Şimdi Ara

Röle Kartı Bağlantılarının Anlamları Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir atık su değerlendirme projesinin röle bağlantısı yapacağım, adruinoyla bu aşamada işim yok sadece röle bağlantısı ile ilgili bilgi almak istiyorum röle konusunda hiç bilgim yok biraz araştırma yaptım aşağıdaki gibi bir sonuca ulaştım bu sonuç doğru mudur acaba? Lambanın sürekli açık olması için com ve nc olmalı ve lambanın sürekli kapalı olması için com ve no bağlantısı olmalı değil mi? Birde bu com'a tasarımıza göre artı veya + ve ya eksi - bağlayabilir miyiz?


    Röle Kartı Bağlantılarının Anlamları Nedir







  • NO normalde açık, NC normalde kapalı.
    Röle çekince lambanın yanmasını istiyorsan NO ile COM'dan bağlantı yapacaksın. Röle boştayken lamba yansın, çekince sönsün istiyorsan NC ve COM'dan bağlayacaksın. NO, NC ve COM'un yönü yoktur. İstediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz.
    GND ve VCC röle bobini için gereken besleme girişidir. IN ise rölenin çekmesi için uygulayacağınız komutu gireceğiniz uçtur.

    220V ile çalışacaksan bu modüllerin optik izolasyonlu olanları var, ondan al. 220V tarafından yüksek voltaj gelirse arduinon havaya uçmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Ağustos 2023; 12:21:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Röle Kartı Bağlantılarının Anlamları Nedir



    Sistem şöyle çalışıyor

    1-Arıtmadan gelen atık su bidona doluyor


    2- Bidon dolduğunda sağ en üstteki tek sensörün şamadırası kalkıyor ve Arıtma suyunun su girişine bağlı 12 voltluk valfe giden enerjiyi kesip kapalı hale getiriyor arıtmaya su girişini engelliyor ki arıtma çalışıp atık su üretmeye devam edip bidonu taşırmasın Bu 12 voltluk selenoid valf sensör voltaj varken açık su geçişine izin verir, voltaj yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor.


    3- Su pompasının su çıkışında yüksek basınç switchi bağlı buna da çamaşır veya bulaşık makinesinin su alma hortumu bağlı Bulaşık makineleri su alacağı zaman kendi üzerinde bulunan otomatik vanayı açıp kapatırlar, bu nedenle sisteme bağlı musluk veya vana sürekli açık olur. Makine su almaya başladığında aradaki basınç düştü motor çalıştı ve bidondan su pompaladı, su alma bitince aradaki basınç arttı ve Yüksek Basınç sensörü motorun elektriğini kesti, motor durdu.


    4- Şamandıralı Su Seviye Sensörleri Yatay Tip Şamandıralı ve depolama biriminin altına ortasına ve üstüne bağlanmış durumda.(bidonun solundaki 3 lü)


    5- Yatay Tip Şamandıralı Su Seviye Sensörleri 2 türlü kullanabiliyorsunuz, devre açma ve devre kapatma, sensörün üzerindeki oku yukarı yönle takarsanız(yukardan aşağı 3 tane sıralı olan) su sensöre gelince duba kalkıyor devre tamamlanıyor, açılıyo; ok yönü aşağı olursa(sağdaki tek sensör) su sensöre gelince yine duba suyun kaldırma gücüyle havaya kalkıyor ve devre kesiliyor.


    6- Arıtmanın şebeke suyu girişine bağlı selenoid valf(vana) sensörü... bu sensör devreyi kesecek şekilde 12 voltluk selenoid valf(Vana) sensörü suyu kesecek. Bu 12 voltluk selenoid valf sensör voltaj varken açık su geçişine izin verir, voltaj yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor. Atık su bidonun en üstünde sağda tek olan Yatay Tip Şamandıralı sensöre su ulaştığında şamandıra kallkıyor devreyi kesiyor aradaki 12 voltluk akım kesiliyor ve 12 voltluk valf(Vana) sensörü kendini kapatarak suyun arıtmaya geçişine izin vermiyor, böylece arıtma sisteme su gelmiyor ki arıtma çalışmaya devam edip bidonu taşırmasın (yani bidonun en üstündeki sağdaki tek olan seviye sensörü selonid valf le bağlantılı olacak)


    7- Bidonda yukardan aşağı sıralanmış 3 sensör ve onlara bağlı göstergeleri led lambalar su o seviyelere ulaştığında devreyi açacak şekilde olacak, Su sensöre gelince duba kalkıyor ve devre tamamlanıyor, ampul yanıyor, böylece suyun 20 40 60 litreye ulaşıldığı anlaşılıyor, buradan çamaşır veya bulaşık makinesinin çalışması için yerteli su olup olmadığını rahatlıkla çalışabileceğini anlıyorum. (zira çamaşır makineleri 40-50 bulaşık makineleri 20-30 litre su harcıyordu sanırım)

    pompa adaptör selonoid vaf hepsi 12 volt


    Şimdi aslında röle olmadan + - bağlantıları kurup bu sistemi çalıştırabiliyorum yapmaya çalıştığım bidonda yer alan yukardan aşağı sensörleri ve selonoid valf(vana) nın bağlı oduğu sağdaki tek sensörü röle üzerinden sisteme bağlamak.... bu bağlantıyı nasıl yapabilirim acaba yardımcı olur musunuz? ( sisteme sadece bir röle eklemek asıl amacımdır, bu aşamada arduino kullanmayacağım henüz öğrenme aşamasına geçmeye çalışıyorum)


    Röle Kartı Bağlantılarının Anlamları Nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 7 Ağustos 2023; 21:21:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.