Şimdi Ara

RTÜK’ten 'Ah Biz Kadınlar' dizisine ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RTÜK’ün son toplantısında TV2’de yayınlanan Fransız
    yapımı “Ah Biz Kadınlar” adlı dizinin 28 Ocak’ta
    yayınlanan bölümü tartışıldı.

Dizide, ‘’Allah’’ yerine ‘’Tanrı’’ ifadesinin geçmesi, “Biz
    Müslüman toplumuz. Bu diyalog bize uymaz” şeklinde
    değerlendirildi ve kanala ‘’Çocuk ve gençlerin fiziksel,
    zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verdiği”
    gerekçesiyle, oy çokluğu ile uyarı cezası verildi.

“ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN BİR TOPLUMUZ…”

“Türkiye toplumunun tamamına yakını Müslümandır”
    denilen RTÜK uzman raporunda şu görüşler yer aldı:
    “Ah Biz Kadınlar dizisinde baba - oğul ve iki kadın
    arasında Tanrı’ya ilişkin yapılan konuşmalar ile toplumun
    milli ve manevi değerlerinin aşağılandığı
    değerlendirilmiştir. Türkiye toplumunun tamamına yakını
    Müslümandır. Müslüman toplumlarda, Allah tek ilah
    olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de askeri tesislerde
    yapılan yemek dualarında ve bazı yayın kuruluşlarının
    yayınında ‘Allah’ yerine ‘Tanrı’ lafzının kullanıldığı
    görülmektedir. Bu bakımdan, yerli bir yapım olmamakla
    birlikte Türkiye’de yayınlanan ve çocukların ekran
    başında olabileceği bir saat diliminde buna benzer
    ifadelerin kullanılması, çocukların Allah algısını olumsuz
    etkileyeceği açıktır.”

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/28174715.asp?noMobile=true#mobil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• askerlikte yemek duasında Tanrı denir ,hadi bakalım onu da değiştirsinler de görelim

birde bu ülkede sadece müslümanlar mı yaşıyormuş ,ilginç ?

bunlar o kadar bilgisiz ki o seslendirmelerin aslında Tanrı geçiyor zannediyorlar (Tanrı diye bizimkiler çeviriyor,onlar Tanrı sözünü kullanmaz)
  • Hey maşallah, Arabistan'dan daha beter olacağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “ah biz kadınlar dizisinde baba-oğul ve iki kadın arasında tanrı’ya ilişkin yapılan konuşmalar ile toplumun milli ve manevi değerlerinin aşağılandığı değerlendirilmiştir. türkiye toplumunun tamamına yakını müslümandır. müslüman toplumlarda, allah tek ilah olarak kabul edilmektedir. türkiye’de askeri tesislerde yapılan yemek dualarında ve bazı yayın kuruluşlarının yayınında ‘allah’ yerine ‘tanrı’ lafzının kullanıldığı görülmektedir. bu bakımdan, yerli bir yapım olmamakla birlikte türkiye’de yayınlanan ve çocukların ekran başında olabileceği bir saat diliminde buna benzer ifadelerin kullanılması, çocukların allah algısını olumsuz etkileyeceği açıktır.”

fransız yapımı bir televizyon dizisinde geçen, “Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla onu poposundan dürtüyor olabilirsin” ifadesini ‘uygunsuz’ bulan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kanala uyarı cezası kesti.

İŞTE O DİYALOG

Çocuk (işaret parmağıyla göstererek): Baba, o kadın ne yapıyor orada?

Baba: Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla O’nun poposundan dürtüyor olabilirsin.

edit:

KAYNAK: ÇARPITMA OLMAYAN BÜTÜN GAZETE HABER SİTELERİ (googlede aratmanız yeterli )

bi kerede çarpıtmadan konu açında dişimi kırayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 11 Şubat 2015; 20:37:43 >

• has be has türkçe tanrı kelimesiyle has be has arapça allah kelimesi arasında hiçbir fark yok bana göre artık millet kafayı yedi o cezayı verenler sizi tanrı lanetlesin
  • müslüman olmayanlar Allah denildiğini duyunca nasıl etkilenecek ?

çoğunluğunun müslüman olduğunu nasıl biliyorlar ?

nüfus cüzdanında müslüman yazan herkes müslüman mı ?

o bölümü ailesi doldurtuyor ,belki sonra ateist olmuştur nereden bilinecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

has be has türkçe tanrı kelimesiyle has be has arapça allah kelimesi arasında hiçbir fark yok bana göre artık millet kafayı yedi o cezayı verenler sizi tanrı lanetlesin

Hıristiyanların Tanrı dediğini zanneden din fakirleri olduğu sürece ne desen boş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dizide sizin yorumunuzda

İşte o diyalog

Kısmı mı geçmiş ? O_O

• quote:

