Şimdi Ara

Router üzerinden yazıcıya bağlanmak için ip ayarları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazıcı ip miz 192.168.12.63

Router ana ip adresini 192.168.12.1 yapıyorum, bu arada pc de router üzerinden bağlandığı için 192.168.12.115 ip verdim ona da.

yazıcı 192.168.12.63
    router 192.168.12.1
    (önceden 192.168.31.1 di ve yine görmüyordu)
    pc ip 192.168.12.115 - veya 192.168.12.15

bu şekilde yazıcıyı göremiyorum. routerı aradan çıkarıp doğrudan ağa bağlandığımda yazıcıyı görüyorum, pc 192.168.11.104 gibi bir ip alıyor duvardaki girişten. kurumsal büyük bir ağımız var. ip segmenti 11 oluyor 31 oluyor, çok değişik seçenekler var.

Yazıcıyı router üzerinden bağlandığım bilgisayardan görebilmek için router ve pc ip ayarları nasıl olmalı arkadaşlar ?

• \\192.168.12.63 yazın windows gezginine.
    Kurumunuzda bulunan router bilgisayarların birbirini görmemesi için engel koymuş olabilir.
  • Merhaba;

Anladığım kadarı ile; kurumsal ağınızın kablo altyapısını kullanıp sadece bu üç cihaz kendi aralarında haberleşecek ise;

Router Yazıcı PC
    Ip 192.168.12.1 192.168.12.63 192.168.12.15
    Subnet Mask 255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0
    Gateway 192.168.12.1 192.168.12.1 192.168.12.1

gibi olmalı.

Kolaygelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    zaten bu şekilde yaptım ama yazıcıyı görmüyor hocam.

yazıcıyı kurum olarak kullanıyoruz. duvardaki internet girişine bağlayınca pc 192.168.11.1xx veya 44.1xx şeklinde bir ip alıyor ama yazıcıyı görüyor her şekilde.

sadece benim bilgisayarımı router ile bağlayınca görmüyor. router dediğim Xiaomi Mi Wifi küçük olan cihazı. amacım bunu duvardaki internet girişine takıp kablosuz olarak açıp cepten kablosuz internete bağlanmak. çünkü iş yerindeki odamda tlf çok zor çekiyor, şebeke var yok arası, nete giremiyor. bu arada duvarda boşta giriş kalmadığı için de pc yi de router üzerindeki girişlere takıyorum. sonuçta routerda internet var ve onu hem kablosuz hem kablolu olarak veriyor bana ama yazıcıyı göremiyor pc.

bunu sağlayacak bir ip kombinasyonu var mıdır diye uğraşıyorum.

pc yi dduvardan direkt nete bağlayınca aldığı ip yi routera mı versem bi de

• Merhaba;

Statik ip yerine DHCP nin dağıttığı ip' yi kullanmanız yerinde olacaktır.

Xiaomi Mi Wifi cihazının ip si dinamik sanırım; ancak DHCP açık gibi bunu kapatıp PC' nizin de kurumsal ağınızdan bir ip almasını sağlayınız.

Not: PC den yazıcıya ping atabiliyor musunuz? Ayrıca cihazın tam modelini yazabilir misiniz?

Kolay gelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    cihazda modem gibi kendi ip sinin girildiği kısım var. onu girmek zorunda kalıyorum. yani cihazın ip si statik olmak zorunda oluyor. cihazın da ağdan dinamik ip almasını sağlayabilir miyim acaba?

cihazın içinde DHPC var ama o cihaza bağlanan bilgisayara ip yi dinamik vermesi için. zaten routera bağlanan 2 cihaz var, pc ve telefon. onlara da statik ip ayarladım Advanced-DHCP static IP assignment kısmından. ama yine de dhpc kapalı olunca telefon cihazdan ip alamıyor, obtaining ip kısmında kalıyor sürekli, bağlanamıyor. pc bağlanıyor ama sorun yok kabloluda

ayrıca pc yi doğrudan kurum ağına bağladığımda bu sefer de 192.168.4.xx diye bir ip aldı. üçüncü sıradaki numara da sürekli değişiyor kurum ağında. ben xiaomi router ın ip sini 192.168.4.xx yapsam da yine routera bağlı pc yazıcıyı görmüyor. yeniden tarıyorum yine yok.

yazıcıyı kullanmak için her seferinde pc den gelen ethernet kablosunu xiaomi cihazdan söküp duvardaki girişe takmam gerekiyor. bundan kurtulmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 8 Haziran 2017; 14:38:46 >

• yardım için teşekkürler hocam @cemcakmak

advanced sekmesinde de bu ayarlar var. additional kısmı ve yukardaki diğer sekmeler. bunlardan yapılabilecek bir ayar var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 8 Haziran 2017; 15:27:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Router üzerinde 2 farklı mod var diye biliyordum ama üçüncü modu şimdi fark ettim. Onu seçince repeater moduna girdi sanırım tam olarak.

şu an hem cepten wifi ile nete girip hem de pc yi xiaomi cihazdan internete bağlıyorum ve yazıcıyı da görüyor cihaz.

bu sefer de hem cepten hem pc den farklı cihazlar olarak ağa şifrem ile giriş yapmam gerekiyor ama o da sıkıntı değil artık. Router üzerinden yazıcıya bağlanmak için ip ayarları ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 8 Haziran 2017; 15:27:0 >

• Merhaba;

Çözdüğünüze sevindim.

Kolay gelsin.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Mi Wifi de bu ekran görüntüsünü nasıl aldınız yani bende böyle seçenekler yok programın ismi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

yardım için teşekkürler hocam @cemcakmak

advanced sekmesinde de bu ayarlar var. additional kısmı ve yukardaki diğer sekmeler. bunlardan yapılabilecek bir ayar var mı acaba ?

Şu menü bana gelmedi. Şu menüyü hangi sürümde var?
  • efsane61 E kullanıcısına yanıt
    Kendi arayüzü hocam. En sağdaki additional sekmesi orası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.