Şimdi Ara

Router / Mesh Network Seçimi ve Ürün Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    250 m2, bol duvarlı ve 4 odalı bir evde yaşıyorum. Mevcutta Asus N17U modemi kullanmaktayım. Evde kullanılan wireless cihaz sayısı modemi aldığım yıldan itibaren exponansiye olarak arttı. Malesef network den anlamıyorum. Şu anda 4 telefon, 2 TV (Wifi), 1 masaüstü, 3 laptop, 3 tablet, 1 Philips Hue, 2 akıllı saat (wifi enabled), ve daha aklıma gelmeyenler. (Manyak değilim geniş bir aileyiz ve evde sürekli birileri internet kullanıyor )

    Son zamanlarda evde internet kullanılamaz hale geldi. Şöyle izah edeyim, modemin bağlı olduğu bilgisayardan hız testi yaptığımda 50 mbps alabiliyorum. Ancak modemin 30 cm uzağında cep telefonu ile hız testi yaptığımda 10 mbps zor alıyorum. Yan odaya geçtiğimde wifi sinyali zayıflıyor. Mesela yan odadan cep telefonu ile hız testi yaptığımda 5 mbps alabiliyorum.

    Sizden ricam bana kaliteli bir router veya mesh sistem önermeniz. 2.4 ghz, ve 5 ghz olması tercihimdir. Benim elimdeki modemde sadece 2.4 ghz var. 5 ghz bandı 2 tane olursa daha iyi olur diye bir takım yazılar okudum ama sizlere yine de danışmak istiyorum bu konu ile ilgili.

    Teşekkürler.



  • belverus kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki modemi, sadece modem özelliğini kullanarak. Yanına bu ürünleri ekleyin. Esasında evin biçimini ve duvarların özelliklerini bilmeden(gaz beton veya beton sınıfı vs) fikir vermek biraz zor. Ancak temel olarak almanız gereken ürünler bu şekilde olacaktır. Tahminimce minimum 3 access point gerekecek evin tamamını kapsayan bir kurulum için. Ama eğer almışken bir kerede kesin çözüm olsun derseniz. 4 access point kesin çözüm olur.

    Modem: Aynı kalabilir. İdare eder sizi. Kötünün iyisi.

    Router: Ağınızın belkemiği bu cihaz olacak.https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-poe/

    Access Point: 3-4 adethttps://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap-ac-lite/ ya da bütçe izin verirse;https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap-ac-lr/ veyahttps://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap-ac-pro/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 13 Kasım 2018; 13:21:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.