Orijinalden alıntı: Lily Allen

Hocam dizide sizin yorumunuzda

İşte o diyalog

Kısmı mı geçmiş ? O_O

evet.
    konu allah yada tanrı değil

türkiyede tanrı kullanılıyor diyor, askerde vs. diye örnek veriyor ve tanrı ile allah eş anlamda olduğundan ve o dizide tanrının poposuna diye geçen kısım cocuklarda (tövbe haşa) allahın poposu diye anlıyacakları için ve ülkenin çoğunluğu müslüman yani allaha inandığı için bunu doğru bulmuyor uyarı cezası veriyor.

ben bu uyarıyı sonuna kadar destekliyorum.

bu haberi bu şekilde yayınlıyanları hepinizin görmesini diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

quote:

Orijinalden alıntı: Lily Allen

Hocam dizide sizin yorumunuzda

İşte o diyalog

Kısmı mı geçmiş ? O_O

evet.
    konu allah yada tanrı değil

türkiyede tanrı kullanılıyor diyor, askerde vs. diye örnek veriyor ve tanrı ile allah eş anlamda olduğundan ve o dizide tanrının poposuna diye geçen kısım cocuklarda (tövbe haşa) allahın poposu diye anlıyacakları için ve ülkenin çoğunluğu müslüman yani allaha inandığı için bunu doğru bulmuyor uyarı cezası veriyor.

ben bu uyarıyı sonuna kadar destekliyorum.

bu haberi bu şekilde yayınlıyanları hepinizin görmesini diliyorum

O zaman çok iyi yapılmış daha da caydırıcı cezalar verselerdi keşke...

• Burada Tanrı veya Allah diye telafuzundan dolayı değil tamamen hakaret sebebiyle ceza verilmiş. Yoksa yabancı dizi ve filmlerde Tanrı sözcüğü sürekli kullanılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman hadislere bir bakın görün neler var ,bu yanında hiç kalır

ayrıca sadece dizide olan bu söz içinse o zaman ne diye askerde Tanrı denilmesini falan karıştırmışlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 11 Şubat 2015; 23:02:55 >
  • RTÜK uzman raporunda şu görüşler ileri sürüldü:

“Ah Biz Kadınlar dizisinde baba-oğul ve iki kadın arasında Tanrı’ya ilişkin yapılan konuşmalar ile toplumun milli ve manevi değerlerinin aşağılandığı değerlendirilmiştir. Türkiye toplumunun tamamına yakını müslümandır. Müslüman toplumlarda, Allah tek ilah olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de askeri tesislerde yapılan yemek dualarında ve bazı yayın kuruluşlarının yayınında ‘Allah’ yerine ‘Tanrı’ lafzının kullanıldığı görülmektedir. Bu bakımdan, yerli bir yapım olmamakla birlikte Türkiye’de yayınlanan ve çocukların ekran başında olabileceği bir saat diliminde buna benzer ifadelerin kullanılması, çocukların Allah algısını olumsuz etkileyeceği açıktır.”
  • tutukları her kavramın önce içini boşaltıyorlar yerine konulamayacak kavramların içleri boş
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Geçicek hepsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Geçicek hepsi.

• quote:

quote:

Bak bunları görmemiştim. Demek raporlu. Bilseydim çok üstüne gitmezdim.

Ohoo bunlar bişimi
    Googleye Sadece nicki yazıp görsellere bak admin buna fırça atıyor yeter gereksiz yere rahatsı etme diye
    Her kışkırtıyı yapıyor sen tek kelime etsen şikayet ediyor
    Hatta onunla aynı fikirde değilsin diye hakaret etmiş oluyorsun ceza almalısın almıyorsan yöneticiler senden yana demektir. Misal osmanlı dersem cumhuriyete hakarettir ceza almalısın yada gezicilere birşey dersen baskıcısın ceza almalısın
    Daha neler neler

ne google yazması kardeşim orada olanları ben bilerek yazdım ,sende gördün ama olayları çarpıtma konusunda üstüne yok

sen kendi yazdıklarını bir okusan utancından yerin dibine girmek istersin ama bunları bildiğinden kendine değil başkalarına bakmayı yeğliyorsun

daha şimdiye kadar hiçbir konuda haklı çıkamadın ama dediğim gibi senin amacın propaganda yapıp rantına bakmak olduğundan umursamıyorsun

her yazdığın yorum eksilenme rekorları kırıyor ama sen onları da görmezden geliyorsun

bu dediklerini sadece ben mi söylüyorum ,yalan mı

Atatürk+Cumhuriyet+Rejimi yıkmak+Hakaret vs. her türlüsünü yapıyorsun ama birileri seni koruduğundan bu zamana kadar geldin ama zannetme ki hep böyle devam edecek

• quote:

Geçicek hepsi.

sen kendine bak ,hakaretsiz mesajın yok ,ha jokere güveniyorsan bence o kadar güvenme çünkü o paraleleri bile kullanıp attık dediğine göre sen onun için hiçsin

ve bence kendine yazık edersin

ha nasılsa ceza alacağım bari daha çok hakaret edeyim diye düşünüyorsan buyur devam et
  • quote:

quote:

Geçicek hepsi.

sen bugün her şeye kendi kendine gülüyorsun hayırdır bir rahatsızlığın falan mı var ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.