Şimdi Ara

rottwiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.


    Ben andrea.


    foruma yeni katıldım.


    sizlere birkaç sroum olucak..



    Ben rottwiler yavrusu aldım. ayın 12sinde elime ulaşıcak. erkek 9 haftalık. bu yavrunun yaşam ortamı nasıl olmalı? evimin içinde büyütmeyi düşünüyorum. yani benim odamda yatmasını düşünüyorumm. ama oda düzenini nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. rott yavrusu yetiştirmiş kişiler yardım ederse sevinirim. ve yavru yada büyük rott unuzun resminizi bu başlıkla paylaşırsanız sevinirim



  • cok bi bilgim yok merakımdan soruyorum yavrunun ve odanın fotosunu koyarsan daha rahat yardım edebiliriz.
  • odamın tam resmi budur
     rottwiler rottwiler rottwiler




  • arkada çalışma sandalyesinin oraya yatağını mamasını suyunu koymayı planlıyorum..
  • buda oğlumuz :)
     rottwiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andrea1

    buda oğlumuz :)
     rottwiler

    Maşallah cok tatlı allah uzun ömur versin :)
    bende beslemeyi dusunuorum beslemedem daha önce
    ama besleyen arkadaslarım var.
    bakımı özen isteyen ve egitimine dikkat edilmesi gereken bi cins cunku genleri geregince saldırgan bi köpek duzgun egitilmezse sakıncalı olabilir ilerleyen zamanlarda. mesela 4,5 yasında bi rot var arkadasımda bana havlaması icin emir veriyor kopege öyle bi havlıyorki aklın durur icim titredi o havvlayınca yani korkudan deil sesin kuvvetinden mesela (kapalı alanda daha felaket:) mesela petshoptaki butun akvaryumların suları oynuo havlayınca yani cok kuvvetli canlılar :):):) besleyen arkadasımın petshopu var orada beslıyor dolastırmaya cıkarıyor felan zeki köpekler mesela petshopta serbest duruo arkadasım git tuvalete dio cıkıo dısarıya isini göruo gelio felaket bisey ya :):) mesela sahibi ne derse onu yapıo onune mama koyuyoruz ben al diorum sahibi alma dio köpek almıo super bisey :):) ben onda gördum alıcam bi tane mustakil eve cıkınca bahce sart bence köpege evde pek sevmiom :)




  • andrea1 A kullanıcısına yanıt
    Rottweiler gibi iri bir ırkı evde beslemek ne kadar akıl karı bilemedim ayrıca odanızda sizinle birlikte kalıcağınızı söylemişsiniz gördüğüm kadarıyla köpeğinizin hareket edecek yeri bile olmayacak.Atlayıp zıplamayı çok seven bir ırktır fazla enerjisini atamayınca evi darma dağın edecektir ileriki dönemlerde hareketi kısıtlı olacağı için aşırı kilo alıp ırkının yatkın olduğu hastalıklara yakalanacaktır.Fazla salyası akan bir ırk her yere salyaları akacak.Aldığınız köpeğin kuyruğu kesik mi?Kuyruğunu sallayarak eşyalara çarpıp herşeyi yerle bir edecek bence kesinlikle evde beslenmemesi gereken bir köpek eminim aldıktan sonra pişman olacaksınız yol yakınken vazgeçip başka ırklara yönelin.
  • arkadas dogru sölemiş ben bu yuzde evde beslemeye karsıyım (bu ırklar icin) o yuzden mustakil eve cıkmayı bekliorum rot'umu almak için :) evi darmadagan etmekten ziyade hareket alanı olmadıgı icin esyaları tırmalayacak ve esyalar icin kötu olacak. eger gerekn ilgiyi göstermezsen (gereken ilgi derken sevgi dısında dolastırma hava aldırma vs vs. ) psikolojik olarak sıkıntı olabilir. vee dogru yonde egitim veremezsen saldırgan bi yapıya sahip olabilr zaten yapısı geregince saldırgan bi köpek yani rot işi biraz ince olay. besleyen arkadasıma sorarım gerekli bilgiyi almaya calısırm. merak ettigin sorular varsa yaz.
  • 1 dakikada dikkat ettiğim eşyaları kesinlikle kaldır sayıyorum.
    1) çekyat ve yastıklarını
    2)kitaplığı
    3)çantanı
    4) yatağına öyle nevresim seremezsin
    5) kesinlike kabloları
    6) kemik gibi olan deodarantları :)
    7) halıyıda kaldır gelir gelmez ilk iş üstüne pislemek olacaktır

    ev fazlasıyla bir köpek için eğlence parkı. bunları kaldırmam dersen son hepsiyle vedalaş 1,2 ay sonra hepsi kullanılamaz hale gelip yırtılıp parçalanacaktır.
  • teşekkür ederim lTUBORGl :) tuborgda en güzel special. 3 tane iç tamamdır mutlusun hafa hoş :)


    tamam köpeği evde beslicem diyorum ama sadece büyüyene kadar :D sonuçta kocaman bahce var. ama daha önce küçük av köpeğimi çaldılar bunuda çalmasınlar diye evde büyütücem sonra dışarı. ayrıca hergün olmasada haftada 5 kere sahile inicez. sahile inmesekte dışarı çıkıcaz. vaktim olmazsa bağlıyıp kosu bandında yürütücem.



