Şimdi Ara

Rolls-Royce, uçak motor parçası üretiminde üç boyutlu yazıcılardan yararlanacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: murdocklawless

18 ayda ne üretiyorlarmış cidden merak ettim?

uçak motor parçası... eskisehir tei'de bu parcalardan uretiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

18 ayda ne üretiyorlarmış cidden merak ettim?

18 ayda üretilen bir parça yok, haberi çeviren yanlış çevirmiş, doğrusu şöyle olacak:

"And then it takes potentially 18 months to get the first part after placing an order - versus printing it, which could be done quite rapidly. Even if it takes a week to print, that’s still a lot faster."

Bazı parçaların üretim süresi, sipariş verildikten sonra, potansiyel olarak 18 ayı bulabiliyor. Yani burada parçanın üretim süresi 18 ay değil, üretim bandındaki sıra/yoğunluk nedeniyle bu kadar uzun. Örnek olarak motorda kullanılan ve sipariş verilen 1 parça, aslında 100 parçadan oluşuyorsa, o 100 parçanın üretim hattından çıkması bekleniyor, bunun yerine 3D yazıcılar ile asıl parçayı oluşturmak için gereken 100 parçayı üretmek yerine, parçanın kendisini üretmek mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gl4dius

quote:

Orijinalden alıntı: har3

al işte evde artık yazıcıdan ekran kartı çıkartırız.

:d haklısın kardeşim şimd amd ve nvidia düşünsün kartı ucuza satmazlarsa bizde evde üretiriz hertürlü

Gpu, CPU silikondan üretiliyor. Ve üretimi öyle 3d yazıcıyla olacak iş değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 boyutlu yazıcılar yaygınlaşmaya başladığında üretim alanında büyük bir devrim olacak gibi. Haberlerde görmüştüm Amerika'da bir kızın bir kolu yokmuş. Protez kollar da çok pahalıymış. Babası iyice araştırıp bir arkadaşı vasıtasıyla 3 boyutlu yazıcıdan kol ürettirmiş. Protez koldan çok daha az bir paraya mal olmuş. Bu da demek oluyor ki üreticiler hem zamandan hem de masraftan kar edecek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.