Şimdi Ara

Rot balans ile ilgili garip bir sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence sorunun kaynağı rot ayarını yapan kişi king pin açısını bozmuş.şu konuda bahsediliyor bu açıdan:https://forum.donanimhaber.com/on-duzen-bagimsiz-suspansiyon-tipleri-yalpa-ekseni-denge-cubuklari-teknik-bilgiler--54940851

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WWalker -- 6 Eylül 2018; 21:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    O sistem araba kontrolden çıktığında devreye giriyor direksiyonun toplamasıyla alakası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Gurbanolduğum bak bana attığın şeyde ne yazmışlar. " Direksiyon Açı Sensörü : Bu sensörün görevi, direksiyonun açısını ölçerek, direksiyonun konumunu tespit etmektir. Direksiyonun tespit edilen açısı ile otomobilin hızı ve istenilen tekerlek basıncı ya da gaz pedalının pozisyonu" ve sürücü olan kişinin sürüş eğilimi hesaplanabilmektedir.

Peki pen size soruyorum. Direksiyonun açısı doğru şekilde ölçülmezse ne olur ? Yazıda yazdığı gibi direksiyonun konumu hatalı tespit edilir. Peki direksiyonun konumu hatalı olursa ne olur? Alakası var mıymış ? Burdan anlarsınız cevabı. Lütfen daha fazla üstelemeyin.

Alıntıları Göster
    Gurban oldugum baslikta esp yaziyor eps degil :)

Dedigim gibi aci sensorunde hata olsa esp hatasi verir basima geldi oradan biliyorum sanayideki ustalar ne oldugunu bile bilmiyor o parcanin

Arkadasin aracina gelecek olursak

Aracinda muhtemelen esp yok

Esp olmadigina gore direksiyon aci sensoru de yok o aracta

Direksiyon aci sensoru yanlizca esp (elektronik stabilite kontrol) li araclarda olur aksini iddia eden arastirip oyle cevap yazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

O sistem araba kontrolden çıktığında devreye giriyor direksiyonun toplamasıyla alakası yok
    Hasbinallah ! Ben esp mi yazdım kardeşim. E P S yazıyor. Electric power assisted steering.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Sen açı sensörü için verilen adreslerle görüş ve derdini anlat. Çözüm iste. Çözüm sunamıyorlarsa eski ayarı yaptığın yere gidip görüş...

Alıntıları Göster
    Bu arkadasin aracinda muhtemelen aci sensoru yoktur baska rotcuya giderse sorunu duzelir

Aci sensorunun balansla hicbir alakasi yoktur bu sensor sadece esp li araclarda olur ve aracin donus acisini olcerek arac yanal kayma algiladiginda direksiyonunda aci bilgisini hafizasina alarak hangi tekere frenleme yapacagina karar verir

• Rotçu, dört tekere de kare tepsiye benzeyen bir alet takıp, cihazdan da aracin marka modelini dogru secip, degerleri oyle ölçtüyse başımız üstüne..

Duzeltme islemi yapılırken, salincak burcu, rotil, amortisor kule bilyasi/takozu v.s baska bir yere zarar vermis olabilir. Tekrardan rotçuya gidip ölçüm yaptirdiniz mı?

Benim arac da birkac gun kullanmazsam, direksiyon sola zor, saga kolay donmeye basliyor 2013den beri ön düzen hiç bakım görmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Bu arkadasin aracinda muhtemelen aci sensoru yoktur baska rotcuya giderse sorunu duzelir

Aci sensorunun balansla hicbir alakasi yoktur bu sensor sadece esp li araclarda olur ve aracin donus acisini olcerek arac yanal kayma algiladiginda direksiyonunda aci bilgisini hafizasina alarak hangi tekere frenleme yapacagina karar verir

Alıntıları Göster
    Elektro hidrolik direksiyon sisteminde olmayabilir ama elektrikli direksiyonda var olduğunu biliyorum. Senin aracın muhtemelen elektro hidrolik direksiyondu...

Direksiyon manevra yönünün ve döndürme torkunun (sürücünün direksiyon döndürme kuvvetinin) algılanması için sistemde halen “burulma mili” kullanılır. Burulma mili; direksiyon konum sensörü ve tork sensörüyle birlikte çalışır.