    yatağın sol tarafına geçmesine izin vermicem orda kablolar var. koltuğuda oraya koyarım. resimde orası küçük gözükmüş ama sıgar koltuk oraya. biraz daha hareket alanı çıkar hayvana.. kitaplıktada hiç kitap yok :) hepsi film, evde onu koyabilceğim başka yer yok ki:D

    başka tavsiyeleriniz var mı?
  • ayrıca sunuda söyliyim dedim. veteriner arkadaşıma sordum. artık kuruklarının kesilmesi yasakmış :/ ama olsun been onu her türlü severim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andrea1

    ayrıca sunuda söyliyim dedim. veteriner arkadaşıma sordum. artık kuruklarının kesilmesi yasakmış :/ ama olsun been onu her türlü severim :)

    zaten ben hayvanların kuyruklarının kesilmesine karsıyım. bircok insan kuyrukları kesilince hos görunuyor die rotların kuyruklarını kesiyor ancak köpekte (bazılarında) kuyruk kesimi denge problemine yol acabiliyoır yani köpek bi sure dengesini bulamayabiliyor. ve yazıktır zaten hayvanların kulaklarını kuyruklarının kesilmesi birisi gelip bizim kulagımızı kesse hosumuza gitmez sanırım :) ayrıca rotların kuyrukları ayrı bi tatlıdır :) köpek simdilik yavru oldugu icin idedeal ama dogal olarak kısa surede buyuyecek :) bahce var demişsin umarım bu sefer caldırmazsın köpegi :( vee kabloların icabına bak sakla (halının altına felan veya tavandan gezdir civi ile) kabloları ortadan kaldırmazsan allah korusun tehlikeli durumcar cıkabilir ortaya :( yatagın öbur tarafına gecirmem deme bu haylazlara gucun yetmez bi kafanı cevirirsin oraya gitmiş bile olur :):)

    ama yavru masallah cok hos :):) mustakil eve cıkmayı iple cekiyorum ya bi cıksam alıcam bende bi tane :):) Acaba bunu kaca aldınız ve hangi ilden ? Teşekkurler :)




  • Kopegi izmirden aldim. Kopek 500tl ama marmarise yolluyorlar. O yuzden 550tl. Tabii diger masraflariyla. Yatak tasma mama falan 1000tlyi rahat buluyor. 1 sorum olucak. Yavru rott icin onerebilceginiz en iyi mama hangisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki birde icine rahatlikla sigabilcegi bir kafesle mi desem kutumu desem. Taşıma kutusu tamam :D tasima kutusuyla yolluyorlar. Asi karneside kutunun ustune bagli oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andrea1

    Tabiki birde icine rahatlikla sigabilcegi bir kafesle mi desem kutumu desem. Taşıma kutusu tamam :D tasima kutusuyla yolluyorlar. Asi karneside kutunun ustune bagli oluyor

    Oh kebap daha ne olsun :) dedigim gibi beslemedigim icin mama önerisinde bulunamıcam ama yazan olur elbet :) rot buyudukce foto atarsan sevinirim asırı bi sevgi var icimde bu köpeklere karsı :)
  • Her ay basinda resim atarim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada mama mama konusunda ek yemek vermek istemiyorum. Mamasi disinda bisi yemesini istemiyorum. Yani tum vitaminleri barındıran bir mama lazim. Bilen bir arkadas bi online mama satan siteden link atabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andrea1

    Bu arada mama mama konusunda ek yemek vermek istemiyorum. Mamasi disinda bisi yemesini istemiyorum. Yani tum vitaminleri barındıran bir mama lazim. Bilen bir arkadas bi online mama satan siteden link atabilir mi?

    Eukanuba öneririm başka hiçbir ek besine ihtiyacın olmaz mama ve su yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andrea1

    Bu arada mama mama konusunda ek yemek vermek istemiyorum. Mamasi disinda bisi yemesini istemiyorum. Yani tum vitaminleri barındıran bir mama lazim. Bilen bir arkadas bi online mama satan siteden link atabilir mi?

    Ben veteriner hekimlik okuyorum bizim üniversitenin bünyesindeki köpeklere yerli üretim olan bonacibo mama veriliyor bende kendi köpeklerime yıllardır bonacibo veriyorum gayette memnunum.Bu siteden bakabilirsinhttp://www.temizmama.com/.Köpeğin diş gelişimi için arada bir kemik yemesi gerekli.Ben kuzu kaval kemiği veya dana kemiği veriyorum fazla haşlamadan kaynar suya 1-2 dk bekletip vermen yeterli olacaktır.




  • yanlız bu ucuz ya. ucuz olmasının sebebi .içindeki vitaminlerin eksik olması. sizin köpekleriniz ne cins bilmiyorum ama rott için her vitamin çok önemli. kalça çıkıklığını engellemek için vs.. bir sürü sey var.. benim bi arkadaşım veteriner hekimi yıllardır bu işi yapıyor. benimde köpeğime baktı birkaç kere. ama yeri bana çok uzak oldugu için gidemiyorum.. bana :http://www.hepsiburada.com/liste/royal-canin-selection-premium-yavru-kopek-mamasi-15-kg/productDetails.aspx?productId=ptandu2552&categoryId=60000838&SKU=PTANDU2552&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dptandu2552%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dk%255cu00f6pek%255cu0020mamas%255cu0131%252fbrand%253d%257bhills%253broyal20canin%257d%26fh_refview%3dsearch bu mamayı önerdi. ve içinde tüm vitaminleri barındırma sebebiyle bu kadar pahalı




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.