Şimdi Ara

röle hakkında yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • seri bir dirençle adaptöre bağlarsan 16V luk potansiyelin bir kısmının direnç üzerinde harcanmasıını saylıyabilirsin ama buda akımda azalmaya neden olabilir.Bu tip konularda yeniyim ama inşallah yanlış bişey söylememişimdir.
  •  röle hakkında yardım

burada aydınlıkta çalıştığı söyleniyor... bu devreyle bir ledi kotrol etmek istesem nereye bağlayabilirim?...inşallah çok soru sormuyorumdur
  • bişi sorcam öncelikle erciyes üniversitesindeysen ki bunu ismine bakarak tahminen söyledim, okulda sana anlatabilirim takıldığın yerleri. ledi ise 12 volttan bir adet lede seri 33 ka direnç ile rölenin kontakları arasına takabilirsin. yani sıra şöyle +12 sonra rölenin kontakları sonra direnç sonra led sonra da toprak... kolay gelsin...
  • evet erciyes elektronikteyim... geçen yıl röleyi gösterdiler ama aradan 1 yıl geçipte başka uygulama yapmadığımdan unuttum... ayrıca bu devre deneyimim başarısızlıkla sonuçlandı... boardun üzerine tam doğru şekilde oturmuyor... bende gün bari zararlı olmasın diye dirençli ledli basit bir devre yaptım..onunla kaldım... nasıl görüşebiliriz.?
  • 1-LPT ye optokuplörü bağla. yalıtımı sağla
    2-röleyi transistor ile sür ve röle çeksin kontağı
    3- istediğin olsun.

lpt portuna örneğin birinci out pinine bağladıysan out &LPTportArdes , 1 ile çalıştır.
    sorun oluşacak tabiiki... bilgisayarı ilk açtığında lpt sürülür. sürülmeyen pinleri de kontrol ettir ve sürülmedikçe çalışmasın diye bir röle de ana hatta bağla lpt emir vermedikçe ana hattı açmasın diye yoksa bilgisayar açılırken bile bit stroke yüzünden röle çatır çutur kapanıp açılır... kondansatorleri de iyi ayarla ki röle gecikmeleri denk gelsin.

LDR ile de aynı işi yapabilirsin ışığa göre çalışacaksa devre o zaman pot ile ışık şiddetini ayarla yani ne kadar karanlık yada aydınlıkta devreye girecekse ayarını yap. gerilim bölücü ile transistoru sür. ama ldr yi ve transistörü fazla akıma karşı koru.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbscyclone -- 28 Nisan 2006; 23:47:46 >

• Acaba seri port ile röle nasıl kontrol edilir?
  • engineer_erc arkadaşım. devredeki 1N4001 e paralel olarak
    560 Ohm bir dirence seri bir led takabilirsin. böylece
    röle çektiğinde led de yanacaktır.
    Saygılar.
  • Bende paralel port üzerinden step motor sürmek istiyorum.Acaba optokuplör ile ilgili bi devre şeması verebilir misiniz?(Motorlar max. 1a çekecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 6 Kasım 2007; 14:01:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.