi televizyon almışsın yalnız. 2022'ye kadar falan da dayanmaz, 1-2 seneye topu atar. senin gibi bu işleri bu kadar bilen birisi nasıl gidip ips panel philips aldı hayret valla... gazozuna bi şey mi attılar teknomarkette?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Nisan 2019; 21:24:37 >

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    ekran kartı sayfasının içine ettin nerden getirdin konuları buraya kadar. panel ips edge led aslında. 1-2 seneye çöp olma ön görünü zayıf buldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

baştan RTX kartlara göre kodlanan oyunlarda asıl fark olacaktır. BF V falan patates hala.
  • 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.