Şimdi Ara

Router DNS ayarlarını OpenDNS ile değiştirme hakkında yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

En sonunda buradaki işi bilen arkadaşlardan yardım almaya karar verdim, zira kendi başima beceremedim.
    Yurtdışından Roku aldım fakat bunu kullanabilmem için Router DNS ayarlarımı OpenDns e göre değiştirmem gerekiyormuş.

Yurtdışındaki sitelerde yapmam gerekenin DNS leri 208.67.222.222 ve 220.220 olarak değiştirmem gerektiğini söylüyor. Fakat DNS ayarlarını değiştirebileceğim 2 sayfa var.
    1- WAN
    2-DHCP Server

Acaba hangisinde bulunan DNS rakamlarını değiştirmem gerekiyor?
    Bunun dışında 2 sayfayı da denedim. Her seferinde Cache Flushing de yaptım üzerine. (veya yaptığımı zannediyorum)
    Ama her seferinde karşıma çıkan not "Oops. You're not using OpenDNS yet- notification."

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Bilgisayar: Mac Mini
    Router: ZYXEL - NBG 417N
    Kablo modem: Netmaster

• router in arayuzunden LAN - DHCP kismina girin orada primary ve socondary DNS kisimlarina open dns adresleri girin save edip kapatin. router i once kapatip acin 1 dk sonra rokuyu kapatip 1 dk bekledikten sonra tekrar acin
  • Teşekkürler, dedikerinizi yapmıştım ama olmamıştı.

OPENDNS sayfasından çözüm geldi en sonunda :)

Bilgisayarımın DNS ayarlarını Unblock-us 'a ait DNS numaralarına göre yapmıştım. Router DNS ayarı yaparken OpenDns e ait DNS numalarını kullanmama izin vermiyormuş Unblock-us. Onların dns ini kaldırınca problem çözüldü.

teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN ile ip yönlendirme...
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.