Şimdi Ara

rs232 ile plc bağlantısı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bitirme projem (wep ten plc kontrolü) kapsamında elimde bulunan fp0 serisi nais plc ile rs232 yi bağlamam gerekiyor... size kısaca sistemi anlatacak olursam... (modem+rs232+plc) bilgisayarda vb de yazdığım arayüzden bilgisayara bağlı modeme bilgi gönderiyoruz... bu bilgiyede rs232 ile plc ye aktarmamız gerekiyor... elimde rs232 -rs485/442 çevirici var... bunu plcye bağlarken nasıl bağlayacağımız konusunda bilgisi olan varmı tabi ayrıca diğer taraftanda modeme???? modemle mi rs232 haberleşecek plc ylemi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebel_boy -- 6 Mart 2007; 21:27:33 >

Aşık Olmak Kim, Ben Kim...
  • Nais plc lerde modemi direkt olarak plc ye bağlayabilirsin oradan işini görmez mi?? pc ile haberleştiricem diyorsan nais plc ler RS232 haberleşir herhangi bir çevrime ihtiyacın yok. pc de yazdığın programda verileri gönderirsen rs232 den plc ile yakalar istediğin işlemi yaparsın. Nais bu konuda bayağı açık bir PLC
    kolay gelsin.
  • evet bilgisayar ile kontrol edeceğim ve projem wepten plc kontrolü olduğu içinde modem kullanmam gerekiyor.... yani sistem şu şekilde olacak... bilgisayarda yazılar arayüz ile modem server kısmını oluştururken bu modeme bağlı rs 232 ile plc de terminal kısmım... bende rs232 var bunu plc ye bağlayacağım zaten bilgi aktarımı için... rs232yi de moodeme bağlamak için işte rs232 nin diğer ucundars485 ve rs442 var hangisini kullancağımı bulmaya çalışıyorum...
    geri kaldı modem onuda PC ile bağlaman gerekli ADSL kullanacaksan ki tercihen öyle olmalı onu da USB den veya eternet kartı üzerinden PC ye bağlıyacaksın Herhalde buda tamam. RS485'i nerede kullanmak istiyorsun onu anlamadım. bu şartlarda ihtiyacın yok ki. Anlamadığım rs232 nin diğer ucunda rs485 var diyorsun elindeki çeviriciden bahsediyorsun herhalde eğer yukarıda anlaştıysak çeviriciyi kullanmana gerek yok. Yok ben plc ile internete bağlanacam oradan gerekli kontrolleri yapıcam dersen o bitirme ödevi olmaktan çıkar doktora tezi bile olur.

Anlayamadımsa hala kusura bakma.

Orjinalden alıntı: tr_skylark

Arkadaşım
    Anlaşamadığımız bir durum var ortada PC RS232 portundan plc ile haberleşiyor Tamam mı = Tamam
    geri kaldı modem onuda PC ile bağlaman gerekli ADSL kullanacaksan ki tercihen öyle olmalı onu da USB den veya eternet kartı üzerinden PC ye bağlıyacaksın Herhalde buda tamam. RS485'i nerede kullanmak istiyorsun onu anlamadım. bu şartlarda ihtiyacın yok ki. Anlamadığım rs232 nin diğer ucunda rs485 var diyorsun elindeki çeviriciden bahsediyorsun herhalde eğer yukarıda anlaştıysak çeviriciyi kullanmana gerek yok. Yok ben plc ile internete bağlanacam oradan gerekli kontrolleri yapıcam dersen o bitirme ödevi olmaktan çıkar doktora tezi bile olur.

Anlayamadımsa hala kusura bakma.

kusura bakma benimkisi bir mantık hatasından kaynaklandı...hata benden kaynaklanıyor ben sana yeniden özetliyeyim:))) dediğin gibi çeviriceye falan gerek yok:))) şimdi plc yi direk modeme bağlıyorum okey.. modemide bir tel hattına.... şimdi bilgisayardan bu modeme bağlanıp bilgi göndermem gerekecek... böyle düzelttikten sonra tekrar kusura bakma...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.