En sonunda buradaki işi bilen arkadaşlardan yardım almaya karar verdim, zira kendi başima beceremedim. Yurtdışından Roku aldım fakat bunu kullanabilmem için Router DNS ayarlarımı OpenDns e göre değiştirmem gerekiyormuş.
Yurtdışındaki sitelerde yapmam gerekenin DNS leri 208.67.222.222 ve 220.220 olarak değiştirmem gerektiğini söylüyor. Fakat DNS ayarlarını değiştirebileceğim 2 sayfa var. 1- WAN 2-DHCP Server
Acaba hangisinde bulunan DNS rakamlarını değiştirmem gerekiyor? Bunun dışında 2 sayfayı da denedim. Her seferinde Cache Flushing de yaptım üzerine. (veya yaptığımı zannediyorum) Ama her seferinde karşıma çıkan not "Oops. You're not using OpenDNS yet- notification."
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.
Bilgisayar: Mac Mini Router: ZYXEL - NBG 417N Kablo modem: Netmaster
router in arayuzunden LAN - DHCP kismina girin orada primary ve socondary DNS kisimlarina open dns adresleri girin save edip kapatin. router i once kapatip acin 1 dk sonra rokuyu kapatip 1 dk bekledikten sonra tekrar acin
Teşekkürler, dedikerinizi yapmıştım ama olmamıştı.
OPENDNS sayfasından çözüm geldi en sonunda :)
Bilgisayarımın DNS ayarlarını Unblock-us 'a ait DNS numaralarına göre yapmıştım. Router DNS ayarı yaparken OpenDns e ait DNS numalarını kullanmama izin vermiyormuş Unblock-us. Onların dns ini kaldırınca problem çözüldü.