Şimdi Ara

Rolantide titremeyi neden yapar ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
93.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • demek pompa kullanilamaz hale gelmis.... hayli yuklu bir ariza 44000 km için . Peki maliyet olarak bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: climber34

    Arkadaşlar,
    Aracı aldım. Aracın bütün yakıt sistemi elden geçti.
    Enjektörler tamir edildi. En önemlisi pompa değişti.
    Pompa bitik . İçi tamamen ölmüş.

    http://img135.imageshack.us/img135/964/05082006001zk3.jpg
    http://img143.imageshack.us/img143/5382/05082006ot1.jpg
    http://img143.imageshack.us/img143/7286/05082006002hy7.jpg

    Evet şimdi en önemli konu 44000 kmdeki bir aracın yakıt pompası nasıl bu hale gelir. Çünkü bunu gören ustaların hepsi hayatlarında ilk defa böyle bir olay ile karşılaştıklarını belirttiler.
    Bunu opete yazdım. Kullandığım eurodizelin bir pompayı nasıl bu hale getirdiğini sordum. Ama cevap alamadım.
    Arkadaşlar Ford arabası almayın. Aldıktan sonra başınız çok ağrır.
    Arkadaşlar opetten su bile almayın. Mazallah mideniz bozulur.
    Benden söylemesi. Benim canım yandı sizin yanmasın.


    44000 km de dizel pompasının kullanılamaz hale gelmesinin 2 nedeni vardır.
    1- Fabrikasyon hatası...o da pompanın incelenmesiyle anlaşılır.
    2- Motorin saflığınınyüzdesi yani öncelikle kükürt oranı ve bu arada sudan çok motorine gazyağı,yağ ya da kalitesiz biodizel karışması ...
    bu da opetten çok herhengi benzin istasyonundaki kalite sorunudur...




  • merhaba ,bende 2006 focus ll tdı var aracta rolantide titreme var ,ilk ustaya gitdigimde beraber bir pompacıya gıtdık .2 sebepden yapa bılır dedıler bır enjektor ıkı volantdan oynar gobek oldugundan zamanla helezyon daha fazla arta bılecegını soyledıler .debriyaj sıstemını yenıledık.sorun yıne devam ediyor.baska pompacıya gıtdım bana soyledıgı senın aracın moturu bana gore gayet ıyı calısıyor bence enjektorlerde sorun yok dedı tahlıye hortumunu cıkardı gerı tahlıye yakıt durmunu kontrol etdı soyledıgı bana bunda daha ıyı calısmaz yaptırsan parana yazık 1000/1 duzelme olur dedı.takozlarda sorun yok.109 ps arac bu konuyla ılgılı tecrubelı fıkrı olan arkadasların yardımını beklıyorum.
    klima acınca ılk actıgımda devır bıraz yuksuyor tıtreme azalıyor seyehat sırasında durma yapıncı bazen daha fazla sallıyor bazen daha az her zaman aynı tıtremeyı vermıyor

    YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhtiyarr

    merhaba ,bende 2006 focus ll tdı var aracta rolantide titreme var ,ilk ustaya gitdigimde beraber bir pompacıya gıtdık .2 sebepden yapa bılır dedıler bır enjektor ıkı volantdan oynar gobek oldugundan zamanla helezyon daha fazla arta bılecegını soyledıler .debriyaj sıstemını yenıledık.sorun yıne devam ediyor.baska pompacıya gıtdım bana soyledıgı senın aracın moturu bana gore gayet ıyı calısıyor bence enjektorlerde sorun yok dedı tahlıye hortumunu cıkardı gerı tahlıye yakıt durmunu kontrol etdı soyledıgı bana bunda daha ıyı calısmaz yaptırsan parana yazık 1000/1 duzelme olur dedı.takozlarda sorun yok.109 ps arac bu konuyla ılgılı tecrubelı fıkrı olan arkadasların yardımını beklıyorum.
    klima acınca ılk actıgımda devır bıraz yuksuyor tıtreme azalıyor seyehat sırasında durma yapıncı bazen daha fazla sallıyor bazen daha az her zaman aynı tıtremeyı vermıyor

    YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM....


    madem motor ustası ve pompacı incelediler, bir sıkıntı bulamadılar, muhtelemen aracınızın yaşından dolayı motor takozları dediğimiz dışı sert lastik, içi yağ dolu, motoru taşıyan ve titreşimi emen takozlar patlamıştır, İyi bir ustaya gidip kısa sürede kontrol ettirebilirsiniz. Çokta pahalı parçalar değildir. Umarım sıkıntı bundan kaynaklıdır.




  • tşk birde takozlara baktırayım.internetden araştırmalarımı baz alırsam kronık sorun gıbı algıladım.acaba yazılımdan kaynaklanan sorun olanbılırmı fikriniz varmı.
    birde arkadaslar belırtmıs aksda bosluk oluyor sıvı conta uygulaması yaptırmıslar.
    benım aracta 100 km hızda frenleme yapdıgımda dıreksıyonda tıtreme yapıyor .rot ve balans ayarını yaptırdım yıne duzelmedı .frelere ve dısklere baktırdım sorun cıkmadı .
    aklıma aks geldı ses gelmıyor bozuk oldugunu sanmıyorum. acaba neden olabılır.?
  • takozlar degişti yine titreme devam ediyor...
    sorun cözülmedi....
  • bu sorunun ne olduğunu bilen yok mu
  • konuyu hortlatacagım ama bende de aynı problem var enjektör memeleri falan değişti 2011 dizel ford focus var titreme problemi geçti bazen kafasına eserse titriyor ama rölantide gaz verip çektiğimde titreme yapıyor tekrardan neden olabilir ciddi bir problem mi acaba ?
  • hazır bulmuşken bir de ben hortlatayım. 2008 vw jetta 1.9 tdi araçım rolantide veya ışıklarda dururken bi silkiniyor. sanki arabanın içerisinde birisi ayağını sallıyormuş gibi. ilk çalışmada da sanki daha sarsıntılı çalışıyormuş gibi geliyor ama pimpirikliğimden mi yoksa gerçekten mi çözemedim. bu konuyla ilgili sıkıntısını çözen oldu mu? yada yardım edebilecek kimse var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.