Açı sensörünün ne olduğunu biliyorum. Esp'de işe yaradığını da biliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 6 Eylül 2018; 21:56:23 >

• quote:

Elektro hidrolik direksiyon sisteminde olmayabilir ama elektrikli direksiyonda var olduğunu biliyorum. Senin aracın muhtemelen elektro hidrolik direksiyondu...

Direksiyon manevra yönünün ve döndürme torkunun (sürücünün direksiyon döndürme kuvvetinin) algılanması için sistemde halen “burulma mili” kullanılır. Burulma mili; direksiyon konum sensörü ve tork sensörüyle birlikte çalışır.

Açı sensörünün ne olduğunu biliyorum. Esp'de işe yaradığını da biliyorum...

Alıntıları Göster
    Tekrar inceledim arastirdim direksiyon aci sensoru ile bi baglantisini bulamadim sistemin

Siz nereden okudunuz linkini paylasirmisiniz

• King pim denen alete zarar geldiğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Gurbanolduğum bak bana attığın şeyde ne yazmışlar. " Direksiyon Açı Sensörü : Bu sensörün görevi, direksiyonun açısını ölçerek, direksiyonun konumunu tespit etmektir. Direksiyonun tespit edilen açısı ile otomobilin hızı ve istenilen tekerlek basıncı ya da gaz pedalının pozisyonu" ve sürücü olan kişinin sürüş eğilimi hesaplanabilmektedir.

Peki pen size soruyorum. Direksiyonun açısı doğru şekilde ölçülmezse ne olur ? Yazıda yazdığı gibi direksiyonun konumu hatalı tespit edilir. Peki direksiyonun konumu hatalı olursa ne olur? Alakası var mıymış ? Burdan anlarsınız cevabı. Lütfen daha fazla üstelemeyin.

Alıntıları Göster
    Anlamadiginiz sey su

Direksiyonun acisini hatali olcer ise arac elektronik stabilite kontrol arizasi verir bunun direksiyon hidroligi ile hicbir baglantisi yok bu tamamen elektronik stabilite kontrol un tamamlayici bir parcasi

Ne rot balans ile ne de elektronik direksiyon ile hicbir baglantisi yok

• quote:

Anlamadiginiz sey su

Direksiyonun acisini hatali olcer ise arac elektronik stabilite kontrol arizasi verir bunun direksiyon hidroligi ile hicbir baglantisi yok bu tamamen elektronik stabilite kontrol un tamamlayici bir parcasi

Ne rot balans ile ne de elektronik direksiyon ile hicbir baglantisi yok

Alıntıları Göster
    Hocam balansla tabiki alakası yok fakat elektrikli direksiyonlu araçlarda rot sonrası açı sensörü kalible edilmesi gerekebiliyor. Aksi taktirde çekme, bir tarafta aşırı sertlik veya yumuşaklık, toplamama gibi sorunlar olabiliyor. İşinin ehli dürüst lastikçiler rot ayarı sonrası " abi sensörün sıfırlanması lazım, bizim makinede yok, serviste onu sıfırlattırın " derler.

• Hocam Ankarada misiniz

• quote:

Tekrar inceledim arastirdim direksiyon aci sensoru ile bi baglantisini bulamadim sistemin

Siz nereden okudunuz linkini paylasirmisiniz

Alıntıları Göster
    otomobilteknoloji.blogspot.com
    Elektrikli Direksiyon Nedir? Özellikleri ve Çeşitleri
    https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2017/04/elektrikli-direksiyon-nedir-ozellikleri-cesitleri.html?m=1

Bu arada yanlış anlaşılmayayım. Büyüklenmiyorum, en iyisini ben biliyorum havasında değilim. Bizde okuduğumuzu, gördüğümüzü payla?ıyoruz. Herhangi bir yanlış anlaşılma varsa özür dilerim.

Bu kadar yazdık ama araçta rot ayarı düzgün olmayabilir, çekmeyi düzgün yapmış olmayabilirler. Veya araç elektro hidroliktir ve açı sensörü yoktur boşa konuşuyoruzdur.

• La adam twingo diyor digerleride açı sensörü diyor . Twingoda acı sensörü ne arar la ! Tey Allahım .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sen açı sensörü için verilen adreslerle görüş ve derdini anlat. Çözüm iste. Çözüm sunamıyorlarsa eski ayarı yaptığın yere gidip görüş...

Alıntıları Göster
    En yakın hunter cihazı bulunan rot balansçı 160 km uzakta. Yolum düştüğü zaman uğrayacağım. Eski ayarı yapan yer İstanbul'da olduğundan oraya da uğrayamıyorum mlsf çünkü İstanbul'da değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

Bence sorunun kaynağı rot ayarını yapan kişi king pin açısını bozmuş.şu konuda bahsediliyor bu açıdan:https://forum.donanimhaber.com/on-duzen-bagimsiz-suspansiyon-tipleri-yalpa-ekseni-denge-cubuklari-teknik-bilgiler--54940851
    peki başka bir rotçu bu ayarı düzeltebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Rotçu, dört tekere de kare tepsiye benzeyen bir alet takıp, cihazdan da aracin marka modelini dogru secip, degerleri oyle ölçtüyse başımız üstüne..

Duzeltme islemi yapılırken, salincak burcu, rotil, amortisor kule bilyasi/takozu v.s baska bir yere zarar vermis olabilir. Tekrardan rotçuya gidip ölçüm yaptirdiniz mı?

Benim arac da birkac gun kullanmazsam, direksiyon sola zor, saga kolay donmeye basliyor 2013den beri ön düzen hiç bakım görmedi
    2-3 farklı rotçuya gittim dediğiniz gibi karenin üstüne geçiriyor arabayı karşıdaki ekrandan sıfırlıyor değerleri. Ayar yapıyor kendince fakat direksiyon toplamıyor. Sonra bana diyorlarki direksiyon kutusundan o.

• quote:

otomobilteknoloji.blogspot.com
    Elektrikli Direksiyon Nedir? Özellikleri ve Çeşitleri
    https://otomobilteknoloji.blogspot.com/2017/04/elektrikli-direksiyon-nedir-ozellikleri-cesitleri.html?m=1

Bu arada yanlış anlaşılmayayım. Büyüklenmiyorum, en iyisini ben biliyorum havasında değilim. Bizde okuduğumuzu, gördüğümüzü payla?ıyoruz. Herhangi bir yanlış anlaşılma varsa özür dilerim.

Bu kadar yazdık ama araçta rot ayarı düzgün olmayabilir, çekmeyi düzgün yapmış olmayabilirler. Veya araç elektro hidroliktir ve açı sensörü yoktur boşa konuşuyoruzdur.

Alıntıları Göster
    Hocam 3 kere rota girdi araba çekme işleminden sonra fakat dikkat ettiğim şey değerleri sıfırlıyorlar ve ben ilk çekme işlemi yapılmadan önce mevcut değerlerin fotosunu çektiğimde pozitif kamber negatif kaster gözüküyordu, bu değerleri sıfırlıyorlar galiba.(sıfırlayınca cihazda yeşil gözüküyor tabi. Eski değerlerde kırmızı gözükmekteydi) Ve eskiden ayrıca aracıma önden bakınca sağ teker / şeklinde sol teker tam ters şekilde gözükmekteydi (eğim bu kadar değil tabiki ama yön bu şekildeydi ve galiba king pim denilen açı bu oluyor yanlış anlamadıysam, şu an ise tekerlerim düz bakıyor )

Demem o ki ben pozitif kamber negatif kaster değerlerini söylesem herhangi bir rotçuya ve king pim açısını ayarlayın desem şu şu dereceye (kaç derece oldugunu bilmiyorum ) yapabilirler mi?

• Bu arada araçta elektrikli direksiyon bulunmakta, açı sensörü var mı bilmiyorum. Lakin hidrolik direksiyon değil, elektrikli.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

King pim denen alete zarar geldiğini düşünüyorum.
    ne yapmak lazım hocam rotbalansa mı girecek yoksa tamirmi olacak?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.