Şimdi Ara

röle bobin gerilimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tek kontak rölem var. dc 12v verdiğimde kontaklar kapanıyor.ac 220 v verdiğimde ise röleden titreme sesine benzer sesler geliyor.Zaten hemen çektim fişten.özellikleri şöyle;
    7A 240Vac 10A 125vac
    10A 28VDC 10A 28VDC
    SRD-12VDC-SL-C
    Üzerinde bunlar yazıyor.
    şimdi bu röle dc12 V ile mi çalışır sadece.
    Benim bildiğim üzerinde yazan ilk değer(240V) bobin uçlarına vereceğimiz çalışma gerilimi. ama neden olmadı....yanlışmı biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 30 Haziran 2006; 13:04:06 >

• Merhaba varolcuğum öncelikle. Çok geçmiş olsun diyerek sözlerime başlıyorum seni allah korumuş neyseki bişey olmamış. Zaten sen de demişsin role anormal haraketler yapınca çektim fişi diye.Bu role 12v dc ile çalışır, 220 verirsen elinde bile patlar mazallah. Bak aklında olsun 220 çok tehlikelidir, uzmanlık ister, şakası yoktur götürür adamı onun için bulduğun herşeyi anlamadan etmeden yeni gelin gibi 220 ye sokamazsın. Halbuki önce burada sorsaydın bunun ne olduğunu sana Ben Nizamettin Kumcu sana anlatırdım. Neyse özet olarak elindeki role 12v ile çalışır. 240volt altında 7A lik akımı ayırabilir, 125V altında 10A ayırabilir, yani 10 amper geçerken kontaklar yapışmadan roleyi açtırabilirsin. srd sc nedir bilemem bunları şekil yapmak için yazmışlardır büyük ihtimal. başarılar.Nizam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: f1varol

tek kontak rölem var. dc 12v verdiğimde kontaklar kapanıyor.ac 220 v verdiğimde ise röleden titreme sesine benzer sesler geliyor.Zaten hemen çektim fişten.özellikleri şöyle;
    7A 240Vac 10A 125vac
    10A 28VDC 10A 28VDC
    SRD-12VDC-SL-C
    Üzerinde bunlar yazıyor.
    şimdi bu röle dc12 V ile mi çalışır sadece.
    Benim bildiğim üzerinde yazan ilk değer(240V) bobin uçlarına vereceğimiz çalışma gerilimi. ama neden olmadı....yanlışmı biliyorum

Aman dikkat valla hiç uğruna gitme . Titreme sesinin nedeni de verdiğin gerilimin ac olması. Bu yüzden kontaklar f=50 olan bir hızla açılıp kapanıyor.

• Arkadaş kusura bakma ama YUH artık. Bre bugün bunu yapan yarın direkt şehir trafosundan ilk ve son kez li-ion pil şarjetmeye çalışır diyecem tam olacak. Yav arkadaş sağlığını sokakta mı buldun elektrik olayını hafife almasana öyle yok muydu danışacak hiç kimse?! Bilmediğin işle uğraşmasana yavv, önce öğren önce bilgi sahibi ol sonra fikir sahibi ol. Bu tavrıma gücenmeyesin farkına varasın ki böyle bir olaya asıl hekü hekü deyip geçsek o zaman ayıp olurdu.
  • vallahi büyük geçmiş olsun bana! Yav ben ne bileyim, 220 yazınca en üstteki değer yanıldım işte. Birde patlayabileceğini hiç düşünmedim. Uyarılar için sağolun.. Belki şimdi varol olmayabilirdi yavvvvvalla mesajları okudukça daha bir tırstım..katil 220. şaka bir yana...dikkatli olmam lazım.
    ya ankara konya sokaktan bi hareket sensörü aldım,13 ytl ye. ampulü güzel çalıştırıyo. ama hareket algılamadığı zamanda çıkışına 25 ile 50v arası voltaj veriyo. normalde çıkış vermemesi lazım. Arkadaşa sordum, adi sensör olduğu için dedi. Kaliteli bi şey alırsan vermez diyor. 220 ile çalışıyo.
    Sizcede sorun sensörün kalitesizliğimi?
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 1 Temmuz 2006; 9:16:16 >
  • 8 milyona kit aldım zamanlayıcılı tıkır tıkır çalışıyor ya. Bence sizde alın yapın ben memnununm.Ama 12V ile çalışıyor. Firma da elektrokit miydi neydi. Poşetin üstü sarı bir kağıtla zımbalanmıştı. EEk mıydı öyle bir şeydi adı. PIR sensör yazar. Sağlam aletti ta ki 1200ma lik kaynaktayken alttaki bakıryolların üzerine çplka tel deyip güzelim bc 547 buharlı tren animasyonu yapana kadar.
  • 2 ytl ye merdiven otomatiği kiti aldım bende ama uyduruk bi şey. kaan elektronik yazıyo üstünde. çok uyduruk bi şey. enerji verilince kontak kapanıyo ama zamanlama diye bi şey yok.trimpot ayarına göre belli bir zaman sonra kontağı bırakması lazım ama nerdee.ya insanın moralini bozuyolar..montajdamı hata var diye kontrol edip durdum ama nafile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Kaçak Akım rölesi
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş şu 220 volttan bir türlü uzak tutamadık seni gitti ya Dikkatli olman gerektiğini sen de söylüyorsun ama nasıl dikkatli olacağını nerden bileceksin? Konu hakkında birkaç kitap karıştırmadan, icabında bir kaç iş bilenden fikir kapmadan "ben yaptım oldu" tarzında işler yapmamalısın. Çok önemli bir bildiğimiz var ki onu paylaşıyoruz bu konuda, sağlığın değeri. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.