Şimdi Ara

rolling release nasıldır? solydx misal...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rolling release tabir edilen sistemi bir kere yükleyip, eni versiyon beklemeden-yüklemeden çıkan update-pack'lerle sistemi her daim güncel tutan distorlar'ın namını epey duydum...

nasıldır sizce debian-testing tabanlı bir sistem? kolay idare edilebilir mi? solydx'i çok övmüşler bir kaç yerde...indirip kursam mı bir diye az düşünmedim değil...limux mint de veya başka bir debian tabanlı os kullananlar deneyimlerini, artılarını eksilerini paylaşırsa sevinirim...

şimdiden teşekkürler

• ben arch linux kullanıyorum çok memnunum ancak kurulumu ve yapılandırılması biraz zahmetli, başlangıç için manjaro tavsiye ederim...

" pacman -Syyu " yaz her zaman güncelsin...
  • niyatovic kullanıcısına yanıt
    debian temelli bir rolling release'leri çok çok övmüşler... dediğim gibi solydx yüklemek istedim ama sonradan düşündüm, zaten LTS bir distro kullanırken gerek yok sanırım çalışan sistemi ellemeye...dedikleri gibi, don't fix it if it ain't broken
  • diğer debian-ubuntu dağıtımlarından çok farklı bir tarafı olduğunu sanmıyorum galiba LMDE benzeri bir dağıtım ancak arch gentoo gibi tam rolling release değil, debian tarafına alışıksan denemekte fayda var...
  • Arch linux de rolling release. Paketler sürekli yenileniyor.
    Rolling release in riskli tarafı şu: paketler fazla test edilmeden çabucak yenilendiğinden az da olsa yeni versionda bug ve uyumluluk problemleri çıkabiliyor.

Ben repacman diye bir script kullanıyorum. Eski paketi yedekliyor. Yeni yüklediğin paket problemliyse yedekten tekrar eski versionu kurabiliyorsun.

Rolling release'in türkçesine ne desek?
    Döner dağıtım, Döngüsel dağıtım, Yuvarlanan dağıtım....
  • niyatovic kullanıcısına yanıt
    evet ben de " pacman -Syyu " diyordum. Ama init SysV'den systemd'ye geçtiğinde benim sistem bir sonraki açılışta kütük gibi kalmıştı. Bi ton library hataları vermişti.
    Gerçi eski yüklemenin orasını burasını çok karıştırmıştım.
    Ben de komple silip yeniden yükledim.
  • mehmetdagli1 kullanıcısına yanıt
    1, 1-5 yıl kadar önce çekirdek güncellemesi ile logitech fare gitmişti ondan sonra önemli bir sorun olmadı, 2.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum hem de gnome ile...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zobuntu kullan roling riliys candir ben kullaniyorum hatta unstable tree kullaniyorum en son nvidia driveri haric herhangi bir programda buga rastlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 6 Ekim 2014; 6:12:07 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.