Şimdi Ara

RP DEN ANLAYAN BAKSIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: AlperXp

quote:

Orjinalden alıntı: Trible

RP falan kendi çapımda bilirim ancak benim bildiğim olay şudur ki;

RP - rol yapma

RPG - rol yaptıgın dünyadır.

FRP = İki Türünde Kökü.
    RP = RPG nin kök hali. FRP den farkı çok ayrıntılı unsur içermemesi
    RPG = insanların görüntülü oyun sevdası + FRP unsurları ( stat + feat gibi )

alper şu tanımları bir daha gozden geçirelim.Kafa karıştırmak için birbir user smirdon -_- ?_?

frp : iki türün koku degil bence.İki türün kokü rp cünkü rpg dede rp var frp dede rp var.İkiside sonucta rp den olusuyor

rpg insanların gorüntülü oyun dünyası demişsin.O zaman masabaşı oyunlar rpg oluyor ama bir yandanda frp ye giriyor dimi

rp nooldu o zaman rp iki oyunuda olusturan ana kelime oldu.İkisininde alt yapısını rp sağlıyor

@emercy

Zaten trible rp hep sihirden olusur dememiş.Ben tribleye katılıyorum acıklamalarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smirdon -- 16 Ekim 2007; 11:04:01 >

• FRP = Çok ayrıntılı rp oyunudur... Genellikle savaş rpleri bu tipte olur...
    Frp ile ilgili önemli not: DMlerin Zarlarla oynatması bu oyunun özelliğidir...

RP = Ayrıntı içermeden dungeon masterlerla oynanır...

RPG = Daha çok görüntülü oyunlar derler fakat görüntülü oyunlarla alakası yoktur frp gibi ayrıntılıdır aça çok değiltir DMlerin,zarların yada sistemlerin yardımıyla yönetilir... Görüntülü oyunların böle denmesi genellikle çok ayrıntılı olmamasıdır Knight Online bir RPG'dir ama Silkroad bir FRP'dir...
    Aynı zamanda ogame vb. web bazlı oyunlara rpg denir çünkü onlardada çok ayrıntı yoktur....

ÇOğu benim düşüncem ama daha önce başka yerlerde okudum v öle yazdım bunları yanlışsa yanlış deyin bana göre bnlar ;)

Orjinalden alıntı: NoN3

FRP = Çok ayrıntılı rp oyunudur... Genellikle savaş rpleri bu tipte olur...
    Frp ile ilgili önemli not: DMlerin Zarlarla oynatması bu oyunun özelliğidir...

RP = Ayrıntı içermeden dungeon masterlerla oynanır...

RPG = Daha çok görüntülü oyunlar derler fakat görüntülü oyunlarla alakası yoktur frp gibi ayrıntılıdır aça çok değiltir DMlerin,zarların yada sistemlerin yardımıyla yönetilir... Görüntülü oyunların böle denmesi genellikle çok ayrıntılı olmamasıdır Knight Online bir RPG'dir ama Silkroad bir FRP'dir...
    Aynı zamanda ogame vb. web bazlı oyunlara rpg denir çünkü onlardada çok ayrıntı yoktur....

ÇOğu benim düşüncem ama daha önce başka yerlerde okudum v öle yazdım bunları yanlışsa yanlış deyin bana göre bnlar ;)

Sende karıştırdın frp dungeon masterla oynanır
    Rpde dungeon master gorulmez.Rpde herşey oluruna bırakılır.Bir sisteme gore ilerler hepsi aslında rp diye birşeyde yok.Rpg ve frp var bana kalırsa
    Rpg konusundada katılmıyorum.Ogame hakkında mesela ogame bir rpg oyunu değildir.Rp-frp-rpg en basitinden bir karakteri canlandırarak onu geliştirmektir ve rpg oyunlarında detaya daha cok değinilir tabi hepsinde değil

Kafa karıştırmak için burdayım -_-"

@Doggukan

Şikayet edildin yeter bu kadar

• Şikayet mesajı başarı ile....

Samsun'da otomobil ile biçerdöverin çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kaza, Bafra ilçesi Samsun-Sinop karayolunda meydana geldi. Eyüp Kırımlı yönetimindeki 52 DB 511 plakalı otomobil ile Mehmet Sanma yönetimindeki biçerdöver çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan Sezai Köse olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Kırımlı ile Ufuk Türk ve Uğur Akar ise yaralandı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Smirdon

quote:

Orjinalden alıntı: AlperXp

quote:

Orjinalden alıntı: Trible

RP falan kendi çapımda bilirim ancak benim bildiğim olay şudur ki;

RP - rol yapma

RPG - rol yaptıgın dünyadır.

FRP = İki Türünde Kökü.
    RP = RPG nin kök hali. FRP den farkı çok ayrıntılı unsur içermemesi
    RPG = insanların görüntülü oyun sevdası + FRP unsurları ( stat + feat gibi )

alper şu tanımları bir daha gozden geçirelim.Kafa karıştırmak için birbir user smirdon -_- ?_?

frp : iki türün koku degil bence.İki türün kokü rp cünkü rpg dede rp var frp dede rp var.İkiside sonucta rp den olusuyor

rpg insanların gorüntülü oyun dünyası demişsin.O zaman masabaşı oyunlar rpg oluyor ama bir yandanda frp ye giriyor dimi

rp nooldu o zaman rp iki oyunuda olusturan ana kelime oldu.İkisininde alt yapısını rp sağlıyor

@emercy

Zaten trible rp hep sihirden olusur dememiş.Ben tribleye katılıyorum acıklamalarında

1. dediğin doğru olabilir rp kök olabilir fakat rpg ile frp yi karıştırma. frp masaüstü yapılan oyundur. içinde herhangi bi rpg unsuru yoktur.

Nothing...

• ya bu topic gösterdiki bu forumda hkkatten doğru dürüst rp bilen bi kaç kişi var ama yanlış anlamayın bu topic te kimse rp bilmiyor demiyorum alperxp ve NoN3 rp de admin olmuş insanlar.Ancak beni düzeltmeden önce kendinize bakın (Alperxp hariç o doğru biliyor).

FRP = İçinde fantastik ogeler geçerek masabaşı veya başka bir şekilde dm eşliğinde oynanan oyun
    RP = Rpg ve frp yi oluşturan ana unsur
    RPG = Gümüzün hastalığı dijital oyunların rp ye uyarlanmış hali

Boyle daha güzel olmadımı

Alperxp o zaman dediklerini tekrar topluyalım

FRP = İçinde fantastik ogeler geçerek masabaşı veya başka bir şekilde dm eşliğinde oynanan oyun

Galiba en düzgünü oldu

Nothing...
  • FRP: Fantastic Role Play
    RPG: Role Playing Game
    RP: Role Play

açılımları bunlar...

quote:

Alperxp o zaman dediklerini tekrar topluyalım

ama bu daha güzel

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.