Şimdi Ara

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.901
Cevap
63
Favori
389.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de adamların kart çıkarmaya niyeti yok ve buna ihtiyacı yok dediğimde topa tuttular beni her seferinde. Ya zaten daha adı net olarak belli olmayan bir seriden bahsediyoruz. Hala GTX1180 mi GTX2080 mi gelecek belli değil (bence GTX11 serisi olacak).

    Eğer ki CEO yakın zamanda değil diyorsa kartlar sanırım seneye kaldı. Bir önceki seriden de neredeyse 3 sene geçmiş olacak. Şu durumda benim tahminim revize olarak GTX1180 kesin olarak GTX1080Ti'ın en az 15% üzerine gelecektir şekline döner artık. GTX1170 ile GTX1080Ti arasını tam kestirememekle birlikte 2019 başında bile olması çok mantıklı gelmiyor hala.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    AMD'nin Intel'e attığı golün bir benzerini yaşamamak için ertelemiş olabilirler. AMD 7nm ile çok sağlam gelecek gibi geliyor bana GPU tarafı için da. Yalnız orada da 7nm üretiminde çok fazla ıskarta olduğu ve maliyetlerin yüksek olduğu yönünde çok açıklama var. Özetle bir süre da GTX10 serisi ile sene kapanışı yapılacak sanırım.
  • https://shiftdelete.net/nvidia-gtx-1180-fiyati-dudak-ucuklatiyor/amp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    https://shiftdelete.net/nvidia-gtx-1180-fiyati-dudak-ucuklatiyor/amp
    kaynak maynak hak götüre sıkmışlar sanki.
  • kart piyasaya çıkana kadar sanırım bu tür haberleri göreceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hands0meJack

    kaynak maynak hak götüre sıkmışlar sanki.

    Alıntıları Göster
    Olursada sasirmam tekel zaten, cok hizli kart cikarip fayiş fiyata satabilir nede olsa bu nesilde de catir catir satiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevil35

    Olursada sasirmam tekel zaten, cok hizli kart cikarip fayiş fiyata satabilir nede olsa bu nesilde de catir catir satiyor.

    Alıntıları Göster
    Tekel vs. değil yahu nerden çıkardınız?

    zaten hali hazırda vega 64 1080'e denk diyebiliriz. Fiyat olarak yüksek olmasının tek sebebi hala daha piyasaya çıkan kartların mining için toplu alımlarıdır. Rakip olamadığı sadece 1080 ti var.

    Nm olarak gelişme sağlanır ise ve nvidia bu konuda geri kalırsa çok değil 1 sene sonra nvidia'yı topallarken bulabiliriz performans açısından.

    Bu duruma düşmemek için nvidia elinden geleni yapacaktır diye düşünüyorum. Bundan dolayı, gelen haberleride hesaba katar isek nm'de avantajı amd alacak. Bak ryzen'de intel nasılda ceza çekiyor şu anda? Rakip cpu bile çıkaramıyor.

    Ama performans olarak nvidia geri kalmamak açısından kesinlikle yeni seriyi bu yaz aylarında çıkartacak diye düşünüyorum.

    Zaten hadi nvidia çıkarmadı diyelim. Çok ciddi oranda 2.elde 1080 ve 1080 ti geliyor piyasaya.

    bu kartlar öyle veya böyle satılacak 2.elde.

    Yeni seri bekleyen adam olur da 1080 alırsa 2.elde 400 dolar civarına 3 sene daha o adama nvidia satış vs. yapamaz. Bunun farkında olması gerekiyor.

    Kısaca ya yeni seri gelecek, ya da 1 sene sonra amd ortalığı süpürecek. Gerek mining gerek gameing olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 13 Haziran 2018; 17:44:41 >




  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Hocam vega 64 fiyati 1080 ti ile ayni nerdeyse,ama ondan cok daha yavas.Ayrica nvidia pazar payinin%80 uzerine hakim.Diger bir konu nvidia oyun yapimcilarina iyi para yediriyor o yuzden oyunlarin cogu nvidia destekli cikiyor ve daha stabil ve hizli calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdevil35

    Hocam vega 64 fiyati 1080 ti ile ayni nerdeyse,ama ondan cok daha yavas.Ayrica nvidia pazar payinin%80 uzerine hakim.Diger bir konu nvidia oyun yapimcilarina iyi para yediriyor o yuzden oyunlarin cogu nvidia destekli cikiyor ve daha stabil ve hizli calisiyor.
    Nvidia destekli çıkıyor demek doğru olmaz. Yeni oyunların çoğunda ben amd logosu görüyorum başlangıçta.

    Vega zaten minig'de 1080 ti'dan bile daha başarılı olduğu için ve amd'nin hbm bellik ile çıktığını düşünürsek üretimde çeşitli sıkıntılar yaşadığı bir gerçek. Amd zaten şu anda piyasaya çıkan her kartını satıyor. Kime satıyor? Mining tayfasına.

    Amd'nin elinde olsa 2 katı kart üretip yine satacak durumu var ama üretemiyor. 1.cil sebepte hbm bellek üretiminin az olması.


    Performans açısından bakarsak 1080'e rakip kart var piyasada. Fiyat olarak yüksek mi? Yüksek. Ama 1080'in üzerindeki fiyat tamamen mining'den dolayı. Kart oyuncuya inemedi bit türlü. Yoksa önerilen satış fiyatı zaten 1080'e denk.

    Gel gelelim yeni seriye. Amd belli ki 7nm ile giriş yapacak artık. Bu ne demek? Yeni seri kartlarda 7nm çıkışı amd yapacak demek. Bu böyle olursa amd hiç bir şey yapmasa bile sadece aynı gpu'yu 7nm yaptığı vakit nvidia'yı acayip tokat manyağı yapar.

    Nvidia'da ya boş boş tokatı bekleyecek veya yeni seri kartları piyasaya sürecek.

    Zaten güvenilir sitelerde 30 temmuz gibi bir tarih var yeni kartlar için. 1 değil bir çok kaynak tarafından doğrulandı. Tek sıkıntı nvidia ceo'su kart mart yok dedi.

    Kart yoksa inteli tufaya getiren bir amd, aynı şekilde nvidia'yı tufaya getirecek.

    Kartlar hakkaten bu yıl içinde çıkacak ise nvidia en azından önde veya rekabet etmeyi sürdürecek. Amd'nin karşılığını görecek ve 7nm ile yeni bir seri tekrar piyasaya sürecek.

    Bakın az buz değil, çok ciddi kart satıldı mining tayfasına.

    Bu kartlar yavaştan piyasaya girecek, ya garantiden nvidia'ya geri dönecek veya 2.elde piyasayı doyuracak.

    Her ihtimalde nvidia yeni seri çıkarmadığı sürece kart satamayacak.

    Buna göre yeni seriye ben garanti olarak bakıyorum bu yaz aylarında. Aksi taktirde amd ryzen'da yaptığını yapacak güce erişir. Nvidia zaten performans olarak çok ileride değil. 7nm ile amd 1000 serisini 2019'da affetmez benden söylemesi.

    Vega 56 bile 1080ti'yı 7nm çıktığında perişan edecek güç verimliliği ve performans ile gelir. Vega 64 zaten üzerine koyar geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 13 Haziran 2018; 19:21:52 >




  • Yeni duyumlar var :http://www.guru3d.com/news-story/new-rumors-geforce-gtx-11802080.html

    temmuz, ağustos belki eylül denmekte.

    Bir diğer duyum ise yeni gelen kart 1500 dolar civarında olacak ve titan olarak piyasaya çıkacak diyor.
  • Zaten hali hazırda titan v var piyasada 3bin $ a satılan tekrar niye titan çııkarsın titan v ile yeni seri fiyat politikası belli olan nvidia alt seri 1180ti fiyat tahmi 1600-1800$ bekliyorum diğerlerini siz tahmin edin artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arbiter

    Zaten hali hazırda titan v var piyasada 3bin $ a satılan tekrar niye titan çııkarsın titan v ile yeni seri fiyat politikası belli olan nvidia alt seri 1180ti fiyat tahmi 1600-1800$ bekliyorum diğerlerini siz tahmin edin artık
    Aynı kartı önce titan olarak piyasaya çıkartıp arkasından yeni seri çıkarmaları mümkün neden olmasın? Bu durumda yeni seri 12nm ve 2019'da gelmiş olur.

    Amd 7nm ile gelince nvidia çok ciddi performans verimlilik ve fiyatta çok geriye düşmüş olur. Dolayısı ile nvidia'nın acil olarak 12nm kart çıkartıp 7nm'ye hazırlık yapması gerekiyor şu an aksi taktirde silinecek bu seride.
  • Ne zaman geliyor bu yeni seri ? 1180 mi 1280 mi ne gelecekse bir an önce gelsin artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Hayal kurmak güzeldir. Senin eski troll mesajlarına alıştık zaten bir ara milletin kartlarını kötüleyip ucuza 1070 1080 kapatma peşindeydin. Aç karnını doyuracak kart aldin mi bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni GPU Boost 4.0 + Ghz bazında hız artışı olabilir yine ?

    HDMI 2.1

    HW based RTX

    GDDR6

    bunlar bilinenler zaten en önemlisi ise belki bazı GPU ların 12nm gelmesi bazılarının ya şimdi yada daha sonra 7nm varyasyonları yada elden geçirilmiş versiyonlarının gelebilecek olması
  • Bir ekleme daha 2H 2019 A hatta sonrasına kadar AMD tarafında GTX 1080 Ti rakibi gelmeyecek deniyor
  • Bize gelince konuşmayacaksın yazmayacaksın diyolar bunlar bık bık konuşmuş bunlara NDA yok galiba

    You can already look forward to a new way of a specific video output and NV also has fundamentally changed the clock and its handling.

    The performance is a big cat and not a domestic cat.

    I expected something less.

    + üst mesajlar
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    4K 144 Hz HDR panellerin 1 yıllık gecikme ile Nv tarafından satışına yol verildiyse sağlam birşeyler geleceği belli. Muhtemelen güçlü bir gpu tanıtımı yapılacak yakın süreçte. Alım gücü düşük olacaktır. Paneller nasıl pahalı çıkıyorsa besleyecek gpu tarafı da biraz tuzlu olacaktır.



    Çıkması muhtemel gpu lar yüksek FPS den ziyade yüksek görüntü kalitesi ve çözünürlük için ideal olacaklar diye düşünüyorum. Ülkemizde 2K çözünürlük bile hala tam olarak yaygınlık kazanmış değil panel fiyatları yüzünden.



    iki farklı versiyon uzun süredir konuşuluyordu. Minning ve gaming olarak ikiye ayrılmıştı söylentilere göre. Son süreçte bu durum nm tarafına kayabilir mi? iki farklı gpu 12 ve 7nm gibi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Böyle şeyler yazmayın ama 1080ti sahipleri sonra koşa koşa ilan veriyor

    Eylül'e kadar bu iş tamam ama muhtemelen 30 temmuzda kartlar geliyor. Hemde bangır bangır performans ile gelecek 1500 dolarlık versiyon muhtemelen titan olur. Eski kartların çıkış fiyatının üzerine +100 dolar daha koyar yeni seriyide çıkartırlar.

    Bu hesaba göre olası bir 1180 1080 ti'i rahat geçerek tr'de 4000tl civarında fiyatı dengelenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 14 Haziran 2018; 16:25:54 